Gå til innhold

treningsnarkoman

Medlemmer
  • Innlegg

    245
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av treningsnarkoman

  1. Vi fikk klar beskjed om at vi ikke fikk lov til å ha med minnepenn. Det var visst kommunen som hadde bestemt det. Kan en kommune bare gjøre det? Trodde det var utdanningsdirektoratet som bestemte alt som skulle være lov og ikke på eksamen o.l, jeg? :ermm:

     

    Ellers var temaet helt utrolig dårlig. Jeg pleier alltid å i alle fall ha noen tanker rundt temaet til tentamener og slikt, men denne gangen er jeg helt blank.

    det står tydelig på nett at alle hjelpemidler untatt de man kan komunisere med er tillat minnepinne er lov. desuten er det UDIR som bestemmer alt.

     

     

    Kan du linke til dette? Læreren min nekter...

     

    https://pgsf.udir.no/PreparationRooms/PreparationRoom14/pdf/Engelsk_ENG0012_BM_a4.pdf

     

     

    se side 6 på Hjelpemidler

     

    Jeg er også litt i tvil om dette med minnepenn. Regnes det som kommuniserbart? Har diskuterte dette med læreren uttalige ganger, og h*n mener det er kommuniserbart. Men jeg mener det ikke er det. Er det noen som har noen klar definisjon her?

    Hvordan er ordningene på VGS ang. dette?

     

    Noen flere kilder hadde jo vert herlig å drite ut lærerne med da :tease:

     

     

     

    Skal se om jeg finner noen :)

     

    De som kom opp i norsk fikk hvertfall godkjent minnepinne som hjelpemiddel. Dette er for å slippe alle dokumentene i papirformat.

     

    Hmm, skal vell i utgangspunktet ikke vere andre regler for engelsk da? :hrm:

    Ja, det er en ting. Men en annen ting som er veldig kjekt med minnepenn er jo å laste ned hele Wikipedia eller lignende. :whistle:

  2. Vi fikk klar beskjed om at vi ikke fikk lov til å ha med minnepenn. Det var visst kommunen som hadde bestemt det. Kan en kommune bare gjøre det? Trodde det var utdanningsdirektoratet som bestemte alt som skulle være lov og ikke på eksamen o.l, jeg? :ermm:

     

    Ellers var temaet helt utrolig dårlig. Jeg pleier alltid å i alle fall ha noen tanker rundt temaet til tentamener og slikt, men denne gangen er jeg helt blank.

    det står tydelig på nett at alle hjelpemidler untatt de man kan komunisere med er tillat minnepinne er lov. desuten er det UDIR som bestemmer alt.

     

     

    Kan du linke til dette? Læreren min nekter...

     

    https://pgsf.udir.no/PreparationRooms/PreparationRoom14/pdf/Engelsk_ENG0012_BM_a4.pdf

     

     

    se side 6 på Hjelpemidler

     

    Jeg er også litt i tvil om dette med minnepenn. Regnes det som kommuniserbart? Har diskuterte dette med læreren uttalige ganger, og h*n mener det er kommuniserbart. Men jeg mener det ikke er det. Er det noen som har noen klar definisjon her?

    Hvordan er ordningene på VGS ang. dette?

     

    Noen flere kilder hadde jo vert herlig å drite ut lærerne med da :tease:

    • Liker 2
  3. Tuusen takk! Det som forvirret meg var når jeg kunne "ta bort" 15xy. Jeg mente dette ble 0, altså ingenting. Men selvfølgelig blir man ståendes igjen med 1. Da ser jo svaret litt annerledes ut.

     

    Men er det noen som har noe mer øvingsoppgaver på dette med ett ledd i enten teller eller nemner, og 2 i motsatt?

  4. Jeg har ett lite problem.

    Jeg øver til eksamen som vi skal ha på tirsdag. Driver å repeterer dette med brøker med ett ledd i nemneren.

    Har en oppgave som ser slik ut:

    chart?cht=tx&chl=\frac{30xy^2+15xy}{\17x}

    Svaret mitt blir:

    chart?cht=tx&chl=\frac{30xy^2}{\17}

    Men i fasiten står det:

    chart?cht=tx&chl=\frac{30xy^2+15y}{\17}

     

    Det skal sies at denne fasiten inneholder noe feil på annenhvert nummer. Men ble veldig i tvil på denne. Er det meg eller fasiten som har feil?

    Har lyst til å repetere mer om dette med ett ledd i nemneren óg. Men jeg har tatt alle nummerne i boka, og kan dem nesten utenatt :tease: Derfor trenger jeg mer oppgaver jeg kan øve meg på! Noen som har noe tips her?

  5. Jeg mener ikke dette er bare å drite i. Jeg har en venn av meg som startet opp å selge noen kremer til å ungå kviser. Salget har gått unna til tusen, og han har hatt stor suksess.

    Blir vell uansett ikke "utrolig" mange pakker som du beskriver. Jeg tenker å kjøpe inn litt smått til å begynne med, og deretter øke.. Men blir ikke snakk om "utrolig" mange pakker.

  6. Hei!

     

    Har drevet med en del import fra utlandet, og vet jo hvordan det fungerer med betaling og utgifter osv.

    Men nå har jeg lyst til å importere en vare jeg kan selge videre. F. eks på finn.

    Tenkte på en ting som jeg kunne kjøpe for 0,5 - 15 USD, og selge videre. Altså jeg vil starte smått og se hvordan dette går.

    Jeg har tenkt på en ting som kan vere i "mote og velvære" emne..

    Men jeg trenger tips til hva jeg kan kjøpe! Noen som har tips til en vare som ikke koster all verden, som jeg kan ha en fin fortjeneste på?

     

    På forhånd takk!

     

    Edit: Leif var her

  7. Hei!

     

    Vi hadde norsktentamen forrige uke, og vi fikk igjen karakteren i dag.

    Jeg er egentlig litt misfornøyd. Men jeg vil høre deres mening. Det som jeg er mest misfornøyd med, er at den gamle læreren vi har, ikke har klart å følge tankegangen min. Men godt mulig jeg ikke er bedre enn en 4'er. Men jeg vil gjerne høre deres mening, fordi det kan vere interresant i forhold til om trynefaktor og en treig hjerne til lærer kan ha utspilt seg her.

     

    Jeg går i 10. klasse, og nynorsk er hovedmålet mitt. Så dette var hovedmåltentamen.Jeg fikk karakter 4 på denne stilen.

     

    Dette var oppgaven:

    Nokre komikarar i Noreg gjer narr av alt frå kongehus til utsette grupper i samfunnet. Skriv ein artikkel eller eit kåseri der du gjer greie for ditt syn på denne typen underhaldning. Vel tittel sjølv.

     

    Komikarar som tøyer grenser

     

    Komikarar skal prøve å vere morosame og ta seg tid til å underhalde folk. Nokre har ein intensjon om å såre andre, og på den måten få andre folk til å vri seg i latter på golvet, eller ein anna form for bakkekontakt. Dei som blir såra er jo tross alt i mindretal, og det er jo sjølvsagt flesteparten som tel! Difor tøyer mange komikarar grensa, nett fordi det skal vere grensesprengjande moro for dei aller fleste.

     

    Ein komikar må få folk til å føle seg stimulert underhaldningsmessig. Det er intensjonen til komikarane. For at sjåarane og folk skal føle seg stimulert, må det gå på kostnad av nokre svake eller andre folk i samfunnet som må tåle å bli hersa med. Dersom me ikkje hadde funne nokon å drite ut, hadde det vorte veldig keisamt for komikarane, og ikkje minst for dei som i utgangspunktet skal få alle kroppsvæsker til å sprute ut ved hjelp av tilfredsstilling i form av underhaldning frå den som talar seriøst med seg sjølv, men som andre høyrer likevel. Dei svake eller andre som fortener å bli driti ut, har godt av å vite korleis alle trur om dei. Det er til latter hjå folk flest, lærdom og nyttig informasjon for for dei som vert driti ut, og ikkje minst vatn på mølla for den som får folk til å vrengje tarmane og magemusklane i hop, slik at dei møtest på venstre side i tarmsystemet til den rotne eller særs unge eller den tilgrisa eller den øydelagde kroppen. Rett og slett ein super situasjon for alle.

     

    Innvandrarar vert ofte hersa med, til stor begeistring frå publikum. Då innvandrarane kom til landet, har dei akseptert og godteke dei norske lovane. Ein viktig ting som me skal vere glade for me har, er ytringsfridomen. Ytringsfridomen gjer det mogleg å gulpe opp alt det du meiner eller det du ynskjer. Dersom ein innvandrar føler seg støytt på eitt vis, får han berre ta fyrste flyet frå Gardermoen til det landet han kom frå, eller ta beina fatt dersom ikkje lommeboka er stor nok. Han eller ho får heller setje på seg god-fliret og godta korleis folk tykkjer om dei.

     

    Enkelte hevdar at Bård Tufte Johansen gjekk over streken då han tok med seg ein uskuldig liten gris på Beitostølen i haust under dei fyrste konkurransane med nokre treplankar på snø, midt i svine-bløffen. Idrettsutøvarar er svakare enn folk flest i samfunnet, og denne grisen kunne fort spreidd dette døyelege viruset til desse svake krypa. Bård Tufte Johansen drog komikarane til eit nivå ingen komikar hadde vore før han. Han hadde gitt komikarane ein ny dimensjon ved å dra inn ein liten dose terror! I og med at dette var eit nasjonalt renn, utan alt for mange utlendingar, vil denne type humor, med nyansar av terror, ikkje spreie seg med ein fart som bryter lydmuren. Sannsynlegvis.

     

    Tom Nordlie har ofte blitt narra og hersa med, seinast under idrettsgallaen på NRK tidlegare i vinter: «- Tippeligaklubbane har gjort eit felles nyttårsforsett: Dei skal ikkje innsetje Tom Nordlie i 2010. Men nyttårsforsett vert bryte som kjent allereie før februar» Deretter følgde dei opp med at «- Prisen går til Tom Nordlie... Nei, han er jo ikkje nominert,» til full latter frå salen.

    Mange spekulerer i om alle dei gongene han har fått sparken i ein klubb er av økonomiske og ikkje sportslege årsaker. Det grunner dei med at han må ha to seter, både på fly, tog og buss, som sjølvsagt vert dobbel pris kvar gong laget er ute å reiser. I og med at Nordlie alltid får jobben med å reise eit dumpelag, er sjølvsagt ikkje økonomien på topp, og dei sparer alle kroner det er mogleg å spare. Difor kan Nordlie etter kvart bli særs dyr i drift. Men det er ein annan sak.

    Som sagt så må alle tåle å bli narra og hersa med. Ein mann med fornamn Tom, etternamn Nordlie og er arbeidsledig annakvar månad er ikkje noko unntak! Men ein ting ein kan bite seg merke i er at idretten som i utgangspunktet skal førebyggje mot mobbing, vel å herse og mobbe ein på ein prisutdeling. Modig gjort av NRK! Lenge leve ytringsfridommen ville NRK sagt!

     

    Dei aller fleste vil få latterrefleksen igang med koordinerte samantrekningar av ansiktsmusklar i eit stereodjupt mønster følgd av eit endra andedrag, når ein tilsynelatande morosam komikar sprengjer grenser. Otto Jespersen er i dag ein av dei som sprengjer grenser. Blant anna i sin «jødehets», der han «minner» alle dei milliardar «loppar og flatlus» som mista livet i dei tyske gasskammera utan å ha gjort noko anna gale enn å slå seg ned på personar med jødisk opphav. Nokre syntest denne skildringa var heilt fantastisk medan få andre sytte fælt over at dei vart sjikanert og at andre personar over seksti år før dei, kom til kort i kampen mot gassen i garderobane i Tyskland.

     

    Komikarar er ofte ikkje redde for å tøye strikken. Det er endå godt me har slike som Jespersen og slike som kan herse, og ikkje minst at me har nokon å herse med! Dersom alle skulle vore som eit A4-ark, ville me ikkje hatt nokon ting. Er ikkje eit kvitt blankt A4-ark ganske keisamt? Jo, og det er derfor me ikkje har mange A4-ark i samfunnet.

    Det er topp at komikarane vel å dra i strikken så langt at det nokon gonger går over streken, langt over streken! Grensene vert ytterlegare flytta og ein kan utnytte ytringsfridommen til det fulle neste gong, då grensa er endå lenger borte.

     

    «Ein komikar med grenser er i same gate som å sjå graset gro eller målinga tørke.»

     

     

    Læreren har blant annet kommentert Tom Nordlie-saken. Ho sier det at dette er en sak ingen kjenner til. Jeg mener vell denne saken var ett veldig godt eksempel å dra inn i teksten min. Saken fikk jo en del oppmerksomhet i media og. I tillegg har jeg jo beskrevet situasjonen til eventuelle uvitende, så jeg mener vell det skal gå ann å forstå den selv om du ikke følger med i samfunnet og nyheter...

    Også kommenterte ho og den siste setningen min:

    «Ein komikar med grenser er i same gate som å sjå graset gro eller målinga tørke.»

    Ho sier at ho ikke skjønte dette, og jeg måtte lage en bedre setning. Ett kåseri skal jo kunne ha en del metaforer. Men det ho da mener var at jeg skulle skrivi det slik: "Ein komikar med grenser er keisamt"

    Jeg mener dette blir veeldig kjedelig, og en trist setning.

     

    Jeg vil bare høre hva dere syntest.

    Er dette en 4'er, eller kan det vere en 5'er?

  8. Ok, takk. Da prøvde jeg, og jeg kom fram til dette svaret på Nr. 1:

     

    Vi veit at BE=BF=BD=60cm.

    Vi veit at ∆BEF=∆BDF.

    Vi veit dermed at vnkel BEF/BDF=90°.

    I og med at BE/BD og BF er 60cm er ∆BEF/∆BDF ein likesida trekant.

    I ∆BEF er altså vinkel BEF=90°, vinkel EFD=45° og vinkel FDE=45°.

    I ∆BDF er altså vinkel BDF=90°, vinkel DBF=45° og vinkel FDB=45°.

     

    Ettersom vi er ute etter vinklane i ∆DEF er vinkel DEF= vinkel EFD=45°.

    Vinklane i ein trekant er totalt 180° og dermed blir vinkel FDE slik:

    vinkel FDE=180°-vinkel DEF-vinkel EFD=

    180°-45°-45°=90°.

     

    Svar:

    Vinkel DEF=45°

    Vinkel EFD=45°

    Vinkel FDE=90°

     

    (Der det står "vinkel" hadde jeg tenkt å sette inn vinkeltegn som i matteboka, men fant ikke tegnet noen plass)

    Mener jeg har skjønt det, men hadde vert greit om noen kunne bekrefte at svaret mitt er riktig.

     

    Og denne løsningen på Nr. 2, som endrebjo sier, er vell grei? Ettersom de helst vil ha en algabraisk løsning? Er vell ikke noe mer hokkus-pokkus?

    chart?cht=tx&chl=\frac{V_{kule}}{V_{sylinder}} = \frac{\frac{4\pi r^3}{3}}{r^2 \pi h} = \frac{\frac{4\pi r^3}{3}}{2r^3 \pi} = \frac{2}{3}

     

    Også er jeg ganske sikker på Nr. 3c og, men vil gjerne få bekrefta at chart?cht=tx&chl=\frac{\pi(2r)^2}{2} - 2\frac{\pi r^2}{2} er riktig.

     

    Edit: Kommaleif

  9. Ok, men finner ikke svar på alle.

    Jeg fant vell ut at Opg. 3, a og b var riktig.

    Men mangler fortsatt svar på Opg. 1, 2 og 3c.

    Opg. 1, veit jeg jo svaret på, men jeg veit ikke helt hvordan jeg skal forklare den.

    Hadde gledet meg stort om noen hadde tatt nr. 2 med algebraisk løsning og!

    Den siste vil jeg dere bare skal sjekke om er riktig.

  10. Unnskyld for dobbeltpost, men nå er det siste sjekk før tentamen.

    Har noen oppgaver jeg gjerne vil skal vere helt perfekt.

    Disse oppgavene jeg lenger ned skal refere til, vet jeg ikke om jeg får på tentamen, men jeg vil ihvertfall ha disse klart for meg, i tilfelle vi skulle få de.

     

    Opg. 1

    639076.jpeg

     

    Kor store er vinklane i trekanten DEF? Grunngi svaret.

     

    Opg. 2

    a) 523,33 - Kula

    b) 785,00 - Sylinderen

     

    Arkimedes fann at volumet av kula var 2/3 av volumet av sylinderen.

    Vis at dette stemmer med det du rekna ut i a) og b).

    I sensorveiledningen står det at dette bør gjøres med algebraisk løsning for å få full pott.

     

    Opg. 3

    639082.jpeg

    AC=BC=10cm

     

    a) Finn omkretsen av skomakarkniven til Arkimedes (det blå området).

    b) Finn arealet av skomakarkniven til Arkimedes (det blå området).

    c) Finn ein formel for arealet av skomakarkniven til Arkimedes (det blå området). Bruk at r er radius i kvar av dei små halvsirklane.

     

    Mitt forslag:

    a) 62,8cm

    b) 78,5cm2

    c) chart?cht=tx&chl=\frac{\pi(2r)^2}{2} - 2\frac{\pi r^2}{2}

     

    Vil gjerne høre hva deres svar er på de to første, også ville jeg sjekke om jeg har riktig på denne siste oppgava. Håper dere kan hjelpe meg med de siste oppgavene nå.

  11. Hei,

     

    Jeg må ha oppklaring på noe her :cool:

    Hva er forskjellen når du skal regne ut disse to:

    -22 og (-2)2

     

    Også en til.

    Noen som vil regne ut denne for meg?

    (a-b)2 + (a+b)2

     

    Blir litt forvirra hva som er forskjellen på når 2'er potensen står med eller utenfor parantesen..

    chart?cht=tx&chl=-2^2 betyr chart?cht=tx&chl=-2*2=-4, chart?cht=tx&chl=(-2)^2 betyr chart?cht=tx&chl=(-2)*(-2)=4. Med mindre det står en parantes der så er det kun det tallet potensen står på som skal opphøyes.

     

    chart?cht=tx&chl=(a-b)^2+(a+b)^2=a^2-2ab+b^2+a^2+2ab+b^2=2a^2+2b^2

     

    ab-regnestykket skjønte jeg, og var jo ikke noe problem. En stund siden vi har hatt det, så fint å få repetert det her.

    Men er ikke helt med når det gjelder chart?cht=tx&chl=-2^2=-4. Jeg trodde du skulle gjøre slik: chart?cht=tx&chl=-2^2 = -2*-2 = 4 Når det er opphøyd i andre, skal vell tallet som står der ganges med seg selv to gnager?

    Så jeg skjønner fremdeles ikke helt forskjellen på når opphøyd i andre står utenfor parantesen, kontra inni.

     

    Noen er 94" og tatt tentamen skjønner jeg, hadde samme oppgavene selv.

     

    Hehe, helt riktig det.. Må jo utnytte alle "smutthull" som en kan dra fordel av :tease:

  12. Hei folkens! :thumbup:

     

    Jeg skal ha tysk muntlig nå på tirsdag. Del 1 er framføring av ett tema. Den har jeg stålkontroll på nå, men trenger litt hjelp til del 2, som jeg skal ha en dialog med lærer. Vi kan få to ulike scenarioer. Det blir bestemt etter del 1.

    Her er oppgavene: (Kanskje litt knotete oversatt, men det skal uansett vere greit å skjønne uansett)

     

    Person A

    De kommer inn i garasjen. Du ønsker å hente Fiat 600th. Du har brakt ham i forrige uke. Vindusviskerne var ikke i arbeid. Fiat er bare en måned gammel, og fortsatt har garanti.

    Din partner / partneren din jobber på verkstedet

     

    Person B

    De arbeider i en garasje. Kunde A / En kunde kommer til å plukke opp sin Fiat 600th Vindusviskerne var ikke i arbeid. Det er nå et lite problem: En kollega av deg, en mekaniker som har gjort en prøvekjøring med Fiat og hadde en ulykke. Bilen er helt ødelagt. En reparasjon vil koste rundt 4000 euro.

    Partneren din er kunden.

     

    Du er person B. Læreren er person A.

     

     

    Person A

    De kommer inn i vertshuset. Du og din kone ønsker å spise godt og overnatte. Du må finne ut om dette er mulig. Der det er mulig alt er avtalt.

    Din partner / partneren din jobber på vertshuset.

     

    Person B

    Du jobber i en restaurant. En kunde og hans kone kommer for å spise godt og overnatte. Det er nå et lite problem: du har kun ett rom tilgjengelig, et enkeltrom. Du vil likevel finne en løsning.

    Partneren din er kunden.

     

    Du er person B. Læreren er person A.

     

    Trenger tips til løsninger, og ikke minst temagloser som kan vere gull verdt!

    Til slutt kan jeg jo føye til at jeg går i 10. klasse, og satser på minimum 5, optimalt sett 6. Altså jeg går for 6!

  13. Hei!

     

    Vi har ett prosjekt nå i 10. klasse, der vi skal ha ett klimatoppmøte. Gruppen min er Brasil. Vi skal lage en apell på maks 2min hva slags synspunkter Brasil har på klima, og hva som må gjøres. Oppgaven står på side 2 HER

     

    Jeg regner med at regnskogen er ett viktig tema, men jeg er usikker på hvordan jeg skal forme apellen. Håper noen kan komme med hjelp og innspill! :)

     

    På forhånd takk :)

×
×
  • Opprett ny...