Gå til innhold

GolfBag

Medlemmer
  • Innlegg

    1 699
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GolfBag

  1. Joda... bull og bear market blir det etter hvordan overvekten av investorer oppfører seg.

     

    Bjørnen er, til tross for sin store størrelse, varsom og lettskremt, den observerer på avstand og posisjonerer seg for å slå til mot bytter som den _vet_ at den kan ta.

     

    Okser har som kjent en tendens til å gå fullstendig amok uansett motstander.

  2. Normale små aksjeselskap er unoterte, og vil derfor kun ha en kurs ved handler. Kursen har kun en interesse for deg ved kjøp/salg av aksjer i selskapet.

     

     

    La oss anta at du ønsker å starte opp en vekstbedrift (kan være vanskelig å få andre til å finansiere en levebrødsbedrift). Da er finansieringstidspunktene som følger:

     

    Oppstart: 3xF (founders, family & friends), ekstrem bootstrapping (uttrykk for å unngå unødvendige utlegg ved å holde utgiftene nede) er nødvendig for å unngå å tape for mange penger. Det kan også tenkes at man kan få støtte fra såkornselskap hvis man har en god foretningside. Hvis man ikke er villig til å satse egne penger så er det INGEN andre som tør, og venner kan være viktig siden det vil være enda hardere å svikte venner enn å vikte deg selv/en investor du kjenner sånn halvveis.

     

    Mellomfase: Business Angels, investorer (privatpersoner) med god erfaring, kunnskap om markedet og risikovilje kan være villige til å investere når det trengs kunstig vekst for å oppnå størrelsesfordeler. Etterhvert kan også meget kresne venture-selskap være interessert i å investere for å hjelpe selskapet mot en IPO (initial public offering). Det kan også tenkes at mer modne selskap vil sugle etter oppkjøp eller sammenslåing.

     

    Modent stort selskap: Kun svært få selskap blir så store / eller kommer i den situasjonen at det er gunstig å børsnotere dem. Kommer du i en situasjon hvor dette er realistisk så tror jeg ikke du trenger å spørre på HW.no.

  3. Så ikke så lurt å selge ut Statoil med tap enda?

     

    Olje er jo deres business.

    8755948[/snapback]

     

    Tapt på statoil... nå? nå har jeg sett det også. Kjøpt høyt etter utbyttet ble delt ut eller kjøpte du for ca. nøyaktig ett år siden?

    8757773[/snapback]

     

     

    Kjøpte på toppen, som var for et par uker tilbake, om jeg ikke husker feil.

    8758129[/snapback]

     

    før eller etter 15 mai? Hvis du eide aksjer per. 15.05.07 får du 9 kroner og 12 øre per aksje i utbytte.

  4. Så ikke så lurt å selge ut Statoil med tap enda?

     

    Olje er jo deres business.

    8755948[/snapback]

     

    Tapt på statoil... nå? nå har jeg sett det også. Kjøpt høyt etter utbyttet ble delt ut eller kjøpte du for ca. nøyaktig ett år siden?

  5. Vi har ett 80W solpanel på hytta (med et 155 Amph batteri)

    Jeg har målt ladespenningen inn til batteriet fra solpanelet til mellom 1 Amp (overskyet) til 6-7 Amp (solskinn rett på)

    Så forutsatt at man kan lade batteriet direkte uten konverter (for på min laptop tror jeg man må ha 18 V 220 AC for å lade opp batteriet! Men man kan kjøpe konverter på Clas Olson, Biltema osv.) burde du kunne lade opp batteriet i løpet av en dag (med nokså bra vær)  Med konverter er nok energitapet høyere, og jeg er usikker på hvor mye dette blir.

    8668191[/snapback]

     

    Pirke pirke... spenning i ampere & de ?

  6. Hva tror dere om å kjøpe aksjer i funcom og ha de til over nytt år? vil tro at mmo-spillet dems som kommer ut 30 okt blir veldig bra...

    8659682[/snapback]

    Hvis det ikke blir forsinket og buggfritt vil nok dette være en god investering, jeg tør ikke å kjøpe i funcom.

    8660238[/snapback]

     

    Det er så å si forventninger om at det blir forsinkelser på mmo's, noe annet ville vært en sensasjon.

     

     

    Globalt vs Norske vs Nordiske fond; hva velger jeg og hvilket innenfor de gruppene velger jeg? Mtp 5 år, ca 10 - 15.000

     

    Hva med ODIN Maritim? De har hatt en heftig vekst de siste 5 årene!! :O Er dette høyrisiko?

    8663943[/snapback]

     

    Dette finnes det mange ulike meninger om... og du bør nok gjøre din opp selv. Sjekk ratinger, les artikler på nettet. Sats på fond som drives som fond og ikke bare som tillegsprodukter til en liten sparebank.

     

    ODIN Maritim er nok mer konjunkturpreget enn bredere fond, på godt og vondt. Spørsmålet er bare om det kan fortsette å gå så godt.

  7. Kommer helt ann på evnene dine... de fleste jeg kjenner som studerer teknologi eller medisin kunne nok ha klart begge deler, men det finnes enkelte som har mer annlegg for det ene kontra det andre.

     

    Hvis målet bare er å få en god utdannelse vil nok kanskje medisin være det vanskeligste. Men hvis du skal være kongegod i det du blir så er situasjonen litt annerledes. Innen teknologi konkurrerer du egentlig ikke mot pensum men mot alle de andre som vil bli gode i det de utdanner seg til.

     

    Kort sagt: innen medisin er du god hvis du gjør jobben din, innen teknologi er du god hvis du gjør jobben din bedre enn andre.

  8. Kjenner flere som studerer VA ved NTNU... de vasser i tilbud fra kraftbransjen. Det er nok liten sjanse for at vannverkene klarer å kapre så mange av dem pga. kommunale lønnsnivå.

     

    Kraftbransjen er ikke lønnsledende, men bedre enn privat sektor.

  9. Husk også renters-rente effekten... når du nå sparer i aksjefond vil du i fremtiden få avkastning på penger du ellers ville betalt i skatt.

     

    Med aksjefond betaler du skatt ved innløsning, i motsetning til når man har penger i bank og betaler skatt av avkastningen hvert år.

  10. Tror du verden kommer til å utvikle seg?

     

    Er svaret ditt ja, -så tror du også på at det vil være behov for sivilingeniører i fremtiden.

     

    Byer skal bygges, ressurser skal utnyttes økonomisk og bærekraftig, fremtiden skal skapes... av ingeniører.

  11. Dere har sikkert fått med dere at Statoil har kjøpt seg inn i et Canadisk oljesandselskap. Dette blir slått stort opp i norske aviser og kalt for miljøversting, noe som fører til at Statoil aksjen blir upopulær de nærmeste dagene (Vil nok også bli kritiske debatter på TV osv.)

     

    Derfor spår jeg gunstige kjøpsmuligheter til en kunstig lav pris i nærmeste fremtid, bare vent og se folkens!

×
×
  • Opprett ny...