Gå til innhold

mokira

Medlemmer
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mokira

  1. Endelig er det skikkelig mørkt om natten, og astro-foto sessongen er igang igjen! :)

     

    Første bildet kjenner forhåpentligvis de fleste igjen... :)

     

    Det andre bilde er av Messier 27, også kjent som Dubbell Nebula.

    Dette er en planetarisk stjernetåke som er ca 1360 lys år unna med en lysstyrke på ca 7.5 mag.

     

    Begge bildene er tatt med Canon 550D og 1000mm.

    Usikker eksponering av månen, men Messier 27 har 1 time og 45 min eksponering på ISO 800.

     

    attachicon.gifMoon.png

     

    attachicon.gifM27.png

     

     

    Utrolig kult bilde av Messier 27 (uten at jeg egentlig har noe greie på slikt), men hvordan fikk du til en så lang eksponering uten at du fikk "star trails"?

  2. Man må naturligvis bruke en overgang som gjør det mulig å endre blender, siden vi nå snakker om et Nikon G objektiv. Derfor trenger man et Nikon G(AF-S) to Canon mount adapter. Noe ala dette: http://www.ebay.com/itm/AF-Confirm-Nikon-G-AF-S-AI-F-Lens-to-Canon-EOS-EF-Mount-Adapter-600D-60D-1100D-/230914912413?pt=US_Lens_Adapters_Mounts_Tubes&hash=item35c399f09d

     

    Med dette adapteret må man endre blenderen ved å skru på ringen på selve adapteret og man må fokusere manuelt. Dog har dette adapterert elektronikk(dog av ukjent kvalitet) som gir fokusbekreftelse.

     

     

    Ah, interessant! Takk for svar.

  3. Styr for all del unna asus zenbook! Problemlisten ved disse er så lang at jeg ikke en gang orker å starte. Har selv eid både en UX32VD og UX31A. Det er ingenting med disse maskinene som forsvarer en pris på nesten 10 000 kr. Leverte selv begge mine tilbake på angrefristen og kjøpte istedenfor macbook pro retina. Herregud for en kvalitetsforskjell det er mellom disse maskinene. Har ikke testet den nyeste generasjon zenbook, men kan ikke tenke meg at dem har fikset alt det som var middelmådig/dårlig prisen tatt i betraktning . Anbefaler deg virkelig å vente på neste generasjon retina med Haswell, eventuelt kjøpe air vist du klarer deg med en dårlig skjerm. Apple er dessverre milevis foran konkurrentene i ultrabook segmentet.

     

     

    Eier nå UX32VD og den skal nå sendes inn for 3de gang pga feil med harddisken. Så fort jeg får denne tilbake skal den selges og jeg kommer nok til å se etter noe annet.

  4. Jeg brukte mitt 70-200mm F4 IS (canon) objektiv til en fotoshoot på en visning av brudekjoler, lyset var ikke det beste, og det krevde at jeg gikk opp en del i ISO (1000-1600-kunne sikkert gått høyere), og fordi jeg ville ha litt mer dybde tok jeg bilder rundt F5.6 - F8 og da slet jeg litt iom at lukkertiden må være relativt treg (1/30-1/125) for å få ett skarpt nok bilde. En god ide da er kanskje å ta med en monopod el.l. under fotoshooten. Jeg brant meg litt på dette under denne fotoshooten da jeg tok bilder i av mode (aperture value) og oppdaget ikke før jeg kom hjem at mange av bildene ble veldig uklare. Skal sies at dette var det første "store" foto oppdraget mitt så jeg var litt nervøs og slet litt med innstillingene siden jeg ikke visste hva slags sted jeg gikk til, kom for sent osv. Men lærte i hvertfall veldig mye av det.

    Nå sparer jeg til å oppgradere 70-200 objektivet mitt fra F4 til F2.8.

  5. Man får vel som alltid det man betaler for, men optisk er alle disse veldig bra objektiver. Hovedforskjellen ligger på byggekvalitet og lysstyrke.

     

    Det som skiller seg ut her er 14-24mm som er muligens beste vidvinkel zoom n på markedet, men det er ett kostbart og tungt beist med ett digert frontelement som heller ikke tar filter uten spesialløsninger. Faktisk så er det objektivet så bra at det finnes Canon brukere som bruker det med adapter.

     

     

    Hei.

     

    Hvordan adapter må man bruke 14-24mm vidvinkelzoomen til nikon med canon hus?

    Hvordan funker dette?

  6. Hei.

     

    Ser det allerede er laget en liknende tråd, men jeg er ute etter en laptop og har ett budsjett på ca 8000 kr.

     

    Er ute etter en laptop hovedsaklig til enkel bilderedigering i CS6 og LR5, kommer samtidig til å bruke pc-en til generell bruk som for eksempel til filmer og diverse ms office programmer. Spiller ikke.

     

    Plass er ikke sååå nøye da jeg har en ekstern harddisk på 1TB til oppbevaring av ferdigredigerte bilder osv.

     

  7. Tur til Kina nå på fredag. En stund siden jeg har reist så er smålig nervøs. Akkurat blitt sjuk i forkant, sikkert fordi jeg er nervøs, men det ordner seg! :grin:

     

    Kjenner jeg med ett ble litt misunnelig på deg nå. Har selv bodd i Kina i 2 år og kom tilbake til Norge for ett år siden. Hvor skal du?

  8. Hei.

     

    Har en asus Zenbook UX32VD med windows 8.

    Jeg bruker ikke denne pc-en hver dag, da jeg har en annen pc jeg bruker til generelt bruk.

    Uansett, etter 2 dager i hvilemodus prøvde jeg å starte min zenbook i går, og det kan se ut som at pc-en har blitt skrudd på og vært på i de to dagene jeg ikke har brukt den, da det ser ut som om det er noen pixler som har blitt brent inn i skjermen fra velkomstbildet, det bildet før det bildet hvor du skriver inn passordet.

    Dette ser ut til å være i orden nå og skjermen har ikke lengere noen brente pixler, men problemet mitt nå er at jeg får ikke logget meg på min pc.

    I det feltet hvor jeg skal skrive inn passordet mitt, der det står passord fra før og dette skal så forsvinne når man trykker der, men det skjer ikke på min pc. Så jeg får ikke logget meg på min pc. Den godtar plutselig ikke passordet mitt.

     

    Litt rotete forklart dette her, men håper dere skjønner sånn ca hva jeg skal frem til.

     

    Noen tips til hva jeg kan gjøre?

     

     

  9. Hei.

    Jeg har ett tamron 24-70 vc F2.8 objektiv på min 5d miii og det fungerer utmerket. Veldig fornøyd med dette objektivet, og så er det nesten halve prisen sammenliknet med canon sitt tilsvarende objektiv. VC fungerer også veldig bra, og om du har tenkt å filme med kameraet funker også det veldig bra. Objektivet slik jeg føler det er gjevnt over veldig skarpt på alle blendertrinn, lite problemer med vignettering osv. Absolutt verdt pengene du legger i det.

    F2.8 gir også gode muligheter i kirken om det er litt "dårlig" belysning.

     

    Jeg kjøpte en 5 i 1 reflektor gjennom amazon.co.uk for ca 200kr inkl frakt, 110cm diameter. Reflektoren funker bra, og du har mange muligheter.

     

    Av blitzutløsere kan jeg trygt anbefale yongnuo sin YN-622C. Selv kjøpte jeg og fikk faktisk i dag 3 stykker som jeg har lekt meg litt med. De er relativt rimelige på amazon, kan sikkert finne billigere på ebay. De fungerer utmerket til mitt bruk, enkel å sette opp, har en god og stabil rekkevidde. Har heller ikke lest noe særlig negativt om de på nettet noe sted.

     

  10. Hei.

    Ett tips fra sidelinjen og fra en som også har rørt mye i grøten ved valg av objektiver, sjekk ut denne siden her:

    http://www.pixel-peeper.com/adv/?lens=none&camera=1549&perpage=12&focal_min=none&focal_max=none&aperture_min=none&aperture_max=none&iso_min=none&iso_max=none&exp_min=none&exp_max=none&res=3

     

    Velg kameramodellen din og så kan du velge ett av objektivene du ønsker å kombinere med tilsvarende fatning til ditt kamera, og så kan du se nogenlunde hva slags resultat du kan forvente. Merk deg at mange av bildene er redigerte, men for ett generelt inntrykk fungerer siden veldig bra. Ser du allerede har skaffet deg ett veldig bra objektiv til ditt kamera, men ved neste kjøp kan det være greit å vurdere.

  11. Takk for tilbakemeldinger.

    Har også ett par andre spørsmål:

     

    Jeg vet at via uio samarbeider de med skoler i beijing og shanghai, men jeg vurderer som skrevet skoler andre steder. Mandarin`en er vel "renest" i Beijing, men innholdet i studiet vil være det samme.

     

    Jeg tenker, iom at jeg tar en hel grad der borte, med tanke på jobbmuligheter opp mot norske firmaer, senere, vil de heller prioritere en som har tatt kinesisk via uio og ett semester i kina eller er en med en hel grad og 4 år i kina en potensielt bedre kandidat?

     

    Vil det også være lurt at under utdanningen mtp jobbmuligheter knytte kontakter med uio/BI siden de kanskje kan være behjelpelige med å skaffe jobb senere? Jeg har ikke noe i mot å jobbe i Kina, men på sikt vil jeg kanskje tenke meg å bo og jobbe i Norge.

  12. Har akkurat kommet hjem etter 10 måneder i Kina, hvorav 5 av de ble tilbragt på kung fu skole.

    En fin opplevelse, men langt fra slikt jeg forventet det. For mange "utlendinger" på en plass. Nå har jeg lært litt kinesisk så neste gang blir det en ren kinesisk skole. Jeg trente wing chun, baji og tai chi. Hadde egentlig lyst til å trene praying mantis, men han som underviste det tok seg fri for å lære mer om pressure points.

     

    Noen som vet om noen gode praying mantis skoler i Oslo området?

  13. Jeg har ingen anelse om jobbmuligheter i ettertid. Jeg har prøvd å lete i øst og i vest (bokstavelig talt), men det er ingen klare mål. Ei heller spesifikke arbeidsoppgaver. Sjekker jeg finn eller manpower for eksempel finner jeg ikke noen utlyste jobber hvor de søker etter kinesisktalende. Jeg vet rett og slett ikke hvordan gå frem.

     

    Jeg ser hva du skal frem til, men per nå er jeg først og fremst interessert i kun språket. Har søkt på tre forskjellige retninger. De heter "business chinese", "chinese for tourism", samt en retning som heter "chinese language - culture oriented". men er fremdeles usikker.

    Har ikke så mye informasjon om poeng og slikt. Søker via kinesiske sider.

     

    Alt i alt lurer jeg på om kun ved å kunne språket, om det jeg lærer kan brukes til noe?

  14. Hei.

    Har vært i kina i 10 mnd nå, hvorav jeg tok ett semester i kinesisk. Har lyst til å fortsette med dette, men jeg vil gjerne til en by hvor det er minimalt med "utlendinger". Helst utenom Beijing og Shanghai med andre ord.

    Jeg studerte nå i Changsha, en ålreit by, men i lengden føler jeg den kan bli litt "liten". Jeg har vurdert Chengdu, Dalian og Chongqing.

    Er disse byene gode byer? Eller er det noen andre byer som kunne blitt anbefalt?

    Jeg kunne også trengt litt tips til hva slags jobbmuligheter jeg sitter med etter å ha tatt en bachelor i kinesisk.

    Ryktene skal ha det til at det er vanskelig med kun kinesisk språk, at man stiller sterkere med en økonomigrad i tillegg, noe jeg per nå ikke har.

  15. Hei.

    Har akkurat blitt ferdig med første uken her i Kun Yu fjellene i Kina.

    Her trener jeg Tai Chi, Chi Kung, Wing Chun og Baji. Har aldri trent kampsport før så det er MYE å lære på KORT tid og TUNGT som f. til tider dette opplegget. Men kan allerede etter 5 dager skryte på meg at jeg akkurat har fullført gjennomgangen av alle de grunnleggende formene i Wing Chun. Baji synest jeg er litt vanskelig fordi jeg har en så utrolig mangel på koordinasjon. Noen tips til å bedre koordinasjonen?

  16. Husk også å avtale ett møte med banken din slik at du ikke får "overraskende" trekk på reisen din. Kanskje aller mest nødvendig for de som reiser 6 mnd +.

     

    Ellers har jeg ett par andre sider jeg synest det er spennende lesning på:

    http://www.travelblog.org - Utrolig informativ og dekkende blogg.

    http://www.travbuddy.com - Fin side med muligheter for å avtale møter med andre som reiser underveis, samt ett solid forum.

    http://hitchwiki.org/ - En relativt ny side for folk som haiker.

    http://www.digihitch.com/ - Enda en haikeside.

    http://www.hitchbase.com/index.php?LANG=eng - Enda en haikeside.

    http://rideboard.digihitch.com/ - Haikeside hvor du kan se hvor sjåfører skal, samt "requeste" en tur med de.

    http://www.hobotraveler.com/ - En side som med litt arbeid kan bli veldig bra og omfattende. Skal du på en virkelig budsjettreise stikk innom denne.

    http://www.tripbase.com/awards/budget/ - En samling blogger som er kåret til årets beste for budsjettreiseren.

    http://www.cruiser.co.za/ - Finn ledige båter over hele verden.

    http://theodysseyexpedition.com/ - En utrolog morsom blogg med tilhørende youtube konto: http://www.youtube.com/user/thatgingerscouser

×
×
  • Opprett ny...