Gå til innhold

EYEDEE

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EYEDEE

  1. Hei, jeg har kjørt opp en billig/gammel dell-maskin som media center (vista ultimate), har tidligere kjørt XP-versjonen på den... og det fungerer helt greit.

     

    Men - det hele går litt tregt, og jeg lurer på om det er noen her som har erfaring/anbefaling hva som kan være flaskehalsen i dette systemet...

     

    Så kjapp spesifikasjon;

    2,4 GHz celeron prosessor

    1,25gb minne

    ati radeon 9250 skjermkort

    en hel haug med harddisker

  2. ikke dumt.. ikke dumt.. begge alternativene ser ut til å være verdt å prøve! jeg liker å fikle litt, så det er helt greit.

     

    Men når det gjelder tv-guiden i mediaportal, støtter den norske kanaler?

     

    Og hvordan er mediaportal kontra MCE når det gjelder krav til systemet det kjører på? Maskinen jeg kjører MCE på nå er ikke akkurat designet for den jobben. (standard dell maskin til 2300 for.. 2-3 år siden - med litt ekstra ram, et par store harddisker og tuner - men bare for å ha sagt det, fungerer det overaskende bra ;)).

  3. Hei, jeg har endelig fått satt opp windows media center 2005 i stua her, og alt fungerer veldig bra. Men jeg har en laptop som også har media center (men ikke tuner), og lurter på om det er mulig å "koble den sammen" med stue-pcen på lik linje som man kan med en xbox 360 eller andre "extender"-bokser.

     

    Det burde jo i teorien fungere.. og isåfall kan jeg ligge i hengekøya i hagen og se på tv på laptopen nå i sommer, men jeg har søkt en del etter informasjon - uten egentlig å ha funnet noe konkret.

     

    noen som har vært borti dette?

     

     

     

    *kristian

  4. Hei, jeg har et veldig merkelig problem her nå..

     

    Jeg har en maskin som jeg for tiden kjører windows xp på, det er vel en 3 år gammel installasjon og selv om den har alt av oppdateringer så er den sliten og like greit å reformatere. Av diverse grunner tenkte jeg å kjøre inn windows2000 på den.. og her kommer det ..

     

    Når jeg booter maskinen, og skal installere windows2000 - så fungerer rett og slett ikke tastaturet. Jeg har forsøkt flere forskjellige cder.. har også prøvd et par linux-cder - tastaturet fungerer rett og slett ikke når jeg booter fra cd. Jeg har aldri hatt noe lignende problem som dette før så setter stor pris på om noen har vært borti noe av det samme før!

     

     

    Mvh, Kristian

  5. sjekk først at din raidkontroller er støttet i linux

    6780632[/snapback]

     

    "HighPoint RocketRAID 454 4P ATA133 RAID5" er det vist jeg har.. på norek står det at det er støttet i "Microsoft Windows 98, Microsoft Windows NT 4.0, FreeBSD, Red Hat Linux, TurboLinux, SuSe Linux, Caldera OpenLinux, Microsoft Windows 98 Second Edition / Windows ME, Microsoft Windows 2000 / XP" - da burde det vel strengt talt funke under ubuntu og?

     

     

    Mvh, Kristian

    6782090[/snapback]

     

    Nei, rocketraid har egne, sjelden oppdaterte drivere, som kanskje funker.

     

    Jeg har noe erfaring med disse og kommer aldri til å bruke dem igjen.

     

    driveren de har gitt ut kompilerte og fungerte tilsynelatende bra i Fedora Core 3, de to første kjerneoppdateringene. Etter dette har den aldri mer kompilert, dvs på kernel updates etter dette.

     

    Jeg prøvde senere en 8 porters sata-kontroller, og denne har jeg aldri fått kjørt opp.

     

    Da er det bedre å kjøre software raid, og finne en ren sata-kontroller

    6782731[/snapback]

     

     

    hey, diskene er ikke sata. hvilken kontroller ville du anbefalt som funker bra på ubuntu da? (worst case scenario)

  6. sjekk først at din raidkontroller er støttet i linux

    6780632[/snapback]

     

    "HighPoint RocketRAID 454 4P ATA133 RAID5" er det vist jeg har.. på norek står det at det er støttet i "Microsoft Windows 98, Microsoft Windows NT 4.0, FreeBSD, Red Hat Linux, TurboLinux, SuSe Linux, Caldera OpenLinux, Microsoft Windows 98 Second Edition / Windows ME, Microsoft Windows 2000 / XP" - da burde det vel strengt talt funke under ubuntu og?

     

     

    Mvh, Kristian

  7. Hei, jeg har et lite spørsmål om hvilken linux distro jeg burde velge da jeg skal gjøre om en veldig streit filserver (ingen web, database eller lignende) - kun serve filer ut via samba til windows klienter.

     

    Maskinen har raid med 4 250gb disker i raid 10 - i tillegg til en systemdisk. Og har et par gb ram og en p4 2,4ghz prosessor.

     

    Jeg har lekt meg litt med diverse linuxdistroer før, men har ingen inngående kunnskap om å sette opp servere, så vil helst ha noe som er enklest mulig å sette opp og ikke minst vedlikeholde/oppdatere.

     

    Jeg vurderer sterkest ubuntu server... siden de er så i vinden om dagen.. men er det egentlig vits i å installere server-utgaven om jeg ikke skal ha noe som helst web/mail/etc-server på den?

     

     

     

    Takker for alle svar!

  8. Nå har jeg faktiskt fått det til, og feilen var overhooodet ikke det jeg hadde regnet med. Det var faktiskt grafikkkortet (NVIDA Quadro FX Go 1400) som hadde kødda med tasteoppsett når det ble installert.. Det hadde lagt inn noen "hotkeys" som jeg måtte deaktivere for å få alfakrøllen til å komme frem igjen.

     

    Men nå fungerer alt helt perfekt igjen.

     

     

    Mvh, Kristian

  9. hey, norsk tastatur og norsk tegnsett valgt ja.. det er også i alle programmer. og alt annet av tegn fungerer helt fint.. har brukt maskinen i 5 dager etter reformat nå, og ikke funnet noe annet som er merkelig.

     

    alfakrøllen er også i tegnkart.. den står oppført der som U+0040 Commercial at - gjør den det hos dere også?

  10. Hey! Jeg har et veldig merkelig og sært problem, som jeg håper noen andre kanskje vet hva kommer av..

     

    Jeg har en dell precision m70 bærbar pc, som gikk litt tregt og hadde problemer - så jeg fant ut at det greieste var å ta en ordentlig reinstallasjon på den - installere alt av programmer jeg vanligvis bruker og så ghoste hele maskinen slik at jeg slipper å gjøre det igjen.

     

    Men jeg fikk et problem når jeg reformaterte som jeg virkelig ikke forstår.. og det er at jeg ikke lenger kan skrive @. (så jeg må copypaste den hele tiden nå), men jeg kan skrive 2, jeg kan skrive £$ - så det er ikke noen hardware-feil. Har også prøvd med eksternt tastatur med samme resultat.

     

    Så er det noen som har vært borti noe lignende? For meg virker det helt fjernt.. iallefall siden ALT annet fungerer optimalt nå. Har naturligvis kjørt virusscan og adaware.

     

     

     

    Kristian

  11. Hei Kan, jeg tror faktiskt man kan surfe tv-kanaler om man har en windows htpc og et par xbox 360... tror det heter windows media extention eller noe.

     

    Det er iallefall en løsning jeg vurderer.. ha en sentral htpc/server, og 3 xbox 360 koblet til hver skjerm.

     

    Men jeg skulle ønske det kunne vært enda lettere å styrt systemet, altså jeg skulle gjerne sluppet å ha de xboxene koblet overalt. Hvordan er det foreksempel mer fete hotell gjør dette.. de har jo bare vanlig tv med fjernkontroll som man kan se alt av tv-kanaler, velge filmer og surfe på nettet (på en ekstremt dårlig måte) - uten egen boks koblet til hver skjerm/tv..

     

    Nå har jeg ikke akkurat tenkt å åpne hotell i huset mitt, men det virker litt tungvint å måtte ha 3 separate xboxer for å styre det systemet her..

  12. bare en liten ting når det gjelder budsjett.. selv om jeg ikke har satt av noe ordentlig budsjett på akkurat denne tekniske biten, så er totalbudsjettet på renoveringen 850 000. Jeg har allerede skiftet tak, satt inn enorme takvinduer/skylights, revet stort sett alt av vegger og satt opp nye bedre romløsninger i 2.etasje, skiftet det meste av dører, etterisolert en haug med vegger, malt hele huset utvendig, ny skorstein, nye takrenner, malt alle vinduer, byttet et par punkterte vinduer, bygd om hele inngangspartiet innvendig... og sikkert mye som jeg har glemt/fortrengt akkurat nå.

     

    Nå i sommer skal kjøkkenet flyttes ut i stua (som er rundt 70m2), og det som tidligere var kjøkken skal bli et STORT bad (14m2) med boblebad og forhåpentlgvis htpc/media center koblet til vanntett lcd-skjerm fra tilevision.no.

     

    Så poenget er at hvis det koster noen ekstra tusenlapper for et system som er mer fremtidsrettet enn andre.. så dekker forhåpentligvis lånet mitt det og. ;)

  13. Hei, takk for svar!

     

    Min viktigste kompetanse er vel det at jeg er engasjert og gira på det her, og at jeg elsker DIY-prosjekter. Men jeg har vel satt opp noen servere (mac, linux, win) og også nettverk på et par kontor jeg har jobbet.. og også et provisorisk nett hjemme nå. Jeg har vel ingen voldsom teknisk kompetanse på det, men jeg har iallefall brunt belte i å lese howtos og google.

     

    Jeg har ikke noe budsjett på dette enda, driver litt research på det først. Få noen til å sette opp alt for meg er uaktuelt, da det å sette det opp er minst halve morroa for min del.

     

    Har lest noen av guidene til mastif når de har ligget på forsiden her, men får kanskje ta og pløye gjennom alle 10 i kveld så jeg får det under huden.

  14. Hei, jeg holder for tiden på å planlegge renovering av mitt murhus fra 50tallet, og akkurat nå holder jeg på med den tekniske biten. Og forhåpentligvis er det noen her som kan tipse meg om løsninger som fungerer bra!

     

    Det jeg er ute etter er et velfungerende "home media system", altså et system hvor jeg har en sentral server med en del filmer og musikk liggende.. og også tilgang til tv-kanaler. (noe jeg idag får via vanlig kabel-tv, men switcher vel til ip-tv når det kommer for fullt).

     

    Jeg kommer til å ha 4 tv`er rundt i huset (bad, stue, hjemmekino og soverom) - og vil gjerne at dette systemet skal være tilgjenglig overalt. Jeg har ikke noe behov for å surfe på internett via disse skjermene, men vil altså ha tilgang til musikk, film og tv.

     

    Av utstyr jeg skal ha så er iallefall vanntett tv fra tilevision (http://www.tilevision.no/),

    også blir det vel å kjøre windows media center som software-løsning.

     

    Men utover det har jeg ikke peiling selv, hva er det som blir bindeleddet mellom denne maskinen og de 4 forskjellige "terminalene" rundt i huset? Anybody?

  15. Da har nettopp min helt nye acer travelmate 8100 kommet, som jeg hadde tenkt å bruke som en workstation nå fremover, men jeg har et stort problem - og det er at den ikke fungerer plug-and-play med skjermen min som er en apple cinema display 23". Det er naturligvis DVI-inngang på aceren, og den har også et ganske fett ati mobility radeon X700 skjermkort med 128mb ram (noe som strengt talt er bedre enn det apple shipper powerbookene sine med om dagen).. så er det noen som har vært borti dette før, eller som har noen tips til hva jeg kan/burde prøve/teste - LET ME KNOW!

  16. http://www.acnc.com/04_01_05.html <- leste den guiden som var linket fra raid-guiden.. jeg hang meg opp på et avsnitt der, og lurer på om noen her har erfaringer med akkurat det:

     

    Difficult to rebuild in the event of a disk failure (as compared to RAID level 1)

     

    Det gjelder altså raid5, er det noen som har prøvd å rebuilde dataen om en disk har gått til helvete under raid5? Det er ikke sånn at man må sende hele dritten til ibas eller lignende?

×
×
  • Opprett ny...