Gå til innhold

thenarfer

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thenarfer

  1. SPØRSMÅL: Bryter du den norske lov når du laster opp/ned?

     

     

    Åndsverkloven sier:

     

    § 1. Den som skaper et åndsverk, har opphavsrett til verket.

    ---

    § 2. Opphavsretten gir innen de grenser som er angitt i denne lov, enerett til å råde over åndsverket ved å fremstille varig eller midlertidig eksemplar av det og ved å gjøre det tilgjengelig for almenheten, i opprinnelig eller endret skikkelse, i oversettelse eller bearbeidelse, i annen litteratur- eller kunstart eller i annen teknikk.

    ---

    § 45. En tilvirker av lydopptak og film har, innen de grenser som følger av denne lov, enerett til å råde over opptaket ved å fremstille varig eller midlertidig eksemplar av det og å gjøre opptaket tilgjengelig for allmennheten.

    ---

    § 54. Med bøter eller fengsel inntil tre måneder straffes den som forsettlig eller uaktsomt bryter denne lov ved:

    d) å fremby eller på annen måte gjøre tilgjengelig for allmennheten arbeider eller opptak som er nevnt i §§ 42, 43, 43a, 45 eller 45a, når eksemplarene er fremstilt i strid med disse bestemmelser eller innført i strid med bokstav c i paragrafen her

     

    Dette var det jeg klarte å finne i farten. Man kan i hvertfall slå fast at det er brudd på norsk lov ved opplasting og deling av filer. Hvorvidt det er ulovlig å ta imot delte filer (uten å være i god tro) klarer jeg ikke å slå helt fast. Jeg håper noen kan hjelpe meg med dette.

×
×
  • Opprett ny...