Gå til innhold

Happyday

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Happyday

  1. Jeg var innstilt på Canon 50mm 1.4. Pengene lå klare, det var bare å gå i butikken og kjøpe. Så leser jeg om denne Sigmaen og nå er jeg veldig i tvil.

     

    Kjapt spørsmål til dere der ute, hvilken ville dere valgt om dere skulle kjøpt nå?

     

    Jeg har hatt denne sigmaen et par uker nå og er svært fornøyd. Etter min erfaring så er sigmaen en klasse over. Det absolutt beste med den, for min del, er at Sigmaen er skarp og anvendelig allerede fra 1,4. Canon sin må du blende opp mye før den blir grei.

    Nesten som man har følelsen av at Sigma har kommet med et objektiv som er priset for lavt.

    Fokus fungerer helt bra.

  2. I et lite desperat forsøk på å få opp litt aktivitet her så starter jeg denne tråden, mest for underholdningens skyld, men jeg tror det kan være interessant for mange her, og kanskje noen finner inspirasjon i noe nytt, hvem vet?

     

    Selv venter jeg med å fortelle hva som inspirerer meg, dere får gi meg noen svar først, så får litt aktivitet her! ;)

     

    Pene damer og andre dyktige fotografer

  3. Ja det er en snobbete holdning du utviser.

    Og det er direkte feil det du påstår. En komplett nybegynner vil kunne bruke 5D å få gode bilder. Dette vet jeg med sikkerhet.

     

    Å kalle andre idioter i en diskusjon. Hva slags debatteknikk er det.

    Og hvorfor har du behov for å kalle andre idioter ?

     

    Man vil få like gode bilder med billigere kameraer( tom kompaktkamera). Fordelen med 5DII er at de som kan, vil ikke få gode bilder, men vil TA fantastiske bilder( ser du forskjellen)

     

    Personlig driter jeg i hva folk bruker penger på. De kan kjøpe akkurat hva de vil med sine penger. Det gjør de ikke til idioter( der er vi enige).

     

     

    Ja jeg ser selvfølgelig forskjellen, jeg.

    Men jeg oppfatter ikke at vi er uenige !

  4. Hvordan kan feks du påstå at en som velger å følge andre hobbyfotografers råd i prodguiden heller ville vært tjent med en 400Deller450D. Blir ikke dette egentlig litt snobbete.
    Jeg kan si med 100% sikkerhet at hvis du ikke vet hva du trenger et kamera som 5D MkII (eller tilsvarende modell) til, så vil du få mer ut av en billigere modell med mindre sensor.

     

    Folk kan velge å bruke pengene sine på hva pokker de vil, men jeg reserverer meg retten til å kalle dem komplette idioter hvis de bruker masse penger på ting de ikke har kunnskapen eller mulighetene til å bruke. Det være seg fotoutstyr, sportsbiler, PC-komponenter eller andre ting som ofte blir kjøpt av folk med mer penger enn vett.

     

    Om det er snobbete å kalle en spade for en spade, vel kall meg en snobb.

     

    Ja det er en snobbete holdning du utviser.

    Og det er direkte feil det du påstår. En komplett nybegynner vil kunne bruke 5D å få gode bilder. Dette vet jeg med sikkerhet.

     

    Å kalle andre idioter i en diskusjon. Hva slags debatteknikk er det.

    Og hvorfor har du behov for å kalle andre idioter ?

  5. En annen ting som jeg mener, er at det er unødvendig at denne "bruker erfaring boksen" trenger å være anonym.

    Jeg er litt uenig med kommentarene deres over. Men det blir pirk.

    Det er faktisk en verdi i å lese andres vurderinger av et kamera og optikk.

     

    Hvem er dere som vet hva andre burde kjøpe. Og på hvilket grunnlag kan dere sette andre ukjente mennesker i bås.

    Hvordan kan feks du påstå at en som velger å følge andre hobbyfotografers råd i prodguiden heller ville vært tjent med en 400Deller450D. Blir ikke dette egentlig litt snobbete.

  6. Synes det blir litt drøyt med denne "brukernes erfaringen" som er lagt inn under kameraet i pris/produktguiden på akam. En fyr som har testet kameraet i butikken med eget minnekort kommenterer alt fra bildekvalitet og autofokus. Er ikke det et noe tynt grunnlag å uttale seg på. For å ikke si, et verdiløst grunnlag. Det er vel ikke mulig å få noe særlig erfaring i bruken av kameraet eller kvaliteten på det, ved bare å prøve det i butikken noen minutter.

  7. Canon har i dag lansert EOS 5D MkII – et semiprofesjonelt kamera med fullformatbrikke. 21 megapiksler vil ta opp kampen med Nikon og Sony i dette segmentet.

     

     

     

    Les mer

     

    Føles som jeg har gått å holdt pusten ganske lenge nå. Så det er deilig å endelig kunne puste normalt.

     

    Etter å ha fått klå litt på 5Dmk2 er jeg overbevist om at det vi ser nå er et nytt referansekamera fra Canon som alle andre kan måle seg imot. (Slik alle målte seg mot 5D frem til nå uten egentlig å nå helt opp) Nye 5Dm2 kan altså skilte med enda flere detaljer og bedre ISOstøy enn forgjengeren.

    Jeg fikk også se hva slags video kameraet leverer og på en 60tommer skjerm er det utrolig bra. Klart og rolig bilde og ikke så hakkede som konkurrenten.

    Jeg vet hva som komer til å ligge under juletreet mitt i år.

  8. Spørsmålet er egentlig veldig greit - hvilket system hadde du valgt, dersom du skulle byttet fra ditt nåværende, i dag? Du bør selvsagt også fortelle hvorfor du hadde valgt nevnte system foran konkurrentene.

     

    Står du og vipper mellom to systemer? tre? kanskje fem systemer, for den saks skyld? Fortell om dem, hvert systems styrker og svakheter etc..

     

    Tillegsspørsmål: Hvilke(t) system(er) ville du absolutt ikke ha valgt, og hvorfor?

     

    Sett gjerne opp hvilket kamera (eventuelt også optikk) du ville ha kjøpt. Gjerne noe som er innenfor prisklassen ditt nåværende utstyr er i, for å beholde det litt realistisk..

     

    Kjør på! :)

     

    Jeg har testet ut både Nikon og canon over perioder. Og vil nok ikke vurdere andre enn dem slik det er idag. Sony virker interessant en gang i fremtiden men tiden vil vise hva som skjer med dem.

    Det jeg liker spesiellt bra med Nikon er systemet og mulighetene de har. Dersom jeg kunne fått AF systemet til Nikon inn i Canon sitt utstyr med Canons hurtighet så hadde jeg vært svørt fornøyd.

    En 5D mk2 med 49 frie AF-punkter hadde vært digg. Og muligheten til å skifte til 21 punkters fokus isteden for bare 9, hadde vært digg når jeg fotografere fotball og løpere og unger i lek.

    Jeg hadde nok gått for Canon. Ikke fordi jegmener de er noe bedre. Det handler nok mest om brukeren uansett hvilket system du bruker. Men for meg så virker det som optikken generellt er noe rimeligere.

  9. Finner det litt underlig at du velger å le av innlegget mitt også.

    Det var faktisk oppriktig ment. Ordvalget og kommentaren i testen gjør at jeg fikk følelsen av fanboy. Og det mener jeg fortsatt. Går vel an å svare hverandre på en grei måte !

    Jeg kan skjønne han veldig godt, når du velger å slenge ut en påstand om at han er fanboy. Jeg er like lei av denne type påstander, da jeg gjennom mange år på forumet er kalt fanboy av både Canon, Nikon, Olympus og Panasonic. Antakeligvis har noen sett meg som fanboy av Sony og Pentax fra tid til annen også.

     

    For det ER litt for mange her inne som trekker slike konklusjoner. Man blir rett og slett lei, sliten og oppgitt over slike personer da de ødelegger ellers seriøse diskusjoner.

     

    Nå er det vel ikke slik at jeg slang ut en påstand om at han ER fanboy. Det vet jeg jo ingenting om.

    Det jeg sa er at jeg synes han formulerte seg som en. Vesentlig forskjell.

    Men han har jo forklart seg på en grei måte og da er det jo greit. Når jeg leste testen var jeg ikke klar over at man på akam, normalt formulerer seg slik. Jeg var ikke klar over at slik entusiasme var normalt når men fikk noe fint i hånda. Jeg var vel heller forberedt på en litt mere nøytral og skeptisk tone. Alt virket så fantastisk bra.

  10. Leste testen og undres litt over ordvalg og slikt. Har vel egentlig vurdert akam som rimelig seriøs aktør men. Testen virker som den er skrevet og formulert av en fanboy.

     

    Bwhahahahah! Nå må jeg le, for vanligvis blir vi beskyldt om det motsatte. Spesielt når vi tester Nikon-kameraer, av en eller annen grunn.

     

    Uansett, jeg er ikke fanboy av noe annet enn det beste kameraet, og D700 er et fantastisk bra kamera. 5D er ikke langt unna, men det er betraktelig eldre, så at det nå omsider må se seg slått på de fleste områder er ikke overraskende. Når jeg tester et kamera som er bra, så roser jeg det. Om noen da oppfatter meg som fanboy, så får jeg heller leve med det.

     

    I min fotokarriære har jeg forresten hatt 14 Nikoner, 4 Canoner, 2 Leicaer, 2 Hasselblader, 2 Olympuser, 2 Yashicaer og ymse annet rask. Min far bruker Olympus og Canon, min mor bruker Fuji og min bedre halvdel bruker Pentax - alt sammen på råd fra meg, tilpasset deres forskjellige behov.

     

     

    Finner det litt underlig at du velger å le av innlegget mitt også.

    Det var faktisk oppriktig ment. Ordvalget og kommentaren i testen gjør at jeg fikk følelsen av fanboy. Og det mener jeg fortsatt. Går vel an å svare hverandre på en grei måte !

  11. Det som er spennende er hvor kraftig den gruser D700. And nothing else matters.

    Jeg tipper på flere megapiksler enn 50D, det ville vært merkelig om den skulle fått like mange eller en mer som mange har snakket om.

    Ettersom Canon har kjørt ut denne kampanjen vil jeg tro de vet at det er ganske mye heftigere enn man vil tro.

     

    Bryr meg vel egentlig null om hvem som gruser hvem her.

    Har ventet på en ny 5D lenge, og har forventninger til at det blir en betydelig oppgradering på alle områder ift eksisterende 5D. Ser egentlig ikkenoe poeng i å sammenligne den med D700 i det hele tatt. Who cares.

     

    Det viktigste er at den gruser eksisterende 5D.

    Blir spennende å se hvilken pris den leger seg på, men det er kanskje gitt på forhånd, og skal man ha den så skal man ha den!

  12. Joggesko er med....

     

    Det kule var at vi bestemte oss på søndag, betalte turen i går. Og måten vi gjorde det på var å ta de byene vi ville besøke, slo opp på www.pent.no og så på værvarslinga. Roma ser unektelig bra ut til helgen :fun:

     

    LX3 vurderes sterkt her, veldig sterkt... :)

     

     

    Obligatoriske things på lovetour i Roma:

    Is. Kjøpes i isbaren ved Pantheon og nytes på plassen ved fontenen.

     

    Spansketrappen.

    Her skal man sitte og holde rundt hverandre. Se etter noen andre kjærestepar og spør om de kan ta bilde av dere. Kan være trangt om plassen

     

    Vatikanmuseet og Peterskirken. Er jo et must når man først er der. Kanskje det minst romantiske man gjør pga massefolk og køer overalt.

    Titt gjerne innom de mange andre krikene i byen. Mye fint å se.

     

    Forum.

    Fantastisk ruinsted. Men vanskelig om man ikkekjenner historien. Vi fulgte etter en amerikansk gjeng som hadde guide. Når en for vita hva det er en ser, så blir ting mer forståelig.

     

    Fontana Trevi.

    Her skal man være på kvelden og være romantisk.

     

    Anbefaler også å ta en tur over elven om man skal gå å holde rundt hverandre.

    Gå til Tiberina og videre på andre siden. Husker ikke helt hva det het men det er et fantastisk sted med litt roligere tempo og mange små spisesteder og trange gater.

  13. Drar på "love-tur" til Roma. Byen som er kjent som Amor når du snur navnet :)

    Jupp en ekte kjærlighetenstur hvor to skal lære hverandre å kjenne...

     

    Når det er sagt er jeg i et dilemma om hva jeg skal ta med meg. Merk: Dette er IKKE en fototur, men en kjærlighetstur. Dessuten er jeg redd for tyveri der nede, da min fokus kommer til å være på henne og ikke kamera baggen..

     

    Første mulighet:

     

    Jeg har et Nikon d300 med en 17-55 f2.8 som jeg vurderer. Burde jeg også ta med en Sb600?

    (stativ og fler objektiver er uaktuellt)

     

    Alternativt:

     

    Kjøpe et kompaktkamera (hva anbefalles) eventuellt et videokamera (hva anbefaler dere her)

     

     

    Innspill mottas med takk, da jeg er SVÆÆRT usikker på om jeg tørr ha med mitt semiproffeutstyr på en kjærlighetstur. Hva sier dere som har erfaring?

     

    Takker for innspill om kamera som jeg burde kjøpe om det er det vi kommer frem til. Det frister jo litt med et videokamera....

     

     

    Har også vært på "love tour" i Roma og da hadde jeg med dslr med en tamron 17-50mmf2,8.

    Kan absolutt anbefale det i forhold til et kompaktkamera. Det gir best bilder.

    Enkelte steder er det ikke lov til å fotografere og ihvertfall ikke med blitz. La blitzen bli igjen hjemme. Dslr trenger du får å fotografere inne i disse fantastiske bygningene. D300 er jo ok på høy ISO. Bildestabilisator er også en fordel, men det funker uten.

     

    Jeg brukte en liten loweproveske som akkurat rommet huset med objektivet. Over dette brukte jeg en vanlig skulderveske. Liksom for å ikke gi inntrykk av at jeg hadde noe av verdier på meg. Og man trenger jo også plass til drikkeflasker og stuff. Synlig kameraveske turde jeg ikke gå med, men jeg opplevde/følte vel aldri noe ubehag eller fare for tyveri.

    Roma er en fantastisk by og avstanden mellom Colosseum, Forum og St.Peterkirken var mindre enn jeg trodde. For oss ble det derfor gå-avstand til alt. Husk gode sko.

     

    Filmkamera ville jeg droppet.

    Har aldri forstått turister som skal filme en ting som bare står der. Mange som stod på samme sted og filmet. Men pokker heller, du filmer ikke i 5 minutter en bygning som bare står der. Skjønner ikke poenget. På den annen side kan det være morsomt å ha noen snutter fra steder man har vært. Derfor har jeg i dag en Ixus i lomma, som jeg bruker til dette.

  14. Jeg får melding fra normanviruscontrol som popper opp og legger seg fremst hele tiden.

     

    Jeg får denne meldingen:

    "Norman Virus control oppdaget en trojaner og flyttet den til karantene.

    Plassening c:\windows\system32\_c006fco.dat

    Trojaner: w32/renos.aeq"

     

    Jeg har forsøkt å fjerne filen men får melding om at det ikke går. Den brukes av annen person eller program eller noe

     

    Hva gjør jeg ?

  15. Jeg får no melding som popper opp og legger seg fremst hele tiden.

     

    Jeg får denne meldingen:

    "Norman Virus control oppdaget en trojaner og flyttet den til karantene.

    Plassening c:\windows\system32\_c006fco.dat

    Trojaner: w32/renos.aeq"

     

    Jeg har forsøkt å fjerne filen men får melding om at det ikke går. Den brukes av annen person eller program

     

    Hva gjør jeg ?

     

    Trenger veldig hjelp. Er livredd for å mista dataene mine

    Please

  16. Jeg får no melding som popper opp og legger seg fremst hele tiden.

     

    Jeg får denne meldingen:

    "Norman Virus control oppdaget en trojaner og flyttet den til karantene.

    Plassening c:\windows\system32\_c006fco.dat

    Trojaner: w32/renos.aeq"

     

    Jeg har forsøkt å fjerne filen men får melding om at det ikke går. Den brukes av annen person eller program

     

    Hva gjør jeg ?

  17. Treningssykkelen min setter jeg aldri fra meg utendørs uansett, så jeg får heller ta sjansen på at ingen tar seg inn i boden. I byen bruker jeg en 30 år gammel sak der affeksjonsverdien er større enn pengeverdien:)

     

    Det ble mye off-topic det her, men for Aksjetrading sin del ser det ut til at han kan få 15.000 dekket fra hvert forsikringsselskap, så da er det økonomiske tapet i hvert fall minimert.

     

    P.S! Jeg kikket litt i vilkårene for innboforsikringen mens vi diskuterte dette, og man kan faktisk få dekket opp til 10.000 til gjenoppretting av tapte data (bilder, dokumenter, etc.) hos If... Om man oppgraderer til "IF Super" eller noe i den duren stiger dette beløpet til 50.000.

     

    Ja kostnader til rekonstruksjon av notater, tegninger foto, data mm. er omfattet ved erstatningsmessig skade. Kan anvendes hvis feks minnekortet er skadet og man trenger hjelp til å hente ut bilder fra det.

     

    Hmm If ligger igjen lavest der andre selskaper har kr 25000 på standard forsikring

  18. Jeg trodde også det var slik, men jeg ringte If og forhørte meg om dette spesielt, og det var maks 5.000 i erstatning, selv om sykkelen står låst fast i veggen i lukket bod uten innsyn (bak to låste dører), på lik linje som om jeg skulle låst den utenfor Oslo S. Hvis jeg derimot har et par ski til 25.000 stående i samme boden, blir disse dekket fullt ut (-egenandel).

     

    Alternativet blir en egen sykkelforsikring, som alene koster mer i året enn innboforsikringen!

     

     

    Overraskende at If... ikke følger med i timen.

    Selskapet jeg jobber i gjør det slik jeg skriver. Det gjør også de to andre selskapene som vi leser vilkårene til hele tiden :-)

    Vi forsikringsselskaper sammenligner fortløpende vilkårene slik at man har nogenlunde like betingelser.

     

    Sykkelforsikring er litt spesiellt siden det må anses som et nødvendig onde. Det er historiskt dårlig økonomi å selge sykkelforsikring.

×
×
  • Opprett ny...