Gå til innhold

msorli

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av msorli

  1. hei folkens

     

    Nå er det lenge siden jeg har vært her inne. Men dette maset om lønn og lignende kan vi droppe. har jobbet snart ett år som ufaglært nå og jeg har det laveste lønnstrinnet mulig i politiet. jeg klarer meg med bil, hus og ferieturer. Trenger man mer penger er det værsågod å søke på annen høyere utdanning.

     

    Dette forumet var ment fra "politistudent" til å være et sted hvor man kan snakke om opptaket , veien til PHS og generelle spørsmål om politiet. Kan vi ikke holde det innen for den rammen?

     

    Prøver meg for 2 gang i 2010 på PHS , stiller med 2 nye alderspoeng og skal ta tre eksamener til jul. Treningen er på topp for tiden.

     

    Hvordan ligger folket an?

     

    Jeg skal søke for første gang til våren. Jeg får ingen alderspoeng,

     

    Hvorfor skulle du ikke få alderspoeng? Du får alderspoeng fra det året du fyller 20 og du må jo fylle 20 det året du søker PHS- Fra samordna opptak:

     

    Alderspoengene blir gitt fra og med det året søkeren fyller 20 år for søkere med:

     

    * 3-årig videregående utdanning

    * fagbrev/svennebrev

    * forkurs for ingeniør- og maritim høgskoleutdanning

    * teknisk fagskole

     

    LINK

  2. Er det noen som har tall på hvor mange damer/menn/utl bakgrunn etc som kom inn på phs i år?

    Vet om ei som ikke hadde tilstrekkelig fysikk/karakterer men som likevel kom inn, tenker det kan være for å få inn flere damer?

    Blir vel en del medieoppstyr hvis phs ett år har 90% etnisk norske menn :p

     

    39% jenter. Resten av tallene har jeg hørt, men husker ikke i farta. Tror aftenposten hadde en artikkel om det

  3. Siden dere først har diskusjonen her og snakker om utdannelse og lønn, da syntes jeg de som er bedrevitere og kan alt her, kan svare meg på dette:

     

    Jeg er utdannet installatør Gr. L, men har aldri jobbet med det. Har tilbrakt livet mitt mye langs veien, i hovedsak med trailer. Hvordan kan dere da påstå at lang utdannelse er synonymt med høy lønn, når jeg med 2 års skole (ikke det jeg jobber med en gang) kom opp i over 600.000 på ett år i trailer?

     

    Og hvis alder spiller en rolle så blir jeg kanskje rik etter 3 år på phs?

     

    Dette er egentlig ganske uvesentlig. Syntes dere ikke?

     

    For det første har jeg aldri utgitt meg selv for å være en bedreviter og "tallene" jeg kommer med er fra forskning på blant annet barns utdanning i forhold til foreldrenes utdanning og lønn.

     

    Men det jeg sier er akkurat det samme det du sier: at høy utdannelse ikke nødvendigvis synonymt med høy lønn jf. eksempelet mitt om proffesoren som har relativt lav lønn. Jeg kan komme på mange eksempler på høyt utdannede akademiske titler som gir ganske lav lønn.

  4. Høy utdanning er ikke nødvendigvis synonymt med høy lønn. Tradisjonelt sett blir høy utdannelse sett i sammenheng med høy sosial status, og høy sosial status er ikke ensbetydende med høy lønn. Derimot kan høy lønn også samvirke med høy sosial status uten nødvendigvis noen spesiell høy utdanning (dette kan bli veldig empirisk men du forstår grunnprinsippet). For eksempel kan professorer eller andre med phd. ha en relativ lav lønn, men kan høste inn høy sosial status på grunn av statusen deres tittel gir dem. Osv. osv. noe offtopic men det får så være :)

     

    Politiyrket har tradisjonelt blitt sett på som et høystatus yrke og dermed skal lønna holdes dertil, nemlig lav ;)

  5. 328 000,- i året er komisk. Ikke rart mange ønsker seg bort fra politiet etterhvert. Kanskje man skal tenke litt før man hopper inn rollen som onkel blå?

     

    vel, som fagutdannet ikt driftsoperatør så begynner jeg på 260k i året, greier ikke 328k med full ansinitet engang.

     

    hva er vanlig grunnlønn for en fersk utdannet betjent? og hva ligger man på i året med tillegg osv?

     

    En som kommer ut av PHS begynner på 280.000 grunnlønn, ca. 320.000 med tillegg, og enda mer igjen med overtid. Nå skal det sant nevnes at alle tjener 40.000 mer i året, så disse tallene er gamle, nå er det vel rundt 350-360k.

     

    Grunnlønna på 280.000 begynner å bli noen år siden nå. Husker ikke tallene i hodet, men da Arne Johannessen var og talte på skolen for noen uker tilbake mente han at med de nye tilleggene lå grunnlønna på rundt 350, og du kommer fort opptil 400 i løpet av et år med overtid og div. En i klassen har tidligere jobbet som ufaglært og kom tett opptil 500 på et år.

  6. Ukas morsomste hendelse på PHS i Oslo: I går prøvde to lure rumenere å snike seg inn på skolen og ble tatt (av en student!) idet de forsøkte å knabbe med seg noen sekker. Tidenes FAIL! :D

    Hahaha, hvor dumme går det an å bli!? :D Der er ulempen med å ikke lære seg norsk.. Men samtidig burde vel de ha nok "erfaring" til at de vet hva politi betyr :p

     

    Hva har to rumenere som ikke kan norsk å gjøre med et innbrudd? De kan da vel snakke norsk for det? ;)

    Det var litt for morsomt at jeg sa det, men det står jo Politihøgskolen på bygget.. Så enten visste de ikke hva det betydde, ellers ville de bare ta en grådig stor sjangse :)

     

    Ikke alle som studerer bygninger før de tar seg inn i dem.

     

    Du klarer ikke gå igjennom porten uten å lese at det står Politihøgskolen i stor skrift, og skulle ikke det være nok burde det ha gått opp et lys når halve skolen går rundt i politiuniform ;)

  7. Hvordan er det plettfri vandel og bli politi?

    Jeg ble stoppet på trimmet moped med en bakpå som 16-åring, mistet førerkort i 3mnd, fikk bot, den er betalt og jeg er over det nå.

     

    Vil dette påvirke min utdanning?

     

    Du må nok forvente å måtte svare på dette ved et eventuelt intervju med opptaksnemda, men siden det er såpass lenge siden (fra det skjedde til du kan komme inn) trenger det ikke være diskvalifiserende. Det kommer ann på om du har lært av hendelsen og "vokst" siden den gang osv.

  8. Tenker på å studere neste høst (må søke om å få begynne senere) men er litt usikker på hva som er det beste. Politi er selvsagt øverst på ønskelisten, men hvis det ikke ender slikt ønsker jeg å arbeide med realfagene. Syns derfor det er litt dumt å studere kriminologi et år, hvis dette ikke hjelper meg noe og studielån for 50 000. Hvis jeg ikke kommer inn på første forsøk, vil jeg prøve igjen og da vil det bli 2 år med f.eks. kriminologi. Blir jo en del i studielån, med et studie som ikke kan brukes til allverden, Jeg lurer på om det ser veldig dårlig ut å f.eks. begynne på en realfagslinje, ingeniør, og ta 1 år med det i forhold til å studere kriminologi. Ser det dårligere ut for nemda, og kan det lukke mine sjanser for plass? Vil liksom prøve hvordan ingeniøryrket er, men samtidig er det politietaten som står øverst.

     

    Det du må tenke på er at du burde studere det du selv har lyst til og ikke det du tror vil se bra ut (om du skjønner hva jeg mener). De spurte meg og flere andre om hvilke andre planer jeg hadde om jeg ikke skulle komme inn, så det er absolutt ingen negativitet at du driver med noe annet eller også har andre backup planer. Det er så og si ingen jeg har snakket med i klassen bl.a. som har helt lik bakgrunn. Flere har bachelorgrader eller studier fra f.eks. datateknologi, dans (!), fysikk, sosiologi, idretthøyskolen, juss, sosialantropologi osv. Det er ingen nødvendighet heller å ha annen utdanning, men driv med noe du selv har ønske om å drive med eller noe meningsfylt istedefor å bruke tiden på å ta noe du kanskje ikke liker, men føler som en nødvendighet. Hvis du har interesse i ingeniøryrket er det bare å starte på det i mellomtiden selv om du helst vil inn i politiyrket. Da har du i mellomtiden fått erfaring fra et område du kan ha nytte av i ettertiden i politietaten, eller du kanskje ikke kommer inn på PHS med det første og har det som en backup-plan. Håper det var noe forstålig i det jeg skrev, og lykke til med valgene :)

  9. [color="#800080"]

    Ellers ....har noen begynt å trene målrettet mot øvelsene eller går det i "kroppen generelt" ? Jeg er veldig inne på kjernemusklaturen ... bygger meg opp innenefra og ut... må jo bare bli stein bra .... dere skjønner ... stein - bra / hardt resultat... ha ha ... dårlig humor ute mot natta... :!: :roll:

     

    Gøy å følge med på phs sidene, litt oppdateringer på hvordan studentene har det... det motiverer... Så da er det bare å komme seg gjennom høst og "vinteren" så kommer nok den virkelige iveren når det nærmer seg... papirer sendes inn, og opptaksmåneden vises på kalenderen... good ...

    ok, da sier jeg kveld...

     

    hvilken side er det du snakker om hvordan studentene har det?

     

    Hun snakker vel om phs.no? Det er i hvertfall det som er PHS sin nettside.

     

    ok. Fant bare ikke så mye info om studentmiljøet. Hadde vært kjekt hvis noen av dem som begynte der nå i høst kunne skrevet litt om hvordan de har det?

     

    Vel, jeg kan snakke for meg selv :)

     

    I enkelhet kan det oppsummeres som "so far, so good". Pensumet er stort og dyrt, men mye interessant lesing. Prøver å henge med i lesingen av det som skal foreleses i, og foreløpig ligger jeg bra ann. Miljøet i klassen (deles inn i klasser på 24 stk hver) er veldig bra og samholdet og tonen i klassen er veldig bra. Starter som regel rundt 8-9 hver dag, men har ikke nødvendigvis mer enn 4 forelesningstimer/klasseromstimer hver dag, men ofte med 2/1 timers mellomrom mellom timene, så du rekker å lese eller trene mellom timene :)

     

    Noe spesielt du ellers tenker på? Det er fort gjort og lett å bli kjent med folk, og foreleserene er gode dog noen litt spesielle ;)

  10. Her finner du noen litt mer utfyllende artikler om politiets særorganer. (merk: ikke alle er skrevet. Disse vil komme de neste ukene. Du finner blant annet UP og PST der)

     

    Nå er nok ikke PST et særorgan. Slik som de andre særorganene er underlagt Politidirektoratet, er PST direkte underlagt Justisdepartementet. De syv særorganene er: PHS, PDMT, Kripos, Utlendingsenheten, Økokrim, Grensekommisæren og UP.

    PST har etter min forståelse alltid vært et særorgan, det stod på det gamle nettstedet politiet, og i tillegg har PF og politiforum alltid referert til PST som et særorgan. Vet ikke om det har skjedd noen forandringer i det siste siden de ikke er nevnt på politiets nye side om særorganer, men jeg skal få sjekket opp i det. Er dumt hvis det ikke stemmer at det er et særorgan.

     

    Vil for ordens skyld henvise til denne lenken, som er en eldre versjon av politiets nettsider som er lagret av google.

     

    Hvis jeg har forstått det riktig i forelesningene (har ikke bøkene foran meg nå) så har PST blitt sett på som et særorgan, men har ikke fått den betegnelsen, ellers så har den betegnelsen falt bort i nyere tid (mulig i politireformen av 2001). Her kan du ihvertfall lese at PST ikke er et særorgan :)

  11. Her finner du noen litt mer utfyllende artikler om politiets særorganer. (merk: ikke alle er skrevet. Disse vil komme de neste ukene. Du finner blant annet UP og PST der)

     

    Nå er nok ikke PST et særorgan. Slik som de andre særorganene er underlagt Politidirektoratet, er PST direkte underlagt Justisdepartementet. De syv særorganene er: PHS, PDMT, Kripos, Utlendingsenheten, Økokrim, Grensekommisæren og UP.

  12. God kveld folkens!

     

    Da er jeg ferdig med siste dag som politibetjent for i sommer, og vender nesen sørover til leir over helga. Kort oppsummert har denne sommeren vært helt fantastisk! =)

     

    Mulig jeg har vært heldig med tjenestestedet, men jobben, spenningen, utfordringene og kunnskapen jeg har tilegnet meg i løpet av sommeren har vært langt over forventningene. Har rett og slett stupt inn i yrket, og fungert som tilnærmet fullverdig politimann med et hav av ulike oppgaver og oppdrag.

     

    Jeg har etterforsket flere saker, tatt masse avhør, hatt trafikktjeneste, jobbet orden på natt i helgene som 2. mann, vært på leteaksjon, narkoaksjon, brann, dødsfall, trafikkulykker, diverse pågripelser, arrestvakt, transport med ambulansefly i forbindelse med psykiatri, pluss masse annet!

     

    Det har vært en utrolig lærerik sommer hvor jeg har fått sett de fleste sidene av yrket og jobben som politimann. Det fins ingen tvil om at jeg har valgt rett yrke! Så jeg anbefaler alle dere som skal begynne på PHS i neste uke, skaff dere sommerjobb etter førsteåret! En helt unik opplevelse og erfaring å ta med seg videre i utdanningen!

     

    Håper også dette kan være en liten motivasjon til dere fremtidige søkere til yrket! =)

     

    Høres jo ut som du har gjennomført hele praksissåret i løpet av sommeren :) Høres ganske så bra ut (erfaringsmessig). Kan jeg tørre spørre om hvor dette var? Regner med det var et mindre politidistrikt, eller? Hvordan fikk du sommerjobb? Ble det utlyst eller bare søkte du deg rundt? Høres ut som noe jeg må prøve på til neste sommer :)

  13. mulig veldig dumt, men er det ikke bare å møte og ta synstesten med linser på? Si nei, jeg bruker ikke linser... De kommer vel ikke med en finger og tar deg på øyet? Men vet ikke om politiet har papirene fra forsvaret jeg, for da får de sikkert sjokk at jeg har forbedret synet mitt det siste året :!:

     

    tror ikke det lureste er å prøve å lure de. For det første må du teste synet når du er hos fastlegen din for å få en legeattest og deretter gjenta den hos legen på PHS. Legen jeg var hos på PHS i fjor sjekket øynene med en liten "lommelykt" og hadde nok observert en linse om jeg hadde på en. hvis du skulle bli tatt for det enten på sjekken på PHS eller muligens senere, er tillitten til deg svekket med en gang og du må nok se langt etter en skoleplass.

  14. Hvorfor forbinder alle politihøgskolen med ordenstjenesten? Politihøgskolen stiller krav, ordenstjenesten krever politimyndighet og endt politiutdanning.

     

    Sannsynligvis fordi 98% av studentene går ut i ordenstjenesten etter endt skolegang, men selvfølgelig døra står åpen til mange ulike aspekter. derfor det geniale etter- og viderutdanningstilbudet! PHS gir grunnlaget og viderutdanning gir spesialisering.

     

    Og jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor man skal se svært godt ved opptak om man kun blir med i lauget for å nettopp bli etterforsker?

     

    Hadde FrP fått viljen sin med sin ettårige politiutdanning, hadde nok løpet sett annerledes ut og mulig det ville blitt forskjellige linjer som etterforskning, orden osv. Men så mye som politiet brukes som vitner i rettsaker må man kunne stole 100% på det politibetjenten sier han har sett, men ja jeg ser poenget ditt men slik det er i dag er det en generalistutdanning og ikke en spesialisert en.

  15. Hvorfor forbinder alle politihøgskolen med ordenstjenesten? Politihøgskolen stiller krav, ordenstjenesten krever politimyndighet og endt politiutdanning.

     

    Sannsynligvis fordi 98% av studentene går ut i ordenstjenesten etter endt skolegang, men selvfølgelig døra står åpen til mange ulike aspekter. derfor det geniale etter- og viderutdanningstilbudet! PHS gir grunnlaget og viderutdanning gir spesialisering.

  16. Er det noen som har fatt noe saerlig info fra phs? jeg haket av for at jeg kun skulle faa mail paa samordna opptak og det har jo fungert siden jeg har krysset av foer a ta plassen i kongsvinger ol. Men jeg har aldri fatt noe i posten fra phs. flere som har det slikt?

     

    Ikke fått noe annet enn det brevet som fulgte med SO med litt småinfo. Fikk det kun på SO sine sider og ikke posten da jeg heller ikke huket av for det. Eneste annen info jeg ellers har sett er oppmøtetidspunkt og sted, på PHS sine sider.

  17. Foreløpig bare fått en innbetalingsnotifikasjon ang. forsikring på 375,- men det kommer nok mer etterhvert. Tror ikke det kommer til å mangle på informasjon når det gjelder innbetaling ;)

     

    Ikke lenge igjen til skolestart nå! Gleder meg vilt:) Noen som vet hvordan fadderuka i Oslo ser ut? Har fått med meg ett arrangement; blålystreff med sykepleiestudentene på Velvet med fargekode (blå for PHS stud og rød for nursene).

  18. Stemmer det at vi må betale 5000 kr når vi begynner på skolen? Står ingenting om det i brevet. Kan noen fortelle hva de første skoledagene går ut på?

     

    i brevet står det kun dette om penger: Skolepenger

     

    Hver student må betale et engangsbeløp, kr. 375,- som dekker kostnader til yrkesskade/ulykkesforsikring. Beløpet skal innbetales til Politihøgskolen, postboks 5027 Majorstuen, 0301 Oslo, innen 17. august 2009. Du må oppgi hva betalingen gjelder og hvem som betaler.

     

    Men har hørt om et beløp på 5000 og ja.. får sikkert høre om det senere ;)

  19. 1. Har kommet meg for øret at selve opptaket skjer 16 juli?

     

    Hovedopptaket fra samordna opptak er 20. juli.

     

    20. juli er resultatet av opptaket tilgjengelig på nettsøknaden din. Her vil det stå hvilket studium du eventuelt har fått tilbud på, og hvilke studier du kan stå på venteliste til.

     

    Du må registrere svar på nettsøknaden innen 26. juli.

     

    SO sender ut svarkort sammen med opptaksbrev etter hovedopptaket ca 20. juli. Opptaksbrevet og svarkortet er også tilgjengelig her på internett om du tar vare på passord.

  20. Fælt så stille dt ble her nå a plutselig;p

     

    Hvordan ligger dere an md konkurransepts i år gutter og jenter;) ?

    Selv har jg 48,2 =)

     

    Hva er kravet for poeng i år da? Tror jeg har 53-54 eller noe i den dur.. Har ikke regna ut poeng etter de nye reglene. Kjipt at realfagspoengene blir halvert, og fordypningspoengene blir vel også borte om jeg ikke tar helt feil.

     

    Det vet man ikke før siste fra ventelista blir tatt inn. Men statistikk sett skal det holde med 53-54 poeng. De siste årene har de ligget oppunder 50, men man vet jo aldri!

     

    Snittet i år er nok ikke klart før opptaket er helt ferdig og siste plass er fordelt. Her snakker vi fort slutten av august / begynnelsen av september.
×
×
  • Opprett ny...