Gå til innhold

Black_and_Scholes

Medlemmer
  • Innlegg

    80
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Black_and_Scholes

  1. Leser på UiOs sider om fagkravene til generell studiekompetanse:

     

    norsk (393 timer)

    engelsk (140 timer)

    matematikk (224 timer)

    naturfag (140 timer)

    samfunnsfag (84 timer)

    historie (140 timer)

     

    Det jeg da lurer på er hvor det har blitt av C-språket (Tysk, spans, el.l.). Trenger man ikke det? Og hva med relgion? Da er man jo nesten ferdig etter andreklasse?

  2. Hei.

     

    Er det noen som kan lage en kode for meg, som går inn på dette nettstedet:

    http://hopey.netfonds.no/market.php

    Deretter skal den skrive en valgfri ticker i ruten det står "søk", f.eks. "STL". denne tickeren skal velges manuelt før man kjører programmet. Så, etter å ha søkt på "STL" skal jeg inn på "Dataeksport", i menyen til venstre, og deretter "historikk". Tallene som kommer opp da skal inn i hvert sitt array. Et for date, et for close, et for open o.s.v.

     

    Om noen kan hjelpe meg med dette vil jeg bli svært takknemlig. Det går veldig bra i MATLAB, men jeg aner ikke hvordan man gjør det i C++.

     

    På forhånd takk.

  3. Hei.

     

    Har meldt meg opp i faget PSP5067, som er tysk nivå 1, og skal ha eksamen 19. mai. Problemet er at jeg nå har blitt ganske redd for å ikke klare det. Jeg har hatt tysk tre år på ungdomskolen, hvor jeg gikk ut med 5 både skriftlig og muntlig, og fullførte første året på VGS hvor jeg fikk 3. Med tanke på at nivå 1 skal tilsvare to år, skulle man jo tro at det da bør gå greit å stå, men det er jo en stund siden jeg har hatt tysk.

     

    Hvordan foregår en slik eksamen i praksis, som både er muntlig og skriftlig? Hva slags oppgaver kan jeg forvente å få og hva bør jeg lese på? Er det lett å stå? Føler at jeg kan mye av grammatikken, men er ikke så flink til å snakke.

  4. Har noen spørsmål angående objektsorientert programmering generelt, og ikke noe programmerngsproblem, men det passer vel likevel bra i dette forumet.

     

    1. Alle biblioteker er egentlig klasser, og er laget på samme måte som man lager klasser selv. F.eks. JOptionsPane er en klasse på lik linje med de man kan lage selv.

     

    2. Det er sjelden man lager klasser selv. Stort sett bruker man ferdige klasser, f.eks. klasser for å lage brukergrensesnitt. Skulle man f.eks. lage et program hvor man setter inn og tar penger ut av en konto ville man brukt ferdige klasser til å lage GUI, men jeg ville i alle fall ikke, selv om jeg har muligheten til det, laget en klasse som styrer uttak og innskudd, da jeg rett og slett synes det er mer jobb. Ved mindre jeg skal bruke det mange steder i programmet i alle fall.

     

    3. Et spørsmål, litt på kanten, som jeg kom på da jeg skrev: Er det som skiller C fra C++ at C++ har biblioteker med klasser, mens i C må man lære alt fra bunnen av?

     

    Er dette riktige oppfatninger?

  5. Hei.

     

    Driver en del med programmering på fritiden. For tiden bruker jeg mest MATLAB, da jeg også dra nytte av det i skolesammenheng (VGS), men kan også noe C++, C, C# og JAVA. Synes det er interessant, men ønsker ikke et studiet der programmering/informatikk er hovedområdet. Hvilke stuider kan tilby dette? Områder som kunne vært interessante er matematikk, statistikk, teknologi, kanskje fysikk. Noen som har noen forslag?

     

    På forhånd takk.

  6. På Gløshaugen benyttes;

     

    HP 30s:

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    HP30S.jpg

     

    Citizen SR-270 X:

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    citizen_sr-270_s.jpg

     

    Jeg har ikke prøvd sistnevnte, da jeg klarer meg fint med HP 30s (Citizen er ny).

     

    Ja, i tillegg til MATLAB, som har toolboxer for bl.a. Neural Network og toolbox for finasielle derivater..... Selv bruker jeg kun MATLAB på VGS, noe som jeg synes er langt bedre enn den grafiske kalkulatoren.

  7. Er det noen av dere som tar "Informatikk, matematikk og teknologi? I så fall, hva synes dere om det? Jeg ønsker ikke for mye med programmering, da jeg allerede har drevet litt med det, og forestiller meg at det kan bli kjedelig om det er alt man gjør.

     

    Jeg går der og trives veldig godt. I starten får du prøvd deg på litt forskjellig. Informatikk, Kalkulus + Lineær Algebra, statistikk, fysikk og litt numerikk. Nesten uansett hvilken retning du velger står du veldig fritt til å gjøre hva du vil. Hvis du ønsker kan du droppe alt av informatikk og kun ha matematikk/fysikk/statistikk hvis du ønsker det. Eller du kan kjøre ren informatikk, eller litt fra alle verdenene. Det er et veldig bra og fritt studieprogram som jeg helt klart anbefaller, forutsatt at du liker matte da selvsagt.

     

    Ok, er selvsagt glad i matematikk. Ser for meg omtrent 25% informatikk og 75% matematikk. Hvilken karakter kreves for å komme inn på Master? Og forresten, kan man ikke kalle seg for "matematiker" før man har Master?

  8. Hvorfor kan man ikke importere alle klassene inn i et Java-program før man begynner å programmere? Eller, i alle fall de mest viktige. Er det f.eks. noe galt i å importere disse før jeg begynner å programmere, enten jeg kommer til å bruke de eller ei?

     

    import java.util.Locale;
    import java.text.DecimalFormat;
    import java.util.Date;
    import java.text.DateFormat;
    import static javax.swing.JOptionPane;

     

    Er det ikke praktisk å ha disse liggende?

  9. Forutsetter det at man har en mappe som er kalt "java" som inneholder Java som jeg har flyttet fra skrivebordet liggende i "Program Files"?

     

    Det forutsetter at du har kjørt installasjonsfila til "Java SE Development Kit (JDK) 6 Update 11", som, om du ikke har det fra før, kan lastes ned HER

     

    Jeg måtte bytte ut "Program Files" med "Programfiler" får å få det til å virke, men at jeg ikke skjønte det tar jeg på min kappe. Er ikke spesielt god på PC sammenlignet med mange andre som programmerer. Takk for hjelpen!

×
×
  • Opprett ny...