Gå til innhold

Donaldoni

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Donaldoni

  1. Bare for å få dette bekreftet. Dersom du kobler laptopen direkte i nettet utenom routeren, så fungerer det å koble opp mot bluecom smtp server? Du har da forskjellig ip-adresse på din laptop/router da?

     

    Det KAN være at bluecom smtp server benytter seg av blacklists for epost. Sjekke f.eks. http://www.spamhaus.org/lookup.lasso med den public ip-adressen som din router har. Bør også sjekkes opp mot flere blacklists.

  2. Problemet MÅ være din egen router, ev. oppsett opp mot egen mailserver o.l. Du skrev jo selv at dersom du koblet deg på nett utenom din egen router (dvs. PC direkte på nett), så fungerte det 100%

     

    Så at ingenting er gjort stemmer ikke. Det kan og være noe i din egen PCs config som er blitt endret på, slik at du faktisk ikke får koblet opp mot bluecom mailserveren. F.eks. satt opp en proxy mot din egen router for den adressen o.l.

     

    Umulig å si på stående fot her, da jeg ikke kan se config hverken på router eller din egen PC. Men at problemet ligger hos deg, kan jeg si med 99,9% sikkerhet.

  3. Selvsagt. ATI har flere. Ellers så kan du bruke DVI->HDMI kabel sammen med nvidia sine kort.

    , tror ikke dem har hdmi. Pluss ekstra lydkabel da.d gjør jeg.

     

    Big-t

    Jeg har en lignende idé, men istedet for å bruke ekstra lydkabel vil jeg ha lyden inn på HDMI kabelen. Da trenger jeg bare å tenke på en kabel, som skal kobles til TVen.

     

    Med det oppsettet jeg har i tankene, så kan jeg da ha en bråkete multimedia-maskin stående på 'datarommet', og ha en lang HDMI kabel fra den til TVen i stua. I tillegg kjører jeg bluetooth på mus/tastatur.

     

    Derfor jeg er interessert i å finne ut om det finnes et skjermkort som kan gjøre dette for meg.

  4. Jeg skal ha en gaming pc til rund 10 000-12 000 kr. Jeg skal bruke den til spilling online: cs og Wolfenstein:et. Og jeg vil ha godt fps:) SÅ jeg trenger en pc som er rask, bra graffik kort og som er ikke blir "varm".  Men jeg kan lite om data og trenger derfor hjelp. Jeg skal ha pc, skjerm, tastatur og høytallere, og den skal være ferdigbygd. Jeg har sett litt på disse tilbudene:

    http://www.netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=33245

     

    http://netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=34770

     

    Kan disse være noe å satse på siden mine datakunnskaper er dårlige? Og er det stor forskjell mellom den på 10 000kr og 14 000kr

    6362523[/snapback]

     

    Jeg skal personlig og ha meg en ny pc, men jeg avventer noen uker til Intel "Conroe" kommer på markedet. Da snakker vi antageligvis om et helt annet prisbilde, og kan således få enda mer for pengene!

  5. Sukk...

     

    Begynner fra toppen:

     

    Rekrutere, ikke "rekkruterer".

    Officerer?! Dersom norsk: Offiserer. Vær konsekvent (ser det norske ordet leder er brukt)

    Medlem, ikke medlemm.

    Færeste, ikke ferreste.

    For eksempel, ikke foreksempel

    Profesjanolt....sier vel seg selv.

     

    Så før noen begynner å skyte fra hofta med ironi og språklig feil, ta en titt i ditt eget skap.

     

    Bruk tid på å gå gjennom innlegget før det postes, da slipper man ubehageligheter som denne posten :D og andre poster som sporer totalt av fra hva som var tiltenkt i det opprinnelige innlegget.

  6. Som regel er dette helt umulig, og dere vil nok ikke få igjennom et forslag på å koble dere rundt brannmuren.

     

    Så mitt forslag, test VNC, så setter du opp en vnc oppkobling til din pc hjemme, og spiller derfra, litt tungvindt, men det skal nok fungere ;)

    Kommer aldri til å fungere!

     

    VNC klarer ikke å oppdatere skjermen din raskt nok. Mulig UltraVNC kanskje kan få til noe, men det kommer langt fra til å være akseptabelt.

  7. Det er nevt tidligere, men løsningen er å sette opp group policies hvor du mapper opp My Documents o.l. kataloger til å ligge på serveren. Dersom du i tillegg begrenser størrelsen på Roming Profile (og i Group Policy) så har du god kontroll over datamengden som sendes ved pålogging mot domenet.

     

    Er ikke så komplisert som folk tror. Sett opp en group policy på domenet ditt, også titter du gjennom alle opsjonene du har og setter opp de som gjelder problemet ditt (folder mapping og størrelse på roaming profile). Masset annet snadder man kan gjøre der, men disse er de du er ute etter.

  8. Jeg har installert driverne for toucpad'en, og den fungerer som den skal. Problemet er at jeg har en stor rund knapp under touchpad'en som en slags midtre musknapp. Denne fungerer nå som venstre musknapp, men virker ikke å ha noe med touchpad'en å gjøre.

     

    Jeg tror denne knappen kan brukes som en scroll knapp o.l., eller kanskje den bare er en tredje musknapp?

     

    Andre forslag?

  9. Sikkert et dumt spørsmål for de som vet det.

     

    Under touchpad'en på denne bærbare har jeg en slik rund knapp. Den fungerer på samme måte som venstre musknapp. Jeg innbiller meg at det må gå ann å programmere denne knappen for scrolling av sider og lignende... Er jeg helt på bærtur her, eller er dette mulig. I så tilfelle hvordan? Trenger jeg et program lignende Launch Manager (for programmering av knappene på siden). Hvor kan jeg i så tilfelle laste nede dette programmet?

  10. Det kommer helt ann på hva du skal bruke internet caféen til. Dersom du skal ha en kombiløsning med surfing på datamaskiner og spill på x-bokser, så ville jeg muligens gått for en tynnklient løsning. Du behøver bare en win2k3 terminal server med ca. 2GB RAM, legg inn den softwaren du ønsker at folk skal ha tilgjengelig der, explorer, office o.l. Da kan du plassere ut flere "gamle" maskiner som du får kjøpt brukt til en billig penge. Du får flere maskiner tilgjengelig, og dekker spillebehovet v.h.a. x-boksene.

     

    Jeg har faktisk utført tester med vanlig pentium-bokser, 133MHz og 16GB RAM, Win98SE som tynn-klient mot en win2k3 windows terminal server. Fungerte som en drøm!

     

    Og nei, Citrix er ikke løsningen. Er bare et fordyrende mellomledd. Du har faktisk alt det du trenger via win2k3 terminal server i dag.

  11. Vanskelig å si, men jeg tror ikke Atari/Bioware vil tillate dårligere standard på NWN II. En pekepinn på hva det nye programvareselskapet står for vil jo være KOTOR II når den nå kommer ut i høst.

     

    Når jeg kjenner etter, så er jeg faktisk ikke det minste bekymret :D Bioware har alltid stått for kvalitet. Dette ryktet vil de beholde, og vil nok bruke stramme tøyler på Obsidian dersom ting skulle skli ut i utviklingsprosessen.

     

    Blir nok bra! :thumbup:

  12. Jeg skal ta og sette opp en Windows Exchange 2003 server, for la oss si 1000 brukere. I tillegg vil dette serveren fungere som AD for pålogging av andre maskiner i ett environment, samt filserver.

     

    Fok jeg har snakket med om dette sier alle, Xeon prosessorer, SCSI disker og server hovedkort.

     

    Men! Basert på desktop hovedkort, så får man jo i dag noen råskinn av maskiner.

     

    Jeg ser for meg 3 alternativer:

     

    1. Xeon prosessor(er), SCSI disker

    2. Pentiium4 prosessor(er), RAID0+1 kontrollerkort, S-ATA disker

    3. AMD64 prosessor(er), RAID0+1 kontrollerkort, S-ATA disker.

     

    Men kan selvsagt mikse og trikse med disk-løsningene.

     

    Hva jeg er ute etter er den billigste løsningen som gir meg best performance, og gjerne i en rack løsning 2-3U.

     

    Krav er:

    RAID0 (eller RAID0+1) med hotswap disker.

    2-4GB RAM (utbyggbar ettersom det kommer på flere mailbrukere)´

     

    Jeg klarer ikke helt å kjøpe argumentet om at en server basert på Xeon teknologi er mer stabil og garantert vil kjøre problemfritt. Jeg har jobbet såpass lenge i databransjen, og har opplevd krasj på alle mulige systemer. Desktop deler er også billigere å bytte ut, skulle noe skje.

     

    Er det noen som har tips til meg på dette, og/eller erfaring med Exchange 2003. 64-bits teknologien til AMD er jo veldig spennende, men gir den noe bedre ytelse en 23-bits prosessorer på Win2003? Og hvordan er ytelsen på de raskeste S-ATA diskene kontra/SCSI320 disker?

     

    Hilsen

     

    Morten

  13. Heisann.

     

    Driver på og kikker litt på skjermkort her, men er usikker på om jeg faktisk skal oppgradere hele systemet istedet for kun skjermkort. Ser i disse dager at jeg faktisk har problemer med å spille de nyeste spillene på boksen min (må sette ned til 800x600 med minimalt på alt). Har og en mistanke om at det blir overkill med et über-skjermkort på HW'en min, at CPU ikke henger med, slik at f.eks. et ATI 9800 ikke blir fullstendig utnyttet av systemet.

     

    Har følgende:

     

    ASUS A7V266 HK med 780MB RAM

    Athlon Thunderbird 1.4 GHz

    Gainward Geforce2 Pro/450

     

    Hvilket skjermkort ville vært et god kort å oppgradere til, som resten av systemet klarer å utnytte til fulle (og vice versa)?

     

    Så får jeg basert på dette, ta en bestemmelse på om jeg faktisk bør oppgradere hele burken....

  14. Jeg spiller selv denne tilleggspakken, men jeg opplever veldig mye krasjing i spillet etter at jeg installerte det. NWN var bunnsolid, men etter at jeg installerte SoU, så vil spillet krasje hos meg, etter 10 minutter, en halvtime eller kanskje så lenge som 50 minutter.

     

    Andre som har opplevd det samme?

     

    Har et Geforce2 skjermkort, AMD Thunderbird 1,4GHz med 768 MB SDRAM. Bruker de nyeste NVidia driverne, og har prøvd å tweake alt jeg har maktet, men det hjelper ikke.

     

    Noen tips på å fikse dette? Har sjekket de offisielle SoU forumene også, ser de har store problemer med ATI sine skjermkort, men ikke mitt. Begynner kanskje å bli på tide å oppgradere det?

  15. Nå har jeg lest gjennom en mengde poster her for å finne råd, har og sjekket en del benchmarks, fortrinnsvis THG.

     

    Jeg har en eldre PC hjemme, 1,4GHz Thunderbird, med et ASUS A7N hovedkort og et Gainward Geforce2 skjermkort.... en gang i tiden top of the art system, men det begynner å bli utdatert. Har 768 MB Minne (DDR266) på den også.

     

    Uansett, jeg er ikke interessert i hive meg på utstyrsgaloppen nok en gang, men finne smarte kjøp.

     

    Jeg sitter med ca. 2000 kroner for å oppdatere skjermkortet. Jeg har tittet litt på en del FX5600Ultra kort, men lurer på hvordan ATI's kort står i forhold til disse (pris/ytelse!). Også, vil min maskin være i stand til å drive disse kortene (fart på prosessor og minne-ytelse har vel litt å si)?

     

    Konstruktive forslag tas imot med takk :smile:

  16. Jepp, bytt modem. Jeg har selv Avidi og byttet modem. Jeg har faktisk fått betraktelig bedre ytelse på download og upload etter dette. I tillegg er stabiliteten og blitt bedre. Tidligere hadde jeg problemer med min gamle linux firewall som mistet connection på linja etterhvert (jeg som antagelig droppet noen "viktige" pakker fra Avidi). Etter at jeg installerte det nye kabelmodemet (2 måneder siden, muligens lengre) har brannmuren stått og gåt tuten noen som helst problemer. Uten tvil en bedring :smile:

×
×
  • Opprett ny...