Gå til innhold

Kaamilla

Medlemmer
  • Innlegg

    250
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kaamilla

  1. Hver dag får jeg beskjed om at Internet Explorer har sluttet å virke, selv om jeg fremdeles er tilkoblet. Det går ikke an å trykke på noe eller å lukke vinduene. Det eneste som hjelper er å trykke Ctrl+Alt+Del og så avslutte det vinduet som har hengt seg opp, men det er så kjedelig å måtte starte helt på nytt med surfingen hver eneste gang dette skjer. Jeg har prøvd å laste ned og installere Firefox, men problemet ble faktisk bare enda verre da. Er det noen som har noen tips til hva jeg kan gjøre for å få orden på dette? Jeg har Vista, hvis det har noe å si.

  2. Jeg registrerte ikke navnet, bet meg bare merke i kameraet han hadde og at det var ekstremt mange bilder av fly.

    Siden jeg umiddelbart merket meg at mannen har sans for kvalitet, brukte jeg mere tid på å finne ut hvilket glass han valgte å sette foran - var det en Bigma? Finishen var "Sigmask".

     

    Det lignet i hvert fall veldig på en Bigma, uten at jeg er noen ekspert.

  3. Hva er best av PEF og DNG?

    Vil vel egneltig si DNG. DNG er et open source-format som Adobe har lovet å støtte i all fremtid. Samme er ikke sikkert med PEF. Der Pentax-brukere er jo utrolig heldige som kan lagre RAW-filene deres i DNG-på kameraet. Oss Nikon-brukerer må jo konvertere det ved import i LR, noe som tar lengre tid. I DNG får man heller ingen sidecarfil, som du ville fått med PEF, hvor alt av endringer og info til RAW-filen lagres. Med DNG lagres det i selve filen.

     

    EDIT: Men kvaliteten er den samme altså. DNG er best av praktiske årsaker! :)

     

    Takk for fint svar :-) Men hva er en sidecarfil? Jeg har aldri merket noe til den. Blir den lagret på datamaskinen?

  4. Metz skal jeg være forsiktig med å uttale meg om. Mem Sigma er kjent for kompatibilitetsproblemer. Trenden har vært at de trenger oppgradering hvis du kjøper nytt kamerahus. Så merkevare er ofte en mer framtidsretta investering.

    FWIW så er i det minste Sigma ganske flinke til å gi support på sånt - firmwareoppgraderinger gjøres kostnadsfritt som reklamasjonssak i 5 år.

     

    Da er ikke Sigma så ille, da. Men hvordan får jeg oppgradert den hvis jeg har kjøpt den på nettet? Må jeg sende den tilbake til nettbutikken?

×
×
  • Opprett ny...