Gå til innhold

danborge

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av danborge

  1. Det er liten mening å ikke trekke cat6a i mine øyne, hva tjener man på det? noen hundrelapper i hele leiligheten? Sett i forhold til andre kostnader er det i praksis gratis ved en rehabilitering av ett elektrisk anlegg elelr nybygg. 10 gig er nok til å fjerne flaskehals mot disk, og å sende skjermsignaler ukomprimert, begge deler er store fordeler.

     

    AtW

     

    Ser dere diskuterer cat 6 vs cat6A.

     

    cat5e=100Mhz båndbredde

    cat6=250Mhz båndbredde

    cat6A=500Mhz båndbredde

     

    1Gbit=100Mhz båndbredde

    10Gbit=500Mhz Båndbredde

     

    Min konklusjon er at cat 6 er en unødvendig standard (hvis man har mye støy vil kanskje cat6 være bedre enn cat5e da man har litt å gå på i forhold til at cat6 er bedre støydempet)

  2. Jo, det er visstnok et krav. Men ikke verre enn at du kan ha alarm med røykvarslere. Og da også helst tilkobling til brannsentral selvfølgelig. ;)

     

    Jeg tolker det ikke som at selve røykvarsleren trenger 230V, men at den kobles til et system som har 230V tilkobling og batteri-backup.

     

    Tek10 (alleboliger bygget etter 1.1.2010 og FØR 1.1.1985) sier at alle boliger der folk sover skal ha brannvarsling som går på 230v med batteri backup i alle oppholdsrom. Er flere regler men er vel dette ett forsikringsselskap vil se på om noe skjer->avkortning

     

    Så du kan bruke trådløse detektorer med 230v rett i detektor med feks 9v batteri som backup eller en sentral som har ledninger til alle og typisk blybatteri som backup

  3. Har bestemt meg for å teste EiB/Knx i kjelleren, så får vi se hvor mye pengesløseri det ender i til slutt. Tenkte å teste ut dette produktet i samme slengen:

     

    http://www.loxone.com/Pages/en/

     

    Den ser litt vittig ut, men er kanskje noe begrensent, iogmed at det i praksis er en properitær server. Prisen er ca 4000. Så man betaler 2000-2500 mer enn kun en LAN-overgang til EIB/Knx. Det støtter også 1-wire, enocean og litt diverse (dog i ikke gratis). Foreløpig kjøper jeg 12-dimmekanaler, 8 switchekanaler, og 3 bevegelsesdetektorer med lysmåling. Etterhvert blir det vel litt mer sløsende ting som motorstyring av gardiner og CO2/fuktmåler. FÅr se om jeg finner på noe interessant med ringeklokke, dørlåser og stemmestyring etterhvert også.

     

    AtW

     

    Har også kjøpt en loxone. Fordelen er at man får 8xrele, 1-10v, 4 innganger, knx->ip i en boks med app til det meste=)

    Tenker å kjøre en knx dimmer og knx brytere sammen med den

  4. Veldig pen og alt høres veldig bra ut. men har sikkert noen minus slik som forrige modell...

    Har en 55" d8005, i løpet av de 8 månedene jeg har hatt den har det nesten ikke blitt lansert noen nye apper.

     

    Allshare høres veldig fantastisk ut, men kan spille veldig lite formater og man er avhengig av ett program (på PCen som er server/deler) som kan transkode alt for den.

    Av digital lyd støtter tven dolby digital og ac3, men den nedskalerer alt til stereo på den optiske lydutgangen (yey, 1985 here i come).

    Har prøvd å få svar fra samsung support på dette men de gir veldig unnvikende svar... (ved bruk av den interne tuneren får man dolby digital lyd på discovery hd og nat geo hd)

     

    Den interne tuneren har også litt igjen til den kan måle seg med en vanlig tuner...hoved minuset her er at den ikke viser info ved kanalbytte. alternativt kan man bla i epg'en, men denne lagger mye når man blar:(

    HVER gang man skrur på tven sier den også noe som at verifisering vellykket-> trykke på ok knapp

     

    Konklusjon: En fantastisk tv som faller til midt på treet pga at de skal presse mye funksjonalitet inn som bare fungerer sånn passe

    Pluss for design

  5. Har en Samsung 55D8005 Smart tv... Problemet er at den er en slags halvveis gjennomført mediaspiller.

    Har hatt den i ca 1/2 år, har ikke kommet noen nye apper til den i "app-butikken". Appene som er der er rimelig kjedelige (youtube og facebook og masse søppel)

    Allshare som er mediespilleren er rimelig elendig. Tungvindt å bruke, kan nesten ikke spille noen formater, kan ikke vise tekst og nedskalerer all lyd til stereo på optisk lydutgang.

    Ved å kjøre Mezzmo på PCen kan man transkode så den spiller alle formater og man får med tekst...surround derimot er det bare å glemme.

    Skjønner godt at ingen bruker smart tv funksjonene. De er rett og slett for umodne=/

    • Liker 1
  6. Leste mye her som irriterte. Men så kommer helseth her, og endelig en jeg kan være enig med=)

     

    Konklusjon, så lenge man har bilde har man perfekt bilde. Feil som oppstår rettes ved hjelp av paritet, og er det for mange feil til at dataene kan rettes mister man bilde eller lyd.

     

    Når det er sagt har man båndbredde...når den blir for liten i kabelen i forhold til dataene man sender vil man ikke få bilde, eller man kan få deler av det.

    HDMI standarden sier et par gigabit, men om man skal sende 1080p i 32bitfarger og 50hz fra en pc finner man fort ut om kabelen er bra. For dette tilsvarer 9-10gigabit, 3 gang mer enn kabelen var tiltenkt. Så ved 5-10m lengder bør man absolutt tenke på hvor høy oppløsning man tenker å bruke, og kvalitet=)

     

    (biltema hdmi-kabel på 10m takler maks 1080p, 32bit farger og 24hz (24fps)...kjøpte en sånn og var tvungen til å google litt når jeg ikke fikk bilde:P)

×
×
  • Opprett ny...