Gå til innhold

Benjamin Alexander

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Benjamin Alexander

  1. Jeg har søkt grunnstipend fra Lånekassen, men begynte å lure da jeg fikk stipendbrevet, der jeg hadde skrevet at jeg har 2 søsken.

     

    Jeg bor nemlig med min mor, mens mine halvsøsken bor med far. Blir det riktig å ta med dette, da det bare måles etter inntekten til mor?

     

    Dessuten, teller yngre stesøsken når mor ikke er gift?

     

    Syns det var veldig dårlig forklart av Lånekassen. Er dette et smutthull, blir det riktig, eller blir det ikke det? Har lyst å løse dette så fort som mulig.

     

    Takker for svar ;)

  2. Jeg har det siste halvåret begynt å høre på forskjellige gaming-podcaster. Jeg elsker måten de kombinerer spill med usaklig humor. og så holder vi oss oppdatert på spillfronten.

     

    Vi er to stykker som hadde lyst til å starte en ny norsk gaming-podcast. And so we did.

     

    Vi er fortsatt litt i startgropen, siden dette bare er et hobbyprosjekt. Vi har nå 8 episoder, og det kommer ut en ny hver fredag.

     

    Håper at folk kan høre podcasten og komme med litt konstruktiv kritikk til hva vi kunne gjort bedre, og gjerne sende oss en e-post med spørsmål, hilsener, og egentlig alt. E-postadressen vår er [email protected].

     

    Linken til siden vår er

    http://www.renegade-podcast.moo.no/

  3. Har sett litt rundt etter ny laptop, og Sony Vaio F ser mildt sagt fantastisk ut.

     

    Finnes det noen måte å få kjøpt den i Norge på? Ser mange har gått om Sverige, men jeg fant ikke ut hvordan. Og hvor stor prisøkning kan jeg forvente da?

     

    Eventuelt tips til andre PC-er som helst har i7, 1GB, 6GB på 16 tommer :]

     

    Vet jeg spør om gull og grønne skoger, men noen som har forslag, tips og erfaringer?

  4. Jeg går Medium og Kommunikasjon og har nå et prosjekt om web-design, der vi designer en nettside for en småbåtforening i nærområdet. Jeg ser det da som logisk å inkludere værmeldinger på nettsiden. Jeg synes ikke utseendet på Yr-modulen passer til inntrykket på hovedsiden vår, og lurer på om noen kan hjelpe meg ørlite med å embedde XML-feeden fra YR.no, eller gi meg en dytt i riktig retning.

     

    XML:

    http://www.yr.no/sted/Norge/M%C3%B8re_og_Romsdal/%C3%98rsta/%C3%98rsta~175981/varsel.xml

     

    Hvordan kan jeg få noen dagers varsel satt opp i en tabell på 200px bredde, helst med illustrasjoner. Det er stort sett eldre mennesker som skal besøke siden.

     

    Jeg kan forresten HTML og CSS, og "skjønner" XML, PHP og javascript ;)

     

    Håper på hurtig svar, siden vi er på deadline på dette :)

     

    Mvh Benjamin ;)

  5. Jeg og noen flere har nå startet en ny helnorsk spillside kalt Game Universe.

    Målet vårt er å holde fokus på brukeren hele veien. Mottoet er Hvor du møter gaming.

     

    Håper å få dette litt i gang, så hyggelig om dere joiner og kommenterer på ting som kunne vært bedre.

     

    Vi er ikke helt stabile på PHP, og det er en del som gjenstår. Planen er å lansere siden offisielt 20. januar :)

     

    LINK: http://www.guniverse.moo.no. Ja, vi kommer til å kjøpe et domene om siden blir spennende nok :)

     

    - Benjamin Ulstein

  6. Jeg, altså JEG, har fått med meg at mange rundt meg er avhengige av onlinespill. JEG er altså nerden i klassen som kan alt, men som ikke har prøvd noe. En slags wannabe nerd tenker jeg. Jeg sitter i klasserommet og hører kameratene mine sitte en meter unna og snakke om 'paladiner' og 'druider', og jeg sitter måpende tilbake og snakker om andre ting, som grabber oppmerksomheten noen sekunder, før de er tilbake på 'warriors' og 'night elves'.

    Jeg prøvde derfor å straffe disse menneskene. Jeg har (fra et politisk åsyn) nulltoleranse for slik oppførsel ovenfor seg selv. Ja, jeg snakker om lidelse etter lidelse de selv ikke merker etter timesvis med onlinespilling. Ja, som sagt: en avstraffelse var på sin plass. Jeg satte opp noen enkle skript på min egen PC, brant dem ut på en CD, og gav til en av disse 'spilleavhengige', som jeg liker å kalle denne rasen. En påstått World of Warcraft modifikasjon, som egentlig bare rotet til datamaskinen, skulle vise seg å slå tilbake på meg selv!

    Jeg måtte jo selvfølgelig fjerne dette fra offerets datamaskin. Og ja, jeg ble sittende og spille WoW en stund. Og litt til... Og kanskje et par timer til... Slik fungerer verden i dag: Oppturer eller nedturer. Dette var en slags kombinasjon.

    Så, jeg bestemte meg for å smake litt mer på dette WoW, som alle snakker om. Jeg hadde jo hørt noen uttrykk. Paladin, Druid, Warrior, Human (merk: dataverdenens oppfatning av mennesket), Night Elf, Dwarf, Elf, gudene vet hva mer. Jeg visste at avhengighet ikke var en mulighet for meg – «muttern ha'kke internett», sier jeg til folk, med et stolt uttrykk som utstrålte: «Jeg kan ikke bli avhengig av WoW!» Jeg lastet derfor ned en demoversjon av WoW. Ja, en demoversjon. En som meg, en wannabe nerd, er som regel opptatt av gratis ting. Ja, gratis WoW, blant annet. Installasjonsprosessen gikk strålende. Jeg fikk spille etter 5 minutter. Bare 5 minutter, så var jeg inne i spillet! Jeg elsket det – men hadde ikke tid til å spille. Jeg fikk sett på gresset, det var det jeg fikk. Studerte det online gresset (ja, online som i adjektiv), med en Night Elf-karakter foran meg. Jeg var en Night Elf. Jeg var dritkul. Grønt hår og lysende øyne.

    Så, en kveld senere satte jeg med ned igjen, med spillet jeg egentlig ikke hadde store forhåpninger om. Ja, helt seriøst liksom. Alle snakker om det, og jeg hadde ikke peiling. Men det fikk jeg jo nå. Jeg tenkte bare: «Jeg må jo sjekke det ut!» Ja, fire timer senere tok jeg meg selv i å tenke: «Jeg må bare sjekke ut LITT til...» Jeg var jo fullstendig klar over hva som skjedde. Jeg hadde levlet 7 levler den kvelden, i tillegg til å studere en del spillelement. Jeg stresset ikke. Jeg bare koste meg og levlet på WoW. Og så ble jeg stresset. Klokken ble 11. Klokken ble 12. Klokken ble 1. Jeg MÅ fullføre denne questen – og denne questen. Ja, oppsøke en druid trainer. Min Night Elf skulle bli BEST!

    Ja, den kvelden gikk det opp for meg. Jeg hadde blitt avhengig av WoW – på en 10-dagers prøveversjon av spillet. Jeg spurte meg selv hvorfor? Jo, det kunne jeg jo svare på. Jeg hadde så mange fornuftige svar, som jeg nå ikke kan komme på... Hvorfor ikke? Jo, fordi jeg spilte WoW. Hvorfor gjorde jeg ikke hjemmeleksene mine den kvelden? Jo, jeg ville utforske – være helten min, 'Darktisne'. Og det klarte jeg jo perfekt, vil jeg påstå! Og nå, når tentamen lusker inn på meg bakfra, det avgjørende resultatet for om jeg kommer inn på Medier og Kommunikasjon avgjøres! Nå da jeg må arbeide for å nå målene mine – sitter jeg med skjegget i postkassa. Åh, er det postkasser på WoW, skal tro? Jeg må gå og spille litt for å sjekke det ut!

    Så en liten oppsummering av min eventyrlige tidagersevaluasjon. Det er en stor (VIRTUELL!) verden, med mange (LIKESINNEDE!) mennesker, som lider av de samme problemene som deg! Det er stort. Det er flere spillere, mer variasjon i spillingen. Eventyrlig mange quests, som lar deg gjøre flere quests samtidig! Du bare går rundt og gjør noe godt for å gjøre rasen din stolt! Ja, greier du det?

    Sååå, neida... Jeg har ikke spilt SÅ mange timer.... Nei, jeg er f*** meg ikke avhengig....

     

     

    LoL. Skreiv for et år sida.

  7. Jeg hadde nettopp en PC med Intel Core 2 Duo T9300, og nå skal jeg kjøpe en ny, og den jeg lukter litt på har Intel Core 2 Duo P7550. Jeg ønsker å gå litt opp i ytelse, men det ser ut som det går litt ned? Men jeg vet ikke hva som spiller inn på den endelige ytelsen. Ble bare forvirret av Intel sine nettsider.

     

    Her er en sammenligning av de to: http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=33917,42014,

     

    Er den dårligere alle faktorene tatt med i beregningen?

  8. I mai i fjor kjøpte jeg en Acer Aspire 8920G, men på grunn av en garantisak får jeg nå pengene tilbake! Og da sitter jeg med en god del penger til ny PC. Nøyaktig 15000.

     

    Jeg trenger en PC med minst samme spesifikasjonene som 8920G, og et år senere ønsker jeg også en del mer.

     

    - Underholdning (HDMI er stort sett eneste kravet jeg har her)

    - SPILL (1GB grafikk er ønsket, oppgraderbart minne til 8GB er ønsket)

    - Full HD oppløsning (annet er uaktuelt)

     

    Noen som kan komme med noen forslag her?

  9. Så at noen ble nevnt her:

    - Transport Tycoon (openTTD)

    - Heroes of Might and Magic 3

    De anbefales virkelig. Liker egentlig ikke "simulatorspill", men TTD liker jeg faktisk.

    Heroes er turnbasert strategi, og har spilt det mye. Det er også veldig gøy.

     

    Det kom et nytt strategispill i august som heter Hearts of Iron. Det krever litt å sette seg inn i det, siden det er delvis tekstbasert, men jeg tror det er moro etter en stund.

  10. Det skyldes som regel skjermkortet.

    Når du høyreklikker på skrivebordet i Windows får du på nyere PC'er et valg i menyen som ATI Catalyst eller nVidia Control Panel (altså innstillinger for skjermkortet). Der skal du kunne velge om lavere oppløsninger skal vises med ramme eller om de skal strekkes.

     

    Er usikker på hvordan dette fungerer med andre skjermkort enn nVidia. Med ATI kom det av seg selv etter litt fikling når jeg koblet en 720 PC til en 1080 TV via HDMI.

     

    Men lykke til ;)

  11. Men har du fått igjen maskinen?

     

    3 mnd er lenger enn rimelig tid. Du har dermed krav på å heve kjøpet.

    Men dette må du kreve før du får maskinen igjen. Har du alt fått maskinen, så har du godtatt den lange tiden.

    Dette gjelder selvsagt ikke om feilen ikke dekkes av reklamasjonsretten.

     

    nei har fortsatt ikke fått ogjen maskinen... og jeg får heller ikke vite noen ting... for eksempel på reparasjonsstatus på acer.no står bare "status: received"...

  12. Hei.

    (regner med at det var privatkjøp)

    Acer har en maks reparasjonstid på 1.5mnd ved reklamasjonssak (forstod det sånn at pcen ble kjøpt i mai i fjor). Så her kan du kreve et ombytteprodukt eller rett og slett prøve å få hevet hele kjøpet. En reparasjon skal ikke ta så lang tid! Hvis du ikke når frem med det så kan du bare true med å involvere Forbrukerrådet, og i verste fall kontakt dem og be dem hjelpe deg med saken.

    Hvor kjøpte du forresten maskinen? Og var den inn for samme feil de to forrige gangene?

     

    det var et privatkjøp ja.

    Fins det flere kriterier for å få ombytteprodukt/hevet kjøpet? (før jeg eventuelt tar vann over hodet?)

    Maskinen ble kjøpt på MPX.no, men de har jkke tidligere vært involvert med reparasjonene.

    Det var ikke nøyaktig samme feil.

    Første gang var strømkontakten løs. da byttet de DC-in. Da jeg fikk den igjen fungerte ikke skjermen. Regner med de kom borti noe første gang.

    Men siden det nå gjelder strømmen til skjermen? nei, jeg vet ikke...

     

    edit: beklager forresten skrivefeilene... skrevet på mobil...

  13. Jeg sendte for noen måneder (!) inn min Acer 8920 på grunn av en feil i LCD-inverteren. Jeg postet da dette på diskusjon: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1133270&hl=. Det er tre måneder siden.

     

    Jeg har fortsatt ikke sett noe av PCen min! Hva skal jeg gjøre? Har ringt flere ganger (eller pappa har :]) og sist kom de fram til at det var et avvik. Men det er også en uke (+) siden, og nå er jeg virkelig irritert og lei, og det har virkelig vært tungvint uten den så lenge.

     

    Tidligere har jeg hatt aceren inne til reparasjon to ganger før denne, og da tok det rundt en uke. Men nå har jeg VIRKELIG mistet troen på servicen til Acer!

  14. Hei!

     

    Jeg kjøpte meg i august en HP dv6-1223, og den har fungert helt utmerket frem til nå. Går medium og kommunikasjon på vg1, og bruker den hver dag.

     

    Det første som skjedde var at hele mappen som heter "skole" sporløst forsvant, og programmer som openOffice og alle programmene i Adobe CS3-pakken sluttet å fungere. Hver gang jeg prøvde å åpne et av programmene, fikk jeg opp en notifikasjonsboble eller hva det heter som sa at sentrale filer brukt av programmet var ødelagte. PCen ble også veldig treg og det tok et minutt å åpne f.eks. Chrome (!). Alt løste seg etter en Windows System Repair fra oppstartsskjermen på PCen. Men det har skjedd flere ganger, og jeg kan ikke leve i frykten for at dette skal skje igjen når jeg bruker PCen i større prosjekter på skolen hver dag.

    Spørsmål:

    - Hva skyldes dette? Er det feil på den fysiske disken?

    - Hvor vanlig er dette?

     

    Det andre som skjedde var at PCen ikke ladet da jeg satte i strømkontakten. Den gikk på vekselstrøm, men det viste ikke i systemstatusfeltet at den ladet. Den ladet kanskje litt, for jeg kunne dra ut kontakten uten at den slo seg av... HP har en sånn HP Battery Check, som sa at "Batterikontrollen har oppdaget en feil. Batteriet kan være dekket av HP-garantien." Tilstand: Bytt ut. Kontakten i PCen er ikke riglete, og har ikke vært utsatt for hard behandling eller lignende.

    Spørsmål:

    - Hvor ligger feilen? (Litt vanskelig å si, kanskje)

     

    Det jeg ikke vil, er å sende PCen inn til service. Jeg bruker den hver dag, og jeg kan ikke installere lisensiert Adobe-programvare på låne-pc (om jeg i det hele tatt kan få det). Jeg tenker at siden den er såpass ny, kan jeg få en ny? Jeg kommer til å være ganske sta når jeg i morgen tar den med til den lokale Expert-butikken. Jeg trenger PC hver dag. Og når jeg i tillegg allerede har Aceren min til 15000 kroner inne til service er dette ganske surt. ;) Håper på noen greie svar :)

    post-159118-1253556664_thumb.jpg

  15. Det kan godt være konverteren som er defekt. Regner med du får den på haste oppdrag fra Acer siden det er nylig og samme feilen nesten.

     

    Takk for svar.

     

    Jeg har senere gjort litt research på symptomene, og jeg mener jeg har funnet ut hva som er feil, nemlig, som du sier: konverteren. Hadde vanskelig for å oversette det til norsk, så jeg kaller det bare LCD Inverter.

     

    - Lyset var av, men skjermbildet lå i bakgrunne uten lys

    - Toner ut 2-5 sekunder etter oppstart.

    - Kan tvinges på i 2-5 sekunder ved hurtigtast Fn+F6.

    - Svak summelyd der inverteren ligger mens lyset er på.

    - Fungerer ved tilkobling av ekstern skjerm.

     

    Alt dette er typisk for denne feilen. Så da konkluderer jeg med det.

     

    Jeg håper (og regner med tror jeg) jeg slipper å betale for det. Garantien gikk nemlig ut i mai.

     

    Igjen, takk for svar :)

     

    -Ben

  16. Jeg kjøpte i mai i fjor en Acer Aspire 8920G bærbar pc. Den fungerte helt utmerket frem til i vår da strøminntaket (i selve pc-en) ble dårligere og dårligere. De byttet da en del de kalte "DC-IN".

     

    Da jeg fikk den tilbake fra Acer, fungerte ikke LCD-baklyset. Ved oppstart av Windows kunne man i skjermen såvidt skimte bildet, men det var ikke noe lys. Den vart da sendt inn igjen for andre gang, og problemet ble løst. Både baklyset og strøminntaket var i orden.

     

    Nå (19.07.09) kom problemet med LCD-baklyset tilbake.

     

    Når jeg slår på pcen, kommer ikke lyset på, men resten av systemet er åpenbart i orden. Jeg får såvidt på lyset ved å bruke tastaturkommandoen Fn+F6. Da er lyset vanligvis på i 2-3 sekunder, før det igjen slår seg av. Av og til flimrer lyset såvidt nede i høyre hjørne.

     

    Så jeg lurer på hva problemet er.

    - Vet egentlig ikke hva som ligger under lokket. Kan det være dårlig kontakt, eller noe?

    - Maskinvarebasert eller programvarebasert?

     

    - Hva om det ikke kan fikses, hvilke retter har jeg? (Reklamasjon, heve kjøpet, osv.)

    - Sende inn til reperasjon hos Acer for tredje gang?

     

     

    Vil gjerne ha tilbakemeldinger, meninger og erfaringer på hva jeg bør gjøre.

    Alle svar tas imot:D

     

     

     

    - Benjamin

×
×
  • Opprett ny...