Gå til innhold

Moonsigil

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Moonsigil

  1. Å kjøpe brukt bærbar PC er ikke et alternativ for min del.

    Steaming? Vet ikke hva det betyr.

    Skjermkortet trenger ikke å være helt fantastisk, bare nok til å spille de fleste spill på lavere settings, foruten de virkelig krevende spillende.

    Har sett på denne: https://www.dustinhome.no/product/5010897310/500s-silver

    Det virker som det beste valget. Er 14" tommer som er et pluss og den virker veldig sterk i forhold til prisen, men kan hende det er noe ved den som jeg ikke legger merke til som gjør den til et uegnet kjøp.

     

  2. Heisann!

    Jeg trenger en ny bærbar datamaskin og prøver å manøvrere meg gjennom Black Friday-jungelen med tilbud kastet mot meg fra alle kanter. Er en fattig student med lite penger å kaste rundt meg så har et budsjett på 5000, men kan strekke meg opptil 7000 hvis det er et veldig godt tilbud.

     

    Eneste større kravet jeg har til Pcen er at den har et dedikert grafikkort så den kan fungere nogenlunde til gaming på en lavere skala. Håpet er at den kan være god nok til å spille spill som Overwatch og Civilization VI på lavere settings. Andre pluss er selvfølgelig at den er liten, lett og lang batteritid, men ser at det kan bli vanskelig i den prisklassen.

     

    Har sett på denne: http://www.lefdal.com/product/data/barbar-pc/LE80TV00R9MX/lenovo-ideapad-310-15-6-barbar-pc-sort

     

    og denne:

     

    https://www.expert.no/data/pc-og-mac/barbar-pc-og-mac/asus-vivobook-r558ur-dm149t-156-laptop/p-261281/?utm_source=prisguide&utm_medium=cpc&utm_campaign=product

     

    Lurer på om en av disse vil være et godt alternativ, eventuelt om det finnes bedre alternativer eller om det antageligvis kommer bedre alternativer utover uken eller på cyber monday?

  3. Tusen takk for raske svar! :)

     

    Du vil nok slite med PSU dersom du oppgraderer flere komponenter slik at pc'n trekker mer strøm. De er ofte dimensjonert til akkurat å klare den hardwaren som står i maskinen...

     

    Så det er egentlig ikke så mye verdi i den maskinen, med unntak av SSD'n. Skjermkortet er passe gammelt det også (har 660ti selv), og det begynner å lugge i dagens spill.

     

    Ja, PSU blir nok det første jeg må kjøpe meg da.

     

    Usikker på om den Core 2 quad som sikkert nok sitter i maskinen er kraftig nok til å presse 60 FPS.

    Den har også sikkert 4Gb DDR2 minne.

     

    Det eneste som er verdt på den er nok skjermkortet ( 800kr ) og SSD under 1000kr.

    Den PCen jeg kjøper antar jeg ikke er god nok til å prestere noe særlig, men håper den er god nok til å håndtere spill som Heroes of Newerth, League of Legends og Civilization V på en relativt god framerate.

     

    Grunnen til at jeg kjøper den nå er fordi jeg byttet nettopp fra en vanlig Windows laptop til en Chromebook og trenger noe å spille spill på som ikke er så dyrt da jeg er student. Planen er da å bruke denne billige maskinen til å spille disse spillene på fram til sommeren når jeg forhåpentligvis tjener nok penger til å bygge en helt ny PC med SSDen og grafikk-kortet.

  4. Heisann

     

    Jeg vurderer å kjøpe en brukt Dell XPS 630 fra en herremann på Finn. (Link)

     

    De ekstra delene han snakker om der er enn Samsung SSD på hvertfall 250 gb (Han husker ikke helt hvor mye) og skjerm-kortet ZOTAC GeForce GTX 660Ti 2GB.

     

    Resten av PCen husker han ikke, men med litt browsing er jeg ganske sikker på at det er en Dell XPS 630 (Link).

     

    Planen min er å bruke den som midlertidig PC til å spille relativt lette spill som Heroes of Newerth, League of Legends osv og oppgradere alle deler utennom SSD og skjerm-kortet til en ganske god gaming PC som skal håndtere det meste av spill på markedet. Med å håndtere mener jeg å spille dem på Medium til High settings i 1080p i 60 fps.

     

    Lurer på skjerm-kortet er godt nok til det og om det i det hele tatt er noe lurt å kjøpe denne PCen av han for 1500 - 2000 kroner?

  5. God kveld i stuen.

     

    Bare lurte på om noen er interesserte i å starte en liten gruppe som setter seg ned og spiller Warcraft 3 Custom Maps fra tid til annen.

     

    Hvordan dette gjennomføres kan tas opp til diskusjon, ville bare lufte ideen da det er ufattelig moro å spille alle mulige rare maps på Wc3 sammen med andre.

     

    Vi er allerede en gruppe som spiller det en gang i blant og skulle gjerne vært flere.

  6. Synes ikke denne artikkelen blir komplett før overskriften blir "Final Fantasys forunderlige finesser". Bokstavrim er tøft!

     

    Ellers var det en veldig god artikkel, og personlig synes jeg alle de forskjellige typene for framgang var like morsomme på hver sin egen måte. FF VII's materia gjorde det veldig givende utforske alle mulige steder for du visste aldri hvor du fant en ny materia. FF IX's abilities gjorde det også ekstremt givende å finne nye items,enten ved utforsking eller stjeling fra bosser og FF X system gjorde det mye mer givende å grinde karakterene dine så de kunne lære seg alt mulig.

  7. Endelig kommer begrunnelse for hvorfor jeg har så dristig kalt Steven Erikson "Den nye Tolkien" og her er begrunnelsen min:

     

    Tolkien var en god forfatter. Han skrev godt, hadde nydelige beskrivelser av miljø og et spennende plott. Men det var ikke på grunn av dette at hans Ringenes Herre ble kjent. Det var verdenen han skapte som virkelig satte Ringenes Herre som verdenslitteratur, samtidig som han introduserte en helt ny sjanger. Og det er denne mestringen av verdensbyggingen som Steven Erikson virkelig har tatt opp igjen etter Tolkien. Jeg har lest en god del fantasybøker opp igjennom, og ingen er i nærheten av å røre Tolkien og Erikson i hvor ufattelig detaljert og gjennomtenkt deres verdener er. (George RR Martin og Brandon Sanderson lurer litt i bakgrunn, men de er rører dem fortsatt ikke). Hvis man greier å lese seg forbi den første halvdelen av første bok til Steven Erikson blir man virkelig slått av hvor mye han har lagt inn i sin egen verden, og ikke minst hvor original den er. Ja, den har stjelt mye fra D&D i forhold til magi, men alle rasene og gudene er rimelig originale. Steven Erikson er virkelig det man bør lese hvis man begynner å bli lei av ordinære fantasybøker. Noe av det Erikson får slengt mot seg er at bøkene hans er anime i bokformat og jeg kan se argumentet. Det er noen karakterer med helt syke krefter og ultra-kule attitudes. Men for min del funker det så innmari bra her at det for meg er bare et stort pluss. Kommer mer senere hvis jeg gidder.

  8. Cloudemyx. Hvis du er interresert i fantasybøker som ikke er serier vil jeg anbefale

     

    Warbreaker av Brandon Sanderson

     

    Best Served Cold av Joe Abercrombie

     

    Tigana av Guy Gavriel Kay

     

    American Gods av Neil Gaiman

     

    Nation av Terry Pratchett

     

    The Complete Chronicles of Conan: Centenery Edition av Robert E. Howard

     

    _____________________

    Hvis du leter etter noe som ikke er fantasy, så kan jeg anbefale:

     

    Ender's Game av Orson Scott Card (Verdenskjent sci-fi)

     

    A Short History Of Nearly Everything av Bill Bryson (Veldig lærerik, interresant og morsom bok om all mulig vitenskap)

     

    Alt av Ibsen, Hamsun og egentlig alle andre store forfattere gjennom tidene :p

  9. Oioi, raske svar gitt :) Ja, blir morsomt å gi deg begrunnelsen på det! Alle dere som leser første boka til Erikson, jeg veit det virker mongotungt nå. Den boka er et helvete, og den er ment å være det. Du blir bare kastet inn i enn verden som er helt ulik vår egen, og Erikson gir deg INGEN hjelp. Dette er bevisst fra hans side. Jeg leser selv om Gardens of The Moon for andre gang nå, og det er som om jeg leser en helt ny bok etter å ha lest utover i serien. Alt det du sitter og ikke skjønner noe av blir så mye klarere når du leser utover. Erikson er ett geni når det gjelder å lage en verden. Alt han har gjort er så umenneskelig godt gjennomtenkt at du bare sitter og måper i noen områder utover i serien. I tillegg serverer han oss noen av de mest badass (men dype) karakterene noensinne. Hvis dere er halveis ute i Gardens of the Moon har dere nok møtt på Kruppe. Les nøye hva han sier. Dialogen,eller heller monologen, hans er helt genial. Ikke mist håpet enda. Alle bøkene til Erikson ender i ett superklimaks med episke battles og de er en fryd uten like å lese. Gled dere, dere er snart over humpen!

     

    Det var litt av forklaringen :p

     

    Og nei, jeg mente å skrive King of Kings over George RR Martin, fordi han er Kongen over alle andre konger (i fantasi-litteratur) sammenheng.

     

    Hvis jeg skulle lest en serie på nytt så ville det vært Tigana av Guy Gavriel Kay. Skummelt bra bok.

  10. Heisann.

     

    Er relativt ny på forumet og er en stor fan av fantasybøker. Av og til skriver jeg til og med fantasy selv, selvom jeg bare er på verdensbyggingsstadiet for mine bøker for øyeblikket (Og det er mongo-vanskelig. All respekt til alle gode fantasy-forfattere noensinne). Ser at mange har nogenlunde lik smak som meg, men ingen har brydd seg om å skrive noe særlig om disse bøkene. Derfor tar jeg på meg oppgaven for å anbefale en del bøker til forskjellige grupper folk:

     

    For nybegynneren:

     

    Hvis du ikke har lest mye fantasy før og du er veldig interessert er det et par bøker du absolutt burde lese:

     

    Hobbiten

     

    Den perfekte boken for å introdusere noen til fantasy. Historien om Bilbo og dragen Smaug har mange av kvalitetene som gjør en god fantasybok og den kjente settingen fra Ringenes Herre filmene gjør det mye enklere å forestille seg de episke scenene. Anbefales til alle som likte filmene og folk som liker gode bøker.

     

    + God historie,relativt spennende karakterer, kjent verden, lettlest.

    - Ikke veldig dyp.

     

    Det Gyldne Kompasset

    "The Dark Matter"-trilogien er blant de mest kjente og det er ikke uten grunn. Som professor i litteratur på Oxford er Philip Pullman ufattelig språkkyndig. Historien hans om Lyra og Will sin kamp gjennom flere dimensjoner bringer fram mange følelser og er noe utenom det vanlige. Boken vender krass kritikk mot kristendom og organisert religion, så hvis du er prippen i den retningen er det kanskje ikke så lurt å lese dem. En god trilogi for alle, til og med de som ikke vanligvis lurker i fantasyfeltet. IKKE SE FILMEN.

     

    + God historie, spiller veldig med følelsene, gode karakter og karakterbygging, uvanlig verden, relativt lettlest, ganske dyp.

    - Hmmm, si det

     

    _______________-

     

    Mange mener nok at jeg burde lagt inn Wheel of Time, eller Tidshjulet etter dette og det er ikke et dumt forslag, men siden disse tipsene er HELT objektive så velger jeg ikke å gjøre det. Etter femte\sjette bok faller virkelig denne serien sammen for min del og det er mange andre flotte serier og lese istedenfor.

     

    Andre gode bøker å lese hvis du likte Hobbiten og Det Gyldne Kompasset:

     

    - Robert Jordan - Tidshjulet (Wheel of time)

    - Harry Potter bøkene

    - Terry Pratchett - Discworld

    - Hans Frederik Follestad - De fire og han som gjør galt verre

    - RINGENES HERRE

    - Neil Gaiman - Newerwhere (Ingensteds) og Stardust (Stjernestøv)

     

    Nå over til de store seriene og mine personlige favoritter. Disse bør og må leses på engelsk:

     

    Godboka

     

    Patrick Rothfuss - The Name Of The Wind (Kingkiller Chronicles)

     

    Historien om Kvothe, verdenskjent helt er så ufattelig godt skrevet jeg mister alt håp om å noen gang skrive godt. Historien hans flyter så ufattelig bra, han har beskrivelser helt utenom det vanlige. Bare les første side av boken neste gang du tar den opp, så skjønner du virkelig hva slags kaliber denne boken ligger på. Historien river deg med selvom den ikke er meget original i sitt plott. Rothfuss er original i fortellermåte (førsteperson) og skrivemåte. Ingen andre forfattere jeg noen gang har lest skriver med sånn fly Rothfuss leverer her.

     

    + Gripende historie, usannsynlig godt skrevet, fersk med førsteperson, logisk og intrikat magisystem.

    - Ikke veldig original, lite "screentime" for sidekarakterer.

    King of Kings

     

    George RR Martin - A Song Of Ice And Fire

     

    Serien til George RR Martin er fylt til randen med karakter som er så godt gjennomtenkt, så realistiske og så interresante at det aleine ville gjort denne serien til en VELDIG god bok. Men når han serverer oss en verden som er så intrikat, ett plott med "twists" hvor du sitter igjen med hodet under armen (=D) og en brutal fortellerstil får du en serie som troner over alle andre serier. Denne serien er så brutalt god at HBO har planer om å lage en TV-serie ut av det hele. Piloten er allerede lagd og det skal mye til at vi ikke kommer til å se "A Game of Thrones" på HBO tidlig 2011.

     

    + Brutalt, ekte, dypeste karakterne i fantasy noensinne, uforutsigbart plott.

    -\+ Ikke altfor mye magi

     

    Kommer mer senere. (Den nye Tolkien - Steven Erikson, Rebellen - Joe Abercrombie, Superboka - Guy Gavriel Kay, Wonderboy - Brandon Sanderson)

    • Liker 1
  11. Heisann Hoppsann.

    Synes denne guilden virker svært spennende og lurer på om det fortsatt er plass til spillere? Hvis det hjelper noe, så har jeg tenkt til å være fullblods "mage" i Darkfall, noe som sikkert vil være svært vanskelig i starten, men som jeg kan tenke meg er veldig kjekt å ha i en guild ved et senere tidspunkt. Lurer dermed på om det er plass til en mage, og om man MÅ være Mahirim for å bli med?

  12. Favorittene mine er Tower Defense og slike Hero-maps. Har dere noen veldig populære og kvalitetsrike TD/Hero-maps? Gjennomfører flere LAN-parties med et par venner, og trenger litt WC3-gaming. :)

     

    Hvis du leter etter de mest kvalitetsrike TD\Hero Maps så kan jeg gi deg et par: (Dog Hero Maps er en VELDIG vid gruppe)

     

    Gem TD:

    Mest morsomme TDen imho, ganske avansert med forskjellige towers som du får random ved at du lager 5 nye gems hver runde, og du kan bare velge en av dem hver runde. Men hvis du får fler av den samme gemen, eller en bestemt kombinasjon med gems\tårn en runde kan du bygge såkalte special towers eller slates (På en måte traps man går over som tar ekstra mye). Dermed går det bittelitt ut på flaks, så ingen game er helt lik. Samtidig skal du bygge en maze, og dermed blir det enda mer variert, den foreksempel en standard TD.

     

    Vanskelighetsgrad: Moderat.

     

    Eeve TD:

    En annen TD, svært lik Gem TD.

     

    Poke'Maul:

    Vel, hvem elsker ikke Pokemon? Og når de i tilegg er tårn som skyter!!? Veldig morsomt hvis du var fan av pokemon som liten

     

    Vanskelighetsgrad: Liten

     

    Green TD:

    Den mest populære og vanlige TD'en. Har ikke spilt det så mye selv.

     

    Vanskelighetsgrad: Liten (Veldig vanskelig på høy vanskligetsgrad) :p

     

    MetalMaulWars:

    Hvis du er inn i Metal-verden er denne Maulen veldig morsom :)

     

    Vanskelighetsgrad: Liten

     

    Hero Siege Deluxe:

    Den mest balanserte og polerte Siegen etter min mening. Ganske vanskelig, men akk så morsomt. Går ikke ann å balansere vanskelighetsgraden innad i spillet, ganske brutalt.

     

    Vanskelighetsgrad: Høy

     

    DoTA:

    Vel, hvem kjenner ikke til DoTA? Den mest spilte spillet på Custom Games og en av de mest polerte spillene. Svært balansert og ganske så morsomt når du først skjønner det.

     

    Vanskelighetsgrad: Lav-Høy (Spørs HELT på hvem du spiller med)

     

    HoSK:

    Samme prinsipp som DoTA, bare at du velger din egen hero, dine egne skills, dine egne passives og generelt flere items. Veldig avansert og polert.

     

    Vanskelighetsgrad: Høy

     

    HeroCraft:

    Hero Arena hvor du får gold og skillpoints ved å drepe creeps og andre. Med gold kan du kjøpte skills,items eller skillpoints. Skillpoints bruker du til Str,Agi,Int.

    Vanskelighetsgrad: Middels.

     

    X Hero Siege:

    Det vanligste og mest spilte survival\siege hero gamet. Ganske enkelt og rett fram. Veldig morsomt for førstegangs-spillere.

     

    Vanskelighetsgrad: Lett

     

    Element TD:

    Avansert TD med et MYLDER av tårn.

     

    Vanskelighetsgrad: Høy

     

     

    ++++++

  13. Heisann, ville bare sjekke rundt på forumet her om det er noen andre som spiller det desidert mest spillbare og store spillet kalt Warcraft III Custom Games.

     

    Isåfall, hvis dere spiller det, hva spiller dere? Selv spiller jeg:

     

    HoSK (Hands of Sorrow Knight)

    DoTA on steroids som vi kaller det. Dette er DoTA med helt egenlagde heroes. Du velger dine egne skills, stats og passives. Det er langt over 100 forksjellige skills å velge mellom, og rundt 50 forskjellige passives.Mange forskjellige items med svært forskjellige stats og virkning. Mest avanserte spillet i Custom Games imho.

     

    Gem TD:

    Best TD Ever, du må faktisk tenke her.

     

    Mange gode RPGS og Survivals også:

    Hero Siege Deluxe

    FF ORPG

    Pokemon Challenge (Oh yes, Pokemon!)

    Fortress Survival

    6 Way Hero Siege

    +++++++++

  14. Har tenkt på noe i samme duren her, bare i et MMO-perspektiv. Tenk deg at du sammen med mange andre må forberede dere på en nærliggende katastrofe (Zombier,Godzilla, etc etc) og dere får X antall timer og forberede dere på. Ved klokkeslett Y intreffer katastrofen og dere må samarbeide sammen for å overleve lengst mulig. Jo lenger du overlever, jo mere exp får du, og jo mere kan du oppgradere deg selv. Etter N timer er over, er katastrofen over og de overlevende flytter til en annen by. De døde blir til en av personene i den byen de overlevende flytter til :p

×
×
  • Opprett ny...