Gå til innhold

mr_vegum

Medlemmer
  • Innlegg

    161
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mr_vegum

  1. Hei! 

    Dette kan absolutt være verdt å få diagnostisert. 

    Det er forøvrig mye behandling utover kun medisinering du kan få. Kognitiv terapi tilpasning av kosthold og bedre forståelse av seg selv et minst like viktige elementer. Er faktisk mange som klarer seg uten medisiner. 

    Prossessen ved diagnostisering er omfattende og gikk over flere dager for min del. Dette krever er åpenhet om ting som er veldig personlig og var en ganske krevende prosess. Føler samtidig jeg ble litt bedre kjent med meg selv gjennom det. 

    Er også mange bra bøker som er skrevet om dette emnet så som Sverre Hoem "ADHD hos voksne". 

  2. Det som er galt med det at jeg har aldri hørt om at noen utviser så til de grader dårlig dømmekraft og sjømannsskap. Det å velge å føre fullstendig nedblending samtidig som du holder ca 17 knop,i trangt og traffikert farvann burde ikke skjedd. Dette ble gjort samtidig mens man hadde personell under opplæring. Samtidig hadde utkikksposten pause(!) Jeg har vært utkikkspost på fregatt og en ting man aldri hadde var pause, men fikk avløsning. Det var uhørt å forlate posten. I tillegg har vel en Nansenklasse fregatt utstyr som burde gjøre det enkelt å spore et tankskip (og alle andre fartøy) Av en eller annen grunn har det ikke vært brukt.

    Summen av dette er helt ufattelig, synes ikke rapporten egentlig har klart å forklare hvordan alle disse kritikkverdige forholdene kunne oppstå samtidig. For å bevare det vesle som gjenstår av et omdømme som ligger fullstendig i ruiner så burde sjøforsvaret innrømme skyld å ikke prøve å pense dette over på andre.

    • Liker 8
  3. 5G på en sånn billigtelefon er nok litt optimistisk.

     

    De burde vel prøve å holde seg til iphone 11 designet, bare i mindre formfaktor.

    FaceID, litt downdgradet hardware og lavere pris. Kanskje rundt 5-6000?

    Med 5,3” i et fullskjermdesign burde den bli liten og nett.

     

    Burde hjelpe på salget

     

    Men uansett tror jeg ikke det redder Apple fra fall i salgsverdi på telefoner de neste årene. iPhone 11 serien blir knallgod, i 2020 får vi kanskje en «revolusjonerende» ny design. Men tipper folk holder stadig lengre på sine allerede knallgode telefoner i årene fremover. Nye produkter må til.

  4. Enig meg Jarle jeg. Spesielt det at når man kjøper en mobil som iPhone 11 Pro, så bra som den er blitt nå, så kan man trolig forvente å ha den lengre enn tidligere generasjoner. Dette skyldes blant annet at man har utbedret det som har vært grunnen til oppgradering tidligere. Som f.eks. dårlig batteri, lagging, ønske om større skjerm etc.

     

    Batteriet er blitt så bra at det trolig holder 3 år uten behov for bytte. Kameraene er så bra at det er vanskelig å se for seg at de kan bli forbedret veldig mye de neste årene, ihvertfall ikke så mye at du absolutt må ha det, og ytelsen er også så hinsides bra at den trolig vil holde seg rask i mange, mange år. Jeg vil forvente en levetid på minimum 3 år på en ny telefon, mot normalt 2 år hittil i mitt tilfelle.

     

    Jeg vil forvente at med 3 års Horisont vil 64Gb bli i minste laget for mange. Det går greit å slette overflødige ting til å begynne med, men blir raskt kjedelig når dette må gjentas ofte. Støtter derfor argumentet om å gå for minimum 128Gb.

     

    Men jeg skal ikke utelukke at 64Gb kan være nok for mange. Og er du i den gruppa så kjøper du selvfølgelig 64Gb. Men vær obs på at det på et tidspunkt kan bli snaut om du får smaken for 4K filming, streame video offline, nye store apper osv. Valget er ditt!

    • Liker 1
  5. Synes rett og slett 7k er for mye for en støvsuger. Særlig en som ikke er automatisk. Burde pris vært trukket fram som en viktigere faktor her? Hvordan måler det seg mot normale støvsugere mtp rengjøringseffekt og tidsbruk på å støvsuger golv og tepper?

     

    Virker som Tek kanskje er litt forelsket i Dyson, men husk at det ikke er like kult med dyr støvsuger som ny telefon ?

  6.  

    Jeg spår døden for det markedet der om tre til fem år. Blir for dyrt å vedlikeholde, folk slenger dem fra seg der de aldri blir funnet igjen.

     

    Nå er ikke sparkesyklene i Oslo akkurat noe pilotprosjekt, det må ha gått såpass bra i andre byer at noen tror det finnes et marked.

     

    Med mindre du mener at Oslo-borgere skulle behandle syklene mer uvørnt enn i andre byer?

     

    Når det gjelder pris og vedlikehold koster vel én sykkel 4-5000 tusen i butikken. Disse utleierne har vel kjøpt såpass med sykler og deler at prisen er ned mot en tuselapp i innkjøp.

     

    Og da er det vel ikke mere enn 500 minutter i ren kjøretid som skal til før grunnprisen på sykkelen er dekket. Så er det selvsagt løpende utgifter til mindre vedlikehold ellers bare kaster de sykkelen..

     

    Så kommer alle andre mulige utgifter ved å drive et selskap..

    ..men de som kan drive rimlig nok burde kunne tjene penger på dette.

    Det er vel mva på dette, da kan du jo trekke fra 20% på inntektene, så er det nok en annen type sparkesykkel du har til slik bruk enn den du kjøper i butikken. Syklene må samles sammen og lades hver natt, vedlikeholdes og repareres. Men de har vel regnet seg frem til at det skal være penger i det så er vel kanskje det... Synes det virket litt håpløst at det ikke er noen steder eller i det minste noen retningslinjer for hvordan man setter fra seg slike sparkesykler.

  7. Sånn går det når salgspersonalet tar over som sjef, Penger penger penger, jeg sier ikke at maskinen ikke er bra, men dette er tullete priser, Skulle ønske og se fra innsiden av apple hva de faktiske kostnadene er for og produsere en slik maskin og skjerm er.

     

    Prisen er nok det den må være i forhold til normal fortjeneste for Apple. Det er nok ikke denne maskinen de tjener mest på selvom den er dyrest. Det vil nok være telefoner og nettbrett som er hovedinntekten.

     

    Dette minner mer om slik Apple var i gamle dager, der de solgte"trucker" men andre solgte"biler". Til en hinsides pris. Men det gikk ikke bra for de økonomisk dengang så blir spennende å se nå.

  8. Turte name='DirekteDemokrati' timestamp='1555324626' post='24876297']

     

     

    Det er vel egentlig forståelig at de må øke prisen dersom de setter inn langt kraftigere hardware. Dersom det er dette som må til for å få selvkjøring til å virke. Dersom de går for ARM basert hardware vil trolig prisene gå ned igjen ganske raskt

     

    Angående selvkjøringen vi har i dag så er det bare nesten autonom. Kjenner ikke til at noen systemer viker 100% uten menneskelig inngripen og kan kjøre på alle veier.

     

    Egentlig synes jeg selvkjøring er ganske meningsløst enn sålenge man fremdeles nå holde hendene på rattet og hele tiden passe på at bilen ikke gjør feil. Da kan man like gjerne kjøre selv. Men når vi kommer dit at man bare kan lene seg tilbake og slappe av, da får det stor verdi!

    Syntes de hjelpemiddlene som er allerede er deilige og ha, spesielt adaptive cruise control. Før var cruise control noe jeg bare brukte på motorvei. Men denne adaptive saken er veldig fin og bruke hele tiden, spesielt når du har noen som kjører i ujevn hastighet før deg på veien. Slipper du og irritere deg, bare la "datan" ta seg av det :p

     

    Jeg setter bilen på en hastighet den skal prøve og holde, om det er bil forran slakker den av og følger den.

     

    De gangene det har nesten gått galt for meg i trafikken, er da folk skal svinge av veien men ikke blinker. Eller ikke har bremselys etc.

    Bilen jeg har nå bremser opp om jeg ikke følger med, noe den har gjort 2 ganger alt. Det hadde sikkert gått greit med min reaksjonsevne og, men skal jaggu si bilen er kvikkere til og oppfatte enn meg. Selv om jeg ikke har kjørt inn i ræva på noen enda, såmå jeg si Etron gjør det så si umulig.

     

    Jo jeg er enig i at adaptiv cruise og nødmelding o.l. er bra og har verdi for meg som kunde. Men poenget for meg er at neste steget etter det blir full selvkjøring. Delvis selvkjøring det man uansett må ha hendene på rattet og korrigere og bilen gjør en feil blir litt meningsløst. Så sånn sett er jeg positiv til prisøkning om det kan realisere nivå 4 selvkjøring ?

    • Liker 1
  9. Det er vel egentlig forståelig at de må øke prisen dersom de setter inn langt kraftigere hardware. Dersom det er dette som må til for å få selvkjøring til å virke. Dersom de går for ARM basert hardware vil trolig prisene gå ned igjen ganske raskt ?

     

    Angående selvkjøringen vi har i dag så er det bare nesten autonom. Kjenner ikke til at noen systemer viker 100% uten menneskelig inngripen og kan kjøre på alle veier.

     

    Egentlig synes jeg selvkjøring er ganske meningsløst enn sålenge man fremdeles nå holde hendene på rattet og hele tiden passe på at bilen ikke gjør feil. Da kan man like gjerne kjøre selv. Men når vi kommer dit at man bare kan lene seg tilbake og slappe av, da får det stor verdi!

  10. Krisemaksimering og Indoktrinering er mye av grunnen for at meget unge nå begynner og markere seg, det følger et naturlig mønster der fanatikere finner hele tiden nye veier for og fremme sin sak og etterhvert som tiltakene mister sine betydninger går de mer ekstreme veier og tar barn som "gisler" for og fremme sine synspunkter.

     

    Greta Thunberg, hun er påvirket av sin mor som er ganske fanatiske angående miljøet og selve protesten fremfor Riksdagen var et stunt for og skaffe investorer til Rentzhog, det var et avtalt stunt og Greta fikk i etterkant et verv i styret til Rentzhog selskap "We Don’t Have Time" de fikk inn ca. 10 millioner svenske kroner på det stuntet.

     

    Missforstå meg rett, Greta er helt sikker en aktivist og tror på det hun gjør og hun ble sikkert lurt inn i dette stuntet uforskyldt, og i etterkant har hun sagt opp styrevervet i "We Don’t Have Time". Men og bruke uttrykk som "jeg vil at dere skal bli redde, jeg ønsker at dere skal få panikk" lager bare mer ekstremisme og aktivistene klapper i hendene og smiler stolt.

     

    Når ca. 97% av alle publikasjoner angående global oppvarming er positivt er det enkelt og la seg påvirke hvis man ikke er kritisk til det man leser.

     

    Stans klimaskremsel mot barn

     

    Indoktrinering om klima i statlig regi

     

    https://www.youtube.com/watch?v=6KKEsWBVmbk

     

    Blir litt trist når jeg leser dette her. Kan egentlig ikke fatte at det fremdeles er mulig å være klimaskeptiker. Om man faktisk leser litt av det som blir publisert, og tar utgangspunkt i rapporter og tempreraturmålinger fra de største organisasjonene, som NASA eller FN så er det liksom ikke noen grunn til å være skeptiker lengre. Viktiga at man ikke lar seg blinde av en kald vinter på et gitt sted, dette er irrelevant i den store sammenhengen. Det eneste som er relevant er vitenskapelige målinger på mange faste punkter i verden over lang tid, flere tiår. Alt annet er irrelevant.

     

    Når samtidig tregrensa på fjellet stadig øker og isbreer trekker seg tilbake burde det trekke i samme retning. Og det er over hele verden, ikke bare et gitt sted til en gitt tid.

     

    Link til NASA's Værdata: https://climate.nasa.gov/vital-signs/global-temperature/

     

    Link til FN's klimarapport: https://www.ipcc.ch/report/ar5/syr/

     

    Viktig å være skeptisk, fatter ikke at folk går rundt og tror at for eksempel FN's klimarapport bare er sprøyt. Det er et meget gjennomarbeidet verk, og konklusjonen er entydig! Vær så snill og les litt om dette og vær åpen for å endre syn i lys av den dokumentasjonen som nå eksisterer!

    • Liker 5
  11. 350K så kan denne være aktuell. Priset over dette vil e-Niro være et utrolig mye bedre alternativ.

     

    På hvilken måte er E-Niro bedre? Må være inkludert utstyr og pris på ekstrautstyr i såfall. Ellers blir Q4-Etron lengre og bredere, penere, raskere. Bedre baksete for voksne. Synes dessverre E-Niro er litt skuff, håper på en god pris på denne?

    • Liker 1
  12. Hvem er denne mobiltelefonen for? Jeg mener, hvilken forbruker ønsker de å treffe med dette produktet?  :huh:

     

    Dette er for tech nerden. Det er noe som er nytt og annerledes. Egentlig er friskt pust i en verden der resten av mobilene er rimelig like.

     

    Prisen reflekterer vel rett og slett at det går mye "materiell" og at produksjonsvolumet vil bli relativt lavt. Dette blir neppe noen bestselger, men for de som kjøper den så får de ihvertfall noe ikke alle andre har.

  13. Jeg ser kjernen et ganske liten ift. RTX 2070, noe som burde gjøre den vesentlig billigere å produsere. Tror de hadde vært mer konkurransedyktige om de hadde halvert mengden HBM2 minne. Klokket med kortet 10-15%, forhåpentligvis fått bred strømforbruket enda mer, kanskje 25%. Dersom de da hadde priset seg godt under 2070 ville de blitt attraktive for de som ikke er interessert i raytracing.

     

    Trist å se hvor dårlige AMD et på strategi, kan ikke se hvem dette kortet er myntet på. Tipper de må sette ned prisen minst 20-25% for å få solgt dette kortet...

    • Liker 1
  14. Plutselig poppet noen gamle sitater fra Steve Jobs opp. "Look what the engineering department come up with, how do we sell this" imotsetning til Jobs filosofi "what can we do to improve the experience for the customer".

     

    Tipper dette blir en flopp i første omgang, kanskje etterhvert det finner sitt marked! Problemet er at formfaktoren som lukket blir så kjip, så virker det tungvindt å skulle åpne mobilen sin fysisk. Har tro på det i nettbrettsegmentet, langt mindre i mobilsegmentet.

    • Liker 3
  15. Da gikk det litt slik som jeg spådde i fjor. iPhone 10 var jo liksom det aller beste Apple kunne lage og da blir det vanskelig å lage oppfølgeren ett år senere. Tipper det er et marked det for telefoner over $1000. Men det er ikke umettelig og når mobilene blir dyrere vil man beholde de lengre.

     

    Synd Apple har gått samme veien i absolutt alle produktgrupper. Når Steve styrte skuta trodde jeg faktisk på ham når han sier at de jobber for å selge produktene så billig de kan, men at de bare vil selge produkter de vil anbefale til venner og familie. Nå er Apple mer som de andre, de selger det de klarer til så høy pris de kan. De lager fremdeles flotte produkter da, det skal de ha! ?

×
×
  • Opprett ny...