Gå til innhold

antoinette

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av antoinette

  1. Hei

     

    I morgen har jeg fått time hos revmatolog. Jeg har vært på sykehuset og tatt en del blodprøver, svarene er sendt til revmatologen. Jeg er så spent!

     

    Øynene mine er rødere enn noen gang, helt tåkete. I tillegg er magen min stor som en ballong - ser helt sykt ut. Jeg har tatt bilde av den. Og så er jeg slapp som en julestrømpe :(

     

    Er det noen som har noen tips/råd når jeg skal dit i morgen. Og er det noen som vet hvordan man blir undersøkt? Hva som kommer til å skje? Hva gjør legen? Jeg håper sånn at de kan hjelpe meg!

     

    Birken700: har prøvd Livostin, men det funket ikke. Det bare svei og ble rødt.., men takk for tipset!!

  2. Broder'n har flytta inn for noen mnd'er, og fy faen som karen flasser. Jeg er nødt å kjøpe noe herk til han for detta takler jeg ikke. Skal jeg sitte ned på en kontorstolen må jeg børste den av for flass først...

     

    Hva funker, eneste jeg vet han har prøvd er "Head & Shoulders".. han har sikkert prøvd noe mer og, men jeg trenger en instant løsning på problemet

     

    Shampoo som inneholder SINK! Head & Sholders inneholder sink. Han må bruke en shampoo som inneholder sink en god periode (til det har normalisert seg litt) Så må han bytte på og bruke en "normal" shampoo og sink-shampoo litt sånn annen hver gang. Du kan lese bakpå flasken om shampoen inneholder sink. Husk at frisørsalonger har hakket bedre produkter enn de du får kjøpt i butikken.

  3. Vel, så ille er det ikke for meg at jeg gidder å bruke veldig masse penger på det.

     

    Munnskåll er et ord jeg har hørt før ja, men jeg/vi kaller det bare munnsår pga der vi kommer fra. Det er bare sånne hvite sår inne i munnen. Jeg har ihvertfall ikke tenkt å gå til lege for hvet utbrudd fordi det blir dyrt :p

     

    Men hadde nok vært verdt å gått å fått en salve som man kan ha til slike perioder. Det med kostholdet har også veldig mye å si. Spiser jeg litt mye godteri en helg så kan jeg være ganske sikker på at jeg får de sårene.

     

    Da er det helt sikkert munnskold. Da vet jeg hva du burde bruke: CORSODYL MUNNSKYLLEVESKE.

    En kompis av meg får munnskold rett som det er, og han bruker Corsodyl...og det funker vist veldig bra Ü

    Det får du kjøpt reseptfritt på apoteket.

     

    Fant dette på nettet også:

    Egenbehandling ved munnskold

    Den finnes ingen legemidler som kan helbrede munnskold. Egenbehandling kan lindre smertene

     

    God munnhygiene er viktig ved sår i munnen. Hvis det er for smertefullt å pusse tennene kan man skylle munnen med Corsodyl munnskyllevæske to ganger daglig i en periode.

    Puss tennene med en myk tannbørste som ikke skader tannkjøttet. Bruk fluortannkrem som ikke inneholder såpestoffet natriumlaurylsulfat, for eksempel Zendium.

    Gum Aloclair kan gi smertelindring ved å legge seg som en beskyttende hinne over såret. Noen apotek fører også et lignende produkt, Aftamed.

     

    Håper det kan hjelpe deg

  4. Dette er hovudsakelig snakk om sår inni munnen, på slimhinner innenfor kinnene, under tunga, på tannkjøtt osv tror jeg. Ihvertfall det jeg har og det jeg vet trådstarter sliter mest med.

     

    Kan den pilla virke mot det også? Er den forresten reseptbelagt?

     

    Vet ikke om Valtrex hjelper mot det?? Vet bare at det fungerer veldig bra for herpes simplex.

    Vet ikke om det er herpes sår inne i munnen dere har, eller om det er munnskåll, eller kanskje noe jeg ikke vet hva er. Men anbefaler å dra til legen når det er utbrudd, så kan de se om det er herpes. (det er ikke kjønnsykdom i munnen altså ;)

     

    Valtrex må du få på resept ja, og skrives ut (slik jeg har forstått det) i litt mer "spesielle" anledninger. Og én ting til... de er veldig dyre (dessverre)

  5. Om det er munnsår du sliter med (altså herpes simplex) sårutbrudd på leppene, er zovirax en krem som "halverer" tiden av munnsåret. Det blir ikke like stort, og det forsvinner raskere.

     

    Men Valtrex (piller) hjelper masse! Med en gang du kjenner prikking (at nå får du et utbrudd) så tar du en pille med EN gang. Da forsvinner det nesten helt. Du vil merke det litt selv, men det er ingen som kan SE selve munnsåret.

     

    Tror herpes simplex er et virus som ligger latent i alle mennesker, men noen er uheldige å får utbrudd én skikkelig gang... og kan slite med det etterpå. Det er som det meste tror jeg. Unngå stress, usunn mat (spesielt sukker), sol (bruk sunblock på leppene)... ikke så veldig lett med andre ord ;)

  6. Hei Briken700

     

    Ville bare si at jeg har nå fått henvisning til revmataolog, skal si ifra når jeg har vært der... evt. om jeg får noen medikamenter som hjelper/fjerner de røde øynene.

     

    Med andre ord, jeg har ikke glemt deg.

     

    Jeg har tatt Schirmerstesten, og den var ca normal på begge øyne.

    Det står i epikrisen fra øyelegen:

    Hoveddiagnose: Z03.9 Observatio

    Bidiagnose: H11.1 Tørrhet i konjunktiva INA

     

    (men dette sier meg ingen ting Ü)

     

    Hei så lenge...

  7. Jeg mener at for å bli frisk, eller å klare å leve med angst, dreier seg mye om egen mestring. Du kan få veldig god hjelp i kognitiv terapi. Der lærer du deg gode teknikker på å bryte dårlig tankemønstre i hodet. Når du opplever panikkangst i sosiale samlinger, starter du et dårlig tankemønster i hodet.

     

    Kognitiv terapi vil hjelpe deg og innse at det "værste" kommer ikke til å skje. Når man har angst, tar det helt knekken på en, men når du lærer deg og leve med angsten, så er det DU som kontrollerer den og ikke den deg.

     

    Mener valium er en enkel og kortsiktig løsning, skjønner det er deilig å slippe, men du burde kanskje ønske deg og mestre angsten din. For det går ann!

     

    Om du får hjelp i kognitiv terapi, psykolog eller annet, tror jeg det vil gi deg bedre hjelp - langsiktig.

     

    Lykke til! :)

  8. Nå sitter jeg å lurer på om jeg kan ha noe autoimun greier fortsatt i kroppen, men det vet jeg jo ikke før jeg kommer meg til en revmatolog. Jeg fikk aldri noe svar, diagnose eller medisiner.

     

    Jeg har ikke tenkt over om jeg blir spes. rød etter at jeg har dusjet. Skal sjekke neste gang. Gør du?

     

    Føler at jeg blir rød av og på gjennom hele dagen. Vet som deg at pc trigger det VELDIG. Men det kan komme av alt og ingenting. Finnner liksom ikke noe mønster på det. Men når jeg fester, DA blir de røde da! Men det gjør det (heldigvis) for mange andre også.

    Anette.

     

    Revmatologer er veldig snille mennesker. :wee:

    Det er revmatologer som har, mest kunnskap og best peiling, på autoimmun-lidelser.

    Derfor er det kun de, som kan gi deg den best behandlingen.

     

    vaio ;)

     

    Men så bra da :D Jeg har bestemt meg jeg nå, det blir å komme seg til revmatolog.

    Kommer bare til å ta litt tid, for jeg har nylig flyttet til ny by, og har ikke fått byttet fast lege enda en gang.

    Så må jeg finne ut om de har noen flinke revmatologer her... men det har de helt sikkert.

     

    Hadde liksom gitt opp litt (vedr dette da), men nå er jeg skikkelig klar for å komme til buns, én gang for alle.

     

    Var hos noen venner i går, hun ene er en veldig kunskapsrik sykepleier, og da snakket vi litt om dette - hun konkluderer med mye av det dere har nevnt...

     

    Og Birken700, i går drakk jeg litt, og øynene mine var kanskje litt bedre enn før. Kanskje Systane hjalp litt?

    Men i dag er de helt jævlige igjen... men jeg drypper fortsatt :D

  9. Et par spørsmål til:

     

    Hvilke medisiner bruker du? Alt fra paracet til spesifikke medisiner.

    Bruker du sminke i ansiktet, og spesielt rundt øynene?

    Bruker du alltid en spesiell parfyme? Har du prøvd å gå en hel dag usminket og uten parfyme (kanskje en kjedelig søndag eller noe) og kjent på hvordan øynene er da?

    Har du prøvd å bytte vaskemiddel? (Dumt spørsmål, men kan jo være)

    Har du ofte forkjølelse- eller influensalignende lidelser?

    Har du tørre/såre lepper?

     

    Jeg tror fortsatt det kan være noe som sitter igjen fra erythema multiforme, eller en annen autoimmun sykdom som har kommet sammen med den, men det er alltid lurt å tenke litt differensielt. :)

     

    Husk til slutt at jeg bare er under et år ute i medisinstudiet, så alt jeg sier kan være bullshit. Det jeg driver er bare idémyldring uten særlig grunnlag i faget. :)

     

     

    Jeg tar ingen medisiner. Da jeg fikk erytea multiforme brukte jeg p-piller og noen ganger paracet/ibux. Dette sa hudlegen kunne skyldes reaksjonen. Hun ba meg slutte på dette, og da forsvant utbruddene. (Hudlegen hadde hatt én jente hos seg, med lignende symptomer, hun som ble sendt til rikshospitalet for full utredning - og da var det p-piller eller ibux som hadde utslått seg hos henne)

     

    Bruker lite sminke, går mye uten sminke også - spesielt om somrene. Har også prøvd å gå uten sminke en hel mnd. for å teste om jeg ble bedre. Men dessverre, gjorde ikke det.

     

    Har byttet parfyme mange ganger. Glemmer å bruke det i perioder også, så jeg tror ikke det kan være det?

     

    Skal prøve å bytte vaskemiddel - for det har jeg ikke gjort enda Ü

     

    Har ikke mye forkjølelse eller influensa. Men det renner fra nesen min dagen lang :blush:

    Har mye vann i nesen...he he

     

    ...og ja, dessverre, blir fort tørr og sår på leppene. Men smører meg med leppepomade fra apoteket. Så da synes det ikke.

     

     

    Det er ok! Jeg setter veldig pris på din ídemyldring. Ofte kan studenter være vel så flinke som en lege som kanskje er litt lei, og ikke orker bryet? Jeg tar ikke det du sier som en diagnose, men det er veldig kjekt med ídeer fra en som tydelig er flink på skolen ;)

  10. Har du blitt hvitere på øynene av Systane til nå? er det allergiøyedråper, eller kunstig tårevæske, eller kanskje begge deler? :)

     

    Høres kjempe bra ut! Får håpe du får time snarest mulig da :D

     

    Såpass! kan tenke meg det blir ekstra ille da, siden rødheta blir framheva, huff :/

     

    Det finnes nok av øyedråper vi kan få tak i, som kan lindre. Men av erfaring, så hjelper dette bare noen timer, før man må dryppe på nytt. Men er jo forsåvdt bedre enn ingen ting :D

     

    Har 2 spørsmål:

     

    -Tror du at du har den autoimmune sykdommen? kanskje vanskelig og svare på..

     

    - Blir du ekstra rød på øynene etter en dusj?

     

    birken700 :D

     

    Merker ikke noe forskjell enda, men startet jo i dag... Det er kunstige tårer, som har noe gel i seg. Derfor holder den vist bedre i selve øyet, enn andre kunstige tårer (som man blunker fort bort) Kommer med tilbakemelding så fort jeg merker evt. forbedringer!

     

    Jeg må le litt... øyedråper til den store gullmedalje.. he he..

    Vet det finnes noe som heter clear eyes, men det er vist veldig skadelig for øyet. (tror ikke det er lov i Norge lenger), men av de får man kritt hvite øyne.

     

    Ang. autoimunsykdommen skal jeg prøve å forklare dette så kortfattet jeg greier.

     

    Det startet med at jeg fikk røde øyne... så fikk jeg periodevis helt plutselig veskende øyne (så ut som øyekatarr), videre utviklet det seg til sår i alle slimhinner, og til slutt på kroppen. Dette kom som hissige "anfall" på kroppen ca hver 5-6 uke. Og til slutt endte jeg hos en hudspesialist som sa det var en autoimun reaskjon (erytea multiforme)

     

    Nå er dette heldigvis helt borte, men jeg føler fortsatt et kjempe ubehag i øynene mine (og litt slimhinner - høres litt ekkelt ut...men sånn er det nå) Med andre ord, alt utviklet seg sakte men sikkert over tid, til det til slutt liksom ekspoderte i kroppen. Men nå er dette helt borte. Jeg har opperert i magen min. Og for en tid tilbake siden endte den siste operasjonen dårlig. Eller det skjedde komplikasjoner med narkose oppvåkningen, det var en forferdelig dag... så dermed har jeg blitt litt legesky. :blush:

     

    Så når jeg dro til øyelegen bare for å få dråper for å bli kvitt rødheten (trodde det var så enkelt jeg), så ville han ha meg til revmatolog og ble veldig opptatt av den reaskjonen jeg hadde. (jeg så jo ikke noe samenheng der) Jeg orket ikke å gå videre med dette. Både fordi leger ikke tar det seriøst (som du har opplevd) samt at jeg kanskje har fått litt skrekken etter den ekle episoden på sykehuset.... Nå sitter jeg å lurer på om jeg kan ha noe autoimun greier fortsatt i kroppen, men det vet jeg jo ikke før jeg kommer meg til en revmatolog. Jeg fikk aldri noe svar, diagnose eller medisiner.

     

    Jeg har ikke tenkt over om jeg blir spes. rød etter at jeg har dusjet. Skal sjekke neste gang. Gør du?

     

    Føler at jeg blir rød av og på gjennom hele dagen. Vet som deg at pc trigger det VELDIG. Men det kan komme av alt og ingenting. Finnner liksom ikke noe mønster på det. Men når jeg fester, DA blir de røde da! Men det gjør det (heldigvis) for mange andre også.

  11. Hjelper det deg mye med de øyedråpene, antoinette? I så fall kan det tenkes at du kan ha god nytte av de lamellene jeg snakket om kalt Lacrisert som skal sørge for å holde øynene fuktige hele dagen. (www.lacrisert.com) Med disse slipper du å hele tiden dryppe deg selv. Kanskje du skal spørre legen din om dette siden han er klar over at du har tørre øyer, og at det er et problem for deg.

     

     

    hei hei

    Øyedråpene fungerer ikke enda i hvertfall, men jeg startet jo i dag (ved 11 tiden) Men om det viser seg at dette kan ha en god effekt, skal jeg definitivt prøve lacrisert og snakke med lege om dette. Veldig fin nettside! Skal sette meg mer inn i dette! Thanks!

  12. Selv om du spør Vaio tillater jeg meg å svare.

     

     

    til eskhyo: takk så masse. Jeg setter veldig pris på svar! Jo mer info jeg har, jo lettere kan det være å samarbeide med en revmatolog... samt å prøve ut evt. ting. Undersøke ting. :D

  13. Så mange nye innlegg:D Har jobbet, så har ikke fått sett før nå.

     

    Hei Anette!

    Da har vi jo samme problem. Håper vi kan samarbeide for og bli kvitt de røde øynene fortest mulig (:

     

    Denne autoimmune sykdommen, tror jeg for mitt vedkomne ikke stemmer. Jeg har nesten garantert allergi av en eller annen form. Noe øyelegen også nevnte. Men skal få sjekket dette for og være på den sikre siden -er så rart at det KUN er de røde øynene, ikke noen andre symptomer.

     

    Er helt enig med deg Anette!! Føler også at legen (e) ikke tar meg så alvorlig som jeg ønsker. De bare hiver ut noe øyedråper.. Føler at jeg ikke kan bestille ny time hos legen min, siden jeg da føler at jeg er så til bry.. :S

     

    Når det gjelder det phsykiske: Herregud! Det går helt utrolig mye utover det sosiale, jobb, familie. Vil jo bare stenge seg inne, så ingen skal se disse røde øynene. Er vell bare og bite tenna sammen..

     

    Var hos optiker her om dagen, hvor han sa at jeg er litt nærsynt, men tror kanskje han mente "litt langsynt", siden jeg bruker skjermbriller med styrke +1. Kan ikke noe om briller, så tar sikkert feil. Har brukt disse i 2 dager nå, men merker ikke noe spesiell forskjell.

     

    Ellers har jeg kjøpt meg noen øyedråper som heter Livostin. Skal prøve disse ut når jeg er ferdig med første delen av Spesadex kuren (2 uker). Hun på apoteket sa at hun egentlig ikke ville selge meg denne, siden den er forbeholdt mennesker med pollenallergi. Men siden øyelegen sa at jeg kunne prøve den ut, så gikk det bra. Spørsmålet er jo da om jeg kan bruke denne sammenhengende over FLERE år?!..

     

    Vaio: Når det gjelder denne autoimmune sykdommen, finnes det medisin som tar bort de røde øynene da/Gjør oss helt frisk?

     

    Anette: Så du blir ekstra rød på øynene etter du har dusjet?? Også må du lage deg en profil her inne, så vi kan holde kontakt over PM :)

     

     

    Glemte og legge ved ett svar jeg har fått på www.klara-klok.no (legesvar):

     

    Hei.

     

    Jeg forstår at du har vært til nøye utredning og forsøkt mye forskjellig behandling. Du har nok sensitive øyne og du har allergi - muligens mot mer enn hva allergi prøvene viste. Jeg tror nok ut i fra det du forteller at det er allergien som gir deg røde øyne. I tillegg har du sensitive øyer og det skal nok lite til før du reagerer på ytre stimuli. Du kan be legen din om å henvise deg til en allergolog for videre utredning m.t.p allergi for å kunne bedre få en pekepinne på hva du absolutt ikke tåler slik at du kan holde deg unna det. I tillegg vil jeg anbefale deg å forsøke allergi dråper på øynene og eventuelt en allergi tablett daglig for å se om det bedrer dersom du ikke har forsøkt det.

     

    Dersom det viser seg at du har muggsopp i leiligheten kan det være svært irriterende og skadelig for hud og slimhinner inkludert luftveier og øyer. Muggsopp lever overalt og de produserer mikroskopiske sporer som spres i luften. Muggsoppen liker seg spesielt godt dersom det er høy luftfuktighet. Dersom et begrenset område har oppvekst av sopp, kan du skrubbe den vekk med sterkt klorinvann. Det er viktig å fjerne muggsoppen og få den ut av huset. Dersom problemet er ganske stort syntes jeg du burde vurdere å flytte fra den leiligheten du bor i. Da vil du kanskje etterhvert bli bedre og bedre.

     

    Håper dette var til litt hjelp. Lykke til.

     

     

     

     

    Hei (nå har jeg fått reg. meg Ü)

     

    Selvsagt kan vi samarbeide! Det er bedre når det er 2 på saken, og nå har jeg bestemt meg for at jeg SKAL bli kvitt de røde øynene, koste hva det koste vil... og uansett HVA det skal til. Så den som finner en løsning først, må gi beskjed til den andre. Deal? :D I tilleg til den gode hjelpen fra eskhyo, vaio etc... skal vi finne ut av det.

     

    Jeg har vært på apoteket i dag og kjøpte noen øyedråper som heter Systane. I følge damen, var dette Rolls Roysen av øydråpene (komfortøyedråper). I tillegg holder flasken seg et halvt år fra den er åpnet. Så nå drypper jeg som en gal ;) Disse er for tørre øyne, og det vet jeg at jeg har. På morgenen er alt bare et tåkehav...

     

    Før de fant ut at jeg hadde en autoimun reaksjon den gangen, så tok jeg vel allergi tester herifra og til månen. Og de fant ikke allergi for noen ting... (annet enn litt irritasjon ovenfor skaldyr - men det er uviktig her). Pc briller funker ikke på min rødhet i hvertfall, og tror at rødheten forsterkes når du bruker pc - fordi da kan man sitte og stirre og "glemme" å blunke, og da blir de tørre...og dermed røde.

     

    Det tar nok litt tid, men jeg skal ordne meg for utredning hos en revmatolog, så den tid jeg får svar derifra, skal jeg gi beskjed...om det kan hjelpe deg da.

     

    Freaker helt ut når øynene er røde jeg... i tillegg har jeg veldig grønne øyne, så når de er røde (i det hvite) syntes dette så godt. For grønt er primærfargen til rødt...og fremhever denne. Jeg som er så fornøyd med øyefargen min i tillegg, så blir inntrykket helt herpa av den dritt rød fargen. (oops, merket jeg hisset meg litt opp her nå Ü)

     

    Jeg skjønner i hvertfall veldig godt hvordan du har det. Det er virkelig noe som setter seg i hodet på en.

    Setter veldig pris på alle de gode tips og råd fra alle. Det er mer informasjon jeg har fått enn av noen andre. Så takk for det! :yes:

     

    (det ble antoinette, for anette var tatt)

×
×
  • Opprett ny...