Gå til innhold

mm90

Medlemmer
  • Innlegg

    117
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mm90

  1. Jeg må bruke tampong ja, og denne blir så og si full. Jeg har utrolig mye smerter, kvalme, svimmelhet, trøtthet, lite apetitt, går mye ned i vekt, osv. Jeg blør i hytt og pine, og jeg kan ikke huske sist jeg hadde det man kan kalle for mensenuke.

     

    Naproxen funker ikke på meg, det hjelper rett og slett kanskje i 30 min så e det påan igjen. Jeg må bruke Voltaren og Paralgin Forte.

    Ja, jeg skal høre med gynekologen min(den ene jeg faktisk var fornøyd med), og spørre om p-stav eller p-ring kan fungere bedre?

     

    Nei, jeg har aldri sagt at jeg vil ha barn bare på grunn av at blødningene skal stoppe, jeg har alltid ønsket meg barn, og har mange grunner for å få barn. Jeg er ferdig med utdannelse, og har søkt jobber. Så jeg skal jobbe fast et år før jeg begynner å prøver. Samboeren har jobb.

     

    Jeg tenkte på at det var legen som var idiotisk som foreslo at du fikk barn, ikke du.

    Syns du burde høre på hva gynekologen din har å si, men husk at mange jenter må gå igjennom flere prevansjonsmidler før de finner den rette. Ha håpet oppe, hjelp er det nok å få!

     

    Åja, jo det er jo helt sant! Skal ta den ut i påsken hos legen min i bergen. Så tenkte jeg at jeg skulle ha en pause fra alt som heter prevesjon og få typen til å ha ansvaret for det en stund! :)

    Og se om det e like ille uten spiral, om det er det velger jeg å prøve p-stav eller p-ring.

     

    Tusen takk for hjelp :)

  2. Finner heller ingen tegn til lopper/lus i pelsen dies, og bak ørene.... Hmmm... Kan det være dunputen jeg har bak ryggen i sofaen?

     

    Kan det være hantikk/flått? Har tilsammen 6 stikk nå, og det klør, skikkelig. Akkurat som mygg!! Får det hver gang jeg er i sofaen....

    Har støvsugd den kjempegodt og skjønner ikke hva det er... Kattene får ikke gå oppi sofaen nå som jeg ikke vet hva det kan komme av.

    Sofaen er heller ikke gammel, et halvt år bare...

     

    Jeg blir gal av å ikke vite hva det er eller hvordan jeg blir kvitt dette.

     

    HJELP!

  3. Hei!

    Igår etter jeg hadde såtte i sofaen og kost meg så oppdager jeg at jeg hadde fått et lite "myggstikk" under bhen som klødde noe helt voldsomt.

    Og nå nettopp oppdaget jeg 3 til på armen etter å ha såtte i den samme sofaen.

    Hva kan dette være?

    Noe lus/lopper kattene drar med seg inn?

     

    Har ikke sett at de har klødd seg noe spesielt bortsett fra at de riser hodet og klør seg litt bak ørene, noe som jeg syns er vanlig?

     

    Hjelp, håper isje dette er lopper/lus, og isåfall hvordan bli kvitt det???

  4. Du har blitt et skolebokseksempel på at medisin ikke er en eksakt vitenskap, men basert på prøve-feile metoder. Det verste er at dette er noe du kan komme å måtte leve med slik det er. Det er også som en av legene sa; det å få barn kan endre på alt.

    Man kan jo i ditt tilfelle seff ikke gi noen råd om behandling på et forum. Du skrev at du har vært henvist til gynekolog som ikke kunne hjelpe. Jeg foreslår at du får deg en henvisning til spesialisthelsetjenesten av din fastlege og siden bruker fritt sykehusvalg, det kan jo være verdt bryet å reise litt. Finn en spesialist på området som siden kan gi deg distanseoppfølgning.

    I neste runde kan du jo tenke på alternativ behandling a la naprapat.

     

    Jeg har vært hos spisialistgynekolog i tønsberg, bergen og nå har jeg vært hos gynekolog/leger i rogaland. Så reist, ja det har jeg!

    Alle sier at det siste alternativet er å prøve ting som kan gjøre meg steril, noe jeg ALDRI kommer til å gjøre eller vurdere engang!

     

    Jeg skal hvertfall ta ut spiralen i påsken, for det er ikke vits å ha den så lenge den ikke fungerer mot blødningene og bare gjør smertene vondt verre.

  5. Syns det var dumt sagt av legen din, for selv om preparatene inneholder så å si det samme så kan det hende at du får mer ut av en annen p-prevansjon uansett.

    Jeg måtte gi meg med p-piller på grunn av at det ikke hjalp mot smertene lenger, men p-ringen funker utmerket, det er akkurat de samme virkemidlene, men p-ringen funkerer også kun lokalt og p-ringen inneholder mye mindre av det p-pillen gjør.

     

    Hvor mye blod er det snakk om? Full tampong eller småblødninger? Venninna mi hadde sinnsyke småblødninger, hvor hun hadde mensen i 5 uker og 2 uker uten og sånt. Måtte gjennom masse forskjellige prevansjonsmidler før hun fant det som passet best for henne. Hun bruker nå p-sprøyte, og er strålende fornøyd.

     

    Det at du skal få ett barn for å bli kvitt mensensmertene dine er også ett veldig dumt utsagn, blir feil grunn å få barn på og.

    Jeg har en annen venninne som blir helt hjelpesløs når hun får mensen, i form av at hun får så vondt at hun hverken vet ut eller inn. Hun får Naproxen som er smertestillende som er beregnet for sterke mensensmerter.

     

     

    Jeg må bruke tampong ja, og denne blir så og si full. Jeg har utrolig mye smerter, kvalme, svimmelhet, trøtthet, lite apetitt, går mye ned i vekt, osv. Jeg blør i hytt og pine, og jeg kan ikke huske sist jeg hadde det man kan kalle for mensenuke.

     

    Naproxen funker ikke på meg, det hjelper rett og slett kanskje i 30 min så e det påan igjen. Jeg må bruke Voltaren og Paralgin Forte.

    Ja, jeg skal høre med gynekologen min(den ene jeg faktisk var fornøyd med), og spørre om p-stav eller p-ring kan fungere bedre?

     

    Nei, jeg har aldri sagt at jeg vil ha barn bare på grunn av at blødningene skal stoppe, jeg har alltid ønsket meg barn, og har mange grunner for å få barn. Jeg er ferdig med utdannelse, og har søkt jobber. Så jeg skal jobbe fast et år før jeg begynner å prøver. Samboeren har jobb.

  6. http://www.lommelegen.no/322029/hormonspiral Her kan du lese litt om det.

     

    Passer hormonspiral for meg?

    - Har blødninger fra underlivet, som du ikke kjenner årsaken til

     

    Dette er altså for meg selv om jeg ikke har født.

     

    Hvis du ønsker å bruke spiral, men er plaget av store eller smertefulle menstruasjoner, vil hormonspiralen ofte være et godt alternativ til den vanlige spiralen. Mens kobberspiralen kan gi deg økte mensblødninger og menssmerter, reduserer hormonspiralen styrken og hyppigheten av menstruasjonsblødningene dine.

     

    Hormonspiral har også blitt brukt til behandling av kraftige menstruasjoner som kan komme i forbindelse med overgangsalderen.

     

     

    Jeg er ikke i overgangsalderen da, så det er der feilen ligger.....

    Dette står også:

     

    - Mindre blødning. Hvis du bruker hormonspiral, vil du kunne merke at menstruasjonsblødningene dine blir svakere og færre.

     

    Nei, hos meg blød det i kanskje 3 uker i strekk......

     

     

    Ulemper:

     

    - Blødningsforstyrrelser. Det kan hende at du vil oppleve å ha småblødninger de første månedene etter at du har fått satt inn spiralen. 20 % mister menstruasjonen helt i løpet av det første året. I den siste tiden før det er tid for å skifte spiral, kan det hende at blødningene kommer tilbake. Kontakt da legen din. Hun vil da antagelig bytte spiralen din, selv om det er litt før tiden. Blødningsforstyrrelsene vil som regel være færre i din andre spiral-periode.

     

    Hos meg har disse såkaldte blødningsforstyrrelsene vært i 1.5 år siden jeg fikk den... Det har altså ikke gått vekk, og ikke blitt bedre...

     

    Nettdoktoren.no sier:

     

    Hormonspiralen kan med fordel anvendes av kvinner som plages av kraftige menstruasjoner. På samme måte som p-piller reduserer blødningen, vil hormonspiralen gjøre det.

     

     

    Smertene mine er som beskrevet hos begge sidene, og de driter jeg forsåvid i, jeg ville bare gjøre alt for å bli kvitt blødningene jeg har. Men da dette ikke fungerer orker jeg ikke begge deler. Jeg har smerter uansett når jeg ikke har spiral, men med spiral er det mye verre :/

    Så nå når jeg har prøvd alt som bør prøves så vet jeg ikke hva mer jeg kan gjøre. Få barn? Jatakk, er veldig klar for det! Men det er ikke samboeren.. :/

    Legen fortalte meg at om jeg ble gravid ville hormonnivået mitt stabilisere seg og bli normalt, selv etter fødselen.

    Men at det ikke nyttet å prøve flere pprevensjoner og slikt for alle har samme effekt. Skiller ut det samme. Bare på forskjellige måter..

     

    Er så irrirert på kroppen min, det er så urettferdig. Mensen 24/7... Har jo mensen 80 % av tiden min.. Hvor mye sex blir det da?? LITE!

    Og alt annet det går utover... Sukk..

    Og jeg som er så klar for å bli mamma og alt..

  7. Hva med å prøve noe annet sånn som p-sprøyte eller p-stav?

     

    Det kan ta en stund før man finner det perfekte prevansjonsmiddelet som passer til akkurat deg. Har du forresten fått barn? For hormonspiral er noe man helst ikke burde få satt inn før man har født.

     

    Nei jeg har ikke fått barn, og derfor er blødningsforstyrrelsene en av grunnene til at jeg har fått spiral. Fordi spiral gis til de mer sterke blødninger og til de som vil ha.

    Men den har ikke hjulpet mot blødningene.

    Legen sa de ville helst anbefale den til folk som har født barn, men den kan også brukes av de som ikke har født uten problemer.

     

    Som jeg skrev over så er pstav og psprøyte akkurat det samme som hormonspiral, skiller ut hormoner bare på en annen form. Og dette vil ikke legen gjøre for han mener det ikke vil hjelpe om ikke hormonspiralen vil hjelpe. For den skal være det beste mot blødningsforstyrrelser.

     

     

    Er det noen der ute som har samme greien som meg? Legen sa det kom til å bli stabilisert om jeg ble gravid, er det noen som har erfaring med dette?

  8. Det står 16.5v på laderen som er ødelagt, men hva heter en slik lader? Frister neimen ikke å betale snaue 600kr for en lader...

     

    For et spørsmål jeg kommer med, men men...

     

     

    Du bør ha en lader som er lik den du har når det gjelder 60W, 65W og 85W osv. Ellers kan du ødelegge maskinen.

     

    Du kan kjøpe billig lader på ebay eller finn.no eller levere inn laderen på Apple og si den har sluttet å virke(om skaden ikke synes eller du ikke har påført den det). Spørs vel og på garantien.

     

    Min sluttet å virke etter 8 måneder, så jeg fikk ny gratis!

  9. Hei!

     

    Jeg er en jente på 21 år og har planer om å ta noe som heter VG3 -23 timer påbygg.

    Dette er altså en vanlig videregående opplæring slik som jeg har forstått det?

     

    Tingen er, nå går jeg VG3 Interiør og får ikke lån eller grunnstipend pga mine foreldre tjener ca 7 kr over grensen til lånekassen. Og bare fordi jeg er i en viss alder og fortsatt går på vi videregående så får jeg ikke lån og grunnstipend.

    Jeg bor i en annen kommune enn foreldrene mine og mottar derfor borteboerstipend, men får bare det.

     

    Jeg tror det er sånn at siden jeg har rett på 3 år så har foreldrene mine en plikt til å forsørge meg så lenge jeg går på videregående, men nå har jeg jo brukt opp retten og da har jeg vel rett på lån/stipend uten at lånekassen kan gi dette ved å se på foreldres inntekt?!

     

    Så lurte jeg på:

     

    - Hvilken alder er det man regnes som "myndig" og foreldrenes inntekt ikke har noe å si lenger for hva man får i lån/stipend?

    - Får man stipend/lån når man tar 23 timers påbygg slik som vanlig vg3?

    - Hvordan er det med graviditet og foreldrepenger når man tar 23 timers påbygg?

     

    Håper dere kan hjelpe meg for jeg forstår ikke helt det som står skrevet på lånekassen sin side, og dette vil jeg ha helt klart!

     

    :) Tusen takk for hjelp!!

  10. Veldig merkelig atferd å gni sin egen avføring utover gulvet. Jeg husker katten min gikk rundt og jamret fordi han hadde holdt seg i lang grunnet en type kattesand med sterk sitronlukt. Den nektet han å bruke. Katter er kresne dyr. Han er veldig flink til å bare bruke kattedoen så det skulle bare mangle at jeg byttet tilbake til en lukfri sand.

     

     

    Ja han er ikke så lur skjønner du, han protesterte med doen, og prøvde tydeligvis å grave ned bæsjen i gulvet, men dummingen skjønte ikke at det ikke går an når det ikke er noe sand å grave den vekk med....

    Men nå funker det helt fint med do, og de er faktisk så mye ute om dagen at de har nesten sluttet med do :) Og det er DIGG!

  11. 1. Hvor mye veier du på morgenen? - 50

    2. Er du fornøyd med vekten din? - Ja

    3. Hvor mye skulle du likt å veie? - det jeg veier

    4. Hvor høy er du? - 164

    5. Er du gutt eller jente? - jente

    6. Trener du jevnlig? - nei

    7. Hvor gammel er du? - 21

  12. Hei og god dag!

     

    Så denne YouTube videoen i dag: Storebrand økonomi og ble veldig interessert. Per dags dato så benytter jeg Skudenes & Aakra Sparebank som ikke har noe brukbart økonomiprogram. Bruker nå MoneyWell som jeg er veldig fornøyd med. Det eneste minuset er at jeg må føre alle transaksjonene inn selv, mens i Storebrand så blir de ført inn av seg selv. Tenker fordelen med MoneyWell er at der kan det føres hva kontantene brukes på, men tror ikke det går ann i Storebrand(????).

     

    Jeg vurderer da å opprette kontoer i Storebrand som blir mine hovedkontoer som lønn og etc kommer innpå. Men beholder mine kontoer i min vanlige bank for å ha en fysisk bank å ta større uttak i. Vet ikke om det er verdt stevet med å flytte min og kones BSU'er over til Storebrand da det er snakk om 0,05% i forskjell?

     

    Neste år er jeg ferdig utdannet bachelor i økonomi, mens kona er ferdig bachelor sykepleier nå til sommeren. Skal mest sannsynelig kjøpe hus neste år, så må derfor ta det til tanke også.

     

    Ellers så hadde det vært flott med andre innspill som jeg kanskje ikke har tenkt helt over.

     

    Jeg er veldig fornøyd med storebrand og har bsu, en sparekonto og en vanlig konto.

  13. Hei!

     

    Jeg har vært plaget med sterke mellomblødninger i litt over 4 år nå, jeg kan ikke huske sist gang jeg hadde en normalt mensenuke med normal syklus. Jeg er 21 år gammel, og hadde 1.5 ukers mens og normal syklus før.

     

    Jeg har gått på:

     

    ppiller - sterkeste på markedet, svakeste, og mellomste dose

    pplaster

    også prøvd ingenting

     

    og nå har jeg hormonspiral, denne har jeg hatt i 1.5 år uten noen forbedringer. Blør i hytt og pine, mye smerter, småblødninger en dag, ingenting en annen dag, masse i 3 uker, og så ingenting, litt blødning, ingenting, masse, ingenting, masse osv osv osv... Sånn er det heletiden.

    Jeg har kanskje bare hatt en uke uten blødning i slengen.

     

    Jeg har vært hos gynekolog flere ganger, alt seg bra ut på ultralyd, blodprøver er fine bortsett fra litt lite fostfat, lite jern og sånne ting.

    Jeg har hatt noen cyster, noen litt store men ikke nok til at det skal gjøre så veldig mye.

     

    Jeg er trøtt heleheletiden!! Våkner ikke av meg selv, må ha på alarm uansett om eg sover 8 timer eller 20 timer.

    Svettetokter, nervøsitet, svimmel, ømme ømme ømme bryster, kvalm, menssensmerter både med og uten blødning, kviseutbrudd, vondt under sex, har ikke matlyst, osv osv..

     

    Jeg har en familie som har lavt stoffskifte, noe de trodde jeg hadde men jeg slo ikke ut på prøvene. Så dette vil legene heller ikke gå videre med.

     

    Dette går utover skole, fritid, sex, vekten min, humøret, og masse annet.

     

     

    Hva kan jeg prøve nå? Er det noen av dere som kjenner dere igjen?

    Jeg har ikke endometriose, ikke noen farlige cyster, livmoren ser helt normal ut osv osv....

    Føler ikke legene tar meg på alvor :(

     

    HJELP :´(

  14. Nei, jeg har ikke rasekatt. Har en helt vanlig huskatt. :) Så jeg vet ikke helt hva de med rasekatter gjør. Jeg har hørt at noen har et eget rom som tilhører katten, hvor de får lov til å markere. Andre bruker anti-katt spray. Ellers vet jeg ikke.

     

    Antikatt spray har jeg jo, lengesiden jeg har brukt den, får ta meg en runde :)

  15. Jeg synes ikke det er riktig å parre blandingskatter, men det ser vel ut som om du allerede har bestemt deg. Så hvis du ikke vil kastrere og ikke klarer å finne ut hvor pus markerer, så vet jeg ikke hva du kan gjøre. (Du bør ikke kaste pus ut som straff, det fungerer ikke og kan i verste fall føre til at katten forbinder deg med å bli kastet ut og løper når du kommer mot ham).

     

    Kan ikke akkurat kaste han ut når han markerer når jeg sover, om natten....

     

    Men, da tenker jeg, hva gjør de med rasekatter med hannene når de markerer inne?

    Du har sikkert rasekatt siden du mener man ikke skal parre blaningskatter...

  16. Jeg ville ikke avlet på blandingskatter. Det er mer enn nok katter i Norge som det er, og vi flommer over av uønskede kattunger som lider diverse uønskede skjebner. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å kastrere katten (og hunnkatten, selvsagt).

     

    Jeg har allerede 4 stykker som er svært interresert i kattunge fra denne blaningen, fordi rasekatter er som regel i det dyreste laget.

  17. Er det rasekatt? Vet ikke om det er eneste utvei, men det er jo synd at han etterhvert vil parre seg ute og vi får enda flere uønskede kattunger. Innekattehold synes jeg grenser til dyreplageri, så det er jo heller ingen god løsning. Hva om du kjøper sånn "anti-katt" spray og sprayer der han markerer?

     

    Han er halvt norsk skogkatt og mainecoon, så jeg vurderer å bruke han ja.

    Er vel de med hokatt som burde vurdere å sterelisere kattene om de ikke vil ha uønskede kattunger syns nå jeg. For kattene må få være ute!

    Anti spray ja, men tingen er jeg vet ikke hvor han markerer og finner liksom ikke ut ved å lukte eller å se.

  18. ikke skaff fler katter iallefall.. vi har 7 katter hjemme. til og med kjærringkattene markerer seg hos oss. alle kattene er steriliserte og fortsatt markerer seg overalt.

     

    dokasse er EGENTLIG dumt(ikke når dem er så små da) for da gidder dem ikke å gå ut for å gå på do.

     

    kan hjelpe deg om du ser katten markerer seg, så kast den ut med en gang.

     

     

    Har ikke tenkt å skaffe fler katter nei...

    Tingen er, dette gjør han om natten, og da må de nesten ha tilgang på do og eg kan ikke akkurat hive han ut.

    Dagen gjør han det ikke er og er ute stort sett hele dagen.

    Og inne på dagen har jeg dodøren(ut i gangen) igjen så da har de ikke sjans å gå på do, og vist de er urolige og mjauer enten utenfor vinduet eller i gangen der doen står så slipper jeg han ut.

     

    Fem måneder er litt tidlig, men han kan begynne å bli kjønnsmoden. Er du sikker på at det er markering og at han ikke er syk (urinveisinfeksjon eller annet som kan gjøre at han skvetter ukontrollert). Jeg ville tatt ham til dyrlegen for en sjekk. Hvis pus er frisk, ville jeg kastrert ham.

     

    Har vært hos dyrelege og sjekket dette allerede... Han er vel for liten for kastrering enda?

  19. Hei!

     

    Jeg har to katter, en hokatt og en hankatt, De er begge 5 måneder og er fra forskjellige kull.

    Nå har hankatten begynt å markere seg inne, er bare en fryktelig stank, men ingen pytter med tiss. Så jeg finner heller ikke ut hvor han har tisset/markert seg...

     

    Hun er jo ikke i kjønnsmoden alder enda og de sier hannene ikke er det før de er 9-10 måneder gammel. Så er det mulig at han markerer seg allerede nå?

    Har ikke sett at hun har virket noe anderledes, feks rullet seg på gulvet eller hvest til han ellernoe...

     

    Har dere noen tips??

    De er også mye ute om dagene :) Bruker nesten ikke dokassen lenger, men når de er inne har de mulighet likevel!

  20. Dakota har 'protestert' mot doen to ganger, første gangen måtte vi kjøpe ny do (ekstra stor med tak og luke) og andre gangen måtte vi sette mat der hun gikk på do. Begge tingene funka.

     

    Det kan hende han vil ha egen boks, større boks, en annen kattesand, at den skal stå en annen plass, hva som helst egentlig..

     

    Nå har vi kjøpt ny do og har hatt den i 2 dager, han har brukt den flittig og ikke hatt flere uhell :) Får håpe det fortsetter! :D Tusen takk for godt råd!

×
×
  • Opprett ny...