Gå til innhold

dblthink

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dblthink

  1. Haha, fant denne på ICA MAXI i dag.

     

    post-99500-1236026727_thumb.jpg

    (Litt dårlig fokus, men...)

    Noen som har prøvd den?

     

    Drakk denne på Baran i Bergen en gang, etter anbefaling fra ansatte. En fin ale (GR-Ale?) på enda morsommere flaske. Hvis jeg ikke husker feil så var den ikke forferdelig dyr heller... eller?

  2. fått litt dilla på Cynic for tiden, og lurer på om noen vet om noe som ligner?

    har sett at de kaller det så lite som Jazz-fusion exprimental/avant-garde Death metal

     

    Cynic er bra prog-metall, men musikken har lite med jazz å gjøre. Kommer ikke på noe lignende i farten... Selv har jeg hørt en del på Gordian Knot i det siste, som bassisten i Cynic (Sean Malone) står bak. Anbefales sterkt hvis du liker prog, selv om det ikke ligner veldig på Cynic.

  3. Tenker jeg skal gå til innkjøp av litt Enslaved materiale. Hva er best? Og hva syntes folk om den nye plata?

     

    Jeg kan personlig anbefale alt fra Below the Lights. Isa og RUUN er gode, Vertebrae kjenner jeg ikke så godt, men det de spilte derfra på konserten i Bergen var bra. Uttrykket deres har utviklet seg i retning prog rock, er vel omtrent bare vokalen igjen nå som minner om black metal. Så om du er mer hardcore BM-fan liker du sikkert best det eldre materialet.

  4. Jeg ønsker å komme med noen ytringer om vårt hjemmebryggede øl.

     

    Det har nå stått en og en halv uke lagret på flasker, vi smakte på en liten flaske i går kveld. Resultatet er noe skuffende, dessverre.

     

    På lukt så er den flott, hadde den smakt som den lukter så hadde jeg vært meget fornøyd, men dessverre så gjør den ikke det. Lukten "slår" i mot deg når du lukter på den. Når man så ruller den rundt i munnen så er det knapt smak av den. Jeg hadde fryktet at den skulle bli for søt, men så skjedde ikke. Jeg satser på at vi har lært noe på dette brygget, slik at det neste blir bedre.

     

    Vår oppskrift:

     

    1 kit, Coopers Stout

    3 glass Moss Maltekstrakt

    1 dæsj lynghonning

    1 stor dæsj med mørk sirup

    1 tesje sukker i hver flaske ved tapning

     

    Uten at jeg er helt sikker så ligger alkoholprosenten ett sted mellom 6-7%, dette er ett anslag på grunnlag av utregninger.

     

    Min erfaring med hjemmebrygget øl er at det har godt av å lagres lengre enn 1-2 uker, ett par måneder lagring f.eks. gir langt bedre smaksresultat. Men er utgangspunktet dårlig gjør nok ikke lagringen det bedre! Coopers er forøvrig et bra merke når det gjelder "ølsett", har sålangt gode erfaringer med det. Coopers real ale har gitt gode resultater :)

  5. Jeg anbefaller Innis & Gunn, fantastisk skotsk øl lagret på eikefat, jeg har aldri smakt noe lignende, og for en fantastisk fyldig og god smak :)

     

    Jeg drakk Innis & Gunn første gang på fredag på Baran i Bergen. Bestilte en "overraskelse" fra baren. Den passer godt til whisky, litt søtlig smak, bærer preg av eik.

  6. Kjøpte nettopp følgende på Apollon Neumannsgate i Bergen:

     

    Meshuggah - Nothing

    Gojira - From Mars to Sirius

    Gojira - The Link

     

    Disse fant jeg på såkalt mid-price, dvs. 3 for 250 kr.

     

    I tillegg:

     

    Gojira - The Way of All Flesh 149 kr

    Neurosis - A Sun That Never Sets (DVD) 149 kr.

     

    Totalt: 548 kr :!:

  7. Noen som har noe god jazz å anbefale til en som er helt ny i sjangeren?

    Jeg vil helst ha noe instrumentalt. Jeg er veldig glad i progressive rock hvis det skulle ha noe å si :)

     

    Ser du har fått en del anbefalinger allerede, men jeg kan ikke dy meg. Siden du liker prog. vil jeg anbefale at du starter med jazz-rock/fusion, det appellerte mest til meg når jeg var ny i jazzen. Norske elephant9 er nevnt, vil også anbefale the Mahavishnu Orchestra med platen Inner Mounting Flame. En intens og rå plate!

     

    Takker :) Har alerede begynt å høre en del på fusion. Niacin anbefalles!

     

    Niacin er et nytt navn i mine ører. Hvaslags fusjonsmusikk spiller de?

  8. noen som like hard bop? Herbie Hancock, Thelonious Monk etc.

     

    Joda!

     

    Herbie Hancock var en av de første jeg hørte på fra jazzens verden. Har de fleste "gamle" platene jeg har kommet over (60- og tidlig/midt 70-tall). En del yngre ting synes jeg blir litt tamt. Ser at mange av platene hans regnes som post-bop, men det er mindre viktig, siden "post-bop" fremdeles har bop-elementer.

     

    Thelonious Monk har jeg fått mer og mer sansen for det siste året. Criss-Cross kjøpte jeg senest på fredag, og sålangt høres det minst like bra ut som Straight, no Chaser. Underground er også en kul plate. Er disse to jeg har hørt mest på, men jeg tar alltid en titt under "Monk" i platebutikken, og innemellom blir det en ny :!:

  9. Kjøpte en liten bunke jazzplater før helgen. Alt på Platekompaniet:

     

    Radka Toneff - It don't come easy (89 kr - first price)

    Radka Toneff - Winter poem (89 kr - first price)

    Thelonious Monk - Criss-cross (109 kr)

    Pharoah Sanders - Black Unity (109 kr)

     

    Sistnevnte er en veldig FIN impro/frijazz-plate (ikke la dere skremme)fra 71. :)

  10. Det er sikkert Aass, som likner mye på det engelske ordet ass både i smak og skrivemåte. Aass er et bryggeri ja, men ølene de produserer der smaker dynge.

     

    Jeg skrev visst feil, ja, det er snakk om Aass bryggeri som ligger i Drammen. Forøvrig helt uenig med deg i det siste. Det er få norskproduserte butikkøl som kan måle seg med Aass. Mikrobryggeri og poløl blir et annet marked, og i den klassen er det mye som er bedre, spesielt utenlandske øltyper. Men som sagt, av norske, masseproduserte/butikk-øl er Aass av de bedre.

  11. Noen her som er begeistret for Aas? Det er et bryggeri jeg har fått mer og mer sansen for. Spesielt Pilsner og Bayer skiller seg ut som fine øl, men også andre. Er få norske butikkøl som gir så fyldig og deilig skum som disse to! Spesielt dyrt i forhold til kvaliteten er det heller ikke, mener de koster rundt 29 kr boksen.

  12. 2.Oktober Nile

    31 Oktober Heidenfest i Leipzig (Finntroll, Primordial, Eluveitie, Equilibrium ++)

    14.November Flogging Molly

    18.Desember Enslaved

     

    Hadde mer omfattende planer, men de gikk rett i dass.

     

    Hvor spiller Nile 2. oktober?! Den siste uken har det ikke gått mye annet i høytalerne mine :!:

  13. Kjøpte en haug med CDer i dag, noe metall og noe jazz.

     

    Fra Apollon avd. Neumannsgate (Bergen):

    -John Coltrane - Giant Steps - 139 kr

    -Brad Mehldau Trio - Live - 159 kr

    -Miles Davis - In a Silent Way - 99 kr

    Metallica - Death Magnetic (Limited Edition)149 kr

     

    Fra Platekompaniet:

    -Nile - Annihilation of the Wicked - 169 kr

    Nile - In Their Darkened Shrines - 169 kr

     

    Det meste er plater jeg har tenkt å kjøpe en stund. Har hørt masse på Nile de siste dagene, da jeg har skrevet historieoppgave (UiB) om bronsealderimperiene i henholdsvis Mesopotamia og Egypt. I dag ble jeg endelig ferdig, og måtte feire med kjøp av fantastisk hard og spennende musikk!

  14. Noen som har noe god jazz å anbefale til en som er helt ny i sjangeren?

    Jeg vil helst ha noe instrumentalt. Jeg er veldig glad i progressive rock hvis det skulle ha noe å si :)

     

    Ser du har fått en del anbefalinger allerede, men jeg kan ikke dy meg. Siden du liker prog. vil jeg anbefale at du starter med jazz-rock/fusion, det appellerte mest til meg når jeg var ny i jazzen. Norske elephant9 er nevnt, vil også anbefale the Mahavishnu Orchestra med platen Inner Mounting Flame. En intens og rå plate!

  15. Er på jakt etter noe storbandjazz jeg.. jeg er veldig usikker på "sjangernavn", men det må vel gjerne bli noe 40 eller 50-talls vil jeg tro. Både kraftig swing og rolige låter med silkemyk kvinnelig vokalist.. :p Setter pris på alle tips, da jeg egentlig ikke har så mye peiling (til tross for at jeg har en far som er jazzpianist.. utrolig).

     

    Må ærlig innrømme at storbandjazz ikke er mitt ekspertiseområde innenfor jazz, så jeg skal frastå fra å komme med konkrete anbefalinger. Men kanskje du kunne begynt med å spørre din far? Tipper han har noen godbiter i platesamlingen :)

  16. Smakte forresten Killkeny for litt siden. Syntes dette var et relativt tamt og kjedelig øl, skal jeg ha noe mørkt så går jeg for Newcastle brown ale.

     

    Det er smart å si, spesielt siden Kilkenny er mer kompleks enn Newcastle. Jeg vedder på at du har fått Kennyen på feil temperatur, noe som dreper aromaen. ;)

     

    Jeg er enig i at Newcastle ikke er en spesielt kompleks øl (selv om den er veldig god), men jeg blir alltid skuffet når jeg drikker Kilkenny. Ølet ser nydelig ut når det setter seg i glasset, og har et meget delikat skumlag. Men smaken? Skuffelse. Kanskje jeg også tempererer den feil? Hvor kald/varm skal Kenny være?

  17. Ja, da var endelig brygg nr. 2 ferdig flasket! Driver et ølbryggingsprosjekt sammen med en kompis, og det er ale som er vår lidenskap nr. 1.. Om ca 3 uker kan ølet smakes på, men erfaring tilsier at flaskene bør stå urørt i noen måneder for at smaken skal få utvikle seg skikkelig. Med et godt utgangspunkt og vellykket brygg er det nok også en fordel å la det stå ennå lengre.

     

    Anbefaler alle som er godt over gjennomsnittlig interessert i øl å prøve hjemmebrygging en gang. Det er selvfølgelig mange gode argumenter:

     

    1. Du kan spare mye penger på å lage ditt eget øl, fremfor butikk/polkjøp.

    2. Du lærer mer om ølets historie og kultur, ikke minst med tanke på produksjonsmåter og ulike typer øl/smaksnyanser osv.

    3. (Henger sammen med forrige punkt) Du blir ytterligere forelsket og fascinert av drikken.

    4. Det er selvfølgelig også veldig sosialt, hvis du finner andre likesinnede å slå deg sammen med. I tillegg kan du jo invitere alle vennene dine på ølsmaking/fest (hvis brygget blir vellykket, naturligvis)

     

    Det finnes selvfølgelig ennå flere gode grunner, men vi stopper her.

×
×
  • Opprett ny...