Gå til innhold

southparkman

Medlemmer
  • Innlegg

    317
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av southparkman

  1. Når du tegner en funksjon tegner du alle mulige løsninger, så oppgaven er å tegne en linje hvor du kan finne alle verdiene for y for hver verdi av x. Vanligvis vil du få oppgitt et intervall du skal tegne den i, for eksempel tegn grafen når x er mellom 0 og 20. Da tenger du rett og slett inn punkter for hver verdi av x, og trekker en linje gjennom dem.

     

    EDIT: Sånn som det her skal det bli seende ut: http://www.wolframalpha.com/input/?i=x^2-4

  2. Det er nok ikke det som stopper deg. Det kommer vel dog an på hvordan du forklarer det, men om du gir yttrykk for at du er motivert og at det ikke er noe stort problem går det nok bra.

     

    Jeg har selv svak anstrengelses/kuldeastma og fikk 7 eller 6 (husker ikke) på det fysiske, men kom fortsatt inn. Beskjeden jeg fikk fra sesjonsoffiseren var egentlig at jeg kunne få velge om jeg ville inn eller ikke, om jeg var veldig motivert var det ikke noen grunn til at det skulel hindre meg, men han gadd ikke å ta inn en som var litt halvveis fysisk og i tillegg umotivert. Så stå på og mas litt så skal du nok få kommet inn du også.

  3. Det er nok riktig dette ja, på de fleste klesvarer er det ca 11%toll, etter det kommer mva. Dette beregnes ut i fra summen av varens verdi og frakt.

     

    Altså legger du først sammen verdien og frakten, deretter legger du till 11% av dette og så 25% av det igjen.

     

    Ta en kikk på denne nettsiden, er kjekk å ha for å regne ut mva og toll.

    http://www.toll.no/templates_TAD/ImportCalc.aspx?id=153564&epslanguage=no&step=2#anchorResult

  4. Hjelper mye !! takk :thumbup: Men hva om jeg må drøfte en påstand ?

     

    Vel da blir jo denne påstanden til problemstillingen jeg snakket om overfor. Forstår jeg det rett om du har fått et tema, men ikke får vite hva du skal skrive om før senere? I så fall er mitt tips å føle med på nyhetene etc. Om du leser det du kan komme over av aviser finner du nok mye du kan bruke. Dette er en oppgave som går veldig på generell samfunnskunskap.

     

    Samtidig vil jeg nok fraråde å skrive om Utøya. Ikke at det er et dårlig tema, men det kommer garantert til å være en skokk med folk som skriver om akkurat det samme, hvilket gjør at bli du lett blir kun en av mange stiler i bunken.

    • Liker 1
  5. Før jeg begynner vil jeg si at jeg antar det er en artikkel eller noe liknende du skal skrive, i og med at du sier du skal drøfte.

     

    Det første jeg ville gjort var å satt meg ned å funnet meg en mindre og noe mer konkret problemstilling, "individ og sammfunn" er et ekstremt stort tema du neppe vil klare å få sagt mye fornuftig om så lenge du er begrensa til lengden på en skolestil. I tillegg er det veldig diffust og inneholder en mengde undertemaer som mest sannsynlig vil egne seg bedre å skrive om.

     

    Etter å ha funnet en mer håndfast problemstilling kan det være greit å finne fram argumenter/punkter du vil diskutere, samt underpunkter for disse. Finn ut hvilka av disse som er viktige, disse bygger du selve oppgaven rundt. Du må gjerne ta med de andre også, men prøv å la det være en viss proporsjon mellom hvor sterkt et argument er og hvor mye tid du bruker på det.

     

    Så kommer tiden til å faktisk skrive stilen, hvordan du strukturerer den er veldig smak og behag, personlig pleier jeg å finne argumenter jeg kan binde naturlig sammen etter hverandre og helelr strø de andre rundt litt som det passer.

     

    Til slutt, ikke vær redd for å endre på ting underveis, du kommer garantert til å komme på ting som du ikke tenkte på i starten.

  6. Nja, det har vel alltid vært sånn på GSV, rett og slett av praktiske hensyn. Hvor mange jenter det er varierer litt fra kontigent til kontigent, men da jeg var inne var det to jenter og 30 gutter på stasjonen. Når vi da har flere folk enn det egentlig er rom for sier det seg selv at jentene ikke kan få egne rom.

     

    Personlig tror jeg grunnen til at de ikke vil innføre det overalt er at det kan skremme mange jenter fra å dra inn i forsvaret. Jeg ser ihvertfall for meg at det kan virke negativt inn på de som er litt usikre fra før.

  7. men er dog og ueh en prinsipiell nødvendighet for å pågripe en person?

     

    Jeg mener svaret er ja. Man vet aldri hvem man møter i en skarp situasjon. Å ha med voksne mennekser med lang fartstid fra UEH og skarpe situasjoner, er en klar fordel, kontra uerfarne grensejægere på 19-20 år.

     

    Nåvel, UEH oppførte seg ikke akkurat som profesjonelle folk i øvelsene vi hadde med de.. virket mer som en gjeng random politifolk i vekslende helse som ville leke rambo. Sorry, men håper ueh har endret seg siden 08, da var de mer opptatt av å bli tatt bilde av med gønner enn noe annet..

     

    Stygt redd for at det ikke har endret seg så veldig mye. Jeg ville nok følt meg tryggere på at en mobpatrulje skulle fått gjort jobben enn en gjeng fra UEH. Samtidig har jeg absolutt ikke noe ønske om å være blandt dem som måtte rykket ut mot en væpna grensekrysser.

  8. Rekruttskolen må du gjennom uansett, men etter det kan du for eksempel søke deg som en eller annen ass. stilling. Presteass, I-ass, PIO-ass, alle den typen stillinger er relativt lite fysiske, men så vil du vel neppe ha det de fleste tenker på som førstegangstjeneste heller.

     

    Egentlig kan du bare begynne å trene. Du må absolutt ikke være ett overmenneske, som har gått på skiskyting i 15 år for å komme inn i forsvaret. Høres ut som det er en stund til du evnt. skal inn, så det er bare å legge seg i trening.

     

    Edit: skrivefeil

  9. Mens vi er inne på akselerasjonsfelt, er det bare jeg som synes det er fryktelig mange som faktisk ikke øker farten i disse feltene? Er ofte at jeg havner bak folk som kjører inn på motorveien i rundt 60 km/t. Om det da er litt trafikk skaper det lett farlige situasjoner, særlig om det er flere biler bak dem.

  10. Vel hvis du virkelig er same har du vel mange slektninger som er villige til å stille opp på det meste for deg. Jeg har også hørt at samer har store kniver og er flinke med lasso. Hvis du da også har snøscooter er det jo bare kreativiteten som setter grenser.

     

    Men sånn helt seriøst, hvorfor bry seg? Enkelte unger har et så stort markeringsbehov at de slenger dritt etter folk. Hvis du bare gir faen kommer han nok til å gi seg.

  11. Dette er å dra det litt langt. For "vanlige" kriminelle ender det nesten utelukkende med et kompromiss hvor vedkommende får en lang (livsvarig) fengselsstraff i hjemlandet, fremfor dødsstraff. Det er kun i enkelte ideologisk betente saker, hvor ingen av partene har politisk rom for kompromiss, at dette skaper problemer.
    Hadde det du sier stemt så ville norske fengsler ikke vært fulle av utlendinger.

     

    Av de utlendingene som sitter i norske fengsler er det så godt som ingen som risikerer dødsstraff i hjemlandet. De sitter der fordi de har begått lovbrudd i Norge, hvilket gjør det til en helt annen problemstilling. Det ville selvfølgelig vært gunstig med avtaler som gjør at disse må sone i hjemlandet, men det er naturlig nok vanskelig å få til. Uansett har dette ingenting med at Norge nekter å utlevere personer som risikerer dødsstraff å gjøre.

     

    Som en sivilisert nasjon mener jeg dette er en strålende måte å demonstrere vår avstand fra dødsstraff,

    SÅ det er igjen bare symbolpolitikk som de rødgrønne bruker for å ødelegge Norge.

     

    Det du kaller symbolpolitikk har faktisk ført til at mange har unngått dødsstraff, samt bidratt til at Norge har blitt blandt de ledende nasjonene innen menneskerettigheter. Det er jo verdt å tenke over hvor lenge dette prinsippet er brukt, og at vi fortsatt kun har hatt én stor sak hvor det har skapt problemer.

     

    EDIT: Rettet opp quotes. Beklager rotet.

    • Liker 1
  12. Grunnen er at ingen (enten du er norsk statsborger eller oppholder deg midlertidig i Norge) sendes fra Norge til land hvor du risikerer dødsstraff.
    Dette har i praksis gjort Norge til varmestue for all verdens kriminelle. Bare kom deg til Norge så er du garantert beskyttelse og høy levestandard resten av livet uten å måtte jobbe noen gang.

     

    Dette er å dra det litt langt. For "vanlige" kriminelle ender det nesten utelukkende med et kompromiss hvor vedkommende får en lang (livsvarig) fengselsstraff i hjemlandet, fremfor dødsstraff. Det er kun i enkelte ideologisk betente saker, hvor ingen av partene har politisk rom for kompromiss, at dette skaper problemer.

     

    Som en sivilisert nasjon mener jeg dette er en strålende måte å demonstrere vår avstand fra dødsstraff, selv om det av og til skaper noen vanskelige politiske situasjoner. Allikevel mener jeg at vi i denne aktuelle saken bør se etter muligheter for å fengsle Krekar i Norge. Jeg vil tro at det burde være mulig å finne noe på han som gjør det mulig å fengsle han. Selv om dette kun ville vart en kort periode ville det hatt en viktig symboleffekt, samt kunne virke skjerpende mot han i framtiden.

  13. Angående byggekvaliteten på Toshiba kan jeg virkelig anbefale dem. Jeg kjøpte en relativt billig toshiba satellite for tre år siden. Som har fått mye juling. Den er mistet i bakken flere ganger, jeg har gått på veggen med cd-skuffen ute, satt meg på den, etc. Nesten alt funker enda. CD-romen er noe ustabil, og venstre museknapp er litt slitt. Ellers funker alt perfekt. Nesten ingen slakk i skjermen og alle tastene sitter fortsatt på.

×
×
  • Opprett ny...