Gå til innhold

simen236

Medlemmer
  • Innlegg

    162
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av simen236

  1. Godt mulig det er besvart tidligere, men hvordan er det fra høsten av med tanke på allerede beståtte emner og karakterforbedringer? Har man fortsatt bare ett forsøk på å forbedre en karakter i et fag man har bestått eksamen i? Hvis man har brukt forbedringforsøket sitt, blir dette nullstilt fra høsten av eller er man fortsatt fucked om man misbrukte forsøket (i.e. glemte å melde seg av eksamen før fristen)?

     

     

    Edit: Fikk svar her:

     

     

     

     

    Mener du man kan forbedre en ståkarakter i et emne to ganger, eller vrir jeg på det du sa nå?

     

     

    Noen må rette meg om jeg har lest helt feil nå, men alle forsøk før 2016 blir satt til 0 med den nye forskriften. Det vil si at du har faktisk tre forsøk på å forbedre en ståkarakter (hvis du tok emnet før 2016). 

     

    Fra høsten 2016 (kontene i sommer teller ikke) så vil det begynne å telles forsøk. Men, det er en del detaljer som er greie å få med seg. De som begynner på nytt studie i høst har kun tre forsøk på å stå, eller forbedre, og kan søke om et fjerde og femte. For de som allerede er studenter her så vil det også begynne å telles (og du kan ta en eksamen du har stått i nå, tre ganger etter august ja), men dersom man skulle gå over grensen så skal alltid den gamle studieforskriften komme deg til gode dersom du er gammel NTNU-student. Det betyr at den nye forskriften egentlig ikke teller for oss, for å sette det på spissen. For gamle HiST-studenter vil kun den nye gjelde, fordi den er bedre for dem enn den gamle var. Når det er sagt, så mister man retten til å bli behandlet med gammel studieforskrift i det man søker seg inn på nytt på NTNU. Enten det gjelder master, eller et årsstudium for å beholde hybelen sin på SiT. Det er greit å være klar over.

     

  2.  

    Hvis man stryker i et emne for tredje gang og den tredje gangen er ordinær eksamen, må man da søke om å få ta konten eller må man bare søke hvis man skal ta neste ordinære eksamen?

     

    Søke? Det er ingen grense for antall stryk, så det er bare å melde seg opp.

     

     

    Synes jeg har lest / hørt flere ganger at man må søke for å få ta eksamen hvis man har strøket tre ganger. Dette stemmer altså ikke?

  3.  

    Kan man søke seg inn igjen på et senere stadium hvis man slutter på en siv.ing. - linje ved NTNU? Er det noen aldersbegrensning for opptak? Er litt i villrede om jeg makter å fortsette. 

    Du kan søke deg inn når du vil. Men om du går på et studieprogram nå og slutter, så er det ikke gitt at du får godkjent fagene dine om si fem eller ti år. Kan ha kommet endringer i studieplanen og fagene. Det som bestemmer om du kommer inn er kun karakterpoeng (og realfagene ofc). Men du kan kanskje ta deg et år med permisjon og gjøre noe annet gøy?

     

    Funfact: Da jeg studerte ved UiB var eldste på studiet mitt over åtti år gammel og bodde på gamlehjem. Vi lurte litt på om han fikk borteboerstipend, men uansett noe fornuftig å bruke pensjonisttilverelsen på :)

     

    Haha! Ja, kan vel muligens ta permisjon et år og se om jeg gidder returnere til NTNU og Trondheim. 

  4. Går nå datateknikk, men er også veldig interessert i kjemi, og lurer derfor på å ta en B.Sc.-grad i kjemi i tillegg. Jeg er da mest interessert i organisk kjemi, hovedsakelig organisk syntese / legemiddelkjemi. Er det noen som vet labreglene ved NTNU? Hvilke restriksjoner er det på hva man får syntetisere ved universitetets laber underveis i studiet, selvfølgelig utover stoffer klassifisert som narkotika?

  5. Er det fleire på forumet som har tatt eller tar fleire utdanningar samtidig og i så fall, kva utdanningar er det?

     

    Jeg ønsker det i hvert fall. Går nå siv.ing. datateknikk ved NTNU, og lurer på å søke meg inn på bacheloren i kjemi ved samme lærested. Da ser jeg for meg at jeg har full studieprogresjon på datateknikk, og halv progresjon på kjemi, slik at det til sammen blir 45 studiepoeng i semesteret. Det bør være fullt mulig såfremt det ikke blir noen eksamenskrasj.

  6. Hei! Streaming av TV2 Premium fungerer kjempefint ved bruk av PC-skjerm, men kobler jeg til TV (Grundig 46 VLE 6239 BM) via HDMI, så hakker det ganske mye. Det er da spesielt nå ballen henger i lufta. Det hjelper ikke å kjøre TV i spill- eller filmmodus, og ingen forbedring ved 720p kontra 1080p. Er forøvrig denne TV'en jeg ble anbefalt av alle elektronikkjedene å kjøpe i 6000kr klassen, hvis jeg skulle se mye på sport og film. Jeg ligger stabilt på 12 Mbps i dl speed, og bruker TV2s adaptive streaming. Det hjelper heller ikke nevneverdig å senke kvaliteten på streamen.

     

    PC er Asus N56VZ, så det burde ikke være maskinen som er problemet. Kjører i High Performance mode. Har prøvd alle nettlesere, oppdatert alle drivere og reinstallert Silverlight.

     

    Noen forslag om hva som kan være problemet?

  7. Jeg mente den deloppgaven der vi skulle bestemme y når t gikk mot uendelig ... Jeg skrev at medisinmengden ville gå mot 160 mL, og at det var veldig mye medisin (tilsvarende 32 teskjeer), og at sykepleieren ikke kunne løse diff.likninger ... Haha ...

     

    Du trenger ikke skrive noe mer enn at grenseverdien = 160, og at 160ml er den maksimale mengden medisin i kroppen.

  8. Som andre har nevnt var del 1 plankekjøring. Knotet dog ganske lenge med den sirkelsektoroppgaven, selv om den egentlig gikk ganske greit bare jeg greide å putte inn de korrekt tallene i likningene.

     

    Det eneste jeg ikke fikk tid til var å bestemme den største omkretsen av rektangelet uttrykt ved diameteren D på oppgave 5.

  9. Jeg synes det er greit å sitte lengst vekk fra de hypersensitive pensjonistene som passer på.

    Blir så stresset når det sitter en gamling og stirrer på meg for hver gang jeg beveger på meg.

     

    Synes forøvrig R2-eksamen som var i høst var en dritteksamen, for å si det mildt. Håper for guds skyld at vi ikke får noe lignende i morgen!

     

    Enig. Synes for øvrig at den som ble gitt våren 2012 var helt håpløs. Oppgavemengden var forferdelig. Fire store oppgaver på del 2 er helt skrudd i hodet. Likte mye bedre oppgavene gitt 2009-2011.

     

    Krysser fingrene og tar kvelden! Lykke til folkens!

    • Liker 1
  10. Alle gleder seg til eksamen i morgen? :dribble: Slet en del tidligere med induksjonsbevis, men dette er nærmest plankekjøring nå! Håper dermed at vi får en oppgave som tar for seg induksjonsbevis både på del 1 og 2.

     

    Gleder meg faktisk til å gi alt jeg har i morgen.

     

    PS!

    Velg å sitte i et hjørne med ansiktet vendt mot veggen om mulig. Det er ekstremt mye lettere å konsentrere seg når ingen beveger seg foran pulten ens.

  11. Utgangspunktet er en homogen differensialligning av 2. orden: s'' + 0,4s' + s = 0

    Kar. ligning: r^2 + 0,4r + 1 = 0, r1 = -0,2 + 0,98i, r2 = -0,2 -0,98i

     

    s = e^(-0,2t)*(C1sin(0,98t) + C2cos(0,98t))

     

    Initialbetingelser: s(0)= 0,5; finner da at C2 = 3,465

    s'(0)= 0; finner da at C1 = 1,319

     

    Får dermed ligningen fra min forrige post.

  12. Hei, skal ha tentamen i matte i morgen, og jeg regner med å få eksamen fra i fjor.

    Har funnet frem oppgavene, og ser en del jeg lurer på hvordan jeg regner ut. Jeg bare skriver dem her, håper noen har tid til å hjelpe meg :-)

     

    1. 3+3(3-2)2

     

    2. -32(-3+2)2

     

    3. 9x-13 = 6x+12

     

    4. 2(x-1) = 1 x/2

     

    5. x2y + xy2

    ...........xy

     

    6. Ola har en kasse med 1 gul ball, 1 rød ball, 1 blå ball, 1 grønn ball og 1 svart ball.

    Hva er sannsynligheten for at han trekker en gul ball og en rød ball?

    (Jeg tror det er 45%, men det virker litt usannsynlig)

     

    Håper noen kan hjelpe meg :-)

     

    De oppgavene der skal du klare å løse selv om du har noen form for kompetanse i matematikk.

×
×
  • Opprett ny...