Gå til innhold

fredrik-fyksen

Medlemmer
  • Innlegg

    368
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fredrik-fyksen

  1. Jeg ser fortiden på ny stasjonær pc.

    Her er komponentene jeg til nå har valgt:

    https://prisguiden.no/liste/145547

     

    Pcen skal kjøre Linux, og følgende programmer:

    - Owncloud.

    - Masse ".rar" utpakking.

    - Endel "server-programmer"

    - Generell gaming (spiller mest dota2 og SC nå)

    Viktige kriterier for meg:

    - Stille (og god kjøling).

    - Komponenter som holder lenge.

    - God generell ytelse.

    Jeg har valgt PSUen fra Corsair for de den går for å være veldig stille, jeg har brukt DENNE siden for å se hvor stor (watt) strømforsyning jeg trenger.

     

    Jeg er ikke redd for og overklokke, og jeg håper jeg kan få presset endel ekstra ut fra CPUen med disse komponentene.

     

    Jeg har valgt et greit skjermkort (ganske billig i forhold til prisen på hele systemet), fordi spilling ikke er ekstremt viktig for meg.

     

    I tillegg til komponentene i handlekurven har jeg 5 2TB disker som skal kjøre RAID 5. SSDene skal kjøres i RAID0, for bra ytelse og stor lagringsplass (viktige data lagres ikke her).

     

    Budsjettet er på ca. 12k. Men håper og få det nærmere 10.

     

    Mine spørsmål:

    - Er strømforsyningen kraftig nok?

    - Kommer systemet til og være stille? (står under pulten, vil jeg høre mye susing?

    - Vil GTX760 klare og dra spill som dota2, starcraft o.l. i quadHD? (tenker på å kjøpe ny skjerm når IPS quad kommer).

    Har jeg glemt noe?

    På forhånd takk! :)

  2. "Men for deg som vil ha en «Windows-server» kan faktisk Windows 8.1 være det mest opplagte valget"

     

    Feil. Det mest opplagte valget er å resirkulere gammlepc-en som bare fungerer som støvsamler. Om den kjører XP, Vista eller Win 7 er uinteressant. Definer fellesområder og aktiver fildeling så er "hjemmeserveren" klar til bruk.

     

    Så kjedelig hjemmeserver du har da? Hva med owncloud, sickbeard, couchpotato, VPN og Proxy?

  3. Åpne standarder er selvfølgelig viktig, men det er også viktig at man ikke stoler blindt på programvare til tross for at det er open source.

     

    Jeg har hverken kompetanse eller kapasitet til å gå gjennom koden til all programvaren jeg bruker - det må jeg overlate til andre og kan jeg stole på dem?

     

    Et annet viktig poeng er hardware. Det hjelper lite med open software uten bakdører om hardwaren har bakdører. Intel AES-NI akselererer krypteringen, gjør den noe mer enn det? Jeg vil anta at Intel er ett av firmaene som samarbeider med NSA. Cisco som leverer nettverksutstyret gjør sikkert det samme.

     

    Du drar absolutt fre,m noen viktige poeng. Men med store prosjekter,som ssh og de åpne krypteringsstandardene, kan du være veldig sikker på at koden har blitt gått igjennom mange ganger. Men det hjelper som du sier lite, om ikke hwen er åpen. Derfor hadde det vært mye bedre om flere selskaper valgte denne veien :-)

    • Liker 1
  4. Ikke hatt annet enn problemer med 12.10, håper de forsvinner.
    Samme her. Får ikke låst opp PC-en etter å ha låst det mange ganger. Ved flere anledninger har mus eller tastatur sluttet å fungere. Kunne ikke trykke på noe med musa, som gjorde at jeg måtte restarte hele skiten. Kunne på et tidspunkt heller ikke skrive noe, det eneste som funket var "Win"-knappen.Det er også en bug i 3.5 kernelen som jeg er påvirket av.

     

    Da skal det bli bedre med oppgradering til 13.04 som bruker kernel 3.8 :)

  5. Alltid kjekt når alt skal sluses gjennom et hull og hullet blir stengt. Reservehull har dem ikke tatt seg råd til. Ikke veit dem hva som er galt med det hullet dem har heller.Et "Sorry" skal liksom være godt nok. Ingen skal kunne belastes for manglende tjeneste der i gården, men prøv å betale lånet en dag for seint...

     

    Om du ringer banken og spør om å betale lånet en dag for seint, får du i 99% av tilfellene lov til det, uten ekstra gebyrer.

    • Liker 1
  6. Dette er åpenlyst MS "rabbaten" som har talt. Microsoft begynner og miste fotfeste, spessielt i offentlig sektor (f.eks munchen). De trenger derfor en slik "win". For å oppnå dette er det STORE rabatter på lisenser, og gode selgere som kommer på dør.

     

    Hadde vært morsomt om de kunne gi ut tallene, og rabatten de har fått fra Microsoft, men det står antakeligvis i kontrakten at dette ikke skal ut.

  7. Det begynner å bli en stund siden jeg kjøpte ny maskinvare. Idag har jeg en AMD phonom 965 og 8gb ram.

     

    Jeg kjører utelukkende Ubuntu som operativsystem, så hadde vært fint om maskinvaren kjørte uten problemer her. Det meste fungerer ut av boksen med Ubuntu, så ikke tenk for mye på det når dere kommer med forslag.

     

    Det som er viktig for meg er generell ytelse. Jeg har et fractal design med vifter i alle slottene, så kjøling skulle ikke være noe problem. Jeg har overklokket endel før, og har ikke noe imot og gjøre det igjen.

     

    Jeg trenger minimum 8gb ram, men utover dette er hastighet på rammen viktigere enn mengde. Ang AMD vs Intel er dette samme for meg.

     

    Det hadde vært fint om maskinvaren var stille (her er det vel bare PSU som bråker, bortsett ifra CPU vifte).

  8. ISPene selv sier at svært svært få har bruk for >5GB, så enten lyver de, eller så lyver de?

     

    Det er svært få som har bruk for det. 5% er "svært få". Antakeligvis er det færre enn 5% som hadde kjøpt ubegrenset bruk.

     

    Jeg synes iallefall det er mer "fair" at alle får en god hastighet, istedenfor at 5% av befolkningen struper nettet, så alle får en dårlig linje. det er svært få av mobiloperatørenes master som står uten load.

  9. Fremtiden er 4G, ikke 450MHz med tusenvis av brukere pr celle.
    Hadde Netcom, eller Chess, eller Telenor for den saks skyld, lansert et telefonabonement, med 3g/4g og ubegrenset båndbredde, altså ekte mobilt bredbånd, så hadde nok jeg, og flere andre kastet Canal digital og alle de andre råttne tilbyderne på dør.

     

    Om f.eks Telenor hadde levert et slikt produkt til si 500 kr i måneden, hadde kanskje 5% av kundene deres kjøpt dette, og brukt opp bånnbredden på cellene til alle andre. ISPene i dette landet har ikke grenser for å være jævlige, men for å passe på at alle får bruke nettet.

×
×
  • Opprett ny...