Gå til innhold

jansh

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jansh

  1. He, he! Hyggelig å se at jeg fortsatt "er med". Tenker da på screencapture på bildet med teksten "Slik så Hardware ut i 1999".

    Har hatt mye moro med det som står skrevet der, gitt. At vi ikke trengte flere medarbeidere... Skulle gjerne sett Hardware.no/Mediehuset Tek anno 2013 gå ut med en tilsvarende beskjed. Vi var vel litt naive og amatørmessige. Så vil jeg bare ta av meg hatten for det "gutta" etterhvert har fått til. Så hipp, hipp - og grattis med 15 års-jubileum!

     

    /Stefan

  2. Til alle i Hardware.no-redaksjonen: Gratulerer med 15 år! Og lykke tl med de neste 15! Vil alltid følge med - en gang nerd, alltid nerd :)

     

    Ja, ja, Rolf. Det var tider, det :)

    Jeg må vel si at jeg husker Celeron 300-tiden godt. Hadde selv etterhvert fått mine klamme hender på en Pentium III 450, men du slo meg ned i støvlene med din Celeron :(

    Skulle gjerne vært en del av gjengen fortsatt. Får trøste meg med at det var mange gode år i Hardware-nettverket :)

     

    /Stefan

    • Liker 1
  3. Tricell:

    De fleste datakyndige kan trykke "next, next" og installere forumprogramvare på en datamaskin, kjøpe et domene og melde DNS tilknytning til domenet. De kan tom. drifte dette lille forumet.

     

    Så kommer den store utfordringen. Vil du klare å markedsføre og rekruttere nok brukere, opparbeide stor aktivitet og skille deg ut blant millioner av forum?

     

    EDIT:

    Jeg regner med at dere har kommet til denne konklusjonen for lengst men har ikke giddet lese diskusjonen videre da jeg synes dette poenget er opplagt og gjør diskusjonen unødvendig.

     

    Han ga seg "rett oppi her". Tror han skjønte tegninga... Fortsatt god kveld!

    • Liker 1
  4. En viktig korreksjon til følgende: "Her kan du koble på skjermer, lagringsløsninger, videoutstyr, lydanlegg osv."

     

    Det ser faktisk ikke ut som om man kan koble på flere en en skjerm samtidig. Ved finlesing av Apples sider + diverse diskusjonstråder ser det faktisk ikke ut som om Thunderbolt gir flerskjermsløsning til MBP.

     

    Dersom dette viser seg å stemme i praksis, så er det en skikkelig nedtur i forhold til en rekke typiske målgrupper for Mac (som da bruker flere skjermer). Disse bærbare maskinene kverner jo unna mye data etterhvert, så hvorfor ikke bygge inn mulighet for 2 eller flere skjermer?

     

    Ser da ut til at man fortsatt må benytte løsninger som Matrox DualHead2Go, e.l.

     

    Håper jeg tar feil her...

  5. (...)

    Samtidig er det klart at det med nye eiere melder seg nye behov - dette behøver ikke alltid være profitt, men kan være en annen strategi eller ønske om utvikling i en annen retning.

    Dette må man ha respekt for - og det er helt og holdent de som eier "sjappa" som kan bestemme. Har man solgt ut 100%, kan man heller ikke forvente å sitte med kontrollen lenger.

    Så den saken burde være klar for alle og enhver. Om man så ikke LIKER de endringene som skjer, så får det være. Der må man jo ha tro på at de som eier og utvikler produktene, samt de som jobber der, ivaretar det som gjør at leserne kommer til siden(e).

    (...)

    Ditt innlegg sier akkurat det jeg tenker. Men i tillegg stiller jeg disse spørsmålene:

    "De som eier og utvikler produktene" har jo i dette tilfellet ikke ivaretatt det som gjør at leserne kommer til siden(e). Er det ikke Edda som er eier og utvikler? Har ikke de da "skylden"?

    "Har man solgt ut 100%, kan man heller ikke forvente å sitte med kontrollen lenger." De som solgte har også "skylden". Hvorfor solgte man egentlig?

     

    Hvis jeg tar feil, hva er da grunnen til kursen dette nettverket heller mot?

     

    Det er viktig å understreke at leserne har fortsatt å komme til Hardware-nettverkets sider. Alle sidene har vist stor vekst, selv Kulturo som måtte "legge opp" var inne i en god utvikling. Sånn sett kan det jo se ut som om Edda har ivaretatt sine produkter - eller latt Hardware-nettverket beholde de faktorene som gjorde at man kunne få til denne utviklingen. Det er jo ikke alltid handling som skal til - noen ganger er det jo regelen om at "if it ain´t broke, don´t fix it" som gjelder, dvs "ikke-innblanding".

     

    På den annen side kan man jo påpeke at når viktige deler av Hardware-nettverket forsvinner ut, så er det et signal om noe som skjer bak kulissene. I denne sammenheng vil jeg hevde at Gamer.no er en viktig del av Hardware-nettverket (ref. innlegg i denne tråden fra Howard, tidligere redaktør i Hardware.no, og en av gründerne i sin tid), men at også Kulturo.no var en viktig del (ikke størrelsesmessig, selv om siden viste potensiale, men som en del av kulturen i Hardware-nettverket, der man som ildsjel kunne komme inn og starte opp noe).

     

    Det kan jo teoretisk være et verre tegn for bedriften (om ikke nødvendigvis for leserne, på kort sikt), at det som i dette eksemplet blir "uenigheter om driften av Gamer.no" (fra Tor-Steinars artikkel på Gamer.no i går - hva nå egentlig dette betyr). Da kan man jo i neste gang spørre seg om dette er et godt eller et dårlig tegn for a) leserne, b) medarbeiderne, c) eierne. Kan hende blir det ikke synlig for leserne, men feks kun for eierne eller medarbeiderne. Uten at det gjør det noe bedre, all den tid feks innsatsen fra medarbeiderne er avgjørende i Hardware-nettverkets sammenheng.

     

    Med tanke på grunnen til at man solgte, så kan det igjen være så mangt. Det er jo ganske naturlig for en gründerbasert bedrift at gründerne trekker seg ut på et tidspunkt. Det kan være mange grunner til det. Det enkle argumentet er penger, men det kan være sviktende motivasjon, at det man var med å starte har forandret seg i stor grad (man kjenner seg ikke helt igjen i det man gjør lenger), at man vil gjøre noe annet (ok, det var et morsomt eksperiment - værsågod neste!), osv. Dette er dekket grundig i ulike litteratur.

    I dette konkrete tilfellet var det jo mange av gründerne som valgte å bli når Orkla Media kom inn som eiere - det var først senere, når Orkla Media ble Edda Media, at flere valgte å gå andre veier (av ulike årsaker).

     

    Når du spør om hva som er grunnen(e) til at det går i denne retningen, så vil det vel være flere ulike meninger/oppfatninger om dette. Avhengig av ståsted.

    Eierne, dersom de gjør grep som gjør at Gamer.no går sine egne veier, kan være fullt berettighet i å gjøre dette fordi de mener det er til det beste for Edda Media. Gamer.no-gjengen kan mene dette er det beste for sin del, og ha tatt initativet til dette selv.

    Det kan i grunnen være så mange årsaker her, så det er dumt å spekulere i dette. Forhåpentligvis kan vi få en avklaring på dette fra noen som sitter på informasjon.

  6. Det er også veldig lett å romantisere over at alt var så mye bedre før. Faktum er iallfall at Tek.no-nettverket aldri har hatt så mange brukere/lesere som i disse dager - med over 400 000 unike norske, lesere pr uke. Ja, det blir en knekk når Gamer nå forsvinner ut, men ved å legge sten for sten skal vi klare å fylle det tomrommet som blir der.
    Men det bør taes notis av at det er ganske mange brukere som savner entusiasme-artikklene og virkelig går i dybden på ting og faktisk lager egne dyktige artikkler, før var der pre-releases av hardware å få tak i ifra AMD og Intel og annet ting, jeg kan ikke sist huske jeg leste slike spennende tester på hw.no.

    Her kan man vel enkelt se at her er det noen som baserer alt på tall og ikke innhold. Litt morsomt at det her baserer seg på at tall gjør alt bedre. Kanskje når det gjelder penger, men ikke når det gjelder innhold.

     

    For å komme Howard litt i forsvar så kan jeg si at man her vrir litt vel mye på ordene hans. Howard har vært opptatt av innhold all den tid jeg har erfaring med han og han har også satt ned foten kraftig når enkelte i nettverket kom med holdninger hvor sensur skulle foregå av kommersielle hensyn. Noe han aldri ville gjort om penger var hans motivasjon fremfor innhold på dette forumet.

     

    Å påpeke at nettverket (deriblant Gamer) har vokst mye de siste årene er ikke synonymt med at man tenker penger over innhold. Det er ganske så urettferdig stråmann å komme med. Jeg har mottatt mange mail i min tid, fra alle siter (også Gamer) hvor det skrytes over nye rekorder i besøkende. Jeg ville aldri anklaget noen av dem for å tenke på penger fremfor innhold av den grunn. Lesere får man om man kan tilby noe man ønsker å lese. Selv for de som er opptatt av antall lesere så er det viktig med kvalitet. Det henger sammen. Det er jo greit å presentere et nyansert bilde av det hele og jeg tror ærlig talt ikke Howard er den å skyte på.

     

    Bare et lite innspill. Og folk som kjenner meg vet jeg er allergisk mot budsjetter, overskudd og alt det der fjaset. Kanskje vi en dag kan avskaffe penger totalt. Men inntil da er det noe av premisset for å drive. Både Gamer og den nye siden vil være opptatt av å tjene penger. Som best gjøres ved å sørge for best mulig innhold.

     

    Det som har skjedd med Hardware-nettverket (nå Tek.no-nettverket) er mange ting. Det blir unyansert og for enkelt å fremsette enkle påstander. Jeg vil derfor forsøke å komme med en litt mer inngående versjon.

     

    Jeg var (og er fortsatt delvis) engasjert i Hardware-nettverket (sorry, blir ikke vant til å kalle dette Tek-nettverket, uten at det er noe galt med det navnet :).

    Jeg har sett utviklingen gå sin gang over mange år - fra den spede begynnelse på "gutterommet" - til en brikke i et større konsern slik det er i dag.

    Hele veien har det vært engasjerte medarbeidere, troen på det man gjør/gjorde og et veldig godt mijø som har drevet dette fremover. Og fremover har det gått. Veksten har vært formidabel - og forhåpentligvis vil denne vare fremover også.

    Samtidig er det klart at det med nye eiere melder seg nye behov - dette behøver ikke alltid være profitt, men kan være en annen strategi eller ønske om utvikling i en annen retning.

    Dette må man ha respekt for - og det er helt og holdent de som eier "sjappa" som kan bestemme. Har man solgt ut 100%, kan man heller ikke forvente å sitte med kontrollen lenger.

    Så den saken burde være klar for alle og enhver. Om man så ikke LIKER de endringene som skjer, så får det være. Der må man jo ha tro på at de som eier og utvikler produktene, samt de som jobber der, ivaretar det som gjør at leserne kommer til siden(e).

     

    Det som imidlertid er viktig, og det er noe jeg vil understreke, er at det er vesentlig at de som kommer inn som nye eiere tar hensyn til en del ting som ligger der når man kommer inn.

    Det er fornuftig bedriftsøkonomi/strategi å ta vare på de suksesskriteriene som ligger i en bedrift - selve grunnen(e) til at selskapet går bra (m.m - slå gjerne opp i BI-boka ;). Dette bør jo være en selvfølge dersom man vil at det skal gå bra økonomisk.

    I tilfellet med Hardware-nettverket var noen sentrale faktorer:

    - Det engasjementet og de dyktige medarbeidere man hadde (og da i stor grad de som jobbet freelance, som modererte, hjalp til på arrangementer, osv.)

    - Den bedriftskulturen man har bygget seg opp med tanke på "sånn gjør vi det i vår bedrift". Dette er for mange litt gresk, men er nok vesentlig i de fleste sammenhenger (ikke bare i bedrifter). Viktige trekk ved Hardware-nettverkets kultur var gjensidighet, flat struktur, engasjement, det at ulike meninger kunne drøftes fritt, tro på det man drev på med og et sterkt samhold (igjen bare et lite uttdrag)

    - De ildsjelene man tiltrakk seg - og som startet opp ulike "søsternettsteder" så som Kulturo.no, Programmer.no, Overklokking.no, Amobil.no og ikke minst Gamer.no. Disse tilførte Hardware-nettverket noe vesentlig, og var aktive bidragsytere både til egne og hverandres sider.

     

    Om dette er noe Edda Media har klart å ivareta, blir ikke opp til meg å bedømme (velger å ikke gjøre det, i alle tilfeller ;).

     

    Innlegget er mer ment som en liten avklaring uten å komme med konklusjoner.

  7. Til nPulz:

     

    Ja, men du er nok over gjennomsnittet oppegående på dette :)

     

    Jeg tror at mange av HW.nos lesere:

    A) Har kjøpt Mac uten at de nødvendigvis kan sette opp noe slikt som dette selv, og nettopp har kjøpt Mac fordi de har et inntrykk av at Mac og produkter merket med "Mac/Apple" på en eller annen måte, er mer brukervennlige.

    B) Leser og forstår hele artikkelen (og ikke noe tull om at hw.nos lesere er nerder alle sammen - den holder ikke lenger ;)

     

    Punkt A kan jo bli et problem for Apple dersom mange 3. partsleverandører leverer såkalte "Mac-produkter" uten at de er integrert i særlig grad. Da mister de kontrollen over sammenhengen mellom hw og sw, som jeg tror er ganske viktig for Apple sitt image som brukervennlig. OK, de har Bootcamp, men den er jo "velsignet" av Apple.

     

    Og de jo som kjent ganske opptatt av sitt image...

  8. Kanskje litt hardt å ta i når det står "HP lager hjemmeserver for Mac", og så kan man hverken sette opp denne eller administrere den fra Mac...

     

    Dersom det står "laget for Mac", så forventer jeg som Mac-bruker A) enkelt "out-of-the-box"-oppsett fra Mac OS X, B) enkel administrasjon fra intuitivt brukergrensesnitt.

     

    Synes det er villedende, folkens! Forventer litt mer av HW.no, som vet/burde vite hva dette egentlig dreier seg om.

  9. Jeg synes at det er bra at Akam.no forsøker å treffe litt bredere enn de kanskje tradisjonelt har gjort.

     

    Det er to grunner til dette som jeg ønsker å fremheve:

     

    1. En generell grunn er at man helt fint kan "folkeliggjøre" seg på denne måten fordi sidene i Tek.no-nettverket etterhvert når ut til så mange flere enn de som er mer/spesielt interessert i foto/kamera. Det kan da bli uheldig å gå for snevert ut. På den annen side kan man innvende at man bør pleie sine kjernebrukere og være trofast mot de som har støttet opp om Akam.no. Synes likevel Akam.no har nok å gå på her.

     

    2. Nå er det veldig snart jul. Og før jul er det en ikke uvesentlig større mengde forbrukere som benytter Akam.no som referanse ved kjøp av utstyr, enn det er ellers i året.

     

    Og for å understreke dette, står det tydelig forklart i testens innledning hva denne testen har som formål.

     

    Så all honnør til Akam.no og journalist/tester Renberg for dette!

     

    Og forøvrig god jul (med harde pakker) til alle!

  10. hva er strømforbruket til en SSD i forhold til en HDD?

     

     

    hva er strømforbruket til en SSD i forhold til en HDD?

    Strømforbruket på OCZ SSD II er lavere ennn strømforbruket til Velociraptor. OCZ disken i testen bruker 0,75A på 5V hvilket som gir 3,75W.

     

    Strømforbruker på Velociraptor er oppgitt til 0,95A på 5V linja og 0,3A på 12V linja, dette gir da 4,75W + 3,6W = 8,35W. Som igjen er 2,226 ganger mere enn OCZ disken.

     

    Edit: Etter å regnet regnet på disse tallene er jeg forbauset over hvor lite effekt en hardisk engentlig bruker.

     

    Toms Hardware hadde en test av flere SSD-enheter, og kom fram til overraskende svar.

     

    The SSD Power Consumption Hoax

     

    Virker ikke til at teknologien er moden enda - langt derifra.

  11. Jeg har det oppsettet, litt stress å installere, men fungerer greit, med en Seasonic 430 i nedre kammer og undervoltet nexus hører man det ikke om det er under pulten, har også en undervoltet vifte i hovedkammeret. Et par merkneder dog: Harddsikene r det svakeste leddet, de blir bedre v å ha det i en lyddempet bos, men da ofte varme, og vibrasjoner blir også spredd, mao må harddisken vibrasjonsisoleres. Ditto med selve reserator-tårnet, motoren overører vibrasjon til flaten den står på, med påfølgende lyd, få den vibrasjonsisolert fra underlaget (med liggeunderlag eller noe annet mykt)

     

    AtW

     

    Har også Seasonic 430 i min "server"-boks (Antec P180). Når det gjelder disker så har jeg to 3,5"-disker i nederste del av kabinettet som inneholder multimedia-filene jeg kjører fra denne boksen/lagrer på denne boksen. Disse er satt til å skrus av etter 5 minutter (man kan velge dette enkelt). System-disk, som stort sett kjører hele tiden er en 2,5"-disk i gummi-oppheng (=null lyd). Så den synes jeg at jeg har løst greit. Forsøkte også med oppstart fra et 8GB CF-kort, men det var ingen merkbar forskjell utenfor kabinettet. 2,5" avgir også LITE varme i hoveddelen av kabinettet.

  12. Har ikke lest hele tråden, men vil frabe alle å kjøpe antec p180 og 182.

     

    Dette kabinettet er alt for lite å jobbe i og har særdeles trang plass til det meste. Viftene som følger med er ok stille, men hører de når det ikke er andre til stede. Det er skikkelig vanskelig å bygge i 182, spesielt med mange harddisker, med ledninger som krasjer med strømforsyninga som også er umulig å komme til hvis man har avtagbare ledninger på den. At det ikke er plass til vifte nederst gjør sitt at harddiskene blir fine og stekte, og det er bare plass til 6 harddisker hvis man ikke bruker noe fancy 5.25" overgang.

     

    At det er viftehull i toppen er perfekt med tanke på at alle som har en tredjeparts kjøler på cpu kanskje ikke får plass til vifte der, så det blir et ubrukelig åpent hull som trekker til seg støv.

     

    Sorry offtopic men bare så at så mange anbefalte dette kabinettet :/

    edit: slenger meg på bærbar-anbefalingen!

     

    De fleste løsninger som brukes "rett ut av boksen" ville ikke appellere til de av oss som forsøker å få en stillegående maskin. Så heller ikke med Antec P18x-kabinettene. En av de vanlige modene med (blant andre) disse kabinettene er å bytte ut standardviftene med mer stillegående varianter, gjerne tilknyttet en viftestyring.

     

    Når det gjelder plass og bygging, med trekking av kabler, m.m. så syntes jeg Antec P182 fungerer utmerket. Blant annet har de jo gjort det mulig å trekke mange kabler på baksiden av hovedkortplaten. Dette forhindrer mye kabelrot i selve kabinettet, og gjør sitt til at luftflyten blir god - som igjen gjør det lettere å holde stille.

     

    Har selv en modulær PSU, og tre HDD i nedre del (en raptor og to andre disker). Synes det var lekende lett å sette inn PSU og HDD, samt få plass til vifte i nedre kammer (flyttet den etterhvert, da det var mer enn nok med kjøling fra viften i PSU).

     

    Så jeg forstår ikke kritikken her.

  13. Sikkler litt etter det Antec P182-Chassiet... men, det blir for trangt mellom HDD og HK/Skjermkort.

     

    jeg har nesten samme oppsett som denne fyren sitt

    faktisk den beste løsningen jeg har sett på lenge (IMO)

    er sikkert 10cm mellom HK og HDD rack...

     

    finnes det kabinetter med god avstand mellom HK og HDD i SilentPC-klassen??

    må jo ha plass til 6HDD og 2-3skjermkort...

     

    Hei, på Antec P182-kabinettet så kan du helt enkelt plassere opptil 4 HDD i eget, adskilt rom nederst i kabinettet (der sitter kun HDD + PSU). Fordelen er at det da ikke avgir varme til "hovedrommet" der GPU, CPU og HK + andre komponenter sitter. I tillegg er kabinettet genialt på støy sånn ellers. Les silentpcreview.com for mer info (som andre også har nevnt her). Så da blir det ikke så stort problem med et par disker ved GPU.

     

    Har forøvrig selv to oppsett med Antec-kabinetter.

     

    En "server" med multimedia-filer på, den går på en nedklokket AMD-prosesser med Scythe Ninja passiv CPU-kjøler, med 2 disker i RAID (i det nederste rommet sammen med en stillegående PSU) + 2,5" disk med systemet på (plassert i øverste rommet, men avgir jo minimalt med varme). Dette oppsettet sitter i et Antec P180-kabinett, og med viftestyring og Nexus-vifter er dette tilnærmet lydløst inntil en halv meter fra.

     

    Det andre oppsettet står i et Antec P182 kabinett, og består blant annet av et Nvidia 8800Ultra kort, en Core2Duo E6850@3,6GHz på Noctua-kjøler (Uh12f), Raptor 150GB disk + en annen disk, 620w PSU, m.m. Dette styres også av en viftekontroller (Sunbeam) - og har et meget hyggelig støynivå selv på høy last.

×
×
  • Opprett ny...