Gå til innhold

Skrulla123

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Skrulla123

  1. I sjangeren Harry Potter, Ringenes Herre og Den mørke materien kan jeg sterkt anbefale Batimeus trilogien. Masse humor, eventyr, magi, usansynlighet, kampen mellom det gode og det onde, typisk fantasy. Man blir etter hvert litt usikker på om man liker hovedpersonene helt, men det er ikke poenget tror jeg. Greia er at det er magikere som styrer London, ikke ved hjelp av tryllestaver, men demoner som de kaller frem ved hjelp av pentagrammer og røkelse, eneste problemet er at disse demonene gjør alt de kan for å spolere magikernes planer. Magikerne prøver selvfølgelig å spolere for hverandre. Noe av det jeg husker best er alle de humoristiske fotnotene, når demon hovedpersonen forteller.

  2. Du nevnte Shakespeare og Jane Austen. Da er vel Hamlet av Shakespere en klassiker ("To be, or not to be"), har ikke lest den selv, men står på pensumlista mi til neste år. Eller "Romeo og Juliet", jeg måtte forøverig være Romeo i en klasseoppgave ting på ungdomskolen (jeg er jente), mine medelever var ikke av typen som syntes slikt var humoristisk, de var nok av den oppfatning at alt som hendte innefor skolens murer skulle være alvor..

    Jane Austen - der har vi jo "Stolthet og Fordom" som er en flott bok spør du meg, samfunnskritisk (kritisk til samfunnet på Austens tid), "Emma" der er det ikke like tydelig hva som vil skje som i "Solthet og Fordom", synes nesten "Emma" er best, på en måte, eller de er jo så bra på hver sin måte..

    Johan Borgens bøker om Lillelord (tre bøker, første heter "Lillelord") syns jeg var veldig fin da, Lillelord møter (så vidt jeg husker) Frued, jeg vil tro den er intresant for folk som er intresert i psykologi..

    Eller så ahr vi noen av de antikke dikterne som Sofokles (tragedie "Kong Oidipus") eller Aristofanens (komedie "Froskene). mye spennende...

  3. Kjøpte Alkymisten og har lest den ferdig nå. Forstår ikke hvorfor det er verdens kanskje mest populære bok... :hmm:
    Helt enig! Folk sier den forandret livet deres, jeg har aldri klar å se det fantastiske i den boka. Fin bok, det er ikke det, men klokere på livet er jeg ikke..

     

    I går kjøpte jeg Sofies Verden av Jostein Gaarder for 87kr på Tanums nettsted, poket utgave, håper det vil hjelpe meg med å forstå de vanskligse delene av Exphil pensumet...

  4. Jeg fikk pakke i posten i dag. Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafon

    åå, den er så fin!! Det er nesten sørgelig at jeg er ferdig med den nå. Du får glede deg til noen timer med bokglede.

     

    Jeg for min del har bruk noen tusenlapper på pensumlitteratur :) "Odyssen" av Homer, "Den gudommelige komedie" av Dante, "Kong Oidipus" av Sofokles ++ en haug med mer teoritisk stoff. For de som lurer: Jeg skal igang med første år med allmenn litteraturvitenskap ved NTNU, planen er en Bachelor grad. Dette skal bli flott!

  5. Det er for tiden salg av gamle bøker på biblioteket, alle bøker 10kr stykke, eller en pose full for 50kr- en skattekiste for bokelskere..

    Jeg kjøpte "Jane Eyre" av Charlotte Bronte, "Olav Audunssøn i hesteviken" av Sigrud Undset, og "Fortuna" av Alexander Kielland. Gleder meg til å ta fatt på sommer lektyret når jeg snart nå er ferdig med "Emma" av Jane Austen..

  6. NÅ kan jeg virkelig slenge meg på!! Fikk 6er i rettslære muntlig eksamen, det er noe å gå ut av vgs med det!! :!:

    Sommerferie!!!!

    Gratulerer :D . Vet ikke hva rettslære er da :p . Jus?

    jus, ja. vegtrafikkrett, forvaltningsrett, strafferett ol..

    Tusen takk :)

  7. Okei,jeg har takka ja. Men hva hvis jeg ikke kommer inn på skolen da? Jeg måtte takke ja tidlig,stod det i søknaden. Er ganske sikker på at jeg kommer inn da. Men hva hvis ikke,liksom?

     

    Jeg forsto det slik at hvis man sier opp avtalen så raskt som mulig (innen en eller annen dato) så trenger man ikke å betale for husleie...

     

    Dersom du ikke kommer inn på skole i Trondheim, fortvil ikke, du kan si opp kontrakten med en måneds varsel. Har du fått tilbud om en hybel (et rom hvor du deler kjøkken og bad med andre studenter) må du ikke betale husleie hvis du gir du oss beskjed innen 21. juli. Får du tilbud på andre boliger enn hybel i kollektiv, må du betale husleie fra dagen kontrakten starter til en måned etter at du har sakt opp boligen.

     

    Hvis du aksepterer en kontrakt betales det husleie fra den datoen kontrakten starter. Kontrakten starter mandag 14. juli hvis du ikke har ønsket tidligere innflytting.

    dette sto på sit.no http://www.sit.no/content.ap?thisId=2709&language=0
  8. Jeg bor hos mine foreldre anehver uke, de får alltid en klem når jeg flytter til den andre. også når jeg kommer til en av dem, klemmer vi. Egentlig klemmer vi ganske mye, minst en gang daglig. Det er så korslig atte.

    Da jeg var liten, så pleide mamma å be "aftensbønn" med meg på sengekanten, på ett eller annet tidspungt lurte jeg på hva å "bedrøve" var for noe. Dermed kom det en ny tradisjon med at vi alltid spurte om vi hadde bedrøvet hverandre den dagen, etterpå var det nattakos. En veldig korslig tradisjon, hvis vi var litt sinte på hverandre, så var det ordnet opp i når vi la oss.. :D Den siste delen der ble kanske litt utenom emnet, men samma det..

  9. Det er iallefall veldig viktig at du finner bøker som du liker å lese, ikke les videre hvis du ikke liker de første 2-3 kapitlene, det dreper leselysten. Det er min erfaring. Jeg har også dysleksi, men er forferdlig glad i å lese, så jeg har ikke så store problemer nå lengre.

    Det som gjorde at jeg fikk leselysen opp var Harry Potter-bøkene. De vil jeg anbefale hvis du liker den type litteratur, de er lettleste og fegende (plutselig inser du at du har lest hundre sider!).

    Isabel Allende har skrevet tre ungdomsbøker, ganske lettleste, med flotte ilustrasjoner på forsiden, de handler mye om bortgjemte folkeslag, den ene har handing i Amasonas. Den ene boka hennes heter "Gulldragens rike", jeg husker ikke de andre, men det er jo bare å spørre på biblioteket.

    Enda mer lettlest er Jostein Gaarders bøker, hvis jeg skal anbefale en som er lettlest, og ikke altfor barnslig, så vil jeg si at "Kabalmysteriet" er en utrolig fin bok. Der er det til og med ilustrasjoner til hvert kapittel. Gaarder skriver jo mye om historie og filosofi, så hvis ikke det er tingen så..

    Håper dette var til hjelp :)

  10. Det som gjør meg glad i dag er:

    Det er 17mai i morgen, og jeg er russ!

    Jeg fikk igjen Rettslære tentamen i dag, fikk 5-

    Jeg ligger an til å få 5 både i muntlig og skriftlig Norsk! (desuten har jeg dysleksi, så det er en bragd..)

    Nå er det ikke lenge til jeg er ferdig med vgs!

    snart sommerferie!

     

    :!:

  11. Harry Potter bøkene av JK Rowling (med nr 3 eller nr 6 på toppen)

    Kabalmysteriet av Jostein Garrder (Jeg skrev faktisk særemne om den og to andre Gaarder bøker i år..)

    Den mørke materie av Philip Phullman

    Bartimeus trilogien av Jonathan Stroud

    Haikerens guide til galaksen av Douglas Adams

     

     

    Det overaskende vansklig å bestemme seg her, det finnes jo så mange bra bøker, man kan nesten ikke sammenlikne krim og fantasy og komedie..

  12. Nå leser jeg Vindes skygge av Carlos Ruiz Zafón. Jeg syns den er genial, er kommet halveis nå.. Noen andre som har lest Vindens skygge, hva er deres mening?

     

    Desuten leser jeg for tiden Harry Potter og Føniksordnen for min lillesøster som er 9 år. Er litt skepisk til akuratt det, hun er vel kansje litt liten? men som hun sier "Du ville heller ikke likt å måtte vente på å lese en Harry Potter bok bare fordi du var for liten!", det har hun jo igrunn rett i.. :p

×
×
  • Opprett ny...