Gå til innhold

fail

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fail

  1. jeg mener programmering og logikk absolutt bør havne i skolen, ikke fordi vi skal ha tusner av profesjonelle programmerere, men fordi noen behov står folk ganske alene om, og da er det greit om de klarer å lage litt kode som kan spare dem for flere timer med arbeid. Det gjør dem også bedre i stand til å kommunisere behov til utviklere av systemer de jobber med hvis de f.eks. er saksbehandlere, fordi de vet både hva som er mulig, og hvordan de skal forklare seg.

    • Liker 1
  2.  

     

    Så du synes det er greit at f.eks. NAV eller sykehuset sender konfidensiell informasjon på vanlig e-post? Det gjør ikke jeg.

     

    Ikke noe problem, de kan få en offentlig GPG nøkkel hos meg som de kan bruke før de sender det til meg den infoen jeg ønsker.

    Helt greit å måtte gå inn på NAV, helsenorge, Skatteetaten eller Altinn for å hente brev fra det offentlige. Innloggingen er jo den samme over alt. I tillegg burde man på ID-porten kunne laste opp sin PGP-nøkkel slik at etatene kan sende kopi av hele meldingen sammen med varselet om at brevet ligger online.

    Jeg skulle også likt det, men jeg tror ikke det vil være brukervennlig nok. Men det kan løses ved at alle innbyggere for utdelt en usb hsm hos f.eks. politiet (som med pass) som inneholder din privatnøkkel, som du så må fornye etter en viss periode.

     

    Kostnaden for dette ville kanskje havnet på nivå med DPI, eller muligens mer, og ikke nevneverdig mer brukervennlig, men absolutt sikrere (ende-til-ende).

     

    Jeg skulle forøvrig fortsatt ønske at det offentlig hadde én portal og forholde seg til, ikke at jeg må vite om alle mulig tjenester som nav, helsenorge, skatteetaten ol.

  3. Hei, har ikke lest alle poster, men må bare si at jeg synes den nye prisguiden er veldig tungvinn å navigere. Jeg har ikke en veldig stor skjerm og likte dermed den mer kompakte 1.1 versjonen. Særlig i lister er det en fordel at ting er mer kompakt. Versjon 1.1 var også mer oversiktelig. I de nye listene er det masse informasjon i hver kolonne, så det går liksom ikke ann å sammenligne forskjellige produkter like effektivt. Og det ser ikke ut til at man kan endre antall produkter direkte i listene, man må legge til produktet flere ganger. og hvorfor bruker ikke versjon 1.1 og versjon 2 samme database? Greit nok at dere vil oppdatere designet, men dere hadde ikke trengt å fikse det som fungerte.

  4. Jeg tror dette fører til for mye styring av enkeltindivider.

    Ja, man får kanskje en litt mindre frihet, men jeg tror i vårt samfunn så er det dessverre nødvendig, pga. økende fedme ol.

     

    Er en '66 Mustang (samlerobjekt) fornuftig innkjøpt? Du skjønner vel hvor jeg vil hen?

    Hvis man er samler så er jo det fornuftig.

     

    Det folk flest trenger er sparing og ikke forbruk. En økonomi basert på sparing er ikke dårligere enn en økonomi basert på forbruk. Fokuset på høyt forbruk, og for lite sparing har ført oss inn i den finanskrisa vi er i nå.

    Jeg vil heller si at bruk av penger vi ikke har har ført oss inn i finanskrisa, dog det kan godt hende jeg tar feil her. Men hvis det stemmer, så vil jo mindre penger i banken bety at banker må låne ut penger mer nøye.

     

    Du skal få lov til å ha x antall kroner i banken - har du mer enn det vil vi ha de...

    Ja, for at andre skal kunne ta del i din velstand.

     

    Skal man ha en bærekraftig kapitalisme kan man ikke gjøre slik. Man kan heller ikke gjøre slik den vestlige delen av verden har gjort de siste 20 år. Bobler vil til stadighet blåses opp.

    Om den er bærekraftig kommer ann på om folk bruker penger de har eller ikke. Så lenge det er penger man faktisk eier, så er mer forbruk en god ting. Ingen del av formueskatten oppfordrer til bruk av penger man ikke har. Når jeg tenker meg om kommer jeg imidlertid på at folk som sparer til hus nok også burde få tilbud om spesielle kontoer hvor beløpet kun kan brukes til kjøp av hus/leilighet som er fritatt formueskatten.

     

    Markedet styres av tilbud og etterspørsel, så flere kunder gir grunnlag for bedre tilbud. Kundemassen er dog bare så stor, og det er derfor begrenset hvor bra dette tilbudet kan bli.

    Ja, dessverre. Jeg håper at dette vil endre seg.

  5. Vel tanken er at det skal være billigere å kjøpe mat. Gjerne sunn mat. Synes forsåvidt at kantinemat også skal ha lavere mva.

    Skal du ta fra folk retten til å velge usunn mat? Hvem skal bestemme hva som er sunt?

    Nei, de har forsatt rett til det, men hvis sunnere mat er billigere vil fattige ha et bedre og billigere alternative. Når det kommer til hva som er sunt og usunt så er ikke jeg en ernæringsekspert og kan ikke uttale meg i dybden om det. Motivet for dette forslaget stammer fra hvordan det er i USA. I USA så er fast food så billig at fattige og andre lavinntektsfamilier velger det til fordel for sunnere mat.

     

    Vel, gull kunne bli skattelagt under formueskatten. Poenget mitt med formueskatten er at den oppfordrer til forbruk, som stimulerer markedet.

    En bil da f.eks? Synes dette minner om detaljstyring. Å oppfordre til noe annet enn ett fornuftig forbruk blåser opp boblene i markedet.

    En bil ville jeg si er et fornuftig innkjøpt. Det kan virke paradoksalt med tanke på at jeg samtidig er for at folk skal bruke bil mindre, men jo mer bilprodusenter tjener, jo raskere kan de utvikle ny og bedre teknologi som fører til mindre utslipp og som kommer frem senere så er det visst noen som aldri vil gi den fra seg (og noen som sannsynligvis aldri får muligheten).

     

    Det kan godt hende at dette kan føre til ufornuftig forbruk, selv om økningen i fribeløpet for formue meget mulig hindrer dette, men dette er det samfunnet vi lever i. Uten forbruk kommer vi ikke noen vei. Jeg tror dessuten ingen vil kjøpe noe de ikke har bruk for, ihvertfall ikke i større grad en før med en høyre formueskatt. Folk kjøper det de har interesse for.

     

    Nå er det jo forsåvidt riktig at selv penger i banken er nyttige så det viktig å heve det skattefri beløpet så formueskatten mer rammer de som ikke vil ta del i markedet.

     

    Hvis formueskatten økes, blir den lave likningsverdien fortsatt dyrere, så det var ment for å matche med dagens nivå.

    Men da vil jo i staten i større grad styre hvor man vil plassere pengene.

    Ja, man oppfordrer til forbruk. Dette er en ren kapitalistisk tankegang, noe jeg trodde du ville ha forståelse for.

     

     

    Var ment mest som et tiltak for miljøet.
    - Å sette opp bilavgiftene er det mest sosialistiske man kan gjøre.

    Men BARE vis kollektiven virker. Ellers er det bra ubrukelig å gjøre dette.

    Men mening: Kollektiven har store stykker igjen.

    Det jeg skrev, var skrevet med en enorm mengde ironi. Kollektivtrafikk er, og blir aldri ett alternativ til biltrafikken, kun ett supplement.

    Vel, jeg håper at flere vil gå over til kollektivt. Jo flere kunder de får, desto bedre tilbud kan de gi dem. Det burde nok vært mer konkurranse blant kollektivtransport også, det tror jeg hadde hjulpet enormt.

  6. - Hvorfor senke mva. på noen utvalgte produkter? Skal ikke folk få velge fritt om de vil handle på Rema (14%, ev. din sats) eller i en kantine (25%).

    Vel tanken er at det skal være billigere å kjøpe mat. Gjerne sunn mat. Synes forsåvidt at kantinemat også skal ha lavere mva.

    - Hvem skal bestemme hva som er luksusprodukter? Er TV ett luksusprodukt? Hva med de som kjøper gull i stedet for TV?

    Vel, gull kunne bli skattelagt under formueskatten. Poenget mitt med formueskatten er at den oppfordrer til forbruk, som stimulerer markedet.

    - Likningsverdien på eiendom/bolig er allerede latterlig lav

    - Formueskatt er en ødeleggende skatt.

    Hvis formueskatten økes, blir den lave likningsverdien fortsatt dyrere, så det var ment for å matche med dagens nivå.

    - Å sette opp bilavgiftene er det mest sosialistiske man kan gjøre.

    Var ment mest som et tiltak for miljøet.

  7. Jeg synes at man burde heve toppskatt nivået og samtidig øke toppskatten for å utjevne tapet. Man burde også senke mva. på basis mat produkter, som melk, smør, ris, grønnsaker mm. og heve mva for ting some elektronikk ol. luksus produkter(innenfor rimlighetens grenser) og man kunne senke ligningsverdien på eiendom og aksjer og renter, men øke formueskattprosenten og sette opp fribeløpet litt. Man burde sette opp bilavgiftene, men gi mer fratrekk per kilometer man kjører til jobben og ta hensyn til særskilte behov.

  8. Er enig at de som jobber hardt skal få lov til å ha det litt bedre. Men det er dessverre mange skjevheter i markedet og folk som jobber like hardt tjener nødvendigvis ikke like mye. Et godt eksempel kan jo f.eks. være et hypotetisk privat helsevesen. En som arbeider i et privat selskap jobber antageligvis like hardt som en i det offentlige, men det offentlige har ikke råd til å betale like godt som et privat firma, da det offentlige må balansere mellom et akseptabelt skattenivå og utgift til helsevesenet. Et privat helsevesen kan også føre til, nettopp pga. bedre tilbud til arbeidere, at det offentlige sitter igjen med mindre kompetanse.

     

    Når det kommer til utdanning virker det dumt for meg at penger skal begrense personer i sine yrkesvalg. Det kan godt hende at samfunnet går glipp av mange talenter på grunn av dette.

     

    Og til slutt sånn helt generelt, så er de aller fleste ikke rike og FRP politikk er det stort sett bare de rikeste som tjener på. En flat skatt kan ikke annet. Er imidlertid kanskje enig at toppskatt grensen skal økes (og heve toppskatt prosenten for å utjevne) for å styrke middelklassen. Synes det er veldig dårlig at folk som jobber livet av seg pga. overtid skal bli straffet for dette.

     

    Nå innser jeg at å skyve alt over på de rikeste heller ikke er svaret. Jo mindre de rikeste har igjen, jo mindre verdiskapning kan de hjelpe med videre.

  9. Det er veldig mange bra punkter (og en del dårlige). Problemet er at jeg ikke tror mange av de forslagene som fremmer velferdsstaten er kompatible med avvikling av alle slags mulige avgifter og skatter og jeg setter velferdsstaten fremfor mindre alkohol avgifter og lavere skatt, for å si det sånn. Dessuten er det mange forslag som det virker som de ikke ser konsekvensene av, for eksempel akkurat det der med alkohol. Unge drikker allerede mye og lavere pris vil bare forverre dette. Er enig at det er kjipt å betale så mye, men tror det egentlig er en bra ting.

     

    Nå er jeg kanskje ikke helt nøytral, da jeg stort sett lever på staten i disse dager (student), men jeg vil jo gjerne at andre folk i min situasjon skal nyte samme midler.

  10. Tittel: Kanskje vi burde la FRP komme til makta...

    Det ser ut som FRP vil komme til makta en eller annen gang snart, og nå er en like god tid som en annen. Jeg tenker at etter 4 år med FRP så vil de 30 noe prosentene velgerne de har komme på bedre tanker. Får bare håpe de ikke bruker opp hele oljefondet ... Kan alltids overleve på ris til mat hver dag i 4 år.

  11. Et enormt rainbow table med både md5 og sha1

     

    Så personlig er dette noe jeg anser som bedre sikring og jeg kommer til å bruke det.

     

    Legger man på 1,2 eller kanskje 3 saltinger som gjemt på forskjellige databaseservere så har man det jo enda sikrere

     

    f.eks

     

    passord = test

     

    md5(sha1(

    md5(sha1(saltsalt))

    md5(sha1(te

    sha1(md5(saltsalt)

    st))

    md5(sha1(saltsalt))

    ))

     

    ingen skal komme å fortelle meg at det er lite sikkert å gjøre det slik

    mmm, tror sha512(sha512("test" . salt1) . salt2) ville vært bedre og raskere ...

  12. Med dobbel hashing mener jeg f.eks

     

    md5('test') = 098f6bcd4621d373cade4e832627b4f6

     

    sha1('098f6bcd4621d373cade4e832627b4f6') = da39a3ee5e6b4b0d3255bfef95601890afd80709

     

    mh5('da39a3ee5e6b4b0d3255bfef95601890afd80709') = 0144712dd81be0c3d9724f5e56ce6685

     

    Det er vel en hensikt i det?

    Hvis hensikten er å gjøre det mindre sikkert, så ja. Dobbelt hashing er ganske ubrukelig, da en md5 hash bare er en 32 tegns streng med tegn mellom 0-f, dvs. 16^32 forskjellige muligheter ...

  13. Nesten alle bedrifter har allerede en eller flere konsulenter. Dessuten er det meste av informasjon om feil, løsninger gratis når det kommer til *nix og programmer. Hvis man er litt kompetent kan man til og med rette kildekoden selv om man finner «bugs». Man trenger dessuten ikke trekke penger inn i spørsmål om oppdatering, kun kompatibilitet. Dessuten mener jeg at man kan være mye mer effektiv i en terminal enn i et GUI. Blant annet lettere å lære seg å bruke parametere til programmer og lage script for å automatisere, siden man blir så vant med å skrive kommandoer. Fjernstyring ved bruk av kommandolinjen er også en del enklere og raskere.

  14. Hmm, prøvde med noen 0.5 Ohms motstander og det fungerte sånn passe, men ikke godt nok, så jeg prøvde å koble vifta til 5V kabelen istede for 12V kabelen og det fungerer mye bedre, men jeg har mine tvil om hvor godt det er for vifta. Jeg tror jeg heller skal få meg noen 2-4Ohms motstander eller rett og slett et potmeter ... Tror jeg skal teste viftene på skolen hvor de har en strømforsyning jeg kan stille inn volt på ...

  15. Nå har jeg prøvd med ny kjølepasta og det fungerer ikke. PC-en skrur seg ikke av umiddelbart, men den vokser likevel opp mot 81 grader, hvor jeg skrur PC-en av, men den hadde nok brent seg om jeg hadde latt den stå på. Kan det være at selve vifta på kjøleribba ikke fungerer? ifølge bios så spinner den riktignok i rundt 2000 RPM, så det er vel ikke det heller. Det kan jo så klart være at jeg har festet kjøleribba feil, men jeg vet faktisk ikke hvordan ellers jeg kan gjøre det.

  16. Bruk heller en variabel spenningsregulator. F.eks LM350 (3A), eller LM338 (5A)

    Det ser ut til å bli dette. Har bare et spørsmål, i databladet står det at spenning inn kan være mellom 3V til 35V eller noe sånt og som kjent får jeg 12V fra PSU-en. Det står også at spenningen kan justeres ved bruk av to motstander, hvor ut spenning blir Vref (1 + R2/R1) + I*R2. Det sies at Vref vil være 1.25V og at R1 burde være 120 Ohm, og siden driftspenningen til vifta må være mellom 9-14V, tenker jeg å sette en 820 Ohm + potensiometer (0-200 Ohm) som R2. Det jeg lurer på er om med 12V som Vinn, vil jeg kunne oppnå 12V på Vut om jeg stiller inn til riktig motstand, eller mister jeg noen volt?

  17. 3-pins kontakt har 12V (som kan være PWM regulert), jord, og turtallsavlesning fra vifta.

    4-pins kontakt har i tillegg et PWM styresignal til vifta. Da kan 12V pinnen være en ren 12V.

    Hmm, du er klar over at 4-pins kontakten er en standard molex kontakt, type http://www.microplex.no/product.aspx?pid=pcec2&mcat=c533. . Og bare den gule og svarte ledningen er koblet til vifta. I tillegg er det en 3-pins kontakt, der bare den hvite ledningen er tilkoblet som er for å lese av turtall. Jeg tror nemlig dette ikke er en PWM styrt vifte, for etter å ha lett litt fant jeg ut følgende:

    For 4-pins vifte kontakt

    1= +12Vcc

    2= GND

    3= SPEED SENSOR (it communicates the current speed of the fan back to the motherboard)

    4= PWM pulse

     

    og for en 3-pins kontakt har du

    1 = 12V

    2 = GND

    3 = turtallavleser.

     

    Som sagt har vifta en 4-pins molex kontakt, men den har ikke 4 ledninger, og en 3-pins kontakt, der bare ledning 3 er tilkoblet. Totalt er det derfor 3 ledninger tilkoblet vifta, nemlig 12V, GND og turtallavleser. Er nok redd jeg må lage en spenningsregulator ...

  18. Det er jo en 4-pins kontakt på viften, det betyr at strømregulatoren sitter i selve viften. Viftestyringen belastes ikke i det hele tatt, den bare sender et styresignal.

     

    Det er jo vesentlig å foretrekke å bruke PWM styring framfor en spenningsregulator eller motstand. Blir spenningen for lav vil ikke viften starte.

    Aha. Ja, det er en 4-pins kontakt (med 12V og jord) og en 3-pins kontakt (med bare den hvite ledningen). Jeg trodde den hvite ledningen bare var for avlesning av turtall og evt. temperatur, men den kan altså sende et signal for styring også, er det sånn og forstå?

  19. Hei, jeg har kjøpt noen kraftig vifter fra microplex. http://www.microplex.no/product.aspx?pid=4...amp;mcat=15s351 . Den kraftigste viftestyringen jeg har funnet er http://www.microplex.no/product.aspx?pid=P...amp;mcat=15s230 . Først tenkte jeg å lage en egen viftestyring med et reostat, men det koster opp til 450kr per stykk. Så tenkte jeg på å bare fikse en motstand og en vippebryter som kan veksle mellom på, halv styrke og av, men så tenkte jeg at kanskje om jeg satte en motstand på omtrent 0.3ohm før viftestyringen, så ville den ta litt av lasten slik at viftestyreren ikke brenner seg. Hva tror dere?

  20. Hei, bygde en PC i går og det ser ut til at kjølepastaen ble litt for godt spredt da jeg satt på vifta i feil retning (sånn at vifta vingla litt når jeg presset ned på en side). Jeg rettet dette før jeg startet maskinen, men i tillegg hadde cpu vifte kabelen kommet i veien for bladene så når jeg for første gang startet opp maskina så slo den seg av av seg selv, heldigvis. Men jeg var ikke klar over dette så jeg prøvde mange ganger. Når jeg lot den stå litt av klarte jeg å komme inn i bios og kom meg til menyen for temperatur måling, der jeg så at CPU-en hadde nådd 120C! Så nå har jeg kjøpt ny kjølepasta og rensemiddel, men jeg er redd CPU-en kanskje er død. Det er en Intel Q9450 Core Duo 2.66Ghz CPU. Tror noen at den kan ha overlevd? Det skal nevnes at jeg lot den stå omtrent 12 timer for så å prøve igjen og den slå seg av igjen, så det gir meg jo et håp, da jeg ser for meg at hvis CPUen var død ville den ikke ha laget noe varme, men jeg kan ta feil.

×
×
  • Opprett ny...