Gå til innhold

Sunos

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sunos

  1. Jeg skjønner ikke hva jeg skal søke på for å finne norske butikker med et lignende kort (trenger kun SPIDF utgangen) da jeg kjøpte for lite hovedkort i min nye maskin :( og ikke plass til mitt lydkort med spdif på. Det jeg trenger er bare en https://www.aliexpress.com/item/32798447755.html slik en. Men samme hva jeg søker på så får jeg opp bare mediebokser av noe slag i norge.

    Det er optisk ut internt på hovedkortet.

  2. Hei

    Har nå hatt den samme gamle laptopen i 6-7 år (hvis ikke mer?) og den tar kvelden snart,
    Har sett på Acer Chromebook spin 15 som er nesten 50% avslag på akkurat nå hos elkjøp, men denne har 7.gen prossessor. https://www.elkjop.n...-barbar-pc-solv

    Andre jeg har sett på er https://www.elkjop.n...-barbar-pc-solv

    Som du kanskje har skjønt ut ifra specs så trenger jeg ikke en laptop til gaming, det har jeg stasjonær til, er mest interessert i at den har god batterilevetid for å se video, ellers bare til surfing og ferieturer.

    Med tanke på disse 2, hva ville dere valgt? har lite peiling når det gjelder laptop specs. Eller hvis dere har noen andre tips er det hjertelig velkommen

    Kan strekke meg til 7000,- men så ingen grunn til å gå så høyt hvis jeg ikke trenger til mitt bruk

     

    Moderatormelding

     

    post gjenopprettet av ilpostino 

     

  3. Jeg kjøpte VPN unlimited en tid tilbake med "for alltid abbonnement" og var sikkert av samme grunn at jeg glemte av den og ble aldri brukt.

     

    Har børstet av støvet og gitt den et nytt forsøk til nedlasting spesielt torrents, men den går ufattelig treigt, etter aktivering på frankerike som er nærmest som er ment for torrents.

    Jeg har 300/300mbit fiber men bare å browse simple sider går svintregt, og speedtest viser jeg har 120/30 :confused:

     

    Torrent-upload er så og si nonexistant selv om det står at portene er åpne.

     

    Så er rett og slett dette bare et møkkaprogram eller er det løsninger på dette?

     

     

  4.  

    Hei

     

    Jeg skal kjøpe ny ram til min pc som jeg oppgraderte høsten 2015. jeg har som regel alltid kikket innom her for tips, men nå er jeg litt lost da jeg ikke har peiling på ram såpass når jeg ser f.eks "corporal" har et HK som støtter opptil 1866 (O.C) men det blir anbefalt ram på 2400mhz.

     

    Trodde ikke det fungerte?

     

    Jeg har https://www.proshop.no/Hovedkort/Z97-G43/2441923 hovedkort.

     

     

     

    På forhånd takk :)

     

    Selv om frekvensen på minnebrikkene er potensielt høyere enn hva hovedkortet støtter, betyr ikke dette noe - og det vil fungere fint.

    På DDR3 så er default frekvens 1333 mhz mener jeg. Så dermed, hvis man kjøper et 2400 mhz sett så vil det ikke komme opp som dette automatisk når man starter maskinen første gangen. Må må overklokke minnet, eventuelt sette XMP profil.

     

    Det at det er anbefalt et 2400mhz brikkesett til et hovedkort som bare støtter 1866 (jamfør hjemmesidene til Asus) kan være av økonomiske grunner. Altså var/er 2400 settet godt priset. Det vil fortsatt fungere helt fint.

     

    I ditt tilfelle kan du kjøpe hva du vil. Så hvor mange GB trenger du, og har noe noe budsjett? Har du noen preferanser mhp design? Har du plass til høye ribber, eller må de være lave? Det kan lønne seg med litt hastighet på DDR3, så ta gjerne 2400 +

     

    Oh my god!!

     

    I alle mine år hvor jeg har bygget pc selv så har jeg aldri sjekket hva default speed ram brikkene går på. aldri visst om xmp-profile greia før nå, og jeg er 32 år og bygget i hvertfall siden jeg var 18....flaut!

     

    Fant nå ut at mine 12gb 1600mhz vengeance gikk på 1033(66?) i bios!

     

    Er vel derfor jeg alltid gikk lav på minne regner jeg med

     

    Jaja, lærte noe nytt i dag også, bedre sent enn aldri? :(

  5. Hei

     

    Jeg skal kjøpe ny ram til min pc som jeg oppgraderte høsten 2015. jeg har som regel alltid kikket innom her for tips, men nå er jeg litt lost da jeg ikke har peiling på ram såpass når jeg ser f.eks "corporal" har et HK som støtter opptil 1866 (O.C) men det blir anbefalt ram på 2400mhz.

     

    Trodde ikke det fungerte?

     

    Jeg har https://www.proshop.no/Hovedkort/Z97-G43/2441923 hovedkort.

     

     

     

    På forhånd takk :)

  6. Det som skiller dem er vel nesten bare HT. i7 har også litt mere cache. Om du bare vil bruke turbo klokker også i7 noe mer. Men manuell overklokking får du vel omtrent samme resultat mellom de to.

     

    Så spørs det da? Hva bruker du pc'n til?

     

    ...og du vil ikke si hva som har skjedd da? Om du er usikker på hvor feilen ligger, kan det være at noen her har erfaring fra samme hendelse. Sparer deg for unødvendig handel? ;)

     

    Altså jeg åpnet opp å først brukte luft på boks for å rense ut all dritten, siden jeg ikke hadde gjort det på evigheter, og da kom det med litt kondens, startet opp maskina og da fant den ikke OS disken, og dum som jeg var slo jeg ikke av maskina før jeg sjekket om ledningene var kommet løs mens jeg hadde renset kabinettet, kom borti et eller annet som sikkert var litt kondens på, så en liten gnist og hele leiligheta gikk svart  :confused:.

     

    Så ja....idiotisk feil av min side, skulle venta litt etter jeg visste at det var kondens etter rens og skulle ihvertfall ha slått av maskina.

     

    Såvidt jeg vet helt sikkert er at strømforsyninga er gått til dundas siden den ikke gir et eneste liten lyd når jeg trykker på av/på knappen bak på den som den pleier. Alt det andre kjøpte jeg med egentlig pga jeg trenger en oppgradering uansett og benyttet sjansen nå som jeg må ta av alt uansett.

     

    Så burde jeg da som ikke overklokker noe særlig forrutenom kanskje medfølgende programvare bare gå til innkjøp av i7'en?

     

    Jeg bruker pc'en hovedsaklig til gaming, alt fra nyeste til gamle spill.

  7. Hvis du sjal fortsette med i5 46-serien er det like greit å gå for 4690k dersom CPU-en er ødelagt. Er den ikke det beholder du den

    er ikke sikker om cpu fungerer eller ikke enda, har heller ikke helt skjønt hvor mye forskjell f.eks en i7  4790k vs en i5 4690k siden black refinery og denne tråden anbefaler i5 46 serien. som sagt helt ute av pc komponent verden :(  forrige oppgradering ble det også anbbefalt i5 fremfor i7

  8. Hallo godtfolk!

     

    Følger ikke med i pc verden lengre og jeg har de 2 siste gangene fått råd og følger med denne tråden (eller den som var før) når jeg skal oppgradere min pc, sist jeg oppgraderte var sommeren 2013, der jeg b.l.a oppgraderte til https://www.dustinhome.no/product/5010742245/core-i5-4670k-34-ghz-prosessor, + mye annet

     

    Min PC kortslutta av en tåpelig ting jeg gjorde....skal ikke gå inn mer på det :hm: så jeg titta på tråden her som vanlig da jeg har vært fornøyd med de 2 forrige gangene.

     

    Har det vært så lite progress innen prosessor at min 2 år gamle cpu er så og si lik eller er det stor forskjell på min gamle i5 4670k vs i5 4690k?

    Har foreløpig bare kjøpt nytt strømforsyning, hk, ssd (pga min er veldig  gammel) og skjermkort fra black refinery. Har samme type Ram fra før

     

    Det jeg i bunn og grunn lurer på er om jeg bør oppgradere cpu'en også siden jeg har med alt det andre for å få mest "bang for buck" oppgradering?

  9. Alle de du har sett på vil være ganske dårlig til gaming. Du har sett på skjermer til fotoredigering, dokumentbehandling side-by-side, mest kontorsaker egentlig. De har trege panel og er bare 60 hz. Hvilke spill er du mest innpå?

     

    Skal du ha veldig god gaming skjerm er nok Asus ROG Swift PG278Q verdt å vente på.

     

    4k skjermer er best til film, bilderedigering, og videoredigering.

    Til spilling er det en del som støtter 4k oppløsning problemet at bildet ikke blir særlig mye bedre, da det blir størst sansynlig skalert opp og lagt på noen effekter. Selv eldre Farcry og Crysis har jeg mulighet å velge 4k oppløsning.

     

    Det beste spillet jeg testet på samsung 4k skjerm er metro 2033 last light der begynner GTX titan å slite en del men merket ikke så veldig mye bedre bildet, men ble kanskje litt bedre.

    ah! jeg så ikke at det var så lav Hz før nå, der har du meg :p

     

    ja kanskje den skjermen er verdt å vente på, jeg spiller alt mulig, fra mmo's til FPS osv. er det noen som har andre forslag for en eventuelt skjerm som er ute for salg nå?

  10. Hei

     

    Jeg har lenge vurdert å skaffe meg ny PC skjerm, først og fremst til gaming, har sett meg ut 2 stk men er veldig usikker på hvilken av disse som jeg skal gå for, de 3 ms'ene i forskjell på responstid har vel strengt tatt ikke mye å si, men det var noe forferdelig mye forskjell på dynamisk kontrastforhold, 200k og 80Mill! det er vel bare for å "imponere" med tall??

     

    http://www.dustinhome.no/product/5010645928/dell-u2713hm-ultrasharp-27-wide-tft-led-black/

     

    http://www.dustinhome.no/product/5010651209/asus-pb278q-27-wide-tft-led-black/?utm_campaign=mediehuset&utm_source=prisguide.tek.no&utm_medium=pricecompare

     

    Storebroren til Dellskjermen, en del dyrere, er den verdt det dog?

     

    http://www.dustinhome.no/product/5010663786/dell-u2713h-ultrasharp-27-wide-tft-led-black/

     

    Jeg har skjønt at 4K er også en mulighet nå, har ikke peiling på skjermer, men er det noe vits enda? Jeg mener bør man vente med å kjøpe det? støtter mange spill dette enda og bør man da ha et monster av en PC for å kunne dra den oppløsninga?

     

    Tar gjerne imot andre forslag hvis dere har en ny skjerm å anbefale, det viktigste er at den må kunne justeres mange veier, spesielt vippes da pcbordet mitt er veldig høyt i forhold til der jeg sitter, og på skjermen jeg har nå får jeg litt av den "laptop" synet når jeg sitter litt lavere enn skjermen da denne ikke kan justeres.

     

    En testsammenligning av alle 3 skjermene jeg har kikket på men jeg skjønner jo ikke alt av det :(

    http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/60474-dell-ultrasharp-u2713h-27-ah-ips-monitor-review.html

  11. oi glemte helt at jeg skrev et innlegg her, jeg kikket på chromecast men det ser ikke ut til å oppfylle det jeg ønsker at det skal, sånn jeg har skjønt det så streamer den kun fra nettleseren? altså kun for web streaming?

     

    Jeg trenger en "dings" som jeg kan streame hovedsaklig filmer jeg har på min stasjonære PC disk i et annet rom, lyden må også følge med så jeg kan høre den fra TVanlegget. Bunn og grunn, den bør kunne gjøre det som en hdmi kabel kan gjøre altså. Hvordan man gjør det er ikke så farlig, det er stabiliteten og at den kan streame HD kvalitets filmer+lyd er det viktigste.

     

    Det jeg har prøvd fra før var forresten en gammel versjon av Netgear.

  12. Takk for alle svar, jeg fikk AHCI til å fungere etter regedit løsningen men jeg fikk en error code når jeg skulle oppdatere firmware, dette ble fikset enten med at jeg oppdaterte biosen, eller at jeg ikke hadde latt windows oppdatere endringene på begge diskene (den innstallerte driverene på nytt etter jeg skiftet til AHCI, noe jeg ikke gjorde første gangen på begge "windowsene", who knows? :p men alt fungerer som det skal nå hvertfall!

  13. Hei

     

    Fant ingen andre steder som passet til mitt problem :\

     

    Jeg er da en uheldig eier av OCZ agillity3 SSD 240GB, jeg har for øyeblikket windows7 kjørendes på denne, jeg skulle nå prøve å få oppdatert firmware til den nyeste (har ikke veldig peiling på slike ting) siden denne kjører fortsatt på gammelt firmware som var på når jeg fikk den V2.11, mens V2.22 er den nyeste.

     

    Jeg innstalerte en ny Win7 på en annen disk og leste at disken måtte stå i AHCI mode for at update toolen skulle fungere (står for øyeblikket på IDE og har fungert fint)

     

    For det første så visste jeg ikke engang at AHCI var raskere, siden jeg aldri rører slikt i bios til vanlig.

     

    Men når jeg skal starte opp maskinen i AHCI mode så kommer den bare til windows logoen starter å loader og det kommer en bluescreen i 0.1 sec før den restarter av seg selv, så jeg rekker ikke å se hva som står der engang.

    Har testet å skifte SSD'n rundt i hovedkortet til ingen nytte.

     

    Hovedkort: Corsair p7p55d-e

     

    Finnes det en løsning på dette?, har fått en del random bluescreens i det siste, selv med fresh windows installeringer.

     

    på forhånd takk for svar :)

  14. Bestilte meg nostromo og en razer naga hex fra razerzone for litt siden som jeg mottok som var på 146£ (21.55£ av dette var shipping) som jeg da hadde allerede betalt med visa over nett ved bestilling. Det ble levert med DHL express på dør(var ikke noe valgmuligheter). Det gikk en ukes tid da det kom en faktura fra DHL pålydende 906kr.....lol?

     

    Det er da helt latterlig at det skal koste så mye i avgift og mva? Er dette noe som har kommet i det siste? for jeg har bestilt fra razer før (tastatur og Naga epic) og jeg kan ikke huske å måtte betale i nærheten av så mye i forhold til varen jeg kjøpte.

  15. om hukommelsen min husker rett må du skrive: usercontrol password2 i kjør-feltet. Dog gjelder dette for XP, du har ikke opplyst hva du har nå.

     

    denne login-greia kommer med en windows oppdatering.

     

    kom ikke opp noe når jeg skrev dette.

     

    jeg har windows 7 64bit enterprise, trodde jeg ikke trengte å nevne det siden det var i en win7 forum seksjon :p

     

     

    edit: funka med: control userpasswords2som jeg fant i første posten :)

  16. har av en eller annen grunn plutselig fått login skjerm når jeg rebooter/starter opp maskina mi, jeg har ingen passord eller andre brukere enn admin brukeren fra start og har alltid bare gått rett inn i windows uten å trenge å trykke noe som helst.

     

    har sjekket at ingen andre brukere er dukket opp og gjestekontoen er deaktivert

     

    Jeg har fått dette en gang før også for lenge lenge siden med Xp men kan ikke for livet av meg huske hvordan jeg fikset det.

  17. Heisann

     

    Har ei stund vurdert å prøve en av disse keypadene, noen som har erfaringer med disse, hvis noen har prøvd begge og kunne fortalt litt om hva som er best av de hadde vært flott! det jeg er litt bekymret for er størrelsen siden Razor generelt har ganske små størrelser hvertfall når det gjelder mus om dette også gjelder nostromo, jeg har derimot en razor naga epic atm og har blitt vant med den lille størrelsen, men mmo-knappene er rett og slett altfor krunglete å komme til og jeg får bare brukt noen av de.

     

    Av håndstørrelse har jeg vel ganske average, kanskje litt i underkant.

  18. Bakdelen med hist sitt er at det er ifra januar.

    Hva skal man gjøre frem til da.

     

    Hist har også det samme, bare i høstsemesteret også.

    Ville heller ha valgt den så slipper man den kjappe fremgangen.

     

    ja hadde søkt der med kom ikke inn og 400 i venteliste...:s lurte bare på om det er flere skoler som tilbyr 1/2 års kurset så jeg har flere jeg kan søke hos

  19. Hei

     

    Av en eller annen grunn har maskina begynt å bruke veldig lang tid i bios når jeg starter opp/rebooter maskina, den stopper opp i Jmicron "detecting devices" eller noe i den dur...dette har gått veldig fort før men nå tar det 3-5min før den går videre...veldig irriterende.

     

    HK: Maximus 3 Formula

    Minne: 4gb (2x2gb)Corsair Dominator 1600

    Cpu: Intel core i5 quad 760

    Gfxkort: Msi N460 GTX Hawk

    lagring: Intel SSD x-25M 80gb

     

    Noen som vet hva jeg trenger å gjøre pls?

×
×
  • Opprett ny...