Gå til innhold

Hakmar

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hakmar

  1. Hei, sitter med bad company demo på PS3'n, over trådløst nett.

     

    Får opp feilmeldingen "Failed to connect to EA(..)" når jeg prøver å komme inn på multiplayern. (skal denne virke i det hele tatt?)

     

    Har prøvd å kikke på rutern, men den er en 3com 3CRWE554G72 som jeg har lagt for hat som jeg syns ikke er så enkel å åpne porter på. (dvs umulig. eneste det går an å stille inn parametere på på dette området er "Virtual Server IP Address", tror ikke det er akkurat den.)

     

    GtaIv, cod4 etc funker helt fint, må jeg trikse med routeren eller er det rett og slett demoen som ikke har multiplayer?

     

    Spør fordi jeg ikke gidder å kjøpe BF:BC bare for å oppdage at den nekter multiplayer, og krever masse fikling for å kanskje fungere. : P

  2. Hvis en person nasker en cola(på kjøpesenter), og blir sett på fersken. Kan han holdes igjen(vekter/ansatt) inntil han oppgir personalia eller politiet kommer, eller må han ha forsøkt å stikke av MED varen før dette kan hjemles?

     

    Leste et sted at nasking i seg selv var grunn nok til å holde igjen inntil han oppgir personalie eller politiet kommer, men artikkelen var fra 2002.

     

    Artikkel:

    http://www.jusstorget.no/article.asp?Key=1...&ArtKey=137

    Grunnen til pågripelsen må være et lovbrudd som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder, jfr. straffeprosessloven (strprl.) § 171. Straffelovens naskeri- bestemmelse i § 391 a har etter siste lovendring en strafferamme på bøter eller fengsel inntil 6 måneder eller "begge deler", slik at naskerne nå kan pågripes

    etter strprl. § 171.

    Gjelder dette?

     

    Mente å huske at nasking egentlig ikke kunne hjemles med tilbakeholdelse av pers fordi det ikke var tyveri (vare til 2000kr+) og dermed ikke hadde en minstestraff/strafferamme på 6mnd som vil hjemle "pågripelse" eller tilbakeholdelse.

     

    På forhånd takk.

  3. Kan noen hoste opp en link eller et program som gjør dette? Har bestilt opp 4gig ram som jeg vil la skjermkortet få en del mer ram av.

    Snakk om en 9303WSMi 1,6ghz turion med nvidia geforce go 7300 skjermkort.

    er alt overklokka med coolbits.

     

     

    ps, vet noen grensene for overklokking uten oppgradering av kjøling på denne maskinen?

    ser også etter et program som kan ta seg av cpu overklokking, men failet på google.

     

    på forhånd takk!:)

  4. Men, jeg skal ikke skape for store forventninger. Sett vekterenen på kjøpesenter og slikt? Det er drittjobb det.

    Kommer an på hvor du jobber. I Oslo er det kanskje litt tøffere miljø og mer slaskete ungdom ville jeg gjette.

    Jobber selv i en liten by, kjempetrivelig jobb. Møter masse nye folk, er det ingen som trenger assistanse med en bajas eller en alarm som er gått er det bare å tusle rundt, kikke rundt på butikker eller ting som kan være helsefarlig som glassflasker på rekkverket etc.

     

    Greit å være tålmodig, litt service orientert og kunne alt du skal av rettigheter som vekter, og de mest vanlige ting som gir en strafferamme på inntil 6mnd så du vet hvem du kan holde igjen uten at du gjør noe ulovlig hvis noe har skjedd. De fleste hører etter hvis du spør pent.

     

    Deltid er fine greier som student. :)

  5. Du er inne på noe viktig her. En vekter har ingen andre rettigheter enn hva en helt normal mann i gaten har. Dette er regulert i Politiloven. Dessverre er det svært mange vektere og dørvakter som ikke vet dette. De lever i den tro at de er assisterende politistyrke med noenlunde samme myndighet.

    For eksempel hvis en vekter går med håndjern er dette et tydelig tegn på at vekteren ikke vet hva loven sier.

     

    LES DETTE

     

     

    § 19. Selvtekt

    En handling som ellers ville være straffbar, er lovlig når den som har retten, handler for å gjenopprette en ulovlig endret tilstand, og det ville være urimelig å måtte vente på myndighetenes bistand. Makt mot en person kan bare brukes når rettskrenkelsen er åpenbar, og må ikke gå lenger enn forsvarlig.

    § 9. Våpen

    Personer som utfører vakttjeneste kan dersom særlige behov foreligger utstyres med batong/kølle i samsvar med bestemmelser fastsatt i våpenlovgivningen. Medbringelse av batong forutsetter at det er gitt dispensasjon etter våpenforskriften § 1-1 fjerde ledd.

    Politidirektoratet gir nærmere regler for når vekteren kan utstyre seg med batong/kølle og godkjennelse av hvilke batonger/køller som kan benyttes i vektertjeneste. Batong/kølle kan bare benyttes når vilkårene i straffeloven § 48 om nødverge foreligger.

    Når tjenesten tilsier det, kan håndjern medbringes for vekterens sikkerhet, jf. straffeloven § 48 (nødverge), eller for å sikre gjennomføringen av en lovlig pågripelse etter straffeprosesslovens § 176, første ledd annen setning.

     

    Straffeprosesslovens § 176:

    "Når det er fare ved opphold, kan politimann foreta pågripelse uten beslutning av retten eller av påtalemyndigheten. Det samme gjelder enhver annen dersom den mistenkte treffes eller forfølges på fersk gjerning eller ferske spor.

    Den som uten å høre til politiet har foretatt en pågripelse, skal straks overgi den pågrepne til politiet".

     

    Så lenge vektere er underlagt de samme lover og regler som resten av oss, uansett hvem de opptrer på vegne av, så blir denne diskusjonen ført på et helt feil grunnlag.

    (...)Jeg synes vi ser en økende tendens til at vektere stadig flytter grensene for hva de tillater seg. Jeg ser det hver dag, i "Oslos storstuer" , og særlig Østbanehallen. Hvis man ikke lenger som privatperson skal kunne dokumentere overgrep begått av vektere, uten selv å være redd for å bli klubbet ned av utøvere av nevnte yrkesgruppe, ja da har noe blitt alvorlig galt i dette samfunnet.

     

    Werner

     

    Borgers rett + eiers rett = vekters rett, den samme som du har hjemme - men vektere har den også på privat arbeidssted. Dette står i felles utdanning for vekterstanden, og er godkjent av politidep. så det er gjeldende.

    Mr werner, du har fortsatt ikke forstått settingen her, og jeg er fortsatt ikke interessert i personlige meninger men hvilke lovdata som støtter personvern i lovlig yrkesarbeid.

     

    Temaet er ikke om ola nordmann ikke har lov til å ta bilder av en vekter som bryter loven og ikke vil bli avbildet - det være lov, men rettigheter mot en person som tar bilder av en vekter som utfører arbeid i korrekt tråd med lovverket kun for å spre det på en misledende måte eller misbruke bildene/filmen på annen måte for å gjøre skade mot vekteren - hvilket enkelte har interesse av.

     

    Skal du bidra, setter jeg pris på at du faktisk viser til paragrafer.

     

    Hold dere til temaet. Takk :)

  6. Det er ikke noen grunn til at ikke det samme gjelder her. Så fremt den som tar bilde ikke er ulovlig inntrenger på privat grunn. I motsatt fall er det inntrenging på privat grunn. Fotograferingen betyr ikke noe fra eller til der.

     

    Viktig også å skille mellom privat område og offentlig område. Det er ikke å regne som privat område der en dørvakt står. Ei heller inne i et lokale (pub, restaurant, etc).

    Men en pub er privat eid, og vekteren har fullmakt fra eieren til å yte eiers rett og rettigheter - er det ikke da privat eiendom å regne?

  7. Heisann, har et prob med et definisjonsspørsmål - hvor grensen mellom privat område og offentlig rom går når det gjelder eiers rett.

     

    Et privateid kjøpesenter som leier ut lokaler til privateide butikker, regnes likevel som offentlig rom siden det er åpent for allmenn ferdsel (mer enn 20-30pers vil naturlig kunne ferdes der)?..

     

     

    Siden senteret er privateid, skulle man tro du som eier har nøyaktig like rettigheter som hjemme i ditt eget hus - selv om sentere legger opp til at folk flest kan komme og gå som de vil?

     

    Tar jeg feil?

  8. Takk for innlegg, får nok heller legge vekt på fotografering av personer der vedkommende og fotograf står på samme private område.

     

    Siden vekteren på privat grunn kan utøve eiers rett og rettigheter på vegne av eieren, vet noen om dette blir omhandlet på en annen måte enn i Åndsverksloven §45c som kanskje mest er ment mot pressen?

     

    Takk for bidrag. :)

  9. Takk for flytting og innskudd. :)

     

    Hvis en person mener at noe er ulovlig handling vil de ikke bryte loven ved å ta bilde av det. Lovene om personers rettigheter har unntak for dette.

    Hvis handlingen ER ulovlig, bør det ikke være noe galt med å avbilde/dokumentere det, er mer ute etter i hvilke tilfeller fotografering er ulovlig mtp personvern. Har bare skummet over åndsverksloven, skal kikke litt mer på det.

     

    :)

  10. Siden de færreste veit hva borgerrettigheter er og at vektere har også eiers rett i tillegg på sitt jobbområde

     

    Det dere vektere snart må begynne å få inn i hue, er at dere ikke har noen flere rettigheter enn mannen i gata.

     

    Det er slike som deg som er årsaken til denne tråden.

    Tvinger jeg deg til å gå inn på private områder som kjøpesentre/butikker foran oversikts kameraer som er til for å beskytte DEG hvis noen skulle skje? Jeg ønsker ikke å bli fotfulgt og avbildet mens jeg utfører arbeid i tråd med norsk lovverk, siden bildene kan misbrukes og være misvisende.

     

    Jeg har ikke tenkt til å bruke tråden til å forklare deg rettigheter du burde kunne, fint om bidrag til tråden kun inneholder paragrafer som tråden er tiltenkt. :)

     

    Mvh Hakmar

  11. Heisann, er selv vekter og har hatt noen dørvaktjobber og har noen spørsmål om nettopp å bli avbildet.

     

     

    Sit:

    Siden de færreste veit hva borgerrettigheter er og at vektere har også eiers rett i tillegg på sitt jobbområde, er det mange som tar bilder for å ta bilder av ting de mener er ulovlig. Noen gjør det, andre går tett innpå for å ta bilder for å identfisere vakten, kanskje tilogmed legge ut bilde i tvilsomme nettmiljøer.

     

    Det er mindre enn fem personer i bildet, fotograf og vakt står på hovedsaklig privat eiendom eller offentlig område, og vakta sier klart ifra at han ikke skal bli avbildet.

     

    Ser primært etter paragrafer/ref til lovdata.no der jeg ikke har klart å finne temaet selv.

     

    Kan noen hjelpe meg med å finne strafferammen og paragrafene for ulovlig fotografering(FILMING) av person som IKKE vil bli avbildet?

     

    På forhånd takk.

    Mvh Hakmar

  12. Hei, har hatt min nåværende tlf i 3 år og skal se på en fin brukt en hvis jeg finner det. Men sett at den er låst til tele2 og ikke mitt simkort funker fordi jeg bruker en annen leverandør, hva gjør jeg da?

     

    Er det bare å sende den inn til unlock shop.no også funker mitt gamle simkort i den?

     

    Er simkortet mitt for gammelt for telefonen(noen sier gamle simkort ikke alltid funker), vil det funke hvis jeg ber om et nytt simkort fra leverandøren jeg bruker nå, og kaste det gamle?

  13. du blir ikke tjukk av sukkerholdig mat om man begrenser seg til kcal vedlikeholdsdoser... og kanskje grunnen til at du er slapp og trøtt, hvis du ikke får i deg no carbs i det hele tatt.

     

    og hvis du er oppe i 2 dager etter en kopp kaffe så tror jeg ikke det er kjøpe-kaffe-fra-rimi du har fått i deg...

     

    koffein er koffein uansett. carbs gikk jeg på mens jeg gikk opp i fettprosent, ingen forandring.

×
×
  • Opprett ny...