Gå til innhold

Cazzo Grande

Medlemmer
  • Innlegg

    1 086
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cazzo Grande

  1. Her føler jeg meg nærmest tvunget til å anbefale italiensk. Jeg lærte det selv på samme måte som du har tenkt til, og gud så flott det har vært! Ikke bare er det et særdeles vakkert språk, men det åpner også døren for lignende språk som også er vakre, som spansk, portugisisk, fransk, rumensk og andre mindre språk.

     

    Og dersom du er interessert i historie (er du interessert i språk er det naturlig å være interessert i historie også) er jo Italia en gullgruve av dimensjoner. Du finner historiske byggverk i hver eneste krik og krok av Italia, samt utrolig flotte kunstverk i nærmest samtlige. Og alt det andre som er flott med Italia, kulturen, maten, temperaturen, alt sammen. Jeg hadde noen italienske venner på facebook jeg dro til sist sommer, og det er uten tvil min aller beste ferie. Det er mye som kan sies om italiensk, men jeg lærte meg det i bunn og grunn fordi det hørtes fint ut (og for å sjarmere en jente), og å snakke et fint språk blir omtrent som å synge for de som ikke har sangstemme.

     

    Når det gjelder hvilket kurs du skal bruke vil jeg anbefale Pimsleur på det varmeste. Søk på pimsleur italian torrent på piratebay eller noe, og følg kurset slavisk. Ta deg så en tur til Italia på noen uker, og du vil beherske språket før du merker det! Lykke til!

  2. Man må naturligvis også huske på hva slags form for utroskap det er snakk om. Hvis jeg hadde vært 40 år, vært sammen med dama i 20 og hun fortalte at hun var utro mot sin eks da hun var 16, og det bare var et kyss, da tror jeg neppe jeg hadde flydd i taket. Men dersom det første jeg får vite om en ny kjæreste i min nåværende alder, og at det var sex, ja da hadde nok pipa fått en annen lyd for min del.

     

    Og til Ruskeladd: Jeg tror kanskje det ligger noe i det du sier, men ikke nødvendigvis i så stor grad som det du mener. For min del er det like galt å være utro enten man er gutt eller jente, men det kan godt stemme at jenter har lettere for å tilgi enn gutter. Jeg har i alle fall hørt av begge kjærestene jeg har hatt at de ville klart å tilgi meg (tror/trodde de). Jeg er mer usikker på om jeg hadde klart det, men jeg har nok kanskje et litt annet syn på utroskap enn folk flest på min alder, selv om jeg håper jeg tar feil. Og ser egentlig samfunnet på mange sexpartnere og utroskap som maskuline feil? Slik jeg oppfatter det fordrer nærmest samfunnet vårt et heftig sexliv som involverer langt flere enn to personer, både for jenter og for gutter.

    • Liker 2
  3. Problemet med narkomane er at de har ikke noe å gjøre etter de er avruste.

    Ingen venner, ingen jobb, ikke noe liv! Mange blir rett og slett ensomme.

    De må få hjelp til å rett og slett få et helt nytt liv! Fordi mange av dem har faktisk ikke så vanskeligheter med å bli rusfri, det er alltid tiden etterpå som er tung for dem. Hele ruspolitikken i Norge er fullstendig irrasjonell og så fjern fra virkeligheten som du kan få den. Og det ser ikke noe lysere ut i fremtiden...

     

    Gjør narkotika lovlig? Vel, folk kommer til å ruse seg uansett, men det er ikke positivt å ruse seg! Det burde jo ikke være sånn at folk kun har lyst å leve et liv i rus. Men andre ganger ser jeg veldig positive ting enkelte rusmidler slik som LSD ol. Noen ganger tror jeg leger og psykologer kan bruke det til å hjelpe folk med store psykiske problemer, traumer etc. Eneste jeg kan se for burde bli legalisert.

     

    Ny ruspolitikk, vi har pengene men ingen med baller som styrer dem.

    Tja, å gjøre narkotika lovlig er neppe løsningen slik jeg ser det. Det blir litt som å tillate tyveri siden det er mange som nasker. LSD kan forøvrig sikkert være fint, men det underligger alltid en risiko for en badtrip, og dersom man i utgangspunktet ikke har et veldig flott liv kan jeg inbille meg at denne risikoen er større.

  4. Hva med at det gis ut til avhengige som begynner på klinikker?

     

    Ideen er her at man har klinikker rusmisbrukere er på 24/7, hvor de gradvis avvender seg å bruke narkotika, samtidig som de får oppgaver som å bidra til å holde klinikken gående. På den måten blir de ikke bare kvitt avhengigheten gradvis, men de får inn nye og bedre rutiner også. Det må nødvendigvis være en ulempe ved dette også, så setter pris hvis noen har noen innlegg å komme med om det.

    • Liker 1
  5. De har med en fysisk test også, som gjennomføres på tredmølle. Stresstest er det ikke noe som helst av. Jeg tar poenget ditt, og slik jeg ser det finnes det ingen særlig gode grunner til at vikeplikten fortsatt skal eksistere. Jeg setter pris på om noen har noen andre synspunkter å komme med også. En bekjent sa til meg at han mente at verneplikten var et "fint sosialdemokratisk prinsipp", og med det mente han slik jeg forstod det at verneplikten hindrer en elite og en aristokratisk oppbygning av forsvaret vårt. Jeg skjønner ikke helt hvor han ville med det, for det er jo bare de "beste" som blir tatt inn, det vil si de best fysisk trent. Dermed blir det jo en liten aristokratisk gruppe uansett, blir det ikke?

  6. Men testes ikke dette på sesjon del 2 da? Eller sikter du til sesjon del 1 nå?

     

    Er det forresten noen som har tenkt noe mer over likestillingsaspektet her? Jeg har aldri sett noen tidligere debatt på dette, så jeg begynner rett og slett å lure litt på om jeg bare er mannsjåvinist siden det aldri har blitt tatt opp før. Jeg er ganske overrasket over at enkelte kvinner presterer å klage over at det heter "brannmann", når (slik jeg ser det) menn kan bli tvunget inn i militæret mot sin vilje, mens jentene kan si nei og gå fri uten videre dikkedarer.

  7. Men da lurer jeg på: Er det nok frivillige til å opprettholde et forsvar som vil utgjøre noen særlig forskjell dersom vi skulle havne i krig?

    Anngående jenter i forsvaret. Ja det er urettferdig at bare gutter blir kalt inn, men jeg tror faktisk det er til det beste. Den totale kvaliteten på soldatene vil garantert bli dårligere m halvparten skal være jenter. Hvis dette skulle gjennomføres måtte man isåfall hatt en mye grundigere seleksjon på forhånd, slik at folk ble fordelt til stilling etter evne, mye tidligere.

    Men du må heller ikke glemme at militæret består av mer enn bare soldater, vi har sanitet, kokker, sjafører og andre deler innen militæret der jenter og gutter er likt kvalifisert.

     

    Jeg er forresten nyskjerrig på hva de som er for verneplikten mener, jeg skulle gjerne likt å bli opplyst om denne saken. Noen som har noe å komme med?

    • Liker 1
  8. Jeg er noe usikker på om det er opprettet noen andre tråder om hvorvidt verneplikten bør fjernes eller ikke, men jeg fant i hvert fall ingen.

     

    Så spørsmålet mitt er, bør verneplikten fjernes?

     

    Jeg innser at det er et behov for et forsvar som kan gripe inn dersom det skulle bli krig her i Norge en gang. Norge er allerede forholdsvis lett å ta over for andre land, med tanke på den allerede lille hæren vår, men er verneplikten egentlig rettferdig?

     

    Det går tydelig frem at likestillingslovens formål er å sikre like muligheter til utdanning, arbeid og kulturell og faglig utvikling for begge kjønn. Hvorfor er det da slik at bare menn har verneplikt, men ikke kvinner? Man kan jo si at så lett det er å slippe verneplikten i dag, har ikke dette noen særlig betydning. Likevel er det en teoretisk mulighet for å bli tvunget inn i forsvaret for menn. Kvinner kan på sin side si nei, og slippe med det.

     

    For mitt vedkommende kan jeg si takk og farvel til mulighetene mine til kulturell utvikling dersom jeg blir kalt inn i forsvaret, og det er det en reell sjanse for at jeg blir.

     

    Tar jeg helt feil her, er verneplikten som bare gjelder menn noe som ikke har noe med likestilling å gjøre, eller er det et klart brudd på loven?

     

    Er det noen andre grunner til at verneplikten bør fjernes helt? Bør kvinner også være vernepliktige?

  9. Jeg tror det er viktig å anta at man vil få ei jente. Jeg tror at hvis du virkelig antar at dere kommer til å finne på noe et spesifikt tidspunkt vil det skinne gjennom og du virker dermed også selvsikker og uavhengig. Det vet vi jo alle at jenter synes er attraktivt.

     

    Og jeg kan forresten underskrive på at det er ekstremt viktig at du tør å ta initiativ og å få gjort noe. Jeg hadde aldri i verden drevet på med jenta jeg driver på med nå hvis jeg hadde vært en pyse, og ikke turt å "go for it". Det er viktig at du ser lenger enn bare 2 minutter etter du har gått for kysset, for eksempel. Å kysse jenta kan i seg selv være noe helt jævlig å få seg selv til å gjøre, og man kan begynne å svette bare av tanken, men når dere har rota 5 ganger én uke etterpå kan du prise deg lykkelig over at du turte å gå for det kysset som først virket så kleint, så utrygt og så vanskelig.

  10. Jeg forstår at dette må være vanskelig. Desverre er det slik i dag at det er mye vanskeligere å fjerne mistanker enn det er å skape de.

     

    Dessverre? Det er da på sin plass at det skal være enkelt å bli kvitt falske anklager enn det er å skape dem. Misforstår jeg deg?

     

    Det er viktig å slå hardt ned på falske voldtektsanklager. Uskyldige menn blir rammet av dette og som trådstarter sier, er det svært belastende, selv om saken henlegges til slutt. Enda verre er det hvis uskyldige blir straffet.

     

    I tillegg er falske anklager sløseri av politiets tid og ressurser. Det er også ødeleggende for folk som faktisk er blitt voldtatt, da det svekker troverdigheten deres.

    Ja, du misforsto meg. Selvfølgelig er det på sin plass at det skal være enklere å bli kvitt falske anklager enn det er å skape dem.

  11. Jeg forstår at dette må være vanskelig. Desverre er det slik i dag at det er mye vanskeligere å fjerne mistanker enn det er å skape de. Hvis du har mistet litt lysten på livet kan det være lurt å finne seg en hobby, gjerne en som krever litt motorikk og som er teknisk krevende, da ser du fremgangen på en flott måte. Du bør forøvrig sosialisere deg selv så mye du bare kan, selv om det kan virke dritt. Forhåpentligvis ordner det seg på kort tid, lykke til!

    • Liker 3
  12. Mye rart her ja. Men noen ting som faktisk gjelder en stor andel jenter er følelsene deres og handlingene knyttet opp mot deres følelser. Du skjønner, av en eller annen grunn har jenter veldig ofte temmelig kompliserte og ofte motstridende følelser. Det er også mange jenter som handler etter hva de føler, i allefall ut fra det jeg har erfart. Jeg er riktignok bare 17 så jeg skal ikke generalisere her, det er godt mulig jenter vokser opp de også.

    • Liker 3
  13. Det har du helt rett i, jeg er jo tross alt bare 17 år, men jeg skjønner godt poenget. Jeg tror likevel at det er en viss forskjell fra å være sammen med en kollega og det å være sammen med en i klassen. De samme prinsippene gjelder, men skole er mye mye mer enn bare arbeid. Skole er en arena for vennskap også, med alt det innebærer. Når det er sagt så er jeg ikke uenig i det du sier, og jeg vil sansynligvis holde meg unna kollegaer i en fremtidig fulltidsjobb.

  14. Som sagt, kanskje litt kynisk av meg, men sjangsen er vel "stor" for at hun ikke vil reagere på en slik måte at tiden etterpå vil være awkward.

    Og at hun allerede er i et forhold er ikke akkurat et positivt innvirkning mtp at han skal si at han liker henne?.

     

    Jeg ville heller ikke ha prøvd meg på en jeg gikk i klasse med, om det var et av spm du kom med.

    Jeg er med på første delen, men det var ikke egentlig det jeg lurte på. Mulig jeg ikke helt forsto meninga med innlegget ditt, men mener du at man ikke bør prøve seg på kollegaer uansett om de er single, og isåfall, gjelder det samme en klassekamerat/veninne?
  15. Jeg vil si du har mye å tape, mtp at dette er en kollega av deg som du må møte hver dag på jobben. Hvor pinlig og ubehagelig vil det ikke bli når dere treffer på hverandre?

     

    Du må heller ikke forveksle å være hyggelig med at dere småflørter.

     

    Jeg har en klar mening om å prøve seg på en kollega og det er nei. Litt kynisk men men.

    Hvorfor mener du at man ikke skal prøve seg på kollegaer? Sidestiller du det med skole?

×
×
  • Opprett ny...