Gå til innhold

kbogart

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kbogart

  1. Så vidt jeg vet, vil du ikke de studiepoengene du har fra NHH telle, da det er et profesjonstudium og det teller ikke når man skal inn på medisin. Man får kun poeng for "unyttige" studiepoeng.. Er ikke helt sikker, men tror det er slik..

     

    Studiet på NHH er jo ikke et profesjonsstudium... man kan f.eks avslutte etter tre år med en bachelorgrad, eller fortsette videre på master om man vil.

     

    edit: (fra NHHs sider):

     

    Siviløkonomutdanninga ved NHH er sett saman av eit treårig bachelorstudium etterfølgt av eit toårig masterstudium. Bachelorstudiet er eit faglig breidt studium som gjev et godt grunnlag for vidare studiar, medan masterstudiet i økonomi og administrasjon gjev fagleg djupne og individuell fleksibilitet.
  2. Når du trykker på "brev" og ser i tabellen med poengsummer, så står det noe sånn som "poenggrense i kvote".
    Det står poengsum i kvote, og er den poengsummen du har, ikkje inntakskravet.

     

    Kom sjølv inn på meteorologi og oseanografi på UiB. Inga overrasking, med tanke på at det var få søkarar, og at fjorårskravet ikkje var spesielt høgt.

     

    Det står nøyaktig som jeg sa, "poenggrense i kvote", ved siden av den kolonnen du nevner (poengsum i kvote). Dette står ikke på statussiden (for øyeblikket ihvertfall) men står på brevet de sender ut, som du kan se på brevsiden.

  3. Er det studiepoeng som ikke har blitt godkjent ? Isåfall er det sikkert grei skuring å få det fikset.

     

    Hvis det er snakk om relevant praksis forex. så skal du dessverre ikke se bort ifra at din praksis har blir underkjent.

     

    Sendte to attester på 30 studiepoeng fra NTNU (som gir 2 utd-poeng til medisin) og 93,1 fra NHH. Til sammen gir dette 12, men det ser ut som de enten har tastet feil og skrevet inn 2, eller kun tatt med de fra NTNU selv om jeg sendte begge samlet og med samme "rett kopi"-stempler.

     

    Håper det ordner seg med en telefon eller fem.

  4. De hadde ikke regnet med de 3 poengene jeg skulle hatt for folkehøyskole, enda jeg sendte dem godkjent kopi av vitnemålet fra folkehøyskolen :S Derfor kom jeg ikke inn! Hva bør jeg gjøre, Kan jeg klage?

     

    Jeg har fått 2 istedetfor 12 høyere utdanningspoeng til medisin, selv om jeg har sendt inn godkjente attester på alt... mulig de bare har tastet inn feil. Skal ringe på mandag.

     

    Kom nettopp inn på NTNU med 74,6 i ordinær så dette høres veeeldig rart ut. Du burde bare ringe SO med en gang, har hørt om flere tilfeller av grove regnefeil fra deres side tidligere år :S

     

    Grensen i ordinær på NTNU er 74,1 ser jeg nå, og jeg skulle hatt 74,5 så det ordner seg vel på mandag.

  5. 50% primær og 50% ordinær på medisin ja, hhv 40% og 60% på alle andre studier (neste år erstattes primærvitnemål av "førstegangsvitnemål" og kvotene blir 50/50 for alle studier).

     

    edit: men alle i primær konkurrerer jo også i ordinær, så det er ikke som at bare 50/40% av plassene er ledige for primærsøkere... er rettere sagt bare 50/60% som er tilgjengelig for ordinærsøkere

  6. Er da ikke vanskelig å samle poeng i primær, om man f.eks har allmenn med 2+3mx, og 2+3fy, så kan man samle flere poeng ved å ta 2+3 bi og 2+3kj (i dette tilfellet har man samlet 3 ekstra realfagspoeng, og 2 ekstra fordypningspoeng).

     

    Primærkvoten gjelder så lenge man ikke har tatt opp fag man allerede har karakter i og ikke fyller mer enn 21 i søknadsåret

     

    (såklart endres alt dette til neste år)

  7. Vel, slik jeg forstår det så kan du få reservert en plass til neste år, for deretter å søke ett eller flere studier som du prioriterer høyere enn det du har reservert, og hvis du så får tilbud på en av de høyere prioriterte studiene så faller den reserverte plassen bort. Ellers vil du få den reserverte plassen.

     

    Med andre ord vil det verste som kan skje være er at du ikke kommer inn på noen av de høyere prioriterte valgene og må "ta til takke" med den reserverte plassen. Du mister IKKE reservasjonen kun ved det å føre opp andre studier på høyere prioritet, så lenge du også passer på å føre opp det studiet der du har reservert plass med den prioriteten du ønsker.

  8. Fra samordna opptak... ;)

     

    For den reserverte studieplassen er det nok at du i omslagsarket legger ved en kopi av brevet fra lærestedet der du fikk studieplassen reservert. Hvis du samtidig ønsker å søke andre studier i år, må du prioritere disse foran studiet der du har reservert plass.

     

    For de nye studieønskene må du i omslagsarket legge ved vitnemål, attester og eventuell annen dokumentasjon, og følge vanlig prosedyre. Hvis du får tilbud om opptak ved et av de nye studieønskene, mister du den reserverte studieplassen

  9. Det som virker logisk oppe i mitt hode, akkurat nå, er å melde meg opp som privatist i Nettverk (hvordan i all verden fungerer en eksamen i nettverk?), og forbedre karakterer på Sonans Privatgymnas, og evnt. ta et par ekstra fag, slik at jeg blir fulltidsstudent.

    Høres ut som en strålende idé, ta opp eksamen i nettverk (vet ikke hva slags eks. det er, kanskje det er muntlig) og evt. forbedre noen gamle karakterer. Har tatt fag på Sonans i Trondheim selv, eneste ulempe er vel prisen som kan være litt vel drøy...

     

    Om du gjør dette så husk at privatistoppmelding bare er mulig i en kort periode, vanligvis ca to uker (mellom 1. og 15. september tror jeg det er for høstsemesteret men er ikke helt sikker), ihvertfall må man følge med litt tidlig for å ikke være for sent ute.

  10. Gikk du ett år på NHH? Må jeg regne med veldig mye lesing og pugging (som i historie, religion, norsk, biologi), eller går det mest på forståelse (som i matte, fysikk, bedriftsøkonomi)?

     

    Gikk halvannet år. Første semester er bare tullefag, introduksjon til etikk, intro til øk-adm analyse, databehandling for økonomer (veldig, veldig basic) osv. Etter det er markedsføringsfagene og psykologi/ledelse-fagene mye pugging mens bedøk og finans-fagene mest forståelse. I de tre første semesterene er det bare ett av disse lese/pugge-fagene du kommer borti og det er marketing. Alt i alt går det mye mer på forståelse av ulike prinsipper synes jeg.

  11. Hvordan fikk du 12 utdanningspoeng? Var det poengene du fikk ved å ha studert noe annet?

     

    Ja, i ordinærkvoten får man (siste gang i år) opp til 12 poeng, som tilsvarer 120 studiepoeng. Gikk NHH først men ble så inn i h... lei av hele fagområdet, hehe. Lykke til i Oslo :)

     

    Cira, hva/hvor har du søkt?

  12. Etter hva jeg kan se kan du fortsatt fjerne studieønsker. Du kan ikke omprioritere, bare slette.

     

    logg inn på nettsøknaden din -> søknad -> endre søknaden. Her kan du krysse av for "Fjern studieønske"

    ---

    on topic: Har søkt NHH, og har 60,1 poeng. Føler meg nokså trygg på å komme inn. Skal uansett i militæret først, så er ikke så forferdelig spent..

     

    Ah tusen takk til begge to, tolket "stryke førstevalget" som å takke nei til det, ante ikke at man faktisk kunne endre søknaden på noen måte enda. Tromsø på meg da :D

  13. Kan nok ikke det nei, hvis man får tilbud på en studieplass og takker nei, så faller alle lavere rangerte tilbud bort. Og omprioriteringsfristen var 1. juli, hehe. Jeg har ca 75 poeng i ordinær (pga de 12 utdanningspoengene man kan få på medisin...), så det blir nok Trondheim med mindre grensen øker med over 1,9 poeng fra i fjor. Og det gjør den nesten garantert ikke.

×
×
  • Opprett ny...