Gå til innhold

myth™

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av myth™

  1. E-sport er jo nytt i Norge, man må regne med litt barnehage sykdommer. Etterhvert som det vokser og det begynner å bli seriøse penger i det så lukes de amatørmessige aktørene ut. Eldre individer involveres med organisasjonsmessig kunnskap og erfaring. Da klarer man skape noe seriøst. Det er jo som å drive en bedrift.

     

    Nå spiller ikke jeg CS eller noe, men det jeg har lest om E-sporten i Norge så er det jo helt på ballalaika nivå. Premiepenger blir utelatt, "lønn" kommer ikke osv osv. Håper det vokser her hjemme. Skulle ønske jeg var ongdom igjen :-)

  2. Hei, jeg har fått problemer med skjermkort driverne til denne pcen med windows 10. Bruker iOBIT sin advanced systemcare "driver boost" for å oppgradere drivere til pcen. Etter installasjon av win10 og nye skjermkort drivere så får jeg bare svart skjerm når jeg gamer og jeg får heller ikke koble pcen opp mot stue tv'en lengre.

    Jeg har prøvd å installere gamle drivere til skjermkortet igjen men det fungerer ikke lengre Det er intel hd graphics (strømsparemodus) og radeon hd5xxx skjermkort. Det virker som pcen bare vil kjøre på det integrerte intel hd skjermkortet, jeg får ikke valgt radeon kortet via AMD softwaren (configure switchable graphics). Er det noen som har tips på hva jeg kan prøve ? :)

  3. Dota 2 har det værste miljøet jeg har vært borti noengang, og jeg har spilt online i 15+ år. Jeg endte opp med en 6-700 games der før jeg bare sletta spillet pga miljøet i public games. Personlig tror jeg det har veldig mye med aldersgruppen som spiller dette spillet, samt at det er mye russere som spiller på EU serverene. Jeg kan tenke meg at det ikke er noe anderledes i LOL.

  4.  

     

    Men med tanke på at R9 280X er billigere enn GTX770 og har mantle support så ville jeg gått for dette kortet for øyeblikket. AMD har tatt seg veldig opp når det gjelder drivere siste året.

     

    Akkurat dette ville jeg ikke lagt så stor vekt på. Hvor mange spill har støtte for dette enda? Hvor godt virker det i de få spillene?

    Mantle er stort sett for å få bedre ytelse for de som har dårlig CPU ytelse i spill. Hvis du ikke har dårlig CPU ytelse får du kun en liten økning, trolig får du med en hel haug problemer på kjøpet også.

    Jeg har kort med støtte og spiller spill med støtte, likevel bruker jeg DX11. Fordi det gir bedre flyt og ikke heftige drops som aldri har vært der før.

     

    Det har seg så at det kun er beta drivere nå, som mer elle mindre ble lagd over natten. Det vil jo være sannsynlig at det bedrer seg innen relativt kort tid. Det du sier om CPU'en er helt korrekt. Jeg har sett opptil 50% bedre fps på maskiner med dårlig CPU, men også 10-15% bedre fps på de maskinene som har veldig god CPU. Ta i betraktingt at dette er gratis fps. Da er det ikke dårlig. r8 280x har en prislapp på 2500kr, r9 290x har en prislapp på 4000kr+. Det er rundt 15+\- fps som skiller de korta. Så de 10-15% fps hoppet du gjør med mantle er verdt en del penger.

     

    Nei det er ikke mange spill som støtter det enda, det er jo helt nytt. De har vært i samtaler med mange spill produsenter, og jeg vil ikke avfeie mantle som noe tull. Folk er vell skeptisk fordi det er nesten for godt til å være sant.

  5.  

    Visst kompisen din skal spille elder scolls og er mer en mmo gamer så er det jo i hovedsak prosessoren som bør være fokuset. Prosessorvalget ditt er bra, men jeg ville gått for et ASUS MAXIMUS VI GENE hovedkort som har en veldig brukervennlig OC (one click overclock). Da får du den raskt opp til 4.6gz stabilt.

     

    Kjøling til dette oppsettet ville jeg valgt Corsair H75 Hydro. Enkel vannkjøling som er et lukket system.

     

    Skjermkort valget er ikke optimalt. nvidia sine gtx 7 serie skjermkort skinner best i first person shooter spill ved lav kvalitet for optimal FPS. For MMO er det AMD som skinner best ved høy oppløsning og høy kvalitet. Desstuten er r9 270x billigere enn gtx 670 å slår det kortet i støvlene både på mmo og fps spill. Så kommer mantle API'en da, flere spill vil sannsynligvis støtte dette i fremtiden. Lykke til

     

    Jeg tror kanskje nåværende hovedkort og cpu-kjøler kan være tilfredsstillende, men takk for tips :).

    Akkurat nå er kompisen min gira på dette kortet: https://www.komplett.no/gigabyte-geforce-gtx-770-2gb-physx-cuda/782229 . Men hva tror du om gtx770 kontra f.eks. R9 280x? (https://www.komplett.no/gigabyte-radeon-r9-280x-3gb-gddr5/804014)

     

    Hei. GTX 770 og R9 280X er så å si helt like når det gjelder ytelse. I noen spill strekker GTX 770 seg 5fps+ andre spill R9 280X. Når det kommer til strømforbruk og temperatur handler det stort sett om hvem sitt kort fra de forskjellige produsentene du velger. Begge kortene du postet her egner seg godt til OC visst det er det som er målet. Jeg såg en video av Linus Tech der han tok for seg alle de forskjellige R9 280X kortene, samt referance kortet. FPS forskjellen var ubetydelig i en gaming situasjon. Vi snakke om mindre enn 5fps i forskjell fra reference kortet til det dyreste. Hvordan det er med GTX770 tør jeg ikke svare på.

    Men med tanke på at R9 280X er billigere enn GTX770 og har mantle support så ville jeg gått for dette kortet for øyeblikket. AMD har tatt seg veldig opp når det gjelder drivere siste året.

  6. Her er mitt forlag til en gaming pc. Dette er en komplett PC med skjerm, mus og tastatur til 10 000kr
    Må si jeg glemte å legge til vannkjøling for CPU'en (corsair h60 til 500.-)

     

    Generelt om komponentene:

    i5-4670K \ Asus V gene. Denne CPU\HK komboen er fantastisk. Enkelt å OC til 4.6gz (one click overclock i softwaren)

     

    Skjermkortet: MSI r9 270x. Dette skjermkortet er bare helt fantastisk. Et kort til under 2000kr som klarer å levere 50-60 fps (1900x1200) på de mest krevende spillene i ultra er bare å ta av seg hatten for! Ikke minst så tror jeg personlig flere og flere spill vil få mantle API og da snakker vi rundt 15%+ i preformance boost med dette oppsettet.

     

    Ellers e vell CPU litt OP iforhold til skjermkortet, så skjermkortet vil bottlenecke CPU'en. Tatt i betraktning så er valg av skjerm 1900x1200 i 60hz og da vil det heller ikke være nødvendig med mer FPS (ref. casual FPS gamer)

     

    MMO: 1900x1200 i oppløsning med 60+ fps på ultra. Dette mener jeg er tilstrekkelig for å få full glede av å spille MMO, pcen egner seg best til disse spillene.

     

    FPS: 1900x1200 i opppløsning med 50-60fps high\ultra. Dette er for en casual FPS gamer som vil nyte grafikk gleden av crysis 3, battlefield 4 og de nyere spillene.

     

    En siste ting. Hva med fremtiden til denne pcen. Her ser jeg ikke mye valg. Crossfire vil kreve et nytt hovedkort grunnet PCI-E slottene er for nær hverandre. Å Kjøper du nytt HK for å kjøre crossfire så vil du få så mye FPS at skjermen henger ikke med, da vil du være nødt å få deg en 120\144hz skjerm. Det vil koste deg 2500kr+

     

    Her er listen:
    https://prisguiden.no/liste/146915

  7. Brukt pc som er over 1år gammel er ikke verdt å selge. De er å gi det bort. Får ingenting for det iforhold til retail price. Sett flere annonser i forbi farten og mange overvurderer prisen på PC'en sin. Noe som indikerer for meg at mange ikke har peiling på PC og komponenter. Mange er skeptiske grunnet overclocking osv ved kjøp av brukt pc. Derfor kan man ikke selge pc som "Pent brukt PC selges billig" typ.

  8. Kjøp en ulåst prosessor. Du kommer ikke til å angre på det når tiden er rett for å overclocke. Det sparer du penger på. Vannkjølingsystemene for CPU idag er lukket system og veldig enkle og motere. Ikke er de dyre heller. Dessuten er softwaren så bra på hovedkortene nå at du trykker på en knapp så har du overklokket CPU'en stabilt. Roting i bios for å overclocke og prøve å feile tiden er over.

  9. Visst kompisen din skal spille elder scolls og er mer en mmo gamer så er det jo i hovedsak prosessoren som bør være fokuset. Prosessorvalget ditt er bra, men jeg ville gått for et ASUS MAXIMUS VI GENE hovedkort som har en veldig brukervennlig OC (one click overclock). Da får du den raskt opp til 4.6gz stabilt.

     

    Kjøling til dette oppsettet ville jeg valgt Corsair H75 Hydro. Enkel vannkjøling som er et lukket system.

     

    Skjermkort valget er ikke optimalt. nvidia sine gtx 7 serie skjermkort skinner best i first person shooter spill ved lav kvalitet for optimal FPS. For MMO er det AMD som skinner best ved høy oppløsning og høy kvalitet. Desstuten er r9 270x billigere enn gtx 670 å slår det kortet i støvlene både på mmo og fps spill. Så kommer mantle API'en da, flere spill vil sannsynligvis støtte dette i fremtiden. Lykke til

  10. Hei jeg lurer på om noen er intrs i å kjøpe følgende deler.

     

    i7 920, 2.66gz (D0 chip, prosessoren har vært overclocket til 3.5gz fra dag 1 og har hatt h50 vannkjøling)

     

    Corsair Dominator 6gig 1.65v 1600mhz ram (8-8-8-24)

     

    Msi pro-e x58 hovedkort (oppgradert kjøling på northbrigde, ny kjølepasta og vifte montert)

     

    2stk MSI gtx 560ti TWIN froz skjermkort i SLI modus.

     

    Esker og diverse kabler og cd drivere følger med det som jeg har liggende.

     

    Selger delene ikke oppdelt. selger alt som en pakke.

     

    Visst noen er intressert så kan de komme med bud her eller sende meg en mail på [email protected]

     

    Ellers er det bare å spørr om det dere måtte lure på

     

    -mvh Helge

  11. Hei. Her er mitt forslag

     

    Skjermkort:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=772266

     

    EVGA gtx 670 2gig

    Evga har visst seg å være skikkelig flinke på skjermkort for tiden å det er definitivt et merke jeg ville gått for nå. Dessuten er gtx 670 pr dags dato det kortet som gir mest bang for the bucks. Å etter noen år er det bare å kjøpe seg et nytt kort å kjøre SLI siden det viser seg å scale bra.

     

    Hovedkort:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=755663

     

    Asus Maximus V formula 1155 socket.

    Asus har jeg alltid likt pga den overlegen software og overklokkings evne. Idag er softwaren blitt så god på disse hovedkortene at du må være helt åndsvak for å ikke skjønne det. Det har enorme overklokkingsmuligheten til en bra pris og med den sofwaren som medfølger sier du bare hva GZ du vil ha på prosessoren så fikser den resten selv om du har en prosessor som ikke har lukket multiplayer.

    Du har også 2stk 16x PCI-E porter på dette kortet som er fremtiden om du ønsker å få deg et nytt skjermkort og skal kjøre SLI. 2stk 16x porter viser seg å være rundt 20% raskere enn 1stk 16x og 1stk 8x slot som er på mange hovedkort idag.

     

    Ram:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=744179 2stk av denne (totalt 16gig på 4 slots)

     

    Crusial 1600mhz 1.5v ram

    God og stabil ram og kjører på 1.5v som er høyste anbefalt fra intel. Her er det viktigt å tenke på at ram betyr egentlig ikke så mye for gaming. Mange mener at alt over 8gig er bare tull, å det kan jeg si meg tildels enig i. Idag er ram så billig at det er lett å velge 16gig oppsett selv om man ikke trenger det, koster deg 300kr mer. Hastigheten viser seg også å ha ingen eller liten betydning. Har selv sett tester hvor man måler 1333mhz ram opp mot 2000mhz+ og det er mer elle mindre identiske resultater gaming messig. Det viktigste er at du kjører alle slottene slik at du får DUEL channel. Hvorfor? Det kan du google selv :-)

     

    Prosessor:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=660227

     

    Intel i5 3570k

    Dette er nok det beste intel kjøpet pr idag mtp gaming prosessor. Denne er unlocket på multiplayeren og blir da veldig enkel og overklokke. Med en habil vannkjøling er det lett å dra denne opp til 4.5gz uten å overstige 70grader på load.

     

    Andre kommentarer:

    Velg en kvalitets PSU som er over 850W. Har man ikke nok strøm stjeler det FPS og kan føre til ødeleggelse av hardware, ikke minst uforutsigbare crash.

     

    Velg et stort nok tower, det er sykt irreterende når alt er mega trangt nedi der :-)

     

    Kjøp deg en gamer skjerm! Jeg kan ikke si hvor viktigt dette er. Det er en skikkelig undervurdert upgrade. 120mhz er the way to go. Folk som sier at man behøver ikke mer enn 60fps for skjermene er 60mhz er korrekt. Mange sier også at det ikke er vits med mer mhz fordi øyer klarer ikke å oppfatte mer har IKKE peiling. De har aldri spilt på en skjerm som er 120mhz og hatt 120+ fps. Jeg har mer enn 15 års erfaring i gaming og spilt mye FPS spill på konkuranse nivå. Det er en BETYDELIG forskjell. Ikke la noen lure deg til noe annet.

     

    Razer death adder er en kanon mus til gaming. Søk på "Level cap mouse" på youtube så kommenterer han og forklarer hvorfor han syns musa er bra. Kan si meg helt enig i det han sier. Har hatt den musa lenge.

     

    Kjøp et kvalitets headsett. Lyden er faktisk mye av spillgleden i et spill. Dessuten er det viktig i FPS spill hvor man har muligheten til å høre mer eksakt hvor fienden er (7.1 surround)

     

    Med denne pcen vil du ikke få 120+ fps i enhver sammenheng i de mest krevende spillene, men med et SLI oppsett på gtx 670 og litt overklokking på prosessoren så vil du være ganske nær. Kanskje ikke på et typisk 64 player stort map eller 40 manns raid i MMO osv. Men spiller du mye singel player eller online i mindre tall så vil denne pcen gjøre det bra.

     

    Håper dette hjalp litt

     

    -mvh Helge

  12. Heisann, jeg har et i7 920 socket 1366 system hvor jeg har følgende ram:

     

    Corsair dominator 1600mhz 3x2gb

    CMP6GX3M3A1600C8.

    8-8-8-24 timings 1.65V, versjon 2.12A.

     

    Corsair dominator 1600mhz 3x2gb

    TR3X6G16008D.

    8-8-8-24 timings 1.65V, versjon 3.1

     

    Jeg tenkte jeg skulle oppgradere til Asus Maximus V Gene hovedkort og i5 3570 prosessor for å bedre min fps i spill som battlefield 3 og crysis 3.

     

    Spørsmålet mitt er da om jeg kan ta 2stk av den ene minne typen og 2stk av den andre å bruke på dette 1155 socket systemet slik at jeg får 4x2gb ram. Jeg er litt bekjymret for at det kan by på problemer når det ikke er helt identisk minne.

     

    Vil dette fungere?

     

    Jeg har i7 920 som går på 3.6gz og gtx 560 TI i SLI og med medium settings på battlefield på 32 player eller mindre så ligger jeg stabilt på rundt 80-100 fps. Med engang jeg bryner meg på store maps og 64 player så dropper det 20+ fps.. I følgte battlefield ser jeg at bottlenecken er CPU noe som er logisk for meg når FPS'en dropper på større maps og flere spillere. Det er ønskelig fra min side å ha stabilt over 100fps på samsung 120mhz skjermen min. Noen kommentarer til oppgraderingen ? Kan nevne at jeg kommer til å kjøre prosessoren på 4.6gz turbomode.

  13. ja det er dd3 brikker. jeg har hatt så mye problemer med det 1366 socket MSI pro-e hovedkortet jeg kjøpte. tror det er pga rammen. kjøpte det blindt uten å sjekke hva det støttet. å det ser ut som det støtter max 1.5v ram og 1333mhz .. tenkte egentligt ikke det var noe problem siden jeg bare underclocker rammen osv. men det crasher i hytt og pine. så jeg begynner å bli lei å tenker kanskje det er lettest og bare kjøpe nytt socket system. har prøvd mange forskjellige ram settings på timings og slots på hovedkortet.

  14. Det der med "trippel" og "dual" channel handler bare om hvor mange brikker du setter inn. Har du 1 brikke er det "single", har du 2 er det "dual" og 3 4 5 etc etc.

     

    Det eneste som betyr noe er at det er samme ram type som HK støtter. Det skal stå på, i dag er vel alle 1155 DDR3, sjekk at de gamle brikkene er DDR3.

     

    Grunnen til dette er at de rett og slett ikke vil passe i sporet dersom det er feil ram type.

     

    Du kan med andre ord kjøre 3x2, 4x2, 2x2 akkurat som du vil på et LGA1155 kort. Bare pass på at H61 chipset f.esk bare støtter 16 gb

     

    Takk for info. den ene batchen av 3x2 rammen er anderledes enn den andre. Ivertfall når man tenker på serie nr. Jeg vett ikke om det har noe å bety. Begge er ivertfall 1.65V 8-8-8-24 1600mhz. Vet du noe om dette ?

  15. Heisann. Har 2 sett med 3x2 gig corsair dominator 1600mhz brikker som jeg kjører på 1366 socket system, tripple channel. Jeg tenkte jeg skulle gå over til socket 1155 og en nyere prosessor. Kan jeg bare da bruke 4x2 gig av den gamle rammen min eller fungerer de bare som tripple channel?

     

    -mvh Helge

  16. Heisann, ønsker og overklokke pcen min. Er ganske fersk så jeg ønsker å få litt informasjon og forklaring på en del ting :-)

     

    Specs:

     

    I7 920 (ukjent hvilken chip)

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=391447#extra

     

    12 gig Corsair Dominator XMS3 1600mhz DDR3

     

    MSI X58 PRO-E (bios 8.E)

     

    Cheftech Nitro 850W bronze modular

     

    Corsair H50 vannkjøling

     

    Jeg vet jeg kan få prosessoren til 4gz med en volt på 1.35 og er ikke redd for temps på prosessoren med den kjøleren.

     

    Jeg ser for meg multi x20 og bclock på 200...

     

    QPI? jeg har sett vids på youtube der de kjører den på 1.8-1.96v og hvilke settings skal jeg ha på den. bør jeg bare kjøre den på det laveste og se om prosessoren holder på 4gz under prime95? hva betyr egentlig denne verdien?

     

    Uncore? Her har jeg lest og hørt at den bør bare settest på den laveste verdien siden man ikke får noe særdeles drop i preformance. Denne er henger sammen med rammen så vidt jeg forstår. Hva rolle har denne her? 1.3v er settingsen som jeg ser går igjen. henger dette sammen med hva speed jeg kjører rammen på ?

     

    RAM?!?! her sliter jeg virkelig. Rammen min har 8-8-8-24 timings og går på 1.65v er det oppgitt. jeg vet ram speed og bclock henger sammen, er egentlig ikke så intressert i hvordan det regnes ut mtp mattestykke. problemet mitt er at jeg ikke skjønner helt hvordan timingsen på rammen spiller inn i en OC situasjon. henger det sammen med hva speed du kjører på rammen, hvor mye volt. her trenger jeg virkelig en forklaring :-P

     

    En annen ting å nevne er at dette hovedkortet sliter med NB temps. (70 grader) .. tenker å ta ut brikka og legge på ny kjølepasta og få en chip vifte når jeg får tid.

     

    all forklaring og hjelp settes stor pris på. jeg har virkelig lyst å lære meg å overklokke!

     

    -mvh Helge :-)

  17. Folk som ikke er fra quake tiden hvor man satt med CRT skjerm på 120 hertz skjerm og 200 fps skjønner ikke dette her. De har null referanseforhold. De tror rett å slett at 60fps er rent\smooth. Heldigvis er det kommet 120 hertz LCD skjermer. Nok om det.

     

    Så en i7 920 som går på 4gz duger ikke mer enn til rundt 30fps i imperial fleet? Det er veldig overaskende. I såfall så blir det CPU upgrade. Prøver 6 gig ram ekstra først siden det ikke koster mer enn en tur på pubben.

    • Liker 2
  18. Heisann. Jeg sliter med lav FPS i SWTOR

     

    Specs

     

    intel i7 920 @ 4gz

    6gig ram @ 1800mhz

    GTX 560TI @ 1gz på coren

    1000w psu

    Win 7 ultimate 64bit

     

    Saken er den at når jeg er i imperial fleet hvor det er mange andre spillere så dropper jeg til rundt 30 fps. Det samme skjer i warzones. Når jeg quester ellers og er alene så er jeg oppe i 110-120 fps.

     

    Følger man den røde tråden her så ser man at jeg får syk FPS drop når jeg er blandt mange andre spillere. Dette problemet hadde jeg forøvrig i WOW også. Jeg trodde egentligt det var bare pga WOW hadde en gammel og elendig grafikk motor. Det er ikke software relatert (mtp drivere, bios oppdatering, directx11). Jeg har samme FPS uavhengig hvile grafikk instillinger jeg kjører i spillet i enhver oppløsning.

     

    Det eneste jeg sitter igjen med å tenke på er RAMMEN. Er 6 gig corsair dominator 1600mhz ram (som går på 1800mhz) rett å slett for lite når du sitter i gryta (imperial fleet, ogrimmar, raids osv osv) ? Hva er grunnen til det, og hvorfor er det slik? Visst noen har peiling på RAM og MMO spill så utdyp gjerne. Setter veldig stor pris på det.

     

    -mvh Helge

×
×
  • Opprett ny...