Gå til innhold

gudfarenscarface

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gudfarenscarface

  1. Jeg har prøvd med trykkluft, men det funket ikke denne gangen. Nå er heller ikke laptopen glovarm slik den var før når den slår seg av, så jeg mistenker at det er noe elektronisk som er galt. Hvordan bytter jeg lettest hovedkort o.l., og hvor er det lettest å få det gjort?

     

    Hvordan skrur jeg eventuelt ned CPU-spenninge? Har lastet ned NHC, men skjønte ikke hvor jeg kunne endre på CPU.

  2. Hei!

     

    Hvilke jobber kan jeg sikte på når jeg har en bachelor i øk.ad, men ikke har relevant erfaring fra arbeidslivet? Det jeg har å spille på utenom graden er sommerjobb de siste årene som kundekonsulent på et callsenter(+ forsvaret), men det virker som om jeg stadig kommer til kort på de jobbene jeg søker, og får ikke en gang sjansen til å komme på jobbinterju. Som regel blir det begrunnet med at andre kandidater hadde bedre bakgrunn enn meg, men man må da få lov til å begynne en plass...? :innocent:

     

    Jeg føler bare følgende jobber er innen rekkevidde:

     

    - Enkelte bankjobber

    - Inkasso

    - Kundeservice-/adminstrasjonsjobber som kunne blitt utført av 12-åringer og som egentlig ikke har noe med økonomi å gjøre

     

    Er det noen andre relevante muligheter for meg som jeg ikke har fått med meg? Har lyst på en jobb som gir relevant erfaring mens jeg tar opp fag på si, men ser helst at det ikke er mer enn ett års vikariat ettersom jeg har planer om master fra høsten 2012.

     

    På forhånd takk for svar!

  3. Hei!

     

    Har nesten det samme problemet selv. Bor i en leilighet med 2 mnd. gjensidig oppsigelsestid og at den leies ut for "minimum 1 år fra dato". Ergo kan han vel i utgangspunktet nekte oss å flytte ut før vi har bodd her i minst ett år?

     

    Utleier bor ikke selv i huset. Grunnen til at han ville ha "minimum 1 år fra dato" var fordi han ikke ville styre med folk som flyttet inn og ut hele tiden. Dette ga han muntlig beskjed om ved undertegning.

     

    Bare for å være 100% sikker: Er leiekontrakten vår tidsubestemt slik at vi kan si den opp uten utleiers samtykke?

  4. Jeg er også på jakt etter å finne skole fortest mulig. Skal i likhet med trådstarter bli siviløkonom til slutt.

     

    Har 53,3 poeng medregnet alt tillegg osv., er 20 år og har foreløpig HiST(TØH) som mitt foreløpige førstevalg(egentlig NHH men her kommer jeg ikke inn uansett). Tror jeg har utelukket BI for godt. Det er for dyrt og det ville vært svært drastisk å begynne og tenke på det nå.

     

    Så, hvilke skoler er best egnet for å utdanne seg til siviløkonom? Nettverk, undervisningskvalitet, profilering og rykte er de momentene jeg veier tyngst.

     

    Dessuten er HiBu og UiT utelukket(sammen med NHH, altså).

     

    Da gjenstår HiST/TØH, UMB, UiA, UiS og HHB. Hva er best?

     

    Å ta en bachelor for så å ta påbygg i 2 år er fortsatt aktuelt, så det er bare å hoste opp forskjellige bachelorgrader også :D

  5. Først og fremst tusen takk for svar.

     

    Jeg vil ikke si at jeg allerede har bestemt meg. Snarere tvert i mot. Spørsmålet er vel om jeg er for kortsiktig i min tankegang ved å velge HSH. Nettverksbygging, faglig prestisje og økt undervisningskvalitet har som du sier verdi det også. En enorm verdi, faktisk.

     

    Jeg er flink til å lære meg stoff som interesserer meg ved å lese selv, men jeg vil alltid være avhengig av fagkyndige. Et eksempel kan være at jeg i økonomi på grunnkurs slet med dårlige lærere og fikk derfor ikke ut potensialet mitt. I bed.øk VK1 hadde jeg derimot en meget god lærer og da gikk det mye bedre. Er sinnsykt redd for å gå i fella med å være naiv på dette punktet, og angre om ett år når jeg kanskje har mindre gode forelesere.

     

    Tilbake til profileringen til HSH og om det er andre læresteder som har samme profilering: Jeg kan ikke se at jeg har sammenlignet dette med noen andre høyskoler? Det må i såfall være NHH du mener, men her har jeg dessverre ikke nok poeng uansett. Hvor viktig vil du ansett en treffende profilering som? Med dette mener jeg om jeg bør velge studie etter hva jeg vil spesialiseres i eller undervisningskvalitet, prestisje osv.

  6. Hei

     

    Nå som 15. april er rett rundt hjørnet, er jeg nødt til å finne ut hvilket lærested jeg skal søke innen kort tid. Jeg har bestemt meg for å studere økonomi. Å bli siviløkonom er det jeg satser på.

     

    Slik jeg ser for meg mine studier per dags dato, er det en bachelor ved Høgskolen Stord/Haugesund(HSH) for så å ta en master ved et lærested som tilbyr dette. HSH er mitt foreløpige valg pga. økonomiske grunner, bare så det er sagt.

     

    Jeg har forhørt meg litt rundt omkring, og det sies at enkelte av foreleserne på HSH ikke er av ypperste kvalitet. Vel, noen av dem skal visst være direkte dårlige. HSH har ingen poenggrenser, så det sier seg selv at prestisjen ikke er på NHH-nivå. Jeg lurer i bunn og grunn på hvor stor forskjell det er på en god foreleser kontra en av svakere kaliber. Er viktigheten av gode forelesere så tungtveiene at det ene og alene bør være en grunn til å avskrive et universitet eller en høgskole?

     

    Profileringen på HSH(Finans- og økonomistyring og Ledelse, organisasjon og stategi) er midt i blinken for meg. Det er dette jeg vil spesialiseres i. Er det andre læresteder i Norge som har den samme profileringen som HSH? Hvilke?

     

    Jeg har lest litt rundt på diverse nettsider for universiteter, og det står flere plasser at man må ha en gitt fagsammensetning for å kunne søke seg videre til en mastergrad. Studiemodellen til HSH ser slik ut: http://www.hsh.no/studier/okonomiske_og_ad...inistrasjon.htm

     

    Jeg har ikke peiling på hvilke av fagene som går under hver kategori men ifølge NRØA-normen må man ha 30 studiepoeng innen bedriftsøkonomisk analyse, 24-25 studiepoeng innen administrasjonsfag, 15-20 studiepoeng innen samfunnsøkonomi og 15-20 studiepoeng innen metodefag for å kunne bli tatt som mastergradelev på f.eks. UiS(vet ikke om alle universiteter og høgskoler går etter denne normen). Er jeg kvalifisert for NRØA-normen med en bachelor fra HSH?

     

    Til sist lurer jeg på om det kan være lurt å søke profesjonell hjelp, f.eks. fra en rådgiver, slik at jeg kan lettere finne ut hva som er riktig for meg.

     

    Jeg er sikker på at de aller fleste kommer til å råde meg til og gå etter best mulig utdanning, men jeg gjentar at økonomiske grunner og fagprofileringen til HSH er to argumenter jeg veier veldig dypt. Det faktum at jeg etter tre års studier kan spare store summer mtp. gratis kost og losji og lite eller ingenting i studielån er spesielt en grunn jeg veier veldig tungt.

     

    Håper virkelig noen er interessert i å hjelpe meg. Om ikke med alle mine spørsmål, så i hvert fall noen av dem. Det hadde jeg satt enorm pris på! Det er tross alt min fremtid det er snakk om :new_woot:

     

    På forhånd takk!

×
×
  • Opprett ny...