Gå til innhold

Audun0505

Medlemmer
  • Innlegg

    1 518
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Audun0505

  1. Virker for meg at dette fremdeles er RAM/Minne problemer, og at du kan ha rettes ha vært uheldig og fått ny minne som også er defekt...

     

    Annet en det er enten SSD disken eller minnekontrollerne på HK som trolig er feilen... Kjedlig med slike feil som bare oppstår litt tilfeldig.. Om du har mulighet, ville jeg ha kjørt egene tester via USB, Hirens boot CD har en rekke tester som du kan slenge inn på en minnepenn og boote opp..

     

    Eller om du er heldig, kanskje det er bare firmware/bios trøbbel og du kan oppdatere biosen din for å løse problemene...

     

    Har nå brukt kun èn stikk med RAM i ~24 timer og ikke hatt noen problemer. Det virker som om det er RAM spor eller minnekontroller da det ikke oppsto feil med noen av brikkene. 

     

    Med kun 1 RAM-stikk i spor nr 4 starter verken skjerm eller tastatur, uansett hvilken RAM som er i bruk.

     

    Virker som om Komplett har bomma her, og at det er hk det er noe galt med og ikke minne?

  2. Virker for meg at dette fremdeles er RAM/Minne problemer, og at du kan ha rettes ha vært uheldig og fått ny minne som også er defekt...

     

    Annet en det er enten SSD disken eller minnekontrollerne på HK som trolig er feilen... Kjedlig med slike feil som bare oppstår litt tilfeldig.. Om du har mulighet, ville jeg ha kjørt egene tester via USB, Hirens boot CD har en rekke tester som du kan slenge inn på en minnepenn og boote opp..

     

    Eller om du er heldig, kanskje det er bare firmware/bios trøbbel og du kan oppdatere biosen din for å løse problemene...

     

    Det jeg også har tenkt, at enten minnekontroller på HK eller RAM slots på HK det er noe galt med. Skal prøve hirens så får vi se hva som skjer.

  3. Jeg har ofte brukt Who crashed: http://www.resplendence.com/whocrashed

     

    Programmet finner frem alle blåskjermer som er lagret, og kan i visse tilfeller peke til program, driver eller funksjon i windows som er (del) skyldig i blåskjerm ved hjelp av crashdumps. Er du heldig får du det så spesifikt at du kan luke det ut med en gang.

     

    Tror det er det som er brukt, men får bare beskjed om at det er en tredjeparts driver som ikke kan identifiseres

  4. Har en 7700k og MSI Z270A Pro som stadig blue screener. Det kan skje under load, under idle... mens jeg spiller eller mens jeg leser e-post. Har spilt i 6 timer uten problemer, og har fått BSOD 5 minutter etter boot. Annen HW er en 750w XFX psu, 16 gig corsair vengeance ram, 240 GB samsung ssd og EVGA GTX1070.

     

    SSD, PSU og grafikkort er tatt fra forrige maskin som fungerte knirkefritt.

     

    HK, CPU og RAM er testet hos Komplett. De fant feil på RAM. Fikk ny RAM, problemet står fortsatt. OS er installert på nytt ørten ganger uten suksess.

     

    BSOD er i hovedsak SYSTEM SERVICE EXCEPTION ("A third party driver was identified as the probable root cause of this system error"), KMODE EXCEPTION NOT HANDLED ("Possibly this problem is caused by another driver that can not be identified at this time"), UNEXPECTED KERNEL MODE TRAP og DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL.

     

    EDIT: hender også at maskinen bare fryser uten å gi blue sceen eller feilmelding.

     

    Etter over en måned med prøving og feiling er jeg tom for ideer. Noen som har peiling på hva problemet kan være?

     

    Jeg poster for en kamerat så har ikke direkte tilgang til maskinen

  5. Eco Mode (economy mode) skrur ikke på vifta før maskinen oppnår en gitt temp. Stillere når PCen er idle/ikke varm og skrur seg på for å kjøle ned når det trengs. Absolutt trygt og øker levetiden på vifta i psuen :)

     

    EDIT: hvis det er som med Evga G2-ene skrur ikke vifta seg på før den merker en temp på rundt 45 c når du har på eco mode. Uten eco mode tror jeg den begynner å spinne på 25-28 c.

  6. Det er veldig liten forskjell på 1150 i7 og i5 i spill - i7 er CPUer laget for heavy work load, type video rendering etc. Du vil i kanskje få et par FPS økning i gjennomsnitt i vanlige spill pga høyere klokk, men det er vel det. Det er _svært_ få spill som drar nytte av hyperthreading (som er eneste forskjellen på i5 og i7).

     

    Spar pengene og oppgrader hele kjernen av systemet når neste generasjon cpu kommer, med mindre du skal bruke maskinen til svært tunge oppgaver - modellering, rendering osv. 

  7. Kom gjerne tilbake med tilbakemelding, alltid kjekt å vite hvodan slike saker behandles.

     

    Retur gikk raskt og fikk godkjent retur. Eneste som skuffet meg var at de ga meg GTX 1060 som retur, som kostet ~1000 kr mindre enn det jeg kjøpte det defekte for. Etter en rask telefon fikk jeg dog summen kreditert istedet :)

     

    God kundeservice av komplett, som vanlig 

  8. Mitt GTX 780 gikk nettopp til helvete under spilling av det vanvittig grafikkintense Tetris Battle på facebook... Kortet er kjøpt i mai 2014, så 2,5 år siden. Personlig mener jeg at et datakomponenter er ment for å vare mer enn to år, men har hatt problemer med at butikkene ikke tenker det samme

     

    Noen som har "fasitsvaret" eller bør jeg kontakte forbrukerråd/produsent?

     

    EDIT: Fikk kjøpesummen kreditert uten krangling. God kundeservice, som vanlig, hos komplett :)

  9. Du vil ikke merke stor ytelsesforskjell dersom du går til innkjøp av en helt ny PC kontra det du har. Dersom PCen ikke skal brukes til spilling ville jeg kanskje kjøpt en ny og større SSD-disk og installert operativsystem på nytt (bare reinstall av OS kan gi merkbar forskjell). Dersom du ikke er fornøyd med grafisk ytelse kan du gå til innkjøp av et nyere og bedre grafikkort, men tviler på at forskjellen i lavt-krevende oppgaver blir spesielt stor.

     

    Ellers hadde jeg kjøpt meg en ny prosessorkjøler (CM 212 Evo/Noctua NH-D14) samt en god kjølepasta og bytta det som sitter der fra før. Enig med LMH, se etter et brukt 1155-hovedkort hvis du ikke kan leve uten DVD-rom. Hadde jeg vært deg hadde jeg venta et par år til og oppgradert hele maskinen minus SSD.

  10. Hvilket hovedkort har du? Noen hovedkort har en bryter du må sette i riktig posisjon for å skru på SLi/CFX. Står i disabled som default. Ellers er de satt i riktige spor?

     

    Ellers kan det være problemer med SLi-broa, det kan være plastikk som sitter igjen enten i broa eller på connectorene på grafikkortene, problemer med grafikkortene, krangel med OS... Lista er lang ;p

  11. Det finnes jo også små og store praktiske ting med touchskjerm og greier. Må være en herlig følelse å flytte rundt på musen med to USB-kabler og en HDMI koblet i.

     

    Takke meg til jordbærsyltetøydispenseren jeg har på do.

     

    Kan jo bruke trådløst tastatur, så er det en kabel mindre. Blir jo da som en vanlig, kablet mus hvis den andre usb-sloten ikke blir brukt

×
×
  • Opprett ny...