Gå til innhold

jaxawier

Medlemmer
  • Innlegg

    390
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jaxawier

  1. Enig med deg. Stort sett er de som har fortalt meg at selvmord er egoistisk de som har masse venner, fine hus, masse penger og drar på lange ferier flere ganger i året.

     

    Er ikke alle som er så heldige at de til og med får en tekstmelding på slike dager. Det er ufattelig tungtvindt å være helt på egen hånd, og da spesielt i høytider. ett halvt år igjen til julaften og min bursdag. Hurra ( nei.. )

    ojda,ille.

     

    ..og nå for tiden er det ju epost,sms å allt så det er ikke akkurat vanskelig.

    Ser ut som vi har bursdag omtrent i den samme tiden,er jeg gående kunne jeg slenge avgårde en mail eller sms,kan ikke love jeg er gåendes da :)

     

    (hadde for så vitt noe i den duren 90-95,men det var för gsm og dagens internet og tyst fast-telefon og ingen nmt telefon,men det er ikke vesentlig.)

     

    Virker som vanlige slitere kan skjønne greia,og de som virkelig har resurser ser ut at bli avslappet etter hvert.

     

    Erfaringsmessigt er de som har litt mer de verste,siden jeg bare kan snakke om erfaring er det givetvis ikke bestandig slik,men ofte nok.

     

    Selv var jeg kok-forbannet første tiden når mennesker jeg brydde meg om tok livet sitt,men med tiden kom forståelsen,i det minste skjønne litt hvorfor og allt det der.

  2. Typiskt at de menneskene som lirer av seg at selvmord er egoistisk,dvs mot dem,ellers om året så sitter dem i husene sine med sin familie,går på jobb med gode kolleger slik jeg har forstått det,far på båttur eller på hytta.

    Og de obligatoriske sydenturene,noen av dem har hus og greier der nede.

    Om det ikke er andre aktiviteter som jeg sjeldent er invitert på,ut å spise er vel det eneste jeg hvert skuttår blir invitert med på stort sett.

     

    Så er det jul og bursdag og da får man noen sms´r,hyggelig det,en gang i året.Ellers steker man i sitt eget fett alene.

     

    Tilbake til om det er egoistiskt at ta selvmord, trur det rubbar deras cirklar om det goda.hyggelige samfundet der dem selv gir tilbakemelding om deras vesentlige bidrag, at det finnes mennesker som synes det falska,glatte,dobbelmoralistiske og forljugna livet er så utenkbart at dem heller avslutter hele greia,er ikke noe de takler for da er plutselig ikke deres lille bobble så perfekt lenger.

     

    Uttryckt på en annen måte, om de behandler meg som noe katten har dratt in i større delen av livet kan de stå og grine sine krokodiltårer på graven,sen håper jeg man kommer tilbake som et spøke så man kan gi litt tilbake,det siste var en spøk,hadde vart noe karma over den dog.

  3. Siden det stod her i tråden at spillegalskap og dataspillegalskap har fellesnevnere så kan jeg nok kommentere litt på det.

     

    Når man konstant tenker på hestene,og vel så viktig vilken hest som ska hjelpe på kassen din er man ute å kjøre.

    Herunder lesing av allt av travtidninger,komme seg på stallbacken for å få "insider-tips",møter opp på kveldstravet sånn kl 16 da de åpner,notere som en gal bra eller dårligt på varmingen,febrilskt snakke med trav-venner for at muligens få et siste tips,for at sen stresse til totomat-luka med gale øyene,da er det spillegalskap ute å går.

     

    Behandlig finnes det,i nabolandet siden sent 80-tal,tidlig 90-tal,jeg var 91-92 på behandlingshjem faktiskt,

    Er 2 ting som klarte å få meg ut av det,dels en psykolog som tegnet en firkant og drog masse linjer omkring den firkanten, denne firkanten repressenterte "normal" liv innen for lover og regler,og uten den vanvittige risikoen det innebær at være hekta på trav. Vanligt folk er generellt langt innafør grensene.

     

    Det andre er at jeg flyttet,kutta ut allt av spill på noe som helst.

    Har faktiskt diagnose som spillegal,omtrent som alkoholisme etc,bare det at jeg er "edru" spillegal men det følger meg resten av livet.

     

    Spiller en det spill og,hyggelig det,men jeg sier hvis her: En greie du holder på med tar over din tankeverden totalt,og nedprioriterer familie,venner,skole etc så er du på god vei at virkelig bli avhengig.

    -lykke til :)

  4. Er helt 100% likegyldig til alt, men folk ser det ikke på meg, er jævlig flink til å fake etterhvert. Eller kanskje de ser det, men igjen, bryr meg egentlig ikke.

     

     

    Sosial angst og lett depresjon har jeg, og for første gang i livet mitt tenker jeg seriøst på å skaffe hjelp via fastlege, kan ikke leve som dette lenger. (leve skal jeg uansett, vil bare leve lykkelig og ikke likegyldig ;) )

     

    Kanskje snakke med en av de få vennene jeg fremdeles har, han er helt åpen til alle og enhver om angsten sin, at han tar medisiner for det osv.

     

     

    Rotete post, men hjalp meg litt med å få tankene ned ett sted. Takk. Anonym poster: b3781434cd13a3f4d1980a4d23fd6c86 Anonym poster: b3781434cd13a3f4d1980a4d23fd6c86

    Appropå likegyldighet,de "lykkepillene" gjör deg jevnere i humøret,kan ju være greit at få roet ting men de har bivirkninger,legen kan sikkert si det.

    Det jeg veit er at nedturene ser ut at forsvinne,på bekostning av oppturene,sen var det en hel del bivirkninger første måneden sist vinter jeg tok greiene,cipralex i det tilfellet.

    Og har ikke for vane at spise slikt men de kan hjelpe i passende situasjoner.

     

    Det med en kamrat og få den usminkende "sanningen" fra en bruker,alltså det leger og psyk-folk gjerne glemmer høres ut som en kanon ide,få det fra kilden sas :)

     

    Detta for at helsepersonell er skogstokiga angående enkelte medisiner som bevisligen funker men se de får du ikke alternativt en bitteliten mengde typ 20 st.

    Å andra sidan slenger de z-analoger og allergi medisiner etter deg som sukkertøy,og de lykkepillene som jeg kaller zombie piller.

  5. Ved sårdannelse,sydde de,bandasjerte meg,og så brukte de strips over de verste sårene for at unngå arrdannelse.

    Fikk da byttet 2 ganger på legesenter,også da med strips.

     

    Ellers og i mellomtiden var det at handle inn hva man trengte på apoteket,dvs bandasjer,strips og desinfeksjonsmiddel for at unngå akkurat det (holdt på at gå infeksjon i sårene).Personalet der visste besked så man fikk det man trengte.

     

    Sluttet nok for tidlig for nå er det svært synlige arr på henderne blandt annet,og soling hjelper ikke,stikker bare mere ut gitt.

     

    Så må si meg enig i at tape med riktig type strips de har på apoteket,og lenge.

  6. Appropå passord og slikt,kan ju for såvitt begrense eventuelle skader med at sette begrensninger på maskinen.

    Opprett en bruker med meget snevre muligheter at gjøre noe som helst som at slette,installere eller endre,gi tilgang til kun det som du synes er greit,et herk at holde styr på bruker rettigheter men det går ju,enklere å stue unna pc´n noen dager for så vitt ;)

     

    Er med på den at slektninger og andre som herjer med pc´n er en uting,bruker gå gærnt det :(

    • Liker 1
  7. En del erfaringer her:

    http://www.prisguide...tikker/pixmania

     

    Legg merke til ganske dårlig totalscore på "service etter kjøp". Med andre ord, de klarer stort sett å levere, men mange her på forumet klager over dårlig service og problemer om man trenger å benytte angrerett eller reklamasjon.

     

    Jeg anbefaler at du holder deg til en anerkjent og norsk forhandler. Pixmania er en fransk nettbutikk, som innebærer EU-modeller uten garanti for bruksanvisning på et forståelig språk, og du mister en del av fordelene med tanke på norsk reklamasjon ved kjøp fra utlandet.

    Takker,ser slik ut gitt,greie priser men noe trege på leveranser etter at jeg leste en haug med anmeldelser i linken.

     

    Dumt at jeg i utgangspunktet brukte prisguide for å sjekke etter oppgraderinger på noen amd maskiner jeg har,og Pixmania var rimelig alene om at fortsatt ha thubans inne.

    Så får tenke på den litt.

  8. Båser man kan se film i? eeeeewwwww :(

    Var gjerne 2 forskellige type båser/avluker,et var i butikken med låsbar dør,f,eks forhandsvisning av filmer man tenkt å kjøpe så kunne man leie for en kortere stund.

    Sen var det kino med noe storskjerm og avluker ellers i lokalet på enkelte steder med filmvisning.

    Noen steder hadde scene med show og grisedyr cider/pommac man skulle kjøpe til "artistene",

  9. I tillegg til Ascubal´s link har du all project stats:

    http://www.allprojectstats.com/

    -ingen feil med noen av dem,bare litt forskellig design mer eller mindre,

    selv bruker jeg signaturer fra all projekt stats,greit med variasjoner og forhandsvisning der.

     

    Var nok på dc vault eller noe av de større nettstedene jeg hørte om projekt som skurret,dc vault har som krav at resultat ska være åpne,ikke nødvendigvis gratis men de ska være åpne.

    http://www.dc-vault.com/index.php

    -var nok etter at jeg tok meg en pause og kjører f@h for tiden,mitt gamle lag prøver å klattre litt,går som så men man får se.

    -Uansett så er det en viss grad av kvalitetssikkring med projekter som er listet på dc vault,veit [H] er aktive der f,eks,og team Norway er ju svære i boinc sammenheng.

     

    Appropå milkyway og gpugrid såvitt jeg husker kunne man velge litt i projektene der,så man kunne velge bort projekter som tar lang tid og som har større risiko at kræsje,gpugrid hadde guide/tips på forumet om parametere som hjalp på stabiliteten,innebar redigering av configurasjons-filer dog,skummelt ;)

    • Liker 1
  10. 29 plass,slår meg gitt :D Og jeg faller nok en del til frem til høsten så får man få opp farta litt igjen (på boinc).

     

    DistrRTgen har jeg ikke prøvd,ska ha det i mente for fremtia.

     

    Primegrid gav i hvertfall langt mer enn alle andre projekter jeg kjørte,Nvidia GPU´s selvsagt som scoret så godt.

     

    Collatz brukte (testet) jeg ATI hd 2900 pro på,de er noen strømsluk men var stabilt.

     

    Bruker ju dc vault som referansepunkt sånn at det ikke er noe tull,de har noen parametere de bruker for at projekt ska bli listet der,og de har drivit på noen år så har valgt at stole litt på dem.

     

    Var innom Aqua og Poem,greit å sjekke ting ut,var helt normalt med poeng,veit ikke hvordan Spinhenge gjør det,var noe tilfeldig lag-greie der,morsomt dog men hard konkurranse gitt på [H] :eek: Var sånn månedens projekt slikt noe.

  11. Stilig begge to :thumbup:

     

    Sjekket ståa mi for Norge og jeg detter litt bak nå,to plasser siden sist jeg sjekket til plass 43 i Norge,bruker åpenbart en annen handle for Boinc ;)

     

    Har kjørt collatz og primegrid,ikke veldig intressert i slikt men spesiellt primegrid er både meget stabilt (fint lite kræsj på jobbene) og sanker godt med poeng.

     

    Milkyway og gpu grid er til tider utfordrende sånn,testet poem og cosmology,er liksom sånn at noe cpu går til annet enn wcg,sen får gpu´s ta hand om resten.

    Så nå prøver man sette opp noe ekstra for folding slik at jeg kan kjøre Boinc igjen,men har bare så mange maskiner at fordele jobber på :innocent:

  12. Trenger ju ikke reise til sverige nå for tiden,men kan ju være gøy likavel :D

     

    Nå er det en stund siden jeg var der borte,i "gamle" dager spårvagn til Jerntorget,finn 2á långgatan og det var butikker på rekke og rad,noen med show av variabel karakter og kvalitet,rimelig talentløst egentlig.

     

    Morsomme butikker som har/hadde klær,leketøy og filmer,og båser man kan se film i på enkelte steder.

     

    Lokalavisen GT-Expressen brukte ha annonser f,ø så om det fortsatt er tilfelle er det en kurant sak at sjekke det opp.

    Forbehold at det er 10 år gammel info siden jeg ikke har vart der siden da.

  13. Kjører/kjørte noe boinc,noe projekt pga hardvaren de støttet,poengen de gav eller at de funket stabilt,så har prøvd en del men wcg er "alltid" på mer eller mindre,akkurat nå mindre,gpugrid og milkyway om jeg ikke folder,einstein nevnt her går på både cpu og gpu så de er langt fremme i køen og så at si.

    Siden jeg folder mest for tiden har jeg ikke sjekket laget i det siste,men det er team elder scrolls,alternativt bare et eget lag.

     

    Einstein at home

    Fra projektets egen beskrivelse:

    Einstein@Home uses your computer's idle time to search for weak astrophysical signals from spinning neutron stars (also called pulsars) using data from the LIGO gravitational-wave detectors, the Arecibo radio telescope, and the Fermi gamma-ray satellite. Einstein@Home volunteers have already discovered more than three dozens new neutron stars, and we hope to find many more in the future. Our long-term goal is to make the first direct detections of gravitational-wave emission from spinning neutron stars. Gravitational waves were predicted by Albert Einstein almost a century ago, but have never been directly detected. Such observations would open up a new window on the universe, and usher in a new era in astronomy.[/Quote]

    applikasjoner for linux,mac,windows,amd og nvidia (opencl og cuda):

    http://einstein.phys.uwm.edu/apps.php

  14. Har problem at sove selv,problemet med imovane er ju at man blir fort tilvand den,så jeg har gått over til stilnoct nå,i tillegg tar jeg vival av 2 grunder,muskelavslappende og beroligende,så etter konsultasjon med lege fikk jeg ok på at ta begge,for som han sier,greia er ju at jeg må ju få sove.

     

    Noterte du tar cipralex,jeg blir vaffal sigen på den,så den hjelper ju til med at få sove,sikkert individuellt men for meg gir det den effekten.

     

    På det verste (i vinter/vår) så tok jeg både imovane og stilnoct+vival,for jeg har og erfart at jeg sovner greiere på stilnoct,men imovane når man vel sovner,får sove natten igjenom,legen likte ikke den heller men akkurat da trengte jeg det for å få sove i det hele tatt,nå har jeg hatt denne fastlegen leeenge så vi kjenner ju varandre brukbart,så vi diskuterer ju fortløpende medisinbruken min,så jeg får s,a,s tilfeldige klareringer på slikt når situasjonen tilsier det uten at jeg ønsker å gå inn i detalj på det nå men det var ille gitt.

     

    Siste er ju at drikke noe som hjelper på effekten,kan nok ikke prate om det her,men sånn som flashback eller freak har nok info om slikt,virker litt som så,har ikke helt trua på det selv men kan være ok å sjekke det ut om ingenting annet hjelper.

     

    Legen sa det var omtrent samme halveringstid,men nå er han fastlege med fordypning på ortopedi,antar det står et eller annet sted tilsvarende svenske fass (iirc).

  15. Bestandig fint med lave temperaturer,men fah går mest på floating points calculations,så da er stresscpu kurant:

    http://foldingforum.....php?f=14&t=430

    http://folding.stanf...loadUtils#ntoc1

     

    En annen måte er at bruke vanlig fah og se om det kræsjer,litt mere styr bland annet for at ikke ødelegge for projektet må man nesten ta kopi på wu´n,være rask som fy hvis det krasjer for å få stoppet klienten i tide, muligens justere instillinger,oc osv og prøve igjen ;)

    Og da antingen få den ferdig før deadline,alternativ aldrig sende uten ha noen test-wu for bare testing,siden ulike wu kan gi ulike utslag,størrelse etc varierer og.

  16. Ser ut til å funke best på GPU, bruker foreløpig 6970, eneste nVidia kortet jeg har er GT210 og tviler på om det er noe bedre...

     

    Kanskje det også blir bedre med klokk på CPU, har for øyeblikket standard settings på min 2500k, men har kjørt stabil over tid på 5,2 Ghz så kan teste mer med det

    gt 210 er ikke noe særli,såpass kraftige AMD-kort gir ju bra uansett bare på kraft,generellt er nVidia greiere i folding,amd gjør seg meget godt på annet,enkelte boinc projekt,bit coin etc men det er off topic.

     

    cpu er selvsagt smp projekt,2500K kan jeg ikke selv,men det er ikke gitt at bestådd prime test garanterer at det er stabilt for folding,folding presser mere enn det meste om ikke allt.Ellers så trenger du sånn passkey,bare å bestille hos folding at home sine sider,sen er det 10 st arbeidsoppgaver og 80 % gjenomføring uten feil av de for bonus,da monner det mye bedre,først er det bare sånn base-poeng, GPU har ikke det så der er det full score fra start.

  17. kommer ikke til å bruke GPU med mitt nåværende opsett, sliter med varme frem til jeg får råd til vannblokk til det, ang. strømregning er det ikke jeg som betaler, så ikkenoe problem

     

    EDIT: kom til å tenke på at jeg har et til grafikkkort liggende med bedre kjøling, GPU'en er en AMD Radeon HD 6850, ikke det beste kortet men bedre enn å ta livet av det jeg har (6970) med varme...

    Amd GPU´s er generellt dårlig butikk at folde med siden de belaster cpu´n såpass mye som de gjør,til og med så mye at mange har en kjerne/tråd bare for sitt AMD-kort og da går vinninga opp i spinninga,er egentlig bare å teste for å se hvordan det slår ut med kun cpu og cpu+gpu på ditt oppsett.

     

    For å starte er det bare å laste ned version 7,velge bare cpu alternativt cpu+gpu så burde det funke bra det.

    http://folding.stanf...nglish/HomePage

     

    Muligens åpne brannmur for folding at home i tillegg.

  18. Slenger meg med her jeg også, skader ikke å prøve folding ;)

     

    Ikkenoe erfaring med dette og kan også veldig lite, noe spessielt jeg burde vite om det?

    enkleste er vel at kjøre på grafikk-kort som ny,nakkdelen er ju at strømregningene blir uforholdsmessigt store i forhold til å kjøre cpu-oppgaver i "vanlig" smp som og er rimelig enkelt,sen har man slikt som alias & co holder på med,ikke noe man starter med muligens siden start-kostnader blir litt høyere men totalt lavere strøm forbruk over tid jevnført med at bruke grafikk-kort.

  19. Takker, da vet jeg at de yter omtrent normalt, men det blir nok med forsøket side de produserer enormt med varme som erfarer selv.

    Skjønner det godt, var visst oppe på 23K nå.bruker droppe litt når maskinen brukes.

    Vinduene er åpne all over her.har ju bare 5 oppe nå men gpu for det meste+noe smp.

     

    Må si jeg følger dine og andres innlegg her og på ff,spennende,og dess uten må jeg få ned mitt Watt forbruk noe,blir ikke noe 4P men en 2p i det minste,så da er det mye intressant her,sen er det ju [H] og FF for den slags,antar jeg er en tyst supporter :D

  20. Av trening vil jeg anbefale ridning.

     

    ''RETT I RYGGEN! ØYNENE FREM! BUFFYANNESUMMERS, DETTE MÅ DU HUSKE SOM LEKSE TIL NESTE GANG!!''

    Hehe,morsomt :)

     

    Ellers må jeg si meg enig i forslaget om fysioterapeut,vaffal til å begynne med sånn at det blir riktige øvelser som hjelper i stedet for at gjøre galt verre.

    Etter hvert kan man få øvelser å gjøre hjemme eller på studio,i det minste fikk jeg det,men da øker ju sjansen at det blir gjort noe så nær riktig.

    Ekonomiskt fyller man fort egendalen på fysioterapi med henvendelse fra lege,er man riktigt heldig får man sånne varmepakkninger på fysio,deilig det :D

  21. jupp, skuldrene bak,magen inn og brystet ut.

     

    Tenker på holdningen til en barndomsvenn´s far som var offiser i forsvaret,virkelig flott holdning der med brystkassen rett ut (nesten) :D

     

    En annen løsning er korsett,fåes etter operasjoner av ryggen f,eks, ordner holdningen garantert,litt spøkefullt men den tvinger magen inn,brystet ut og skuldrene bak,blir vel litt voldsomt når jeg tenker meg om men at ha det i huet som et mentalt bilde kan ju hjelpe ;)

     

    Sen er det ju trening av forslagsvis mage,rygg,skulder og rygg samt stjerten (ikke kødd en gang,faktiskt seriøst),hjelper men selv synes jeg det er gørr kjedelig.

  22. Jeg har da tenkt å kjøpe denne pcen: http://www.multicom....2998-10616579-1

    Da vil det vel være slik at de setter den sammen. Hvor lang tror du leveringstiden blir da?

    Sorry, har aldrig kjøpt en komplett pc der,kun deler,så jeg veit rett og slett ikke.

    Virker som du fikk brukbare svar fra andre her,så kan bare styrke forslaget om at kontakte dem,erfaringsmessigt er det grei skurring at kommunisere med dem.

×
×
  • Opprett ny...