Gå til innhold

Atomic

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Atomic

  1. Dette er vel ikke noe nytt, lenge siden jeg oppdaget at jeg tilsynelatende kunne laste opp visse filer på 3-400MB på 2-3 sekunder på ADSL med kun 1mbit opp.

    :yes:

    Dette er vel pga. Dropbox kun laster opp endringer i filene som synces, ikke hele filen på nytt. Selv om de er kryptert.

     

     

    han mener nok at dropbox hasher filen og ser om det er noen andre brukere som allerede har lastet den opp.

     

    kan vel gjøre et eksperiment, legg siste utgave av ubuntu isoen på dropbox, og se hvor lang tid det tar før den sier "sync finished" :)

     

    Ja akkurat det jeg mente :)

  2. Har sendt min dyrebare Polaris Outlaw 500 på garanti reparasjon. Den har kun gått 18 timer, og har vært på 1.gangs service etter 10 timer.

    Nå nylig begynte motoren og lage masse rare lyder og vibrasjoner. Jeg fikk beskjed av en kompis som driver med reparasjon av ATV om at det var noe seriøst galt med den. Jeg leverte den der jeg kjøpte den, men de finner ikke feilen. Nå har de hatt den i over 3 uker(den stod der i 2 uker før de i det hele tatt kikket på den). Og idag fikk jeg vite at de må sende motoren til reparasjon hos Polaris. Så jeg kunne belage meg på enda lengre tid for reparasjon.

     

    Hva er mine rettigheter her?

    Kan de bruke så lang tid de vil på reparasjon?

    Det blir jo litt annerledes med et kjøretøy til over 60'000 kontra en mobil til 3000, derfor jeg er usikker.

  3. Har vært borti dette på et par maskiner og innstall av XP, de fleste gangene har det vært minnet.

    Det som er merkelig er at det da har fungert med et annet OS, slik som Win 2000.

    Last ned en minnetester og test brikkene, feil på minnet kan gjøre det merkeligste.

     

    Har du prøvd å ta ut alt du ikke trenger når du installerer?

  4. Se over alt av ledninger, har skjermkortet ekstra strøminngang? Er denne kobla på?

    (Regner med at du har sett over ledninger til skjermen for skader osv)

     

    I tillegg ville jeg som xerxas sier resettet BIOS, men ikke ta ut batteriet det er tungvindt og du kan ødelegge festet, dette gjør du istedet med jumperen som (normalt) sitter ved batteriet. Du finner også hjelp til dette i hovedkortboka. Husk å ta ut strømmen og trykk på av/på knappen en gang før du gjør dette.

  5. Mus/tastatur: Få tak i et tastatur og/eller mus på ps2, installer nyeste drivere for hovedkort og mus/tastatur. (Evt se i BIOS at i USB står på disabled.)

     

    Feilmelding i oppstart: Sjekk at du ikke har diskett, cd, usb disk, minne pinne eller lignende i, maskinen kan prøve og boote fra disse. Hjelper det ikke er det nok krøll med windows installasjonen, legg inn windows på nytt evt. prøv og reparer den med cden. Du sier at du har satt inn dvd-brenner, har du rør jumpere? står disse riktig?

  6. Poster dette på vegne av en kompis som ikke er så flink med datamaskiner :blush:

     

    Heisann

     

    Trenger litt hjelp til hvordan jeg skal håndtere denne saken, og om jeg bare burde gi meg.

     

    Historien er slik:

    Juni 2006: Jeg kjøpte meg en forholdsvis dyr (6500+) Pioneer cd-spiller til bilen hos lokal forhandler (han har igjen kjøpt denne av bilradiospesialisten(fra nå kalt BRS))

     

    Denne gikk etter kort tid i stykker, en av sikringene på linjeutgangene var gåen. Den ble sendt til reparasjon hos BRS. Feilen ble reparert på garanti og jeg fikk spilleren igjen.

     

    Så gikk det et par mnd og så ryker utgangen igjen, samme feil som sist gang. Jeg sender spilleren inn til reparasjon igjen, nå begynner problemene, jeg aner ikke problemer før etter en måneds tid, når jeg begynner å purre på BRS, etter flere titals telefoner får jeg tak i rett person, som sier han sitter i møte men skal sjekke det opp og ringe meg. Tiden går og jeg hører ingenting. Jeg begynner å ringe igjen, de ansatte sier han skal ringe meg men jeg hører ingenting. Etter et par uker får jeg endelig tak i han igjen(det er nå gått ca 3mnd siden de fikk spilleren), jeg nå dritlei og blir litt småforbanna. Noe som tydeligvis hjelper, han sjekker det opp og ringer meg igjen. Jeg får da vite at det er min feil og at jeg har koblet feil. Jeg vil ikke godta dette siden jeg faktisk har jobbet med montering av anlegg tidligere og jeg vet hva jeg gjør, har heller ikke vært uforsiktig med spilleren på noen måte. Jeg ringer så til Verkstedet som reparerer spillerne, der får jeg vite at dette er en vanlig feil på disse spillerne, og at de første gangen blir reparert på garanti, mens andre gangen avslår de garanti (merkelig??)

    Jeg kan få spilleren reparert for 600-700 kr.

     

    Jeg syntes dette er merkelig praksis, det er en lav sum men av prinsipp vil jeg ikke gi meg, jeg snakker så med min lokale forhandler, han prøver også og nå BRS uten særlig hell. Etter en dag eller to får jeg vite fra han at de igjen har sjekket dette med verkstedet som fortsatt sier det er min feil, og at jeg har gjort noe galt, koblingsfeil eller jordingsfeil. Jeg hadde jo jordet forsterkeren to plasser for å være sikker, etter første reparasjon, og det er jo begrensa hvor feil man kan koble to signalkabler.

     

    Kan de først ta en ting på garanti for så og avslå en reparasjon av samme feil?

    Er det ikke de som må bevise at jeg har håndtert varen uforsvarlig? (de sier jo koblingsfeil eller jordingsfeil, høres ut som de ”ror” spør du meg)

    Vil jeg ha garanti på spilleren etter en evt. reparasjon selv om jeg dekker denne? (så hvis den ryker enda en gang pga dette så må de ta det gratis?)

    Kan jeg heve kjøpet?

    Nå er jo garantien utløpt, men det var jo innenfor garanti når jeg sendt den inn(andre gangen), da gjelder vel garantien fortsatt, er jo tross alt ikke mitt problem at de har brukt så vannvittig lang tid på dette?

     

    Trodde garantien var der for å gi ekstra service fra leverandøren, men det virker jo som det hjalp lite, hva er neste steg for meg nå? Forbruker rådet?

     

    Takk for alle svar.

  7. Jeg sendte inn to telefoner av merket Sony Ericsson K750i til reparasjon (joystikken var gåen på begge), siden det ikke hastet med reparasjon, ble de sendt direkte til webshoppen.

    Det går så nesten 1,5mnd før jeg sender de mail og lurer på hva som skjer, jeg får da vite at de ikke har mottatt telefonene, heldigvis har jeg sendingens nummer og sporingen viser at de har mottatt pakken. Noe de da "godtar", og sier at disse er mistet pga en "utro annsatt" som ikke lenger jobber der.

    Jeg spør da hvordan vi skal løse dette. De svarer da med å tilby to nye telefoner av modellen Sony Ericsson K550i (verdi ca1900), jeg syntes ikke dette er en tilsvarende telefon, så jeg ber om å få igjen 2000kr per telefon, da jeg allerede har kjøpt nye telefoner. Får da tilbake svar om at de kun vil tilby 1000kr per telefon pga. forringelse av verdien. Telefonene var rett under 2 år gamle da de ble sendt inn.

     

    Det jeg lurer på er:

    - Sier ikke loven at varen skal erstattes med tilsvarende eller bedre vare?

    - Er forringelsen så stor?

    - Hvilken telefon er en verdig erstatning for en K750i?

     

    Jeg har enda en god tone med de og trenger bare litt hjelp, jeg vil ikke være helt urimelig heller. :)

  8. Problem nummer 1 er en stasjonær pc som lyset i front virker når man plugger den inn og skrur på bryteren bakpå. Men når man trykker start knappen i front så er maskinen død. Hører ingen lyder av oppstart.

     

    Feil på PSU? Kortslutning i maskinen? Igangsetterstopperen (Av&på knapp) ikke tilkoblet hovedkort?

     

    Maskin nummer 2 er en compaq bærbar maskin. Byttet harddisk i den og når jeg skrur på maskinen står det at ingen system disk, masterdisk er registrert. Så hva har jeg gjort feil eller er det bare at maskinen mangler programvaren som gjør at det står dette?

     

    Her mangler det OS.

    Hvis du byttet disk er jo den nye blank ;)

  9. Mulig det er meg som er spesiell (og dette kanskje er litt offtopic?), men jeg måtte bare:

    Jeg ser det blir nevnt reklamasjon på mus, lagersalg(brukte varer), mobiltelefoner osv.

    Da kan jeg ikke unngå og tenke på hvordan alt hadde blitt hvis alle skulle reklamere på mus, mobiltelefoner og brukte varer i 5 år.

    Når jeg kjøper nytt tastatur og mus tenker jeg ikke at jeg kommer til å ha det i 5 år, og hvis jeg har det i 4 år og det blir ødelagt handler jeg et nytt, selv om Logitech faktisk har 5års garanti. (Og jeg har 5 års reklamasjon?) (Det er jo uansett tid for utskifting av "bakteriebomben" :thumbup: )

    Hva med mobiltelefoner, er det virkelig noen av dere som har brukt den samme telefonen i 5 år?

    Jeg er glad for at vi som forbrukere har gode rettigheter, det er nyttig i saker med dyre varer, men hvis alle skulle reklamert på alt mulig kan det jo tenkes at prisene hadde blitt mye høyere, altså en liten backfire på alle oss som ikke gidder reklamere på en 4 år gammel vare med verdi på <1000spenn. Det er jo i siste enden oss som kunder som må betale dette. :cool:

  10. En liten ting jeg kom til å tenke på,

    Når jeg var i Spania kjøpte jeg en sånn liten dvdspiller, den hadde digital tuner i seg, og tok 7-8 kanaler(krystallklart), bl.a Eurosport og Discovery. (tidligvis ukryptert og gratis)

     

    Hvorfor må de kode alt, og ta betalt for det?

    Er dette liksom en "Norge" ting?

    Må vi betale mer til Eurosport/Discovery enn andre land?

     

    Vi burde jo ihvertfall fått lov til å "ikke ha" NRK. Har sett på den kanalen max 1 time de siste 10 åra, og det er kun fordi jeg blar forbi den.

  11. Bra artikkel, håper du forteller litt (helst mye) om hvilken programvare du skal bruke i neste del, jeg har bygget carputer, alt fungerer knall, MP3, DVD, strømstyring osv.

    Aopen sine minicuber er også geniale til dette, de tar nemlig 12V rett i maskinen..

     

    Men ikke f... om jeg fikk GPS til å fungere, så der stoppet mitt prosjekt opp, og jeg har prøvd så mye at jeg bare vil selge hele skiten nå :cry:

    Er jo klin umulig å få et bra program til PC, alt er jo for PDA. Microsoft Autorute er jo ikke noe kult, og den kan ikke integreres med Roadrunner.

×
×
  • Opprett ny...