Gå til innhold

think2ce

Medlemmer
  • Innlegg

    133
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av think2ce

  1. "Inntil nå har det bare vært AMD med sin 5000-serie som har kunnet drive mer enn to skjermer per skjermkort"

     

    Dette medfører ikke riktighet, da Matrox har mange skjermkort som driver 4 skjermer og mer, det har også funnes kort fra andre produsenter tidligere som har kunnet drive fire skjermer på ett i oppløsninger på 2048x1200 pr.skjerm.

     

    I tillegg finnes det ett antall "proffkort" som gjør dette...

     

    Så når du skal skrive noe, så formulerer deg ihvertfall så det ser ut som du har gjort litt research...

    Dette var etter min mening kun en ny fjasete smørje uten hold i virkeligheten.

     

    Dere burde virkelig bytte navn fra hardware.no til SPILLHARDWARE.NO

  2. Det minste dem kan gjør er å ringe for å fortelle at dem ikke har tid. Men i morgen kommer vel postbudet med en hentelappe tenker jeg.. Den som sjåføren påstår å ha lagt igjen. Slik at jeg på onsdag kan hente pakken min selv (skjønner at jeg kan hente den i morgen tidlig med kollinummeret, men ut fra Posten sin logikk så kan jeg hente den på onsdag, etter å ha fått hentelappe på tirsdag fra postbudet).

     

    Jeg kan uansett ikke få igjen penger, for det er nettbutikken som har kjøpt en tjeneste hos Posten, ikke jeg. Så det er nettbutikken som får igjen portoen (i beste fall).

     

     

    Det du gjør er at du først klager til Posten, da skal du få ett saksnummer eller hva de nå kaller det, ihvertfall ett referanse nummer, deretter prater du med butikken du har handlet hos og forteller at du ikke har fått varen på den måten du betalte for og krever å få pengene tilbake, de vil da si at det må du ta med posten, da gir du dem referansenummeret du fikk fra posten og krever pengene tilbake for portoen du har betalt (dette er som alle andre varer du kjøper, får du ikke det du betaler for kan du reklamere), videre sier du at du vil at butikken tar dette med posten eller " kan gjøre hva de vil" men du skal ha igjen utlegge(noe du har krav på), ellers sender du saken til forbrukermyndighetene.

     

    Jeg har vært igjennom dette med både PS.no, komplett og amentio, alltid fått tilbake portoen etter en liten stund... det er absolutt verdt det og du har krav på det.

  3. Er kanskje veldig OT, men Posten har 14 dager "leveringsfrist"

    Men nå bruker de jo som oftest ikke så lang tid da.

    Selv om det står hos leverandør f.eks. 2-5 arbeidsdager leveringstid, så har Posten 14 dager fra de får varen, til den skal være levert..

    Har ventet på en pakke i 9 arbeidsdager. Tok jo kontakt med leverandør og fikk da beskjed om Posten sine 14 dager, før jeg kunne klage skikkelig.

     

    Dette kommer helt an på hvilken leveringstjeneste du benytter deg av... enkelte av tjenestene til posten stadfester f.eks. levering neste arbeidsdag o.l.

    Da er dette å regne som en kontrakt med posten om at de skal levere innen den tiden som står oppført under den tjenesten du velger.

  4. Dere skulle legge frem bevis på deres påstander? Hvor ble det av disse?

    Å helt ærlig, mener dere virkelig at dere har gjort en god jobb når TS sier han får pipelyder fra hovedkortet som antyder at det er minnefeil?? Dual-channel kort burde testes med 2 brikker, tri-channel med tre. Enkelt å greit.

     

    Syntes dette er svakt av dere, ikke svarer dere konkret på om det TS sier er sant når det gjelder at han aldri har nevnt ordet "dødt" som er det eneste argumentet dere har for det dere har gjort.

     

     

    SVAR:

     

    Mreina - der er intet igjen å bevise.

    Vi ville uansett ikke lagt ut noe mer informasjon her på oppfordring fra 3e-part i saken, men det springende punktet her er jo om feilmeldingen vi fikk tilsier at kortet er dødt - og på det punktet kan det da ikke herske noe tvil med tanke på at kunden selv har sakset inn feilmeldingen han har sendt til oss i sin helhet ?

     

    Og ja, jeg mener helt klart at tekniker har gjort en god jobb ut i fra forutsetningene i saken. Man er selvsagt fritt til å mene noe annet.

     

     

    Mvh Svenn Aage, Netshop

     

     

    Kjære mister Svenn Aage hos Netshop

     

    Ett slikt svar kalles kun en ting.

     

    Arroganse

  5. Jeg vil gjerne bare kaste meg på, og gi min støtte til Netshop i denne saken.

     

    Hva som kan kreves av en teknikker kan vel diskuteres. Men utgangspunktet for en feilsøking, må være feilmeldingen. Om man da ikke ser noen feil, må det da være en rimelig grense for hvor langt en skal grave for å rekonstruere eventuelle lignende feil.

     

    Jeg er derimot enig i at det ikke hadde kostet Netshop noe å kontakte kunden før kortet ble sendt i retur. Og at dette ville ha ført til en grundigere feilmelding og testing, og etter dette, retting.

     

     

    Nå er det fakisk sånn at det er mange som ike har en anelse om hva som forårsaker en bluescreen eller pipelyer ved bios bootscreen eller når cursor blir stående å blinke på svart skjerm...

    Det eneste en bruker da opplever er at maskinen ikke starter opp.. ergo det er noe feil.

    enkelte har faktisk ikke engang bekjente som kan noe om elektronikk/data som kan bistå.

     

    I dette tilfelle har Netshop gjort en direkte slett jobb, enkelt og greit, ikke bare med kommunikasjonen, men også med testing.

     

    Skal man teste ett kort så er første bud alltid å teste alle minnespor, først en og en, deretter parvis og tilslutt fullt bestykket,

    enhver annen form for testing av ett hovedkort med mer enn 2 minnespor og flere minnekanaler er direkte sløvt og idiotisk og viser ekstremt dårlig forståelse for feilsøking av hovedkort.

    De gjør det på den LETTVINTE måten.

    Det Notshop og andre butikker gjør er å sette opp mest mulig tidseffektive tester og så satser de på at kunden ikke kan nok til at de legger inn ny klage på resultatet. Jeg vil presisere at dette ikke kun gjelder overnevnte forhandler, men er ganske generelt over hele linja.

     

    Det er også en kjensgjerning at problemer med minnekontrollere eventuelt minnebrukker ofte ikke kommer før maskinen har stått på en god stund, dette testes aldri med mindre kunden klart sier at feilen oppstår etter så og så lang tid.

    men alle som har vært borti minnerelaterte feil vet at noe som oppleves på en måte den ene gangen kan være ganske anderledes neste gang maskinen starter.

     

    Netshop burde her legge seg langflat, be kunden sende kortet tilbake på deres bekostning, kjøre en seriøs test av kortet og sende diagnosen i e-post til kunden med kommentar og selvfølgelig teste kortet slik det bør gjøres.

     

    Ett hovedkort som har dualchannal minne yter best minnebrikker i par, og er derfor slik det bør testes, ett trichannel hovedkort bør testes med ett set av 3 minnebrikker...

    alt annet er og blir idiotisk og kunden bør ikke være den som må påpeke noe sånt.

     

    Jeg har selv hatt mine runder med Netshop, noen ganger har det blitt løst rimelig greit, andre ganger har jeg vært nødt til å bruke mye ressurser på å forklare en teknikker jobben denne skal gjøre i detalj og jeg har mer enn en gang sittet igjen med ett inntrykk av at den jeg har pratet med har absolutt null teknisk innsikt.

    (jeg har bygget rimelig mange arbeidsstasjoner opp igjennom, stort sett basert på dual cpu og ofte multigpu løsninger, jeg har jobbet såpass mye med kunderelatert teknisk support både maskinvarerelatert og softwarerelatert at jeg kan beskrive ett problem og også guide en bruker gjennom ting disse ikke har kunnskap om... så jeg anser at jeg har en hvis anelse om hva jeg prater om, akkurat som trådstarter).

     

    Jeg har droppet Netshop med bakgrunn i flere saker jeg har hjulpet andre i der Netshop har vært totalt døve frem til de plutselig har måtte forholde seg til en som har en viss anelse om hva det snakkes om( igjen, dette gjelder også andre enn Netshop, men de er en av verstingene).

     

    Så beklager Netshop, dere har etter min mening gjort en slett jobb... og når dere i tillegg sier i denne tråden at dere kan bevise, men ikke er villig til å bevise når noen i tråden tar dere på ordet og ber dere gjøre det.... da kan dere ikke vente at ordene deres gis mye kreditt.

    Jeg vil ikke anbefale noen å handle annet enn billige komponenter som man ikke gidder sende i retur hos Netshop, frustrasjon og kostnad i form av lange ventetider på telefon, lange svartider på e-post og kostnader på forsendelse gjør at det ikke er verdt eventuelle besparelser.

     

    Netshop får tommelen ned av meg!

     

    edit: skrivefeil

  6. Finner man sånt så er det jo bare å sende en e-post til Microsoft...

    Desto flere som rapporterer sin bekymring desto bedre er det og desto større er sjansen for at disse faktisk blir stoppet, selvom Microsoft er ett stort selskap så kan de jo ikke finne alt og jeg tror nok de er taknemmelig for det som måtte være av hjelp.

     

    send en e-post til [email protected]

    sikkert lurt å skrive noe om varsel om ulovlig salg av lisenser e.l. som tittel... så den blir videresendt til rette vedkommende...

     

    samtidig er det jo faktisk mulig å rapportere både på qxl og finn...

     

    og nei, jeg er ikke ansatt i Microsoft, men jobber med programvare fra dem og er avhengig av de forholdsvis gode avtalene de tilbyr og ønsker å fortsete å kunne benytte meg av dem...

    ;-)

  7. Dette er rapportert til Microsoft óg de har ett team på saken.

     

    Lisensene ER genuine, så de VIL fungere (hvis lisensene ikke har blitt blokkert av Microsoft).

     

    MEN, det er lisenser som IKKE er tillatt VIDERESOLGT og derfor heller ikke kan brukes LOVLIG av de som kjøper disse lisensene (bruk av denne type lisenser for folk som har kjøpt dem utenfor en direkte avtale med Microsoft, er LIKE ULOVLIG som om du skulle ha lastet ned lisens fra TB eller andre steder).

     

    Dette gjelder også de om tilsvarende lisenser kjøpt på E-Bay eller lignende steder.

  8. <!--quoteo(post=14994939:date=10/01-2010 : 01:28:name=Arve28)--><div class='quotetop'>QUOTE(Arve28 @ 10/01-2010 : 01:28) <a href="index.php?act=findpost&pid=14994939"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->MEN. Jeg bruker Lightroom og tar alle bildene i raw. Man kan kjøre DXO ut til DNG. Kan jeg da ta inn DNG filene i LR og redigere vider på disse der.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

     

    Det å redigere VIDERE på det som er gjort i DXO kan du nok glemme. En DNG fil inneholder RAW bildedata. Endringer som DXO gjør blir nok lagret som metadata i DNG fila, og det er lite trolig at disse blir tatt hensyn til av Lightroom. Skal du redigere videre bør du nok lagre i f.eks. TIFF (16 bit) format.

     

    Dette er ikke korrekt. Dxo - DNG filen er konvertert til det som kan betegnes som en lineær TIF da den er "demosaiced" men oppfører seg ellers som en raw fil. Denne filen egner seg utmerket godt til viderebehandling i LR.

     

    På dxo's forumsider(må registrere deg) så finnes det mange innlegg om dette emnet, dxo har også ett offisielt dokument om arbeidsflyten de ser for seg i kombinasjonen dxo-lightroom-dxo

    det finnes etter utviklernes synspunkt 2 måter å gjøre dette på, de har utviklet en "plug-in" for lightroom som omgår måten lightroom håndterer raw filer på.

    kort fortalt, når lightroom skal laste en raw fil til ett eksternt program opprettes en tiff eller psd fil(det kommer an på programmet og hva du selv ønsker, dette settes opp i dialogboksen for eksterne redigeringsprogram). siden tiff filen får samme navn som raw filen(i utgangspunktet) og ligger på samme sted, vil dxo prøve å lete opp raw filen "bak ryggen på lightroom" og benytte denne istedenfor, du vil selvfølgelig ikke få med justeringer gjort av lightroom på raw filen da dette ligger i eget "application space" i sidecar filen(xml) eller kun i lightroom databasen om du ikke har lagret endringene til raw fil. når dxo har gjort justeringene på raw filen, så vil den automatisk lagre den opprettede tiff filen på nytt med de endringer som er gjort og denne tiff filen vil være den må fortsette redigeringen på i lightroom/photoshop hvis du skal beholde dxo sine endringer.

    endringene dxo gjør lagres såvidt jeg husker i dxo sin egen sidecar fil slik at nestegang du åpner samme råfil i dxo så vil du ha innstillingene du gjorde...

     

    Jeg for min del har for øyeblikket sluttet å bruke dxo fordi jeg har fått megaproblemer med farger og hvitbalansen på nef filene jeg redigerer i dxo, og jeg har ikke funnet problemet ennå, derfor er det enkelte ting jeg ikke har testet og sjekket fullt ut ennå...

     

    håper noe av dette var til nytte, men det kan være andre har tillegg eller korreksjoner til det jeg skriver her, ikke alltid like enkelt å huske alt helt korrekt... så korreksjoner er velkomne de...

  9. DPI har ingenting med saken å gjøre, det er bare noen som misforstår litt hva DPI er.

    Å oppskalere 834x514 til wallpaper kan funke om du har en gammel skjerm som er f.eks 1024x768. Ellers blir det dårlig uansett. CSI metoden funker bare på TV.

     

    unnskyld... feil benevnelse ppi

    ikke helt korrekt, for hvis bildet har en oppløsning på 300dpi(egentlig ppi) (dpi gjelder scan og print) definert og en størrelse på 500x300 pixler så kan visningstørrelsen endres til 1000x600 i 150ppi uten at "kvaliteten" endres... men bildefilen vil ikke endre størrelse. mange visningsprogram tar hensyn til ppi og eller dpi som er definert når det viser ett bilde på skjerm, derav endring i størrelse når du forteller visningsprogrammet at det skal vise 100%... at det ikke er riktig måte å gjøre det på er jeg enig med deg i sn0dig, andre program viser bare en fast prosent størrelse av bildet.

    men du har helt rett i at dpi i utgangspunktet ikke har noe med visningstørrelse å gjøre.

     

    men det er også sånn at om du lagrer en bildefil i en 400x200-72 dpi så kan du ikke få 400x200 -300 dpi ut av denne filen, enig?

     

    tilbake til spørsmålet...

     

    du kan nok med ett visst hell få en en digital forstørrelse som kanskje er 25-50% større(flere pixel), men kvaliteten vil forringes noe... det blir lagt til pixler i filen etter en gitt standard, tegninger og bilder med lite detaljer vil tåle dette bedre enn bilder med høy tetthet av detaljer...

     

    som sn0dig sier så kan en ren oppskalering fungere i når det er snakk om litt, men hvis det skal opp til 1600x1200 eller mer så vil du måtte forstørre bildet i en redigerer med de begrensinger dette gir...

    det hjelper lite å prøve å skarpe opp etterpå, for detaljene er ikke der, programmet har bare lagt til det noen har programmert det til å "tro" er riktig.

  10. strøm - han kan ikke øke strømregning som han vil hvis det er avtalt en sum som er skriftlig(muntlig også hvis du kan bevise det), da må han varsle på samme måte som husleie.

     

    husleie - må varsles og det bør stå i en avtale når denne kan økes.

     

    boden - hvis det ikke står noen ting i husleiekontrakten om disponering av bod, så disponerer du jo ikke den boden, ergo... hans ansvar og hans dumhet som ikke har skrevet det i kontrakten.

     

    hvis du plutselig hadde begynt å bruke boden og han hadde kommet å sagt at det kan du ikke for det står ikke i kontrakten at du disponerer den... vel da hadde han hatt rett... og sånt gjelder begge veier...

    har han ikke fortalt om den eller det står i kontrakten så kommer han ingen vei.

     

    ps. jeg er ingen jurist, så det kan være noen juridiske krumsspring som kan komme inn her... du kan f.eks. sende en e-post til jusbuss, det er gratis så vidt jeg vet...

  11. Det er mye annet som også er TOTALT ubrukelig til annet en LEK, lille venn. F.eks. dragracing, Formel 1-løp, rally, fotball etc. :) Men den diskusjonen hører ikke hjemme i denne tråden.

     

    Må si det er godt jobbet. Hadde på følelsen om at noen kom til å klokke en celeron ganske høyt. Bl.a. med tanke på at en celeron-serien generelt kan gi en del ytelse per watt om jeg ikke husker feil?

     

    hmmm.... lille??? tusen takk... jeg sliter med noen kilo for mye så nå ble jeg superglad... hehe

    og ja, det er mange ting som er bare for lek... betyr ikke at det er brukbart for det... men det kan være fordømt imponerende... og det er dette... helt klart... selvom det er ubrukelig... heheh

    (sorry... måtte bare)

  12. du kan til en viss grad forstørre bildet, photoshop har denne muligheten.

    men hvis bildet det er snakk om har en størrelse på 540x340 pixler med en oppløsning på 72 dpi, så sliter du, spesielt hvis det er i jpg format og det da sikkert også har en høy grad av kompresjon(lagd for visning på web)

     

    tror du bør få tak på en bildefil med høyere kvalitet, dessverre

     

    man kan ikke få frem detaljer i en dårlig bildefil slik som det vises i CSI og mange filmer... jeg har ønsket dette mange ganger, men... er det ikke detaljer der, så er det ikke detaljer der og programmet må gjette hva som skal være...

     

    du kan nok øke størrelsen til f.eks. 1080x640 og få ett nogenlunde greit bilde i f.eks. photoshop eller andre bilderedigeringsprogram, hvis du ikke kjenner til noen så gjør ett søk på forumet... det er flere tråder om bilderedigeringsprogram her...

     

    lykke til :-)

  13. hei,

    Jeg tror du vil være tjent med å få en uttalelse fra den personen som har hjelpet deg med å bygge pc'en for deg, rett og slett fordi han har mer tyngde bak det han sier, siden han kan utstyr og kan fortelle dem at dette har han drevet på med i 30 år. han behøver ikke uttale seg som den som satt systemet sammen, men som en "ekspert" som har sett på skaden av utstyret.

     

    Jeg ville nok også ha tatt kontakt med forbrukermyndighetene på dette stadiet, forbrukerportalen.no

    ring dem eller send en e-post og spør om råd, kanskje de kan hjelpe deg.

    ut i fra det som synes på bilden(det er litt dårlig oppløsning) så ser det helt klart ut som om kortet har vært skikkelig på plass, ellers ville svimerkene ha vært lenger nede på pinnene, som flere andre har nevnt.

    og som også andre har nevnt, hvis kortet er sikret med festeanordningene på kabinettet og har klikket på plass i bakkant, så kan det ikke skli ut med mindre noen løsniner skruen/klemmer på kabinettet og drar noe for jxxxxx i det mens maskinen står på(power plugget i).

  14. Uff da, synd det skulle bli sånn her i en ellers gledens stund, har nettop bestilt meg komponenter til ny PC :)

     

    Vil bare si tusen takk for alle tips og råd, og ja, jeg har i aller høyeste grad funnet både rådene til camxer og think2ce veldig nyttige, og veldig glad for at dere begge har giddi å bruke tid på å hjelpe en fremmed med å skaffe seg bra data :)

     

    Har basert meg på alle rådene jeg har fått her, og ved å lese uendelig mye om alt som finnes av proffløsninger til billig ræl kommet fram til en løsning som hvertfall jeg er fornøyd med :) Og så lenge ingen forteller meg at det er et dårlig opppsett, så lever jeg nok lykkelig i min lille boble.. og det er kanskje det viktigste :)

     

    jeg tror også du blir fornøyd med oppsettet og det vil vare en god stund fremover for deg.

    ingen av komponentene du har valgt er dårlige på noen måte, men det kan komme tider da gode konsumerkomponenter kommer for kort til hardt arbeid spesielt når det gjelder grafikkkort. men det er jo ikke verre enn å bytte senere om du opplever mye trøbbel når du begynner å rendre...

     

    Gled deg over valget ditt og gled deg over muligheten til å bygge selv... :-)

  15. Hei alle og takk for svar!

    Jeg tenkt på renderfarm tidligere, men siden selve pc`n begynner å bli i seiste laget å jobbe på og ikke bare rendring så tror jeg det er bedre for denne runden å utelukke renderfarm.

    Simen1, når du skriver Xeon 6 kjerne på 2 sokkler så vil det si at jeg kan ha to av de? så det totalt blir 12 kjerner? Vet du om de disse blir levert med Hyper Threading?

     

    Jeg har liten erfaring med å bygge pc selv, så er det noen som vet hvor jeg kan gå for å sette sammen en slik pc. Og da tenker jeg også på at alle komponentene passer sammen og at det er otimalt.

     

    Edit: Oppdaget nå at jeg kan jo bestille fra Nextron AS, er det noen som har erfaring med disse?!

     

    *Nextron er okay de, men ganske dyre på enkelte ting...

     

    hvis maskinen din er treg og ganske gammel så kan det være fornuftig å bytte denne nå ja...

    de nye xeon'ene som er sluppet 56xx serien har støtte for det meste men det er viktig å se på intels produktark for å se hvilken versjon av xeon som støtter "multithreads"(to eller flere tråder pr core), på 55xx serien så må du opp på 5520 for å få støtte for dette (5506 og lavere har en tråd pr kjerne). på 56xx serien så har alle utenom L5609 støtte for to tråder pr kjerne. husk også at 3xxx serien er single socket prossessorer.

    her er en oversikt hos intel på 5xxx serien: http://www.intel.com/p/en_US/products/server/processor/xeon5000/specifications

     

    pass på at du kjøper hovedkort med 5520 brikkesett eller nyere, denne støtter flere pci-e lanes m.m. se her: http://www.intel.com/Assets/en_US/PDF/prodbrief/323501.pdf

     

    Husk også at om du kjøper xeon prossessorer så må du ha kjølere som passer for xeon, det har alltid vært forskjell på hvordan disse festes tidligere og det ser ut som om det er noen forskjeller også på 1366 sokkelen.

    Ta dette med litt forbehold for jeg har ennå ikke bygd opp en maskin med dual 1366 xeon, men jeg har bygd flere både på 604 og 771 sokkel og tidligere når de het PRO.

    Jeg har egentlig kjørt dual cpu maskiner helt tilbake til pentium tiden, min første dual cpu maskin var ett asus kort med 2 pentium 133Mhz senere byttet til 200Mhz mmz... og hele 64MB ram... hehe.... digresjon...

     

    jeg har ett viktig spørsmål til deg og det er om du har tenkt over hva du gjør med maskinen om noe går galt, og du trenger komponentbytte kanskje hovedkortet ryker midt i en lengre renderingjobb med deadline? hvordan vil dere kunne ordne dette på jobben din?

    for 25-30 tusen så får du ferdige dual xeon arbeidsstasjoner beregnet for den type arbeid fra DELL og sikkert HP og andre også. Det kan innimellom være lønsomt å kjøpe ferdig og bestille ekstra onsite support(for bedrifter så er dette en ekstra sikkerhet) da har dere sikkerheten på at dere får hjelp etter noen timer uansett hva som skjer med komponentene. jeg har selv hatt erfaring med supporten til både Dell og HP og det har reddet mer enn en arbeidsøkt for kunder jeg har jobbet for...

    en annen ting med dem er at de leverer testede systemer og hvis ting ikke funker sammen så har du vanligvis god hjelp innenfor rekkevidde.

    hvis dette er ett kritisk system så vil det nok lønne seg å kjøpe ferdig maskin fra en som har gode supportavtaler som tillegg...

     

    men, du går jo glipp av mye av moroa da....

     

    Husk også at for en del typer oppgaver som skal kjøre på skjermkort(multigpu) så trenger du egentlig ikke full bredde på pci-e 16x, 4x og 8x båndbredde er ofte mer enn nok på disse ekstra kortene fordi de bare står og jobber med rendering, du trenger ikke en høy gjevn stream som med mange spill, selvom det sikkert ikke er noen ulempe... men det folk her på forumet som vet mye mer om dette feltet enn meg, så se om du finner noen tråder angående flere skjermkort uten sli eller crossfire, for det trenger du ikke, du skal jo bruke gpu'ene for å få sjansen til å jobbe med flere tråder...

  16. Hei, jeg trenger en ny jobb pc ,som skal brukes til 3D, video etc.

    Jeg er derfor avhengig av så mange kjerner som mulig (for å korte ned på render tid).

     

    Slik det er idag får jeg ett oppsett med 12 gb ram og dual quad core prosessorer til den prisen, men jeg føler at quad-core er veldig på vei ut. Leser jo både om 6,8,12 kjerner.

    Er det noen som vet når disse prosessorene er å få tak i norske butikker, og kan jeg ha flere en èn i samme maskin?

    Er ikke veldig hastverk med å bytte ut ny maskin, så jeg har ca til aug-okt på meg..

    vil det komme noe nytt til den tid som er verdt å vente på, eller kan jeg likesågreit kjøpe nå?

     

    /B

     

    Kjøp ett dual xeon kort med som har plass til 4 pci-e skjermkort... og bruk proff varianter av skjermkort, kjøp noen av de billigste xeon(1366(i7) quadcore cpuene som er ute i dag, da kan du heller oppgradere cpu'ene senere hvis du føler du trenger fler kjerner senere uten at du har brukt skjorta på cpu'er, disse ligger på 1600-2000 kroner, og bruk penger på skjermkort, de fleste 3D rendiring programmer kan nå bruke gpu'ene og med proffvarianter som er anbefalt av programvareleverandøren så slipper du endel ønødige krasj pga dårlig optimerte drivere.

    du kan bruke f.eks. quaddro eller fx kort, eller det optimale og dyreste TESSLA.

    totalt så kan du da få 8-12 cpu kjerner og 8 (4 dual gpu kort) gpu'er... burde gjøre underverker...

    men... en annen mulighet er jo kjøpe servere til en renderfarm på en fire fem mindre maskiner(du trenger jo lisenser i tillegg, så det er ikke sikkert vinningen er så stor, men du kan få ganske mange renderingservere for den prisen f.eks. hos dell).

     

    de fleste hovedkortprodusenter vil enten allerede støtte eller komme med bios oppdateringer som støtter flere kjerner på samme sokkel(1366), om intel finner ut de skal bytte sokkel for de nye multicore cpu'ene så er det jo litt dumt. men 6 kjerne er nettopp sluppet og det kommer sikkert noen flere til sommeren, anbefaler deg å titte litt på intel sine sider(hvis det ikke er noen her som vet om intel planlegger enda en ny sokkel).

     

    Jeg har ikke satt meg ned å lagd noen prisoversiktier på dette, men for rendering av video og 3D så behøver du ikke det råeste av det råe i hastighet osv, ofte kan det være mer å hente på noen flere prossessorer enn hastigheten på hver prossessor(cpu/gpu).

     

    litt off topic...

    Hvis du setter opp en renderfarm med f.eks. intel atom på ION platform og 2-4GB minne så kommer det på rundt 2000 kroner, du kan da få 15 slike i en renderfarm sånn omtrent for samme pris (ekskl. lisenser)... hvis du så kjører en minimal linuxvariant på hver av dem med rendering programvare(rendering klient) så vil du muligens få en bra ytelse ut av det også...

    verdt å undersøke litt, men det kommer jo an på disponibel plass også...

  17. Jo jeg takker for alt jeg får jeg :)

     

    Har startet på det interne med PCIe skjermkortet i ja, prøvde å sette PCIe skjermkortet som standard i BIOS, noe som ikke endret resultatet. Booter jeg opp så merker ikke Windows at det står noe skjermkort der i det hele tatt. Merk at om jeg skifter HD5850 kortet med 9600GT så kommer det bilde med PCIe kortet med en gang, tviler også derfor på at det har noe med en jumper å gjøre.

     

    Får vel kanskje ringe Asus imorgen og høre med de.

     

    EDIT: Noterer forøvrig at jeg ikke fant noen 550W PSU som var "godkjent" for mitt kort, ihht AMD.

     

    uuups... igjen... hehe... leser dårlig i dag, tror jeg skal la vær å lese i forumet idag... bare blingser... hehe... så jo at du hadde testet annet kort, men koblet ikke dette, så jeg beklager eventuell forvirring...

    det kan jo være at psu ikke gir nok power til skjermkortet ditt, som du nevner, prøv å koble fra eventuelle dvd drev og alt annet du ikke trenger, de som testet kortet ditt, hva slags psu og maskinkonfigurasjon hadde de i forhold til ditt oppsett?

    slike ting man stort sett må se etter... eller ringe amd/asus.

    jeg hadde det problemet med en 560 psu jeg hadde engang, byttet skjermkort og diskene ble forferdelig ustabile, mistet raid'et stadig vekk pga av kontrolleren ikke støttet forsinket oppstart av diskene, så psu'en klarte ikke levere nok strøm ved oppstart til alle enhetene jeg hadde, etter at jeg byttet raidkontrolleren så var det ikke noe problem lenger... men jeg byttet psu'en også for sikkerhetsskyld...

  18. Takker for gode forslag, skal sjekke kabelen når jeg kommer hjem fra jobb. Litt rart er det vel derimot at det tidligere fungerte med det gamle hovedkortet, med samme kabelen? Syns også det virker veldig rart at skjermkortviften bare kjører på 100%, vanligvist så roer den seg jo ned etter et sekunds tid.

     

    Og ja, det er koblet til 2x6pins PCIe kontakter, så kortet bør absolutt få nok strøm

     

    Ja, jeg er enig, jeg tror eg har misforstått deg litt her... hvis skjermkortet har fungert med samme kabel tidligere, så er det rart det ikke virker nå.

    Jeg kjenner ikke asus kortet det her er snakk om, men kan det være den er en jumper som står feil? jeg vet at noen asus kort har en delt pci-e krets for e-sata og ett pci-e spor, men er usikker på hvordan det faktisk fungerer da jeg ikke har vært borti noen av disse.

    jeg har derimot hatt problemet på noen p4 hovedkort med agp slot for skjermkort og hvor det har vært innebygde skjermkort i tillegg.. der noen skjermkort har funket med en gang og andre ikke har gitt bilde overhodet... trodde ikke dette var noe problem lenger, egentlig...

     

    det virker jo mest av alt som om pci-e skjermkortet ikke klarer å få tattt over funksjonene fra det innebygde skjermkortet...

    har du prøvd å kjøre igang maskinen på det innebygde kortet med pci-e kortet i?

    prøv å installer drivere for pci-e kortet hvis dette går og se hva som skjer, mulig os'et da gjør en instilling som overstyrer?

    beklager at jeg ikke kan komme med mer direkte svar, men for meg blir det litt sånn prøv og feil i dette tilfelle.

  19. Hvis du trykker på linken, så ser du at han har valgt et 2x2GB kit og det er ingen problem å kjøre med kun ett brikke så lenge man klarer å leve med halve båndbredden man kunne ha hatt...

     

     

    hva er poenget med å kommentere noe sånt? jeg sa han måtte være klar over det, hvis han allerede har gjort det så er det da greit, da er han klar over det.

    jeg gidder ikke klikke på linker i hytt og pine.

    dette var helt generelt skrevet... men noen kranglefanter må jo alltid kommentere andres innlegg for å vise seg bedre enn alle andre...

    Hvis du kan så fordømt mye så gi gode råd istedenfor å kommentere hva jeg har/ikke har gjort!!!

     

     

    OG... nei, det er ikke på alle hovedkort man kan kjøre med en brikke og få halv hastighet, like lite som man kan ta en minnebrikke fra ett kit å kjøre med bare en av to brikker, eller en av tre.

    Det er faktisk noen kort som krever at det står minne alle riktige spor før de starter opp.

     

    Siterer deg slik at kommentaren jeg kommer til å skrive mister ikke relevans hvis du finner på å redigere innlegget ditt.

     

    Ser at du har tydeligvis stått opp med feil fot idag, men det er ingen unnskyldning i mine øyner akkuratt nå... Skjønner ikke på hvilken basis fant du på å kalle meg en kranglefant som må absolutt kommentere andres innlegg for å så vise at jeg er bedre enn alle andre. Det er faktisk temmelig ironisk at du skriver dette, fordi hele det forrige innlegget ditt faller under denne definisjonen.

     

    Du gidder ikke å lese gjennom det meste trådstarter og andre forumbrukere har skrevet/linker til og ramser opp stort sett generell informasjon og lager et oppsett som hovedsaklig er ikke noe trådstarteren er ute etter...

     

    Budsjettet er satt til maks 10K og trådstarter har presisert det er par ganger i tråden. Han har også skrevet at han kommer sikkert til å spille litt også, noe som er stort sett umulig med skjermkortet du har valgt. Når det gjelder resten av oppsettet ditt så har du valgt vesentlig dyrere deler som kommer ikke til å levere bedre ytelse (men er enig i at trådstarter burde gå for mer minne) og jeg tviler sterkt på at trådstarter vurderer å oppgradere til dual cpu i nærmeste fremtid og da er det logisk å oppgradere til nytt enn å oppgradere med gammelt hardware. En slik større oppgradering er uansett ikke særlig problematisk med tanke på at det er ikke snakk om et firma her.

     

    Ingen vits å gå for "workstation" komponenter med tanke på at den ekstra stabiliteten og oppgraderingsmulighetene er absolutt ikke verdt prisen til det bruket og budsjettet trådstarteren ønsker seg.

     

    Når det gjelder det at noen hovedkort må ha to brikker for å så i det hele tatt starte opp, så snakker du sikkert om server/workstation hovedkort, fordi jeg har ikke vært borti et vanlig pchovedkort eller prosessor som hadde en såpass sær minnekontroller og uansett, så vet jeg at minnekontrolleren til core i5 og i7 støtter single channel mode med en brikke (står også i manualen til P7P55D hovedkortet...)

     

    OG hvis du faktisk leser gjennom tråden så har jeg faktisk gitt trådstarteren relevante råd;)

     

    og jeg skrev at det "bare var ett eksempel og at det var over budsjett og at det var basis OG at det var noe å se på hvis han var seriøs angående 3D. jeg tar utganspunkt i at han selv kan definere hvor seriøs han er og at han også klarer å se noen forskjeller...

     

    jeg sa ingenting om at DU var kranglefant, jeg sa det fantes alltid NOEN kranglefanter, at du føler deg truffet av det får stå på din kappe.

     

    At jeg gav ett forslag som ligger utenfor budsjett var enkelt og greit fordi mange ikke vet at en workstion løsning med dual xeon faktisk ikke behøver bli så mye dyrere enn en mer "normal løsning med en i noen tilfeller altfor heftig(dyr) entusiast cpu. men det betyr ikke at jeg mener at de råd som er gitt her er dårlig, og det har jeg heller ikke sagt så vidt jeg husker, meningen er rett og slett at man kanskje bør se på noe som er mer stabilt hvis man skal drive seriøst med 3D.

     

    og hvor man kan få inntrykk av at en dual xeon på i7 platform er en gammel teknologi, det lurer jeg litt på...

    og at det ikke er vits i å gå for workstation komponenter... vel, det er din mening, men etter min mening så bør han ihvertfall få vite at det finnes.

     

    PS. det er ikke noe poeng å fortsette denne diskusjonen, du mener at du må forsvare dine valg, jeg mener han burde få vite om alternativer. jeg er ikke interessert i om han kjøper det ene eller det andre, jeg gav han kun ett råd utifra hva jeg har sett flere andre har endt opp med og endt opp med å spørre om. jeg har også vært borti ganske mange etter snart 15 år i bransjen som har bygd en maskin og senere lurt på hvorfor ingen tipset dem om andre muligheter, i en lang periode så var intel overlegen amd når det gjaldt video og grafikk prosessering, alikevel så var det mange amd fan som utelukkende anbefalte amd's cpu'er for video og grafisk rendering.

    At intel i7 er suveren på rendering og at skjermkort tar mer og mer over den delen også, det er det ingen tvil om, og at du og andre har anbefalt adekvate løsninger er heller ingenting jeg sier i mot, men at jeg på generelt grunnlag burde komme med noen andre innspill uten å få en masse kommentarer på det, burde ikke være noe problem, annet enn for deg da, tydeligvis.

    Så da får jeg vel bare beklage så mye at jeg gikk imot dine tanker og ideer og spredde svada om et mer stabilt system som han i dine øyne ikke trenger.

    Du skal uten at det er noe problem for mag få siste ordet i denne saken, for jeg synes i utgangspunktet hele denne diskusjonen er så langt på jordet som den kan komme. Det handler kun om to forskjellige syn og at jeg ikke synes det er noe poeng at du kommenterer på den måten du gjorde, der er og blir vi uenige og det er ikke noe som bekymrer meg, det bekymrer meg heller ikke at du følte deg så truffet av den neste kommentaren min at du måtte forsvare deg... ditt problem og ditt alene.

     

    Lev vel videre.

  20. Min teori er at hovedkortet ikke går overens med skjermkortet mitt. Har sett etter BIOS oppdateringer, men det finnes ikke. Den neste teorien vil være at PSUen er for svak, at den taklet det gamle hovedkortet uten GPU, mens det nye med 5850 kortet blir litt for mye.

     

    Noen tips til meg her? :)

    Tviler på at PSU er for liten. Power Supplies Certified for Single Card Operation

     

    Du har koblet til kontakten som skal sitte i kortet? 6pin/8 pin kabel?

     

    BRuker du riktig type dvi kabel?

    det finnes forskjellige typer dvi kabler og ikke alle tar både "analog" og "digital" signaler, i tillegg har du dvi-dual/single, sjekk hvilken type dvi utgang som er på skjermkortet kontra den som er på hovedkortet...

  21. Hvis du trykker på linken, så ser du at han har valgt et 2x2GB kit og det er ingen problem å kjøre med kun ett brikke så lenge man klarer å leve med halve båndbredden man kunne ha hatt...

     

     

    hva er poenget med å kommentere noe sånt? jeg sa han måtte være klar over det, hvis han allerede har gjort det så er det da greit, da er han klar over det.

    jeg gidder ikke klikke på linker i hytt og pine.

    dette var helt generelt skrevet... men noen kranglefanter må jo alltid kommentere andres innlegg for å vise seg bedre enn alle andre...

    Hvis du kan så fordømt mye så gi gode råd istedenfor å kommentere hva jeg har/ikke har gjort!!!

     

    OG... nei, det er ikke på alle hovedkort man kan kjøre med en brikke og få halv hastighet, like lite som man kan ta en minnebrikke fra ett kit å kjøre med bare en av to brikker, eller en av tre.

    Det er faktisk noen kort som krever at det står minne alle riktige spor før de starter opp.

  22. Jammen jeg har jo ikke gjort noe med korte.. Kunn satt det inn i pc.. der har det stått til det sa poff.. Jeg skjekker jo ikke om lappen med serienr sitter på når jeg får et skjerkorte. Så får skal jeg gjøre da ? Bare glemme saken da ?

     

    Hovedtkorte funker fint det. Så det er nok skjerkorte som har vært dårlig mener jeg..

     

    Pluss at serienr står på eksen,så skjønner ikke hva de klager på da.

     

     

    Det med serienummeret er en sekundær unnskylding. Du kan bare påstå at dette må de ha fjernet hvis det ikke er på varen, så lenge du har kvittering for kjøp av varen hvor det ikke står påført ett serienummer så hvordan skal de kunne si at denne varen ikke er den du kjøpte?

    Det er Netshop som må bevise at du har gjort noe med kortet og de må sannsynliggjøre at du har gjort det.

     

    bare bruk referansene som er gitt i innleggene her.

  23. Tusen takk for hjelpa alle sammen!

     

    Kjøper denne PCn over helga, med mindre noen smarte forumfolk ser noe veldig dumt her :)

    Har tatt utgangspunk i PC-oppsettet til JRMN og bytta ut harddisk (den hadde gått opp 230kr i pris) og skjermkort. (og kabinettet til sølv-grå, men samme modell)

     

    SAPPHIRE TECHNOLOGY RADEON HD 4850 - 512 MB GDDR3

    i7 860

    FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R2 TITANIUM GREY

    Win 7

    DELL 2209WA ULTRASHARP 22"

    Corsair CMPSU-750TXEU 750W

    ASUS P7P55D

    Samsung SH-S223B - DVD±RW

    CORSAIR 4GB DDR3 XMS3 DHX PC10600 1333MHZ CL9

    SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 7200RPM SATA/300 16MB

     

     

    Gleder meg til ny PC :D

     

     

    Så lenge du kjøper minne i kit og disse settes i riktig par, så har det ingen betydning om du har ett par med 4gb og ett annet med 2gb...

    men å blande disse går dårlig altså en 2 og en 4gb i par...

    det er også ganske viktig at du kjøper samme hastighet på minne.

    Du kan ikke kjøre en enkelt brikke med 4gb på systemet ditt så vidt meg bekjent, du må ha minst 2 brikker...

    --- er det noen som kan bekrefte/avkrefte dette for dette kortet og cpu??? det er ganske viktig for han å vite før han bestiller...

    eventuelt spør der du kjøper hovedkortet før du bestiller(ta en telefon)

     

    og ja, det viktigste er å ha ett system som kan oppgraderes litt... jeg ville f.eks. ikke kjøpt noe dyrt skjermkort nå, hvis du faktisk er seriøs på å drive med 3D, eventuelt så ville jeg ha kjøpt ett nvidia quaddro eller ati firexx kort til rundt 4-5000 med en gang.

    directx 11 er kun nødvendig i spill, 3d-program bruker for det meste openGL... selvom noen begynner å få bedre støtte for directx nå...

    husk også at du kan sette flere skjermkort i maskiner som har pci-e 1-8x, det finnes flere varianter som støtter både 1x og 4x, du trenger ikke 16x båndbredde til rendering, men mange gpu'er, cpu'er og så mye minne som mulig... dette blir litt som å bruke mange "noder" i en renderfarm.

     

    4 kjerner og HT blir ikke det samme som 8 kjerner, men den kan jobbe med 8 tråder "samtidig", hadde du hatt 8 kjerner ville du kunne kjørt 16 tråder(oppgaver enkelt fortalt) samtidig hvis cpuene støtter 2 tråder pr kjerne...

    men hvis jobbene krever mye "kraft" så er det ikke alltid at det vil lønne seg å kjøre flere tråder siden de interne køene vil øke... enkelt fortalt...

    men... når man kommer borti det... det er jeg ikke helt sikker på... kanskje aldri...

     

    jeg har ved ett par anledninger satt sammen dual xeon 1366(i7) maskiner med godt med minne for rundt 20000, men da er det ikke noe fansy kabinett eller ssd'er inne i bildet.

     

    her er en basis som ett eksempel på de 4 hovedkomponentene i tillegg kommer kjølere(1000) disker kabinett og psu

    dette er ett triband minne system som krever litt dyrt minne(reg ecc) og kit med 3 moduler... 500 mer for hovedkort og du er på dualband minne...

     

    ASUS Z8NA-D6 - Hovedkort - ATX - Intel 5

    Z8NA-D6

    Varenr: 1017425 3 2 476,- 2 476,-

    Prosessor - 1 x Intel Quad-Core Xeon E55

    BX80602E5506

    Varenr: 883940 11 2 053,- 4 106,-

    Kingston ValueRAM - Minne - 6 GB ( 3 x 2

    KVR1333D3S4R9SK3/6GI

    Varenr: 915925 Ubekreftet

    15.03.2010 1 755,- 3 510,-

    PNY NVIDIA Quadro NVS 450 - Grafikkadapt

    VCQ450NVSX16DVI-PB

    Varenr: 888052 10 4 439,- 4 439,-

    Sum 11 625,-

    Mva: 2 906,-

    Totalt ink. mva: 14 532,-

     

    slang det inn som ett eksempel bare...

    dette er en basis, du kan starte med 1-2 disker og bygge mpå det senere, 12gb minne er mer enn nok vil jeg tro, men det støtter 48gb :-O

×
×
  • Opprett ny...