Gå til innhold

Primo

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Primo

  1. Hei.

     

    Jeg driver å plager Gabriel med et AMD oppsett. Skal ikke gå i detalj her, men kommer nok til å poste lista for inspeksjon i hjelp til å bygge forumet snart.

     

    Ett spørsmål vi har støtt på er hvor saklig det er av meg å foreslå EVGA SuperNOVA G2 850W som PSU i en PC som i utgangspunktet er nokså beskjeden.

     

    Min tanke (som i motsetning til Gabriel er nærmest kjemisk fri for dypere innsikt på dette feltet), er at jeg får en driftsikker komponent som nesten garantert klarer en betydelig, (men ukjent) planlagt GPU oppgradering til neste høst, når AMD formodentlig spiller sitt trumfkort. (Dette bygget kommer altså med ventepølse)

    AMD har så vidt jeg har skjønt, et visst drag av "madmax" ? over teknologien sin fra tid til annen med bla. Hårreisende powerkrav, så best å være på den sikre siden tenker jeg. En så god PSU kan jeg kanskje få brukt for i neste bygg også.

     

    Er dette fornuftig? Er det unødig fordyrende for en PC i Black Refinery sjiktet? Og sist men ikke minst: Bråker den? Vi liker ikke støy.

    Er kanskje også verdt å nevne at jeg bruker mitt gamle R3 kabinett.

     

    På forhånd takk,

    • Liker 1
  2. Med et sånt budsjett er du ute etter det beste, og da bør du absolutt vente hvis det i det hele tatt er et alternativ for deg.

     

    Som jeg forstår dette, så vil ytelsen på den kommende generasjonen grafikkort sannsynligvis blåse det som finnes nå av banen, og muligens rocke (?) ved hele oppsettet ditt. Det er snakk om at nVidia vil lansere 20. August, men jeg vet ikke om dette er bekreftet.

    • Liker 1
  3. Siden Kyrre kliner til med litt god gammeldags reklame, så tenkte jeg at jeg kunne tilby en liten motvekt.

     

    Har brukt en del penger hos Digital Impuls opp igjennom årene, og har alltid hatt en god tone med dem. De har vært litt dyrere, og utvalget har vært litt dårligere, men jeg har følt at man til gjengjeld får litt mer personlig service.

     

    Siste PC jeg kjøpte der (5 år siden ca), ble det klart for meg at de var i overkant lure i forbindelse med en reklamasjon på en ssd, og hele affæren ble egentlig smått ubehagelig. Jeg fikk det jeg med rette skulle ha til slutt, men ikke uten kamp. Skal ikke gå mer i detalj her, men det var 3 års garanti på PC'en, og den slukna så og si på dagen 3 år etter at jeg kjøpte den.

     

    Det er altså ikke nødvendigvis bedre å handle på Digital Impuls enn andre steder.

     

    Og hvis dette svaret hører til i butikkerfaringer, så gjør vel strengt tatt også Kyrres det.

  4. Kjøpte min første smartphone for et par år siden. Samsung S7 Edge. Bruker den fortsatt. Imponert over all den lekre teknologien, mindre imponert over hvor lite autonom man er hva gjelder telefonens innehold, og hva den skal gjøre. Jeg har ikke tellet etter, men jeg vil tro at godt under 10% av appene er valgt av meg. Av og til får jeg en følelse at jeg har brukt masse penger på en dings som først og fremst er en slags reklamekontakt som er plugget inn i mitt privatliv, og som jeg ikke kan stoppe (eller hvis jeg kan, må gjøre dette til en deltidsjobb i seg selv, noe jeg overhodet ikke er interessert i). Jeg tenker at når jeg betaler så mye for så flott teknologi, så er det for galt at jeg ikke selv kan bestemme akkurat hva den skal og ikke skal gjøre. Det må da være et enormt marked for en motsats til dette? Hvis jeg hadde kunnet velge mellom 2 høyteknologiske dingser hvorav jeg hadde full kontroll over en av dem, så hadde det ikke vært noe å tenke på engang. Men jeg antar at de tjener så mye penger (eller håper å gjøre det etterhvert) på å påtvinge meg alskens kommersielle koblinger, at det i praksis ikke finnes noe profittmotiv i å selge en telefon som er totalt brukerkontrollert.

  5. Ser jeg bommet når det gjelder prisen på båten, sjekket sidene til Naviera Armas og Fred Olsen nå. Naviera Armas tar 32€ en vei og hos Fred Olsen koster det 34€.

    Maten er definitivt billigere her enn for eksempel i Los Cristianos på Tenerife, her får man en stor middag med drikke til 10€, mens det samme koster ca 20€ på Tenerife.

     

    Sjekket også prisene på Airbnb og der er det en del å velge i til hyggelige priser.

     

    Veldig liten sjanse for å bli lurt her, det er en liten øy med ca 22.000 innbyggere så alle kjenner alle. Hvis noen driver med snusk og lurer turister så blir de fort upopulære.

    Takk skal du ha. Redusert fergepris samt halv pris på middag blir fort litt billigere ja. Når man tar miljøet med i betraktningen, så gir egentlig svaret seg selv. Jeg skal sikte meg inn på denne øya di' og lese mer om den ? Kjempebra input.

    • Liker 2
  6. Om det primært er hvordan du får billigst mulig uteleie du snakker om så bør du vite at om du ikke er vant til å gjøre dette, ikke er kjent med området og ikke skal dra på sonderingstur så er det ganske stor risiko for å bli lurt.

    Ja, jeg har hørt historier. Men jeg er altså ikke ute etter å leie en leilighet (med mindre du regner airbnb som en leilighet).

  7. Prisnivået er veldig lavt i forhold til turistfellene på Gran Canaria og Tenerife.

    Hei igjen. Jeg har sjekka litt overfladisk, og lurer bare litt på hvor innsparingene befinner seg i forhold til turistfellene? Gidder du være litt mer spesifikk her? Fly koster opplagt det samme. Å bo koster omtrent det samme. Jeg tar utgangspunkt i en ca. Døgnrate på drøye 20€ på airbnb. (Jeg synes lokasjonene ser finere ut på La Gomera. Det er ikke uten betydning, men det er en annen sak) Fergen tur retur vil spise opp ca. 120€, noe som nesten utgjør en ukes bolig, eller nesten to ukers mat. Siden det kun er maten igjen, så skal da den være halve prisen av turistfellene, bare for å komme ut likt. Er det noe jeg har oversett her? På forhånd takk.

  8. Å være en måned et sted som du ikke liker er kjipt. Derfor bør du tenke gjennom og sette opp en liste liste over hva du ønsker for å gjøre et bedre valg:

    -ønsker du et område hvor det kommer mange nye charterturister hver uke?

    -ønsker du være et sted hvor mange nordmenn overvintrer? Det er vanligvis litt dyrere der.

    -ønsker du være i eller i nærhet av en større by med med mange tilbud?

    -ønsker du tilgang til basseng? Det bør i så fall være oppvarmet.

    -trenger du være nær strand? Vanntemperaturen er ikke for høy og det er dyrere nært strand.

    -ønsker du bo et sted hvor du er avhengig av leiebil eller taxi?

    -hvilke aktiviteter ønsker du tilgjengelig?

    -ønsker du en øy hvor du finner det meste eller ønsker du en mindre og stillere øy som La Palma, Gomera eller Hierro?

    Det handler ikke om dette egentlig. Jeg har oversikten over et fåtall preferanser og vil uansett ikke mistrives hvis jeg ikke blir direkte plaget. Dette handler om smartness i forhold til organiseringen av reisen, hovedsaklig sett fra et økonomisk perspektiv. Men takk for huskelisten av elementer som kan ha betydning likevel. Det kan være greit å ha dem i mente :)

  9. Det billigste er å organisere fly og overnatting selv, da slipper du den ekstra kostnaden operatøren tar. Rimelig greit å bruke sider som booking.com og hotels.com.

     

    Om du er usikker på om du liker Gran Canaria så kan jeg trygt anbefale La Gomera, jeg bor her selv og stortrives.

    Her er livsstilen meget avslappet, ingen innkastere, ingen innpåslitne selgere og kriminalitet er så godt som ikke-eksisterende. Prisnivået er veldig lavt i forhold til turistfellene på Gran Canaria og Tenerife.

    Skal du ha overnatting i en mnd så ligger prisene fra 800€ og oppover, normalen er ca 1500€ for en mnd utenom sesongen.

     

    For å reise til La Gomera så er det fly fra Norge til Tenerife, så båt over til La Gomera. Båten bruker en times tid og koster ca 50€-60€.

    Dette skal jeg sjekke ut. Tusen takk for konkret tips.

  10. Du burde dra i januar eller februar istedet, desember har vært ganske mildt det siste tiåret, den skikkelige kulden kommer gjerne på nyåret.

    Det er ikke kulden som dreper meg :) Det er mørket og ting som knytter seg til høytiden. Jeg ikke skal gå nærmere inn på dette her, men klimaflyktning er litt upresist. Desember er helt klart den tyngste måneden for meg. Med en gang nyåret slår inn, så peker pila oppover igjen.

  11. Jeg reiser fra Oslo.

    Når det gjelder leiligheter, så er dette selvsagt en del av vurderingen, men ikke på noen lengere basis enn den ene måneden. Jeg vil ikke binde meg til ett sted, og dessuten har jeg ikke råd. Jeg har heller ikke råd til å reise rundt bare for å speide :)

  12. Hei.

     

    Jeg opplever vinteren i Norge som i overkant kjip, og etterhvert som jeg blir eldre (50) går sesongen i økende grad på helsa løs. I år vurderer jeg sterkt å tilbringe hele desember på sørligere breddegrader. Jeg tenkte å starte med det enkleste; Gran Canaria. Som dere skjønner er formålet først og fremst å oppholde seg et annet, varmere sted.

     

    Jeg har ikke reist på nærmere 20 år, og etter å ha studert litt på nettet i det siste, er jeg fortsatt like forvirret. Det bugner av operatører og søkermotorer og løsninger. Priser varierer vilt og markedet virker som et opphetet minefelt. Hvis noen med relevante erfaringer/referanser kan bistå, ville jeg satt pris på dette.

     

    Premissene er som følger:

    *Jeg er ingen holden mann. Blir oppholdet rimelig nok, kan jeg kanskje gjenta dette hvert år (og bli litt mer sofistikert hva gjelder reisemål etterhvert)

    *Jeg reiser alene.

    *Jeg reiser fra Oslo.

    *Jeg er nøysom med tanke på oppholdssted, men jeg orker ikke omstendigheter med hyppig mas eller å ha folk oppå meg.

     

    Spørsmålet er: Hvilken løsning befinner seg i det optimale skjæringspunktet mellom mest for pengene, og minst mulig hassle? Skal man bestille en rimelig pakke fra en turoperatør, eller skal man organisere reisen selv?

     

    MVH,

  13. Interessant. Jeg visste ikke at disse USB disk-kabinettene fantes engang. Hvis de enkelt kan fore en ny PC med data via en USB, til og med fra eldre disker, så skal jeg vente med å mose dem. Jeg har blandt annet en bøtte med film på en av dem vet jeg.

     

    Nå kan det jo hende at det nettopp var disken som tok kvelden på den forrige maskinen, men det finner jeg jo evt. Ut da. Takk for tipset.

×
×
  • Opprett ny...