Gå til innhold

kurtiaakre

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kurtiaakre

  1. Ser at du vil ha 13,3" - men har en anbefaling som er 14" - men den er ikke stort større enn en gjennomsnittlig 13". For meg er 14" perfekt for FullHD uten å skalere tekst større - på 13,3" så synes jeg det blir litt lite.

     

    https://www.dustin.no/product/5010824542/travelmate-p645-s-72lz

     

    http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-TravelMate-P645-MG-9419-Ultrabook.108645.0.html

    (Testen er samme maskin bare med forrige generasjon cpu og ekstra skjermkort)

     

    Dette er en business-laptop, og jeg synes byggekvaliteten er deretter - og så er det mulig å kjøpe dockingstasjon om en ønsker.

    Det jeg liker med den er at den er stille under normal bruk, er lett og har lang batteritid. Den har ikke gitt meg noen overraskelser med å uventet være tom for strøm etter at jeg har lagt den fra meg uten å slå den av eller sette den til sleep manuelt. Touchpad fungerer bra, og det er er separate (tilnærmet lydløse) "museknapper". Det eneste jeg vil si kvalifiserer som direkte negativt er at fingeravtrykk viser litt lett.

     

    Jeg kjøper 3-4 forskjellige laptops i året - og prøver litt flere.

  2. Jeg mistenker at denne maskinen er registrert med feil spesifikasjoner, og at det er en 1366x768 maskin. Sjekk om det også står HDMI på "FullHD" merkelappen, som da vil bety at den klarer FullDH over HDMI.

    Jeg googlet modelnummeret og da fikk jeg opp en forekomst hvor oppløsningen står som 1366x768. (Riktignok også noen forekomster hvor det sto 1920x1080)

     

    Du kan også se hvordan tekst ser ut; hvis oppløsningen som blir brukt ikke er skjermens egentlige oppløsningen vil tekst fremstå som litt uskarp.

     

    Jeg ville uansett levert maskinen tilbake på angrerett, og bestilt fra Dustin.no i stedet. Der får du FullHD, kraftigere skjermkort og i7 for samme pris.

  3. 1. Det skal holde helt fint med det oppsettet du har spesifisert.

    2. Som Antoweif skriver så er DVI-I bare en DVI-D med analogt signal i tillegg. Du trenger da bare en vanlig DVI-D kabel og trenger ikke tenke på mer enn det. (DVI-I brukes normalt ikke på en skjerm - da en har en egen analog inngang i stedet)

  4. Det du ønsker er ikke mulig.

     

    Maskinen du selv har foreslått har blank skjerm og ikke høy pixeltetthet.

    Og cpu-en i den maskinen....har selv hatt en maskin med 1.0GHz versjonen, og den var i praksis ubrukelig til generell oppgaver (det ble ventetid hele tiden - og da hadde jeg satt i en ssd og mer ram). Så med mindre du har jobbet med en Atom maskin tidligere og syntes det var ok, så er det ikke å annbefale.

     

    Jeg ville lagt på noen kroner....

    Fant kjapt denne, som virket ok med 13,3" matt skjerm.

     

    Her er en test av en annen utgave av denne maskinen.

     

    Men poenget mitt er egentlig: SE OPP for den prosessoren hvis du er litt utålmodig, prioriter kravene i en rekkefølge og eventuelt legg på noen kroner.

    Uten HD og Windows er det vel bare Multicom som kan selge - men det er på "deres" maskiner og de begynner noe høyere i pris.

  5. Sitter igjen med en uggen følelse av at Komplett har lurt meg..

     

    De skriver:

    VIKTIG INFORMASJON: Det er ikke mulig å slå sammen ordre. Dersom du ønsker å motta alle varene i samme pakke er det mulig å vente med å gjennomføre ordren din, altså bare beholde varene i handlevognen til du har samlet sammen det du skal ha. Men siden handlevognen kun reserverer prisen på produktet for deg og ikke en fysisk vare er du dermed ikke garantert å få nettopp den varen dersom den blir utsolgt.

    For å være sikker på å få ønsket vare til ønsket pris vil vi dermed anbefale å gjennomføre ordren din så raskt som mulig.

    Hvert tilbud gjelder i 1 time eller så lenge lageret rekker.

     

    Jeg har lagt til ting fra time 2 og time 3 og venter nå på time 5 i håp om at det skal komme noe jeg er på jakt etter der også.

    I mellomtiden så har jeg nå lagret handlelistene, men da plutselig så kommer dem opp med prisen før salget (!!)

    Nei. De sier jo at prisene bare gjelder i 1 time eller så lenge lageret rekker. Å lagre handlevognen betyr jo bare at den husker innholdet, prisen kan endre seg.

    Jeg leste det som at jeg kunne samle mine ordrer jeg ønsket å få sendt i en forsendelse så lenge jeg la dem til i handlelisten under tilbudstimen ettersom de skriver "handlevognen kun reserverer prisen på produktet for deg"

    Jeg har i tillegg produkter i handlevognen akkurat nå fra både time 2 og 3, i selve handlevognen så har de fortsatt den korrekte prisen (Salgs prisen), men det skjedde noe når jeg lagrer markerte linjer til en lagret handleliste.

    Men som sagt, går jeg til "online" handlelisten min så har den fortsatt Salgs prisen inne.

     

    Hvis det ikke skulle gå ann å samle fra time 2, 3 og 5 så har de jo bomet totalt (villedet) når de skriver "ønsker å motta alle varene i samme pakke er det mulig å vente med å gjennomføre ordren din, altså bare beholde varene i handlevognen til du har samlet sammen det du skal ha"

     

    Poenget er vel at en kan samle varene i HANDLEVOGNEN - men når en lagrer de i en HANDLELISTE så er det bare en liste - og ikke noe som på noen som helst måte er reservert. Så lar en handlevognen "time out" så er de tapt.

  6. Kurt: Du trenger strengt tatt ikke gå i bios for å endre. Høyreklikk på spillet så får du dette valget.

     

    post-88331-0-17602900-1333460387_thumb.jpg

     

    Takk for tipset (og bildet) ;)

     

    Jeg mener at jeg sjekket om det var en slik mulighet, men kan ikke sjekke igjen fordi HP-en er på vei til service for å få fikset den ene tasten. Men skal ha det i bakhodet når jeg får igjen maskinen.

     

    Ser at du har nVidia (som jeg har lest har bedre løsninger for å bytte mellom kortene) - så mistenker at dette er noe nVidia Optimus spesifikk.

     

    HP-en har en løsning hvor en i et eget konfigurasjonsprogram kunne angi hvilke programmer som skulle bruke hvilket skjermkort - men kunne ikke se at dette heller klarte å dra igang Radeon-kortet.

  7. Jeg kjøpte den HP maskinen (fra Dustin - de var 500,- billigere enn Komplett akkurat da).

     

    Har ikke brukt den så mye/lenge, men hovedsakelig så har jeg postivt inntrykk. Men jeg må sende den til reperasjon fordi det var et problem med en tast.

     

    Etter litt testing installerte jeg maskinen "fra scratch", noe som gikk helt smertefritt - selv om jeg muligens gjorde det litt tungvint for meg selv da jeg hentet driverne fra HP's amerikanske sider - og måtte finne ut hva modelen heter der først.

     

    Positivt:

    Kraftig hardware, som ikke bråker forferdelig under tung load

    God, ikke blank skjerm - med full HD

    Rimelig

    Støtter 8GB rambrikker, og virket med 12GB, så er nokså sikker på at en kan ha 16GB selv om det står maks 8GB

     

    Negativt:

    Den automatiske skiftingen fra Intel skjermkort til Radeon-kortet fungerte dårlig på de spillene jeg prøvde (både før og etter reinstallering) - men en kan sette at Radeon-kortet alltid skal brukes i BIOS.

    Treg harddisk - men jeg er vandt med SSD på maskinene mine, så mulig jeg overreagerte. Men det var lett å skifte

    Ikke lys i tastaturet - men rundt pekeplaten (kan slås av)

     

    Generelt en solid "arbeidsmaskin", som også fungerer greit til spilling av stortsett alle spill sålenge en ikke er blandt de mest kravstore

     

    Den Asus-en som sveibuen linker til virker veldig bra, bortsett fra at jeg har en svakere model i den serien, og jeg kan ikke fordra tastaturet. Men ser i en test at den får pluss for tastaturet, så det er muligens kun en personlig preferanse. (Jeg liker best "chiclet"/"island" tastatur)

     

    GT630 kan være det samme som GT540, GT550 eller GT555, men det står også GT550 i beskrivelsen. Da er Radeon HD 7690 en del kraftigere, det er nokså likt de beste GT555 utgavene. (Dette ifølge Notebookcheck.net) Men hva det vil si i praksis for deg er vanskelig å si noe om - iallefall for meg.

    ASUS har nVidia skjermkort og bruker "Optimus" som skal være bedre på å skifte mellom det integrerte skjermkortet og "ekstrakortet" enn det AMD løsningen.

    Asus-en har ikke bluray, hvis det er viktig.

  8. Nå har jeg for tiden en forkjærlighet for Sony - har hatt en Vaio Z i et år, og kjøpte nå nettopp en Vaio SE for å få større skjerm.

     

    Ser at da jeg leste tester av Vaio SE, så var det noen som klaget på at skjermen på SB var blass og lyssvak, så jeg ville sjekket ut det mer - funnet tester og lest.

     

    Hvis du kunne tåle at maskinen er litt bredere, så ville jeg absolutt tatt en titt på Sony SE. Den er 15,5", med full HD, men veier bare 2kg og er ca 24mm tykk.

    Hvis du kunne klare deg med bare dvd-stasjon i stedet for bluray, så har Dustin denne

    Jeg kjøpte den sølvgrå versjonen, og er så langt svært fornøyd. Legger du til en 4GB eller 8GB minnemodul og en ekstern blueray, så har du en heftig maskin til en levelig pris.

    Eventuelt så kan du gå til Sony Online og konfigurere her, da kan du velge intern bluray.

     

    Hvis SE blir for stort, uansett - så er det også Sony SA, som kan være verdt å sjekke ut.

     

    Sony har en egen bryter for å veksle mellom integrert skjermkort (Intel) og Radeon korteren. Dette blir det klaget på i noen tester, men jeg synes det er en fordel. Jeg kjøpte først en HP med Intel/Radeon kombinasjon. Denne skulle skifte automatisk - men i praksis gjør den ikke det på alle spill (jeg har bare testet 2, spiller bare litt). Så for å skifte på HP-en så må jeg reboote og gå inn i bios for å sette fast at Radeon-kortet skal brukes.

  9. Ikke for å være "mot" Skognisse - men ut fra personlig erfaring så må jeg komme trekkende med følgende tanker:

     

    Da er det en av de tingene med hardware-kontroller som en må tenke på dukker opp. Hvis en har data en ikke ønsker å miste på raidet (vel, det er jo ofte en grunn), hva skjer hvis kontrolleren slutter å virke? Eller mer korrekt, hva kan/må en gjøre for å få tilbake innholdet da? Hvis en har et svar på dette som en er fornøyd med, så er det greit - hvis ikke så har en et potensielt problem.

  10. Har du noen grunn til å kjøre hardware-raid? Jeg spør fordi jeg synes det i denne sammenghengen er en unødvendig utgift - som i tillegg kan skape ekstra utfodringer. I tillegg så er det spørsmålet om "ekte" hardware raid kontroller og den typen som er linket til som ikke har egen prosessor, men bruker maskinens cpu. En "ekte" vil ha kjøleribbe - og koste mer.

     

    Kjører Ubuntu server med software raid 5 på 4x2TB (WD Green) og har ingen problemer med å mate gigabitnettverket. mdadm verktøyet er greit å bruke, og støtter spare og sending av e-post hvis status endres. Utvidelse av array går også greit. Begynte med 3 disker selv, og la til en senere.

     

    Det er ikke rare prosessoren en trenger, men det er greit å ha et hovedkort med mange sata-porter. 6Gb ser jeg ikke helt poenget med i praksis, men USB 3 kan være kjekt å ha.

  11. Nettopp - jeg klarte å overse den posten hvor du nevnte NF310.

     

    Når det gjelder Multicom og lager/levering så er litt usikker på hva "tilgjengelig" kan bety.

     

    Og etter å ha sett på prisingen på de forskjellige modellene så er jeg også forundret - F210 og NF310 koster det samme på på Elkjop.no

     

    @krrm - enig med deg i at 1024x600 oppløsning er mer hinder en kraften i en 1-core Atom, til den typen lett bruk jeg tenker på å bruke en nettbok.

  12. Min personlige erfaring/mening er at den ekstra coren i en dual-core Atom er det som skal til for å gjøre den om fra et rent frustrasjonsobjekt til noe som faktisk kan brukes til ganske mye når en ikke har så voldsomme krav. Vi som til vanlig sitter på QuadCore maskiner med 8GB ram og SSD har nok litt høyere forventninger en de som er mest opptatt å faktisk komme seg inn på Facebook og få sett hva venninnen gjør nå. (Var jeg slem nå?)

     

    Men 1024x600 - er jo en ren "straff" (igjen min personlige mening).

     

    Jeg er litt fristet av denne: Samsung F310. (ikke at jeg har bruk for den til noe - men men)

     

    Men 1366x768 blir sikkert litt smått på en 10.1" for mange.

  13. Ser ut som om du har en "home" versjon av Vista, siden du mangler valg for Remote Desktop (heter vel noe sånt som Eksternt Skrivebord i norsk versjon). Du har bare Fjernhjelp, som må initieres fra maskinen som skal kobles til.

     

    post-158598-1239954150_thumb.png

     

    Det at du ikke får åpnet Remote Desktop fra lokalnettet tyder også på det samme.

     

    For å få Remote Desktop må en ha Business eller Ultimate.

    Det vil si, en finner en del lenker anngående å få det til i Home også hvis en søker med Google.

     

    -Kurt

×
×
  • Opprett ny...