Gå til innhold

stis

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stis

  1. Har lagt inn iTunes nå, men synes det er langt fra enkelt. Kommer fra Android med ett klikk for kopier og ett for lim inn - ferdig! Jeg har nettopp skaffet meg iPad, og hadde sett for meg at den skulle være enklere og mer logisk å bruke enn Samsungen.

     

    Dessuten setter det begrensning på antall enheter jeg kan bruke iTunes mot (5). Jeg får leve med det en tid å se om jeg blir vandt det.

  2. Spennende og fristende og mye gøy og .. og. Men hvilke nettbrett kommer med mulighet for (enkle) kontorapplikasjoner? Med Word, Excel og Powerpoint (gjerne m noe begrenset funksjonalitet) så hadde nettbrettene blitt helt supre. Om det heter nnpad, galaxy eller noe annet er likegyldig. Mitt nettbrett blir det som først kommer med litt mer arbeidsnyttig funksjonalitet slik at den kan konkurrere m en bærbar PC. Så frem med proff-appene !!

  3. Mindre skjerm er veldig OK om vi får en optisk søker. Det er plass på Fujifilm både X100 og X10, så hvorfor ikke hos Panasonic? Det sies at Panasonic vil gi kundene et valg. Ja det gjør de. Men valget blir ikke mellom ulike Pansonic og Olympus! Uten gjennomsiktsøker gjør Panasonic (og Olympus) seg ikke interessant hos mange. Jeg bruker Canon G12, og kunne tenke meg å bytte opp til system, men de eneste interessante er de med optisk søker. Drømmen nå er en Fuji X100 med utskiftbar optikk.

  4. Svar til Sutech

     

    Jeg har bare prøvd skikkelig med den sentrale, og forhåpentlig beste, fokussensoren. Jeg har ikke funnet noen måte å teste flere på som jeg synes gir et gyldig resultat. Jeg har prøvd alle fokussensorkombinasjonene i ulike brukssammenhenger, og joda, det fungerer slik som Nikon sier det. Men jeg synes også her at både hastighet og presisjon burde vært mye bedre for å samsvare med det Nikon fremstiller det som.

     

    Jeg savner "closest focus priority" som var på tidligere kameraer. Om en hadde kunnet velge inn denne funksjonen sammen med 52, 15 og 9 fokuspunkter kunne dette blitt et rått redskap til fluktbilder. Om det samtidig ble litt mer fart i fokuseringa da.

     

    En annen ting (ikke test egentlig) jeg har gjort er med AF VR 70 - 300 F4-5,6. Jeg har filt et spor i bajonetten slik at jeg kan bruke TC14E på den. (Man skal visst ikke gjøre slikt, men det er litt gøy å prøve å omgå begrensningene so Nikon bygger inn). Da skjer det noe interessant. Med D300 går det sakte men greit på de kortere brennviddene - opp til ca 200mm - men ut over det så strever den fælt med å finne fokus. Med blender 5,6 og TC14 blir effektiv blender 8, og det er jo utenfor det Nikon oppgir at den skal klare. Men så satte jeg på gamle F100, og den drar rundt på 300mm med konverteren som bare det. Ikke like raskt som uten konverter, men greit og finner fokus med bra sikkerhet. Så det er tydelig at Nikon kan - har kunnet - men det virker ikke som de unner oss det som er mulig.

     

    Når det gjelder sammenligning med D3 så har jeg snakket med et par D3 eiere som har byttet over fra D2x. Og det ser ut til at forholdet er det samme der. De mener D2x er helt klart en bedre fokuseringsmaskin enn D3. Kanskje den nye fokuseringsmodulen prøver å gape over mer enn den rimelig kan klare.

     

    Så herrer hos Nikon; ønsker mitt om snarlig firmvareoppdatering står fast.

  5. Jeg har hatt mange Nikon med samme type batterieluke, og på noen tisusener med eksponeringer så har det ikke vært et eneste problem. Ikke har den gått opp, ikke har den røket og ikke har jeg hatt fuktproblemer. Den fungerer, selv om alle som tester Nikon ynder å henge seg opp i plastikkluka.

     

    Alt skrytet av bildekvalitet og brukervennlighet slutter jeg meg helt og fullt til. På disse områdene er dette svært mye kamera for pengene.

     

    Men det er en ting som ikke er noe å skryte av, og det er autofokuseringen. Det er avansert i massevis og 52 fokuspunkter er kjekt å skryte av når en skal dupere Canon-entusiaster, men som oftest bruker de fleste det midtre fokuspunktet i daglig bruk. Derfor mener jeg tester også bør legge vekt på det, og så får andre funksjoner bli positive tillegg. På D300 kan det se ut til at fokuseringen har blitt så avansert at den ”biter seg selv i halen”.

     

    Ved test av fokusering bør en bruke ei linse som krever litt av kameraet. Standard og vidvinkellinser er lettfokuserte og vil alltid gi gode resultater. I den grad det måles vil derfor forskjellene kameraer i mellom bli minimale og lite interessante. Derfor har jeg ”amatørtestet” med Nikon 70-200 AFS 2,8 på motiv med høy kontrast, lav kontrast (malt husvegg og trekvit stuevegg) og på ulike motlysmotiver.

     

    Vi kan dele opp fokusering i 3; hurtighet, sikkerhet (går den rett i fokus, eller jager den fram og tilbake) og presisjon (er fokus på rett sted eller litt foran eller bak). I alle disse øvelsene er D200 merkbart bedre og D2x en hel liga foran D300. Jeg prøvde også med gamle filmkompisen F100, og den er også merkbart både raskere og sikrere enn D300.

     

    Så her bør Nikon snarest tilby ny firmvare som bringer autofokusen opp på samme nivå som resten av kameraet.

×
×
  • Opprett ny...