Gå til innhold

Microplex-HPF

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Microplex-HPF

  1. 100 år..? Er dette riktig? I hvilken forstand, i så fall? 100 med konstant hektisk jobbing?

    Nei, det er MTBF som er oppgitt til 1.000.000 timer (ca. 114 år). MTBF er et uttrykk for pålitelighet og har ingenting med forvented levetid å gjøre.

     

    Skal du regne MTBF for mennesker så kan du se på denne tabellen

    http://www.ssb.no/dode/tab-2009-04-16-05.html

    I 2008 var det for aldersgruppen 10 år 6 av 99611 mennesker som døde før de fylte 11 år. Det gir MTBF på ca. 16600 år hvis de dør like før de fyller 11 år. For aldersgruppen 50 år er den falt til ca. 400 år. For hundreåringer er den bare ca. 2.5 år. Sammenligningen halter litt, siden døde mennesker ikke lar seg reparere så blir det egentlig MTTF (Mean Time To Failure) isteden, men den duger uansett som eksempel på hvordan man ikke skal bruke MTBF.

     

    For disker gjelder det samme, MTBF vil variere med alder (og ytre faktorer/driftsmiljø). MTBF har begrenset verdi dersom det ikke samtidig opplyses om hvordan man har kommet frem til MTBF tallet.

     

    Denne kan være verdt å lese http://www.pcguide.com/ref/hdd/perf/qual/specMTBF-c.html

     

    --

    Hans Petter Faale

  2. Skulle bestille pcdeler idag, og som jeg har gjort tidligere skulle jeg velge hentebu i sarpsborg og få varene samme dag. Men da jeg skulle bestille så gikk det ikke ann å velge hentebu i sarpsborg (det samme gikk heller ikke hos microplex som har lager på samme sted).

    Det stemmer og hovedårsaken er beliggenheten. Lokalet vårt er pr. idag i Sarpsborg. Hvis vi skal ha hentebu bør den nok ligge mellom Fredrikstad og Sarpsborg i området fra 109-senteret til Østfoldhallen. I tillegg er lokalet vårt godt gjemt inne på et avsperret fabrikkområdet, en hentebu bør ligge lett tilgjengelig og godt synlig fra riksveien.

     

    Sannsynligheten for at vi åpner en ny hentebu er større enn at vi ikke kommer til å gjøre det. Det er egentlig egnede lokaler som er den største utfordringen.

     

    --

    Microplex Norge AS

    Hans Petter Faale

  3. Og det er mulig det er en viss sammenheng når det gjelder komponentkvalitet som Faale nevner, selv om jeg har små "svake" Silverstone og Seasonic her som jeg inbiller meg har utmerkede komponenter.

    PSUer fra det midtre til nedre segmentet er så presset på pris at det blir lite produsentene kan tillate seg. Jeg satt nettopp og så gjennom testen på Tt PSUene på Anandtech og la merke til denne kommentaren:

     

    http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3460

    "....but at least we can look forward to testing some decent power supplies that cater to users that don't need hundreds of watts of power. Finding good quality PSUs for this market has become increasingly difficult...."

     

    Corsair nøyer seg vel også med 3 års garanti (mot 5 år for de andre PSUene) på nye CX400.

     

    Både Silverstone og Seasonic har et omdømme å ta vare på så skal man velge PSU i det nedre ytelsessegmentet så er nok de greie valg vil jeg tro.

     

    --

    mvh

    Hans Petter Faale

  4. Jeg hev meg nylig på et tilbud netshop hadde på deres Mist 1000W, men det var kanskje ikke noe lurt kjøp om maskinen vil gå mye idle?

    Jeg kjørte i dag en test på MIST 1000W der jeg belastet PSUen fra 25W og opptil 1100W. Testutstyret vi bruker er identisk med det Anandtech bruker. Du ser resultatet her

    http://www460.pair.com/hpfaale/psutest/mist_1000W.xls

    Effekt ut har blå tekst, virkningsgrad har rød tekst.

     

    Med utgangspunkt i de 3 systemene til Anandtech

    http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/s...?i=3413&p=2

    så kalkulerte jeg tapene for MIST 1000W og Thermaltake 450W

    http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/s...?i=3460&p=7

    og i kroner og øre så blir det noe slikt

    http://www460.pair.com/hpfaale/psutest/idle.xls

    ved en snittpris på 83 øre/kWh

    http://www.ssb.no/emner/10/08/10/elkraftpr...08-10-01-02.gif

     

    System 1 er såpass "lett" at jeg tviler på noen velger å kjøpe en 1000W til det. Til system 3 er ikke 450W tilstrekkelig så vi står igjen med system 2 som mest relevante eksempel. Lar du system 2 idle 24 timer/dag 365 dager i året så koster MIST 1000W deg litt i overkant av kr.70 ekstra pr. år i strømutgifter. Om det forutsettes at vi uansett fyrer i 8 av årets 12 måneder så står vi igjen med at det koster et sted i området kr.20-25/år. I virkligheten vil du også bruke PCen og du vil nok også skru den av når du drar på ferie så kr.15-20/år er nok mer reelt.

     

    Samtidig. Hva er forskjellen på deres MIST Rev2 og Rev3 PSUer?

    Av det jeg kommer på i farten så bruker R3 en annen type avtagbare kabler og jeg tror også vi øket effekten noe på 12V.

     

    --

    mvh (og med forbehold om feil)

    Hans Petter Faale

  5. Takk for lenken, men jeg har allerede sjekket 80-plus sine sider, men skulle gjerne sett på 220V, og på lavere effekt, 20% er trss alt ganske mye på forskyninger med så høy makseffekt.

    Anandtech har testet den ned til 10% ved 230V (og forsåvidt 120V og 90 V også)

    http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/s...?i=3452&p=5

    "To get the best overview of a power supply, we load each unit with 10%, 20%, 50%, 80%, 100%, and 110% of the specified output."

     

    Resultatet her

    http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/s...?i=3452&p=7

    er litt i overkant av 73% ved 10% belstning.

     

    --

    mvh

    Hans Petter Faale

  6. Forøvrig blir det interessant å se hvordan disse enermaxene gjør det,

    Ventetiden er over :)

    http://www.80plus.org/manu/psu/psu_join.aspx

     

    Tankegangen din er riktig, ved 2-400W belastning burde en 500W ha bedre virkningsgrad enn en 1000W. Men, forbrukerenes betalingsvilje for en 500W er mindre enn for en 1000W og det setter begrensinger for hva slags komponenter og tekniske løsninger som kan benyttes.

     

    --

    mvh

    Hans Petter Faale

  7. På samme måte som effektiviteten går ned på svært høy load er effektiviteten gjerne dårlig på lav load også.

    Stemmer, og grunnen til det er at det er forskjellige typer tap i en PSU.

     

    Noen tap er tilnærmet konstante gjennom hele PSUens belastningsområde. Eksempel: Kjøleviften som ikke er temperaturregulert, men går med konstant turtall uansett belastning.

     

    Andre tap er belastningsavhengige. Eksempel: Strømvarmetap (I²R-tap) som øker kvadratisk.

     

    Ved lave belastninger vil de konstante tapene representere en stor andel, ved høyere belastninger bare en liten andel. For de belastningsavhengige tapene er det omvendt.

     

    Tegner du opp en virkningsgradskurve vil den altså første stige fordi de konstante tapene %-vis utgjør en mindre og mindre andel samtidig som belastningstapene ikke øker så mye. På et gitt punkt (max. virkningsgrad) utgjør de konstante tapene bare en liten andel, belastningstapene har tatt over og øker såpass raskt at virkningsgradskurven begynner å falle.

     

    --

    mvh

    Hans Petter Faale

  8. Er det bare jeg som synes det virker som om 90% av det vareutvalget microplex var gode på nå er borte, og erstattet med forbrukerelektronikk.

    Mange av varene er ikke på den nye nettbutikken, men de kommer etterhvert som vi får ferdig produktsidene. Med unntak av en del casemodartikler, samt artikler vi uansett hadde faset ut, så vil alle de "gamle" produktene bli lagt ut.

     

    Ideelt sett burde produktsidene vært ferdige før vi byttet, men drift og vedlikehold av gammel nettbutikk parallellt med overføring av varer til ny nettbutikk var for ressurskrevende så vi valgte å ta ned den gamle nettbutikken "før tiden".

     

    Ordrehistorikken fikk vi dessverre ikke med oss til det nye systemet så de som har spørsmål om det må kontakte oss pr. email.

     

    --

    Microplex Norge AS

    Hans Petter Faale

  9. Og jeg hadde hatt den lenger enn jeg trodde. Kjøpt september 2006.

    Tidspunktet er viktig, det var derfor jeg ba deg finne ut når du hadde kjøpt den.

     

    Du har hatt den i nesten 2 år og ikke 1 år. Da er det ikke R3, sannsynligvis heller ikke R2, men R1. Som jeg skrev her

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...;#entry11281698

    så ble Fuhjyyu brukt i noen av de PSUene og bildene dine viser at det er Fuhjyyu kondensatorer i MISTen din. Jeg skrev også i dette innlegget

    https://www.diskusjon.no/index.php?session=...&p=11309527

    at PSUene med Fuhjyyu kondensatorer har en relativt høy feilrate, 3.5-4%.

     

    --

    Hans Petter Faale

    Microplex Norge AS

  10. Ifølge Microplex-HPF er Fuhjyyu kondensatorer brukt i Mist sine strømforsyninger helt opp til og med Mist Rev 3. Det betyr at det finnes Mist strømforsyninger helt opp til Rev 3 som er heftet av disse problemene. På Mist Rev 3 som du får kjøpt i dag er Fuhjyyu kondensatorer ikke lenger brukt.

    Jeg skrev i et tidligere innlegg dette "Fuhjyyu korrigerte elektrolyttproblemet i 2006 så Fuhjyyu som ble benyttet i første produksjonsbatch av R3 skal være OK."

     

    Mist 500W-R3 med faste kabler og 600W-R3 bruker nå CS (12kj) kondensatorer som jeg ville holdt meg langt unna.

    Du hadde forsåvidt en lignende påstand her

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...p;#entry9569590

    "CS kondensatorer er derimot et lite kjent merke uten egen webside, og de er mye dårligere enn Teapo". Du visste ikke fabrikatet og du fant ikke websiden, men likevel visste du nok til å påstå at de er mye dårligere enn Teapo.

     

    På bildet under så kan du se en defekt CS (12kj) kondensatorer fra en ATNG strømforsyning, som er samme produsent som lager Mist sine strømforsyninger.

    Jeg er ganske sikker på at du ikke finner en eneste slik kondensator i noen MIST PSU. Tilsvarende 12KJ kondensatorer i MISTene er fra WH-serien

    http://www.12kj.com/pro/WH%20.pdf

    De har en skarp grønnfarge og er lokalisert i området der kablene er loddet til kretskortet. WH-serien er laget spesiellt for SMPS, dvs. den type strømforsyninger som bl.a. benyttes i PCer. Jeg kjenner ikke til noen feil med de kondensatorene.

     

    --

    Hans Petter Faale

    Microplex Norge AS

  11. Skulle vært intressant å få opplysning om feilraten på Mist etter rev.1.Kanskje ligger den på linje med andre psuer som skal være av bra kvalitet?

    Når det gjelder 500W og 600W, R1 og R2, så har vi ikke eksakte tall for hver av dem, men vi vet at R1 har høyere feilrate enn R2. Ser vi dem samlet og basert på antallet vi returnerte til produsenten i fjor sommer + de vi har liggende nå så er feilraten 3.5-4%. Det er for høyt, men hadde det ikke vært for Fuhjyyu sitt "bidrag" så hadde R1 og R2 feilraten samlet vært 1-1.5% og det hadde vi vært fornøyde med.

     

    500W-R3: 1.06%

     

    600W-R3: 0.87%

     

    1000W: 0.78%

     

    Vi hadde før 2005 erfaring med både Fortron og CWT (begge var og er bra produsenter) som produsent for MIST PSUer så vi visste omtrent hvor feilraten burde ligge når vi byttet produsent. Om feilraten etter 2005 hadde vært for høy så sier det seg nesten selv at vi ikke ville hatt samme produsent idag, over 3 år etter. Dessuten, med tanke på de Smartpower PSUene som CWT produserte for Antec i 2005 (også de med Fuhjyyu) så er det god sjans for at vi ville hatt høyere feilrater for 2005 PSUene om vi i 2005 hadde valgt å fortsette med CWT.

     

    --

    Hans Petter Faale

    Microplex Norge AS

  12. Så jeg skulle svært gjerne hatt mer info om hvilke kondensatorer som er brukt i de ulike revisjonene,

    Her kommer omsider svaret til deg.

     

    Det er ingen ytre kjennetegn som gjør det mulig å identifisere hvilke produksjonsbatcher R1 og R2 tilhører.

     

    500W og 600W, R1 og 2: Det er brukt Teapo, 12KJ og Fuhjyyu. Sluttsolgt.

     

    R3 PSUene og 1000W har derimot en hvit papirlapp merket med serienummer på formen S/N: ÅÅMMxxxxxx der ÅÅ=Årstall (eks.07) og MM=måned (eks.11).

     

    500W-R3 faste kabler

    0706: Teapo, 12KJ og Fuhjyyu. Sluttsolgt.

    0710: Teapo og 12KJ. I salg nå.

    0711: Teapo og 12KJ. I salg nå.

     

    500W-R3 avtagbare kabler

    0706: Teapo, 12KJ og Fuhjyyu. Sluttsolgt.

    0803: Kun Teapo. I salg nå.

     

    600W-R3

    0706: Teapo, 12KJ og Fuhjyyu. Sluttsolgt.

    0710: Teapo og 12KJ. I salg nå.

     

    1000W:

    0710: Kun Teapo. Sluttsolgt.

    0802: Kun Teapo. I salg nå.

     

    De MIST PSUene som selges nå har altså enten kun Teapo eller Teapo og 12KJ.

     

    Årsaken til problemene med Fuhjyyu var dårlig elektrolytt, men Fuhjyyu kjøpte elektrolytt fra flere underleverandør så selv om det er Fuhjyyu så trenger den ikke være dårlig. Eneste måten å finne ut på er å sjekke og det kan gjøres gjennom viftegrillen.

     

    Fuhjyyu korrigerte elektrolyttproblemet i 2006 så Fuhjyyu som ble benyttet i første produksjonsbatch av R3 skal være OK.

     

    og hvor langt jeg som forbruker kan gå i å undersøke kondensatorene/psu.

    Vi tillater ikke åpning av PSU, men som nevnt tidligere så vil du kunne se nesten alt gjennom viftegrillen og grillen bak.

     

    --

    mvh

    Hans Petter Faale

    Microplex Norge AS

  13. Grunnen til at jeg lurer på dette er at min første tanke når jeg ser slike kondensatorer er at det enten har vært for varmt, for høy spenning, eller dårlig kvalitet. Eventuelt en kombinasjon av disse faktorene. Vi vet jo at den maskinen hadde høy temperatur på luften gjennom PSU siden det var eneste sirkulasjonsmedium på en solid klokket maskin.

    Det er en godt etablert tommelfingerregel at levetiden for elektriske komponenter halveres for hver 10°C temperaturen stiger. Du finner mye informasjon om det hvis du søker på nettet. PC Power&Cooling har også skrevet noe om det her

    http://www.pcpower.com/technology/optemps/

     

    Eksempel: Dersom levetiden er 10 år ved kjølelufttemperatur=30°C så er den 5 år ved 40°C og 2.5 år ved 50°C. Dette fordi temperaturen på komponentene (overtemperaturen) inne i PCen øker tilsvarende.

     

    --

    Hans Petter Faale

    Microplex Norge AS

  14. enkelt informert om tidsrommet lavkvalitets komponenter hadde blitt brukt,

    Det ble vel gjort i det første innlegget mitt

    "Slike kondensatorer fant veien til mange PSU merker, dessverre også i noen av MIST PSUene som ble produsert i 2005 og tidlig i 2006."

     

    opplyst enkelt hvilke komponenter de bruker i dagens revisjon,,

    Vi har ingen problem med det, men det tar tid å dobbelsjekke info med produsent. De som ligger ute på webshoppen nå er vi 99,9% sikre på ikke har Fuhjyyu. Bruker "drbo" får svar når vi har fått svar fra produsenten og det blir ikke før imorgen.

     

    og gitt alle som har åpnet psuen sin for å sjekke sine kondensatorer rma mulighet på lik linje med om de ikke hadde åpnet psuen.

    Enten så tillater vi at alle åpner eller så tillater vi at ingen åpner. Vi kan ikke godta reklamasjon fra en som åpnet og sjekket kondensatorene og deretter avvise en som åpnet for å se på viften.

     

    For den den type feil det her er snakk om så vil man på toppen av kondensatoren nesten alltid se "utbuling" eller en liten åpning midt på. Toppene på nesten alle kondensatorene kan sees gjennom viftegrillen eller gjennom grillen bak. Dersom man ser buling eller at toppen har en liten åpning er det ikke nødvendig å vente til feilen har utviklet seg helt, da er det bare å reklamere.

     

    NB! Det brukes et voksaktig/silikonaktig materiale for å fiksere kondensatorene. Det er ikke lekkasje elns, det er slik det skal være.

     

    --

    mvh

    Hans Petter Faale

  15. Er også enig i med han (og uenig med HPF) at det er *TULL* å spare noen få kroner på en så viktig komponent som kondensatorer.

    Problemet er ikke at det ikke ble brukt japanske kondensatorer, problemet er at det i en periode ble brukt Fuhjyyu.

     

    Det er normalt at PSU produsenter baserer seg på minst 2, gjerne flere, underleverandører for å ha rendundans i innkjøpene. Det er også et pluss at man på den måten får erfaringer med flere underleverandører. Erfaringene vi gjorde var at det kun var problemer med Fuhjyyu. Med Teapo og 12KJ var det ikke problemer i det hele tatt. I etterpåklokskapens lys vet vi nå at problemene hadde vært unngått ved å bruke eksempelvis Teapo eller 12KJ isteden.

     

    Produsentene gjør erfaringer og bruker pengene der de gjør mest nytte for seg. Ideelt skal man tilslutt ha et produkt der kvaliteten på de enkelte komponenter står sånn noenlunde i forhold til hverandre. Å single ut kondensatorer som en spesiellt viktig komponent på bekostning av andre komponenter tjener ikke produktets kvalitetsnivå som helhet.

     

    Vi praktiserer 5 års reklamasjonsrett på MIST PSUene og har minst like stor interesse som kundene i at de holder hele perioden uten problemer.

     

    *Dersom* det er slik at det virkelig er så store forskjeller i kvalitet/levetid som ArcticOC hevder (sannsynliggjort vil jeg også hevde).

    Fortron har kanskje bransjens laveste feilrate

    http://www.behardware.com/news/8550/power-...ilure-rate.html

    Denne er av litt nyere dato

    http://www.behardware.com/news/lire/28-03-2008/

    Fortron har tidligere brukt blant annet Fuhjyyu (som en av mange underleverandører) og etter hva jeg ser på nettet så gjør de fortsatt det.

     

    PC Power&Cooling TurboCool modellene har lenge hatt 5 års garanti (Limited Warranty) og har brukt Teapo i mange år.

     

    Så de store forskjellene tror jeg ikke noe på.

     

    --

    Hans Petter Faale

    Microplex Norge AS

  16. At det ligger noe i det trådstarter skriver er sikkert et problem, men når selger av produktet går så hardt ut virker det som dette er problem de er klar over.

    Ja, selvfølgelig er vi klar over det, jeg gav jo endog en URL til et innlegg her

    http://www.supportforum.info/ubbthreads/sh...mp;Number=31806

    så vi har hatt åpenhet om det etter feilårsaken ble fastlått. Ikke bare på forumet vårt, men også ovenfor Forbrukerrådet og de som har reklamert.

     

    Når ArcticOC går ut på en offentlig forum og spør om folk "..er klar for den ubehagelige sannheten" så insinuerer han at Microplex holder sannheten skjult. Men det gjør vi altså ikke, vi har hatt åpenhet om dette hele tiden. I tillegg fulgte han opp med en feil påstand om at "Mist enelukkende benytter seg av det desidert værste merket som finnes av elektrolyttkondensatorer Fuhjyyu". Til hans forsvar skal det dog sies at han korrigerte det etter det første innlegget mitt.

     

    Svarene han fikk var muligens skarpe i kanten, men det får han bare tåle når han går ut på den måten han gjorde.

     

    EOD for min del.

     

    --

    mvh

    Hans Petter Faale

    Microplex Norge AS

  17. Synnes det er direkte idiotisk av deg å gå til angrep på produsenten av kondensatorene for å bevise at produktet som de lager er av laber kvalitet pga at de befinner seg i et annet land enn japan.

    Enten har du ikke lest innleggene mine eller så har du ikke forstått dem.

     

    I den grad jeg har gått til "angrep" på noe så er det nettopp påstander om at produkter produsert i et land (Japan) automatisk vil ha et høyere kvalitetsnivå enn produkter produsert i andre land (Kina/Taiwan) - altså 180º motsatt av hva du hevder jeg har gjort.

     

    Siden ArcticOC fortsatte å forfekte de samme synspunktene så er det helt legitimt å påpeke at de "japanske" kondensatorene ikke nødvendigvis er produsert i Japan. Jeg prøvde på sett og vis å ymte frempå om at det i mange tilfelle nok bare er eierskapet som er japansk (jeg skrev i et tidligere innlegg ".....nasjonaliteten til fabrikkeierene ikke automatisk betyr god kvalitet på alt de produserer"), men siden ArcticOC ikke tok poenget så var jeg altså mer direkte denne gang og påpekte hvor mange av fabrikkene faktisk ligger.

     

    Dette er en sabra dårlig taktikk som bare viser at du er en kverrulant.

    Hvis du ikke greier å diskutere uten å sette merkelapper som "kverulant" på de du diskuterer med så er er det kanskje like greit å la være å diskutere?

     

    --

    mvh

    Hans Petter Faale

    Microplex Norge AS

  18. En kondensator av høyere kvaliet (les. Japansk)

    "Japanske" kondensatorene ja. Her ser du hvor noen av fabrikkene til Nippon Chemi-Con ligger

    http://www.chemi-con.co.jp/pdf/catalog/al-...ns-e-070821.pdf

     

    Og her ser du hvor Nichicon har plassert noen av fabrikkene sine

    http://www.nichicon.co.jp/english/company/com_network03.html

    og her er en som produserer "Aluminum electrolytic capacitors"

    http://www.nichicon.co.jp/english/company/...ork03_wuxi.html

     

    vil kunne opprettholde de orginale spesifikasjonene over lengere tid enn de billigere Taiwanske som de fleste PSU produsentene i senere år har begynt å bruke mere og mere av.

    Du kommer igjen med en påstand du egentlig ikke vet om du har dekning for.

     

    Tenker ikke Mist/Microplex/Netshop på at produktet skal yte tilnærmet like godt i produktets totale livslengde?

    Jeg vet ikke hva du prøver å si. Kvaliteten på kondensatorer vil svekkes gradvis, slik er det bare. Du kan lese mer om det her http://www.chemi-con.com/u7002/life_ms.php

     

    Hvorfor skryter Mist om den omhyggelige kvalitetsutvelgelsen i produktene de leverer når dere kan presterer å putte inn noen av de værste kondensatorene som finnes på markedet?

    Er det ikke ganske åpenbart, også for deg, at de problemene ikke var kjent når det ble besluttet å bruke de kondensatorene, og at de ikke ville bli brukt om problemene var kjent?

     

    Okke som, det er et tilbakelagt stadium og vi bakker opp produktet med å praktisere 5 års reklamasjonsrett som burde være mer enn god nok garanti for at vi går god for hva vi selger.

     

    Hvis de "japanske" kondensatorene løfter kvaliteten slik du påstår de gjør, hvorfor gir produsenten av de PSUene bare 3 års og 5 års "Limited Warranty"? Hvorfor gir de ikke 5 års full garanti + spanderer frakten ved garantireparasjoner?

     

    --

    mvh

    Hans Petter Faale

    Microlex Norge AS

  19. Mist`en jeg eier

    Når du skriver "Mist enelukkende benytter seg" så kan det vanskelig tolkes annerledes enn at du mener MIST generellt. Men du har rettet på det i det opprinnelige innlegget nå så det er greit.

     

    Å påstå at jeg sitter å dikter dette opp virker kun som en desperat handling for å redde merkenavnet mist.

    Jeg dikter ikke opp noe som helst, jeg griper fatt i det du skriver og kommenterer det.

     

    De eneste som har solgt MIST i større kvanta er Microplex, Netshop og Digital Impuls. Om du finner de to førstnevnte for partiske så kan du alltids spørre Digital Impuls om defektraten, de har også et ganske bra statistisk underlag til å uttale seg.

     

    Du bestrider også hvor pålitelige japanske kondensatorer basert på Nichicon`s HM serie, dette er en av de få gangene japanske kondensatorer har hatt produksjonsfeil.

    Du skrev "Japanske høykvalitets deler" som jeg tolker som at du mener at siden det er produsert i Japan er det høy kvalitet. Jeg påpekte at nasjonaliteten til fabrikkeierene ikke automatisk betyr god kvalitet på alt de produserer.

     

    Problemet med den serien du referer til var basert på at de var overfylte av katalyttvæske

    Elektrolytt. Årsaken til problemene med Nichicon kondensatorene vet jeg ikke hva var og det er da også uvesentlig i denne sammenheng.

     

    og ikke generelt dårlige materialer over hele linja som Taiwanske kondensatorer sliter med.

    Nok et "sweeping statement", denne gang er det Taiwanske kondensatorer som sliter med dårlige materialer over hele linja.

     

    Det er direkte latterilig å trekke fram en enkelt serie fra en enkel produsent som begrunnelse over at Japanske kondensatorer ikke holder mål.

    Der er du som trekker altomfattende konklusjoner, ikke jeg.

     

    Fint å få vite! Lang levetid har jo ingenting å si for en strømforsyning :thumbup: Håper flere fikk med seg dette.

    Jeg tror de fleste har fått med seg at PSUer består av flere komponenter enn kondensatorer.

     

    --

    Hans Petter Faale

    Microplex Norge AS

  20. Bestemte meg i går for å kjøre service på en 500W Mist jeg kjøpte for 2år siden.

    http://www.supportforum.info/ubbthreads/sh...mp;Number=31806

     

    "Slike kondensatorer fant veien til mange PSUer merker, dessverre også i noen av MIST PSUene som ble produsert i 2005 og tidlig i 2006."

     

    PSUen du hevder du kjøpte tidlig i 2006 er altså innenfor den perioden. Som det også står praktiserer vi 5 års reklamasjonsrett for MIST PSUer så du kunne ha sendt den tilbake til oss.

     

    Mist enelukkende benytter seg av det desidert værste merket som finnes av elektrolyttkondensatorer Fuhjyyu.

    Tull og tøys. Hvorfor dikter du opp dette? Det benyttes og er benyttet flere typer kondensatorer i MIST PSUer. Dog ikke japanske og vi kommer heller ikke til å bruke det. Det koster USD 4-6 ekstra, avhengig av modell, men det er vår mening penger rett ut av vinduet. Noen produsenter har dog oppdaget at de kan selge mer ved å sette inn japanske kondensatorer i ellers svært så middels strømforsyninger. Takk "ekspertene" for det.

     

    At mange hardwaresites (og privatpersoner) har lært seg å åpne en PSU, sjekke kondensatorprodusent og temperaturklassen og deretter komme med bastante uttalelser om PSUen generellt sier meg en del, men ikke så mye om PSUen. "Alle" snakker om temperaturklassen, men alene forteller den tilnærmet ingenting. Den sees i sammen med hva produsenten oppgir som Load Life.....men Load Life blir ikke nevnt i det hele tatt selv om den kan variere fra noen få hundre timer til mange tusen timer.

     

    http://www.niccomp.com/LoadLifeTables0604.pdf

     

    Og kondensatorenes driftstemperatur, og dermed levetid, avhenger av kjølingen. Store kjøleribber tiljubles og er isolert sett bra, men ikke for kondensatorene som blir stående under dem med minimal tilførsel av kjøleluft. Også det ser ut til å gå de fleste hus forbi.

     

    Japanske høykvalitets deler, personlig sværger jeg til Nippon, Rubycon og Chemicon.

    Jeg tror ikke selskaper som Dell, Hewlett-Packard, Apple og Intel er ubetinget enige med deg om det med japanske høykvalitetsdeler.

     

    http://www.news.com/PCs-plagued-by-bad-cap..._3-5942647.html

     

    "Only HP would identify the maker of its faulty capacitors: Nichicon, of Kyoto, Japan"

     

    --

    mvh

    Hans Petter Faale

    Microplex Norge AS

×
×
  • Opprett ny...