Gå til innhold

CavemanDan

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CavemanDan

  1. .. Hvis noen her har kjøpt en iPhone fra Telekøden, ikke returner den på ren trass!

     

     

    ... Å kreve alle solgte enheter tilbake + betale Apple mer penger er de helt sikkert ikke interessert i å gjøre. ..

     

    Dere må jo lese. Selvfølgelig kan ikke Apple, som de heller ikke gjør, kreve at allerede solgte Iphoner returneres. Det står jo klart og tydelig i artikkelen at de vil ha de USOLGTE levert tilbake, og erstatning for de som allerede er solgt.

  2. Noe av varmen skyldes nok at en holder telefonen inntil, og at det blir litt svett og klamt, men jeg tror at mobilstrålene varmer opp.

     

    Jeg tenker som så, at forskningen til mobilbransjen er hovedsaklig rettet mot det å skulle kunne avvise påstander om at mobilbruk er skadelig. At det kommer andre syn på saken, bidrar kanskje til at det blir litt fortgang i forskningen, eller?

     

    Jeg tok meg den frihet å kutte litt på innlegget ditt for å ikke bruke så sinnsykt med plass.

     

    1. Som Mberg skrev, så kan du jo prøve å holde en avskrudd mobiltelefon inntil øret ditt i en halvtime, så kan du revurdere det du har skrevet ang. at du blir varm og svett og klam av strålingen etterpå.

     

    2. Sist jeg sjekka, så var ikke WHO en spesielt stor aktør i mobilbransjen. Hvorfor få fortgang i forskning som allerede har gitt troverdige resultater som ikke tilsier at mobilstråling er farlig?

     

    Det blir for dumt å tvile på at resultatene fra WHO er riktige, og skylde på at mobilbransjen skal ha hatt en finger med i spillet. Da kan man like godt begynne å tro på chemtrails, NWO og bare bli en truther med en gang. Månelandingen var kanskje også hoax?

  3. Sikkert ikke helt riktig diskusjon, men man nevner hele tiden at Norge er langt fremme i mobilteknologi og alt det der med 3G, 4G og alt saann, men naar det kommer til gode abonnementer, saa er Norge milevis bak bla. USA.

     

    Billigste iPhone abonnementet jeg kan faa her i USA, koster $100 i maaneden, og det er inkludert 450 ringeminutter, ubegrenset data og meldinger. Hadde vi hatt noe saann til den prisen i Norge ville jeg lett gaatt for det, men man maa jo punge ut med over tusenlappen i mnd, for noe i naerheten i Norge.

     

    Som du sier selv, så er vi langt fremme i alt det der med 3G, 4G og alt sånn. Det du må tenke på er at det hovedsakelig er to mobiloperatørerer i Norge med hver sine millioner med kunder. NetCom og Telenor har stått for ALT av betydelig utbygging av mobilnettverk i Norge, og har dermed brukt SINNSYKT mange milliarder kroner på dette. Ser vi på dette opp mot inntjening, så er det et ganske enkelt å se for seg at de trenger noen kroner for å opprettholde denne utviklingen.

     

    I USA bor det noen millioner flere mennesker, og hvert eneste mobilselskap av en betydelig størrelse har nok en del flere millioner kunder enn NetCom og Telenor har til sammen (Null fakta å vise til. Jeg antar.). Ser vi da på inntjeningen i forhold til utgifter som går til utbygging av ny teknologi der, så kan de såklart gjøre abonnementene MYE billigere grunnet flere brukere som genererer mer inntjening, og færre utgifter på utbygging.

  4. For dem som enda ikke har skjønt det, Abonnomenter med mnd pris og binding er lureri fra ende til annen

    Telebutikken, telehuset ,you name it.......dyrere kjøp finner du ikke selv om du kanskje sparer en 100 lapp på selve kjøpet

     

    Våkn opp folkens

     

    Øh! Hæ? Nei.

     

    Det er jo ingen operatører som forsøker å lure noen til noe. Såklart vil ikke en operatør gi bort en telefon som egentlig koster 6000kr til 1kr uten å få noe igjen for det. De leker ikke butikk. Derfor har man ofte tilbud på telefoner til 1kr mot bindingstid på et abonnement med en viss mndspris, hvor totalprisen blir høvelig nært opp mot det telefonen koster til fullpris, eller dyrere. Dette er helt normal praksis, intet lureri, og i grunnen veldig, veldig logisk.

     

    Dette gjør jo såklart at personer som ikke har 6000kr tilgjengelig, men som vil ha en rå telefon NÅ, kan kjøpe seg noe heftig noe til en billig penge, og betale resten ved hjelp av mndsavgift i 12 mnd.

     

    Med tanke på kjøp av 5800, så vil Flexitalk 199 gjøre den VELDIG billig nå, og da får du mndsavgift på 199kr i tillegg til bruken din. Dette utgjør selvfølgelig at totalprisen blir 3186kr. Ikke akkurat dyrt for en telefon det da.

     

    Ikke for å være krass, men jeg tror kanskje du burde våkne opp;)

  5. Istedenfor at de reklamerer med mobilt bredbånd burde de skrive den eksakte hastigheten, kanskje ikke like sexy, men langt lettere for meg iallfall å forholde meg til!

     

    Det hadde nok vært flott, men det er umulig. Mobiloperatørene kan rett og slett ikke oppgi eksakt hastighet, siden hastigheten varierer VELDIG ut fra type dekning, kapasitet på basestasjon og avstand fra basestasjon. Det man KAN oppgi er teoretisk makshastighet, men med så mange variasjoner å ta hensyn til, så er det mye bedre å bruke mobilt bredbånd som et fellesbegrep for å gjøre det enkelt for oss forbrukere.

     

    For øvrig så bruker jeg Connect fra NetCom, og opplever stabile nedhastigheter på rundt 2,2 Mbit/s rundt omkring i Trondheim. Opp har jeg egentlig aldri sjekket, siden jeg er en kjempelovlydig borger og såklart ikke holder på med sånn ulovlig fildeling. :innocent:

  6. Det der kartet må være reklame.

    Her jeg bor viser det grønt på både 3g+gsm dekning.

    Det stemmer ikke: Ingen 3g og gsm dekningen ligger på 0-2 streker :(

    Bor mellom Mandal og Vigeland i Vest-Agder.

     

    Det kan vel egentlig se ut som at det er et dekningskart som viser utfall versus ikke utfall. Jeg ser i alle fall ikke noe skille mellom 3G og GSM noen steder. Det du har sett på kartet betyr i korte trekk at du har dekning, og that's it.

     

    Send en mail eller ring kundesenteret til NetCom og spør hvordan der du bor ser ut på deres pittelitt mer detaljerte kart, så får de undersøkt og muligens fikset noe som kanskje kan være et problem de ikke er klar over

     

    Når det gjelder 3G, så kan du forsåvidt også sjekke om simnummeret ditt (står bak på simkortet) starter på et tall under 21. Om det gjør det, da trenger du nytt.

  7. For de som tar dette seriøst: Det er jo bare å velge et iTalk abo eller iConnect, uten å kjøpe iPhone.

     

    For meg selv og de som tar dette ironisk: hahaha!:D Sinnsykt bra. Jeg ler så jeg griner.

     

    "- Nokia E71 leveres med mulighet til å sende SMS. Vi finner det hårreisende at vi må betale for å sende SMS, når funksjonen allerede følger med telefonen SOM VI HAR BETALT FOR DA VI FØRST KJØPTE DEN. Vi mistenker at Telenor og NetCom kun gjør dette for å TJENE PENGER."

     

    Beste jeg har lest på flere uker.

  8. Hei!

    Gratis -var det før! Med NETCOM koster det å motta SMS. NETCOM tar 2,50 for det. Å sende fra Hellas koster 6,50. Før var det under kr 1,-.

    Merkelig nok, ikke burde koste mer....

     

    Det koster absolutt ingenting å motta SMS med NetCom, uansett hvilket land du befinner deg i. Det koster 3,99 å sende fra Hellas med alle privatabo, inkludert Kontant og YoungTalk.

     

    Det du har sett på er MMS. Det er en liten forskjell.

  9. Jeg be lei av å lese alt tullet her når jeg kom til side tre, så hvis dette er nevnt, så beklager jeg så mye.

     

    Christ folks. Det er jo ikke spesielt dyrt om dere tenker litt opp mot andre priser. (drit i onecall.. de konker nok snart uansett)

     

    Se for deg at du har NetCom Smarttalk. 0,45 pr min, 0,59 pr sms, og 20kr makspris per dag på datatrafikk. Må nevnes at oppstartsavgift ikke er tatt med i beregningen, så i realiteten vil det være enda litt høyere pris siden det er litt vanskelig å holde en samtale i gang i 1000 minutter.

     

    1000 min = 450kr

    1000 sms = 590kr

    30dagers datatrafikk = 600kr

    Sum = 1640kr

     

     

    Det er jo ikke kun telefonen du betaler 13k for. Hadde man på et mirakuløst vis kunnet kjøpe telefonen til 1kr med SmartTalk, og brukt tilsvarende iTalk large sine inkluderte greier, hadde telefonen kostet 19680kr.

     

    Så for dere tungforståtte folk der ute, så vil det si at NetCom selger et pakketilbud på en stykk konge telefon, og en hel del inkluderte minutter, sms og mb. Det sier jeg jo selv at når du fjerner den ene goden, men fortsatt må betale samme pris for den andre, så blir det ugunstig. Men sammen er det jo helt klart overkommelig. Den sinnsyke gratismentaliteten blant nordmenn er jo helt på trynet. NetCom skal jo tjene penger de også, slik som alle andre her i verden.

  10. Det stemmer ikke at man må tilbakebetale de 100kr man har fått som ringerabatt pr mnd. Brudd på binding når det gjelder Ucan2 ringetidsrabatt er så vidt jeg husker, og tidligere nevnt her, 299kr.

     

    Bindingstiden er for øvrig vel informert om i velkomstbrevet man får, men det er galt av selger å ikke opplyse om at det er binding. Det jeg vet flere selgere forklarer når det gjelder ringetidsrabatt på diverse abonnementer er at du når som helst står fritt til å bytte ut ringetidsrabatten med subsidiert telefon, og at flere misforstår dette og tror det betyr null bindingstid.

     

    Når det gjelder det OP sier om at kontrakten ikke sier noe om binding, så kan vi jo først og fremst ta det som står på forsiden på ucan2.no.

    - "Ved kjøp av abonnement binder du deg til Ucan2 i 12 mnd."

     

    Hvis jeg trykker på "Hva er Ucan2?" på ucan2.no så kommer dette:

    - "Vi har 12 måneders bindingstid og månedsavgift. Tilbake til deg gir vi kr 100,- pr måned i ringetid eller supre priser på de aller fleste mobiltelefoner i markedet."

     

    Nå fant jeg ikke noen kopi av selve avtalevilkårene til Ucan2, men overnevnte sier vel sitt...

  11. Alt som står på saldo vil fortsatt stå der når du oppgraderer, så det blir ikke noe problem.

     

    Når det gjelder det Richard89 sa, så mener han at du bare kjøper et nytt abo på nytt nummer, og lar det ligge dødt, mens du bare betaler mndsavgiften i et år. Det vil da være uavhengig av det nummeret du har fra før.

     

    Hadde jeg vært deg, så hadde jeg egentlig bare ventet til 22. juni og oppgradert da. Men hadde jeg vært SKIKKELIG sugen på ny, så hadde jeg bare betalt 375,- for resterende binding, og kjøpt ny.

     

    Men igjen, det billigste for din del er å bare vente til 22. juni. Da er jo også sommerkampanjen i gang, så da har du sjansen til å få en mye bedre pris enn du gjør i dag.

  12. Det er helt normalt at de er aktive hos begge operatører i rundt 24 timer etter porteringen er ferdigmeldt. Dog kun med utgående hos den tidligere operatøren. Det skal i utgangspunktet ikke være mulig å bruke nummeret begge plassene, så jeg tipper det gamle simkortet kun fungerer utgående, og at alle innkommende samtaler går inn på Onecall simkortet.

     

    Det er derimot veldig unormalt at det skal være operativt i en uke etterpå. Ta kontakt med din gamle operatør og informer dem om det, så fikser de det. Du kommer til å bli fakturert for månedsavgift evt. minimumsfakturering der hvis du ikke sier ifra.

  13. Så vidt meg bekjent, så opererer de fleste med at det må fylles på innen ett år for å unngå sperring/kansellering. Er ganske overraskende at Talkmore IKKE gjør det.

     

    Ganske logisk at det kanselleres i grunn, siden de fleste operatører ikke er spesielt gira på å ha "kunder" som ikke betaler for seg, men likevel har prepaidabonnement som de mottar samtaler på. Det har sikkert også mye med at veldig mange kjøper seg et kontantkort for bruk i en veldig kort periode, av ulike årsaker, og at de i ettertid bare blir liggende der uten å brukes. Da er det ganske unødvendig at nummeret skal være opptatt i et kontantkort som ikke er i bruk, når en annen _betalende_ kunde kan bruke det. Dermed blir det kansellert etter ett år, og videresolgt rimelig kjapt.

×
×
  • Opprett ny...