Gå til innhold

Sevenord

Medlemmer
  • Innlegg

    1 153
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sevenord

  1. Hei!

     

    Jeg har googlet litt men sitter fortsatt igjen med noen spørsmål.

     

    Hva er enkleste måten å få skjermbildet fra pc over til tv uten bruk av kabler?

     

    Etterhvert har jeg forstått at en DLNA støttet reciever bare gir meg ett eget grensesnitt som speiler filmer/musikk jeg har lagret. Således ønsker jeg helst en trådløs løsning som blir lik det jeg får med hdmi, slik at jeg kan kose meg med wimp, youtube, internett etc.

     

    Er det jeg egentlig trenger en hjemmekinopc med trådløst tastatur? Eventuelt at laptopen står på tv-benken med hdmi?

     

    Ønsker tips :)

  2. Telefonen ned og skjerm mot låret. Alltid. Tenker at jeg da unngår å knuse skjermen dersom låret dulter borti noe. At jeg skulle risikere å avvise anrop eller lignende i det jeg drar telefonen opp av lommen anser jeg som ett lite problem. Skal også sies at på min så må slideren draes horisontalt på skjermen så det burde uansett ikke være noe tema :)

  3. Hei!

     

    Jeg har en Abu Cardinal 301 som jeg tenkte å kjøpe en passende stang til. Bruksområdet blir nok lette spinnere og sluker, type 5-15g, for fiske av røye og ørret i ferskvann. Gjerne en teleskopstang eller flerdelt stang. Har dere tips på lengde og slikt? Hva bør jeg gå for? Har aldri hatt teleskop før men vurderer det da det selvsagt er veldig greit å pakke med seg.

     

    Vil denne være passende? http://www.fisketid.no/lawson-energy-haspelstang-gram-3delt-p-1341.html

  4. Med root-tilgang har jeg nå android 2.1 på min androidtelefon som bare har 1.5 offisielt. Faktisk vil jeg si at den ROM-en jeg har lastet ned er kjappere og vel så stabil som den offisielle. Noen bugs er det, men brukeropplevelsen er langt over original. Uansett artig å kunne prøve å feile med forskjellige ROM, betal-aps, overklokking, etc..

     

    Xda developers, way to go :)

  5. Takk for informative svar! Jeg skal ta det opp med vår kontaktperson hos Utleiemegleren.

     

    Ps: Hadde noen av oss hatt hjerteproblemer hadde vi sikkert dødd når de vekket oss i morrest.

     

    Ps2: De har 75 bad å ordne i blokken, og det er selvsagt ikke alle som vil påvirke oss i like stor grad som det er akkurat nå (og har vært tidligere).

     

  6. Vi har for eksempel en liten hund som er hjemme, og jeg tviler sterkt på at den liker dette noe bedre enn oss. Her er ett bilde jeg har tatt mens jeg ser på fotballkamp i stuen nå 16:20. I stuen bråker det ikke like ille, men 80db er fortsatt MYE. Det er ikke behagelig uten å ha ørepropper.

     

    SDC10830.JPG

     

    Som dere ser er det litt stille ett lite minutt (bare kampen som er på) før de starter igjen.

     

    For morro skyld stilte jeg meg rett under taket der det bråker værst. 125 db. HØYT!!

     

     

    Jeg gikk opp å pratet med arbeideren og fikk over telefon pratet med hans arbeidsgiver. Jeg tror vi ble enige om at de skulle holde seg unna leiligheten over oss når vi var hjemme, så får vi se. De hadde lovt å arbeide fram til 20:00 og 18:00 på fredager(eller helg, husker ikke). Egentlig kunne de holde på til 23:00. Når jeg konfronterte han med lovligheten, fare for nedsatt hørsel både på oss og hunden, så ble jeg bedt om å ta opp dette med huseier for å komme til en enighet. Han virket litt usikker. Slik jeg ser det er det ikke forsvarlig å bo her når de holder på vegg i vegg.

     

    Kjenner jeg blir svett!

  7. Takk for svar! Vi har vel bare hatt det alt for bra i tidligere leieforhold?

     

    80db er høyt og med 80db er hørselsvern anbefalende og det er ingen i byggingsarbeid som lager 80db uten noe ordentlig varsel.

     

    Jeg kan love deg at dette var så høyt at hørselvern var anbefalt. Vi har selvsagt ikke fått noen som helst form for varsel om noe av dette, og hadde dette vært varslet når vi flyttet inn i april så hadde vi som nevnt aldri leid denne leiligheten. Sett at vi skal leie leiligheten i 12 måneder så skal vi være plaget med oppussing i 6 av de månedene.

     

    Jeg setter pris på innleggene deres og at dere tar dere tid til å skrive alt. Har nå fått beskjed av megler om å avtale tid for oppussing og samtidig komme fram til en passende kompensasjon. Får se hvordan det går da.

     

    Ps, var det tilfeldig at du sammenlignet håndtverkere med telefonselgere og parkeringsvakter? ;)

     

    Den var humoristisk ment i denne sammenhengen ja ;) Har ikke noe i mot folk som bare gjør jobben sin, selv om det kan være irriterende ;)

  8. Hei!

     

    Vi(jeg og min samboer) leier en leilighet i Oslo og opplever en del kjedelige ting.

     

    Leiligheten vi leier ble reklamert med at den var nyoppusset i 2007. Nå har borettslaget funnet ut at det har vært gjort for dårlig arbeid og alle badene må renoveres på nytt, samt vinduer skal etterisoleres. Status er pr nå slik:

     

    1. Det er umulig å være hjemme på dagtid grunnet byggearbeid. Det bråker og rister i vegg, gulv og tak. Senest i dag ble vi vekket av at de knuste vekk fliser fra badet over oss. Målte 82 desibel på telefonen min i senga (med telefonen) og dette var 08:10.

     

    2. Vi må flytte ut en liten måned når de renoverer vår leilighet. Vi vil få en annen leilighet i borettslaget så lenge, og ha tilgang til vår egen leilighet.

     

    Vi kommer aldri til å betale full husleie for perioden vi ikke får bo i vår egen leilighet. Dette er tatt opp med megler og de var også enig. De skulle komme tilbake med oss etter å ha pratet med huseier. Spørsmålet er da også om vi har krav på kompensasjon for perioden hvor de utbedrer leiligheter over, under og rundt oss?

     

    På toppen av dette har vi(ser ikke ut som noen andre har) opplevd 2 innbrudd i boden vår iløpet av 2 måneder. Dette er tatt opp med styret i borettslaget. Vi forlanger ett par enkle ting som enda ikke er utbedret.

     

    3. Vi har ikke lås inn til døren som gjelder vår og to andre boder. Resterende dører inn til andre boder er låst, men hos vår er det bare å spasere rett inn og klippe opp hengelåsen. Her blir det lovet utbedring men ingenting skjer.

     

    Vi ble også forespeilet å ikke trenge å tegne eget strømabonnement. Dette fordi borettslaget sendte oss strømregning en gang i kvartalet, som da førte til at vi slapp å betale for eksempel nettleie.

     

    4. Dette viser seg nå å endre seg, og vi er bedt om å tegne egen strømavtale. Dette vil markant påvirke våre månedtlige utgifter, og er heller ikke etter avtalen. Det som selvsagt er dumt er at i kontrakten står det "leietager tegner eget strømabonnement" så her har vi nok ikke noen sak.

     

    Status pr nå er at ingen normale mennesker ville gått inn å leid denne leiligheten med 1 års kontrakt, ivertfall ikke til prisen vi har idag. Vi føler oss lurt, og hadde vi vist om at det skulle gjøres utbedringer av den arten som blir gjort her idag hadde vil selvsagt valgt en annen leilighet.

     

    Arbeidet startet for 1 1/2 måned siden og er estimert å vare ut til september/oktober dersom alt går etter planen. Hvor ofte går slikt etter planen?

     

    Det er kjedelig å ikke kunne være hjemme å slappe av. Selv i helgene opplever vi tidvis arbeid, og ofte til 18:00 på hverdager.

     

    Hva syns dere? Er vi hårsåre? Har vi noen grunn til å kreve kompensasjon - eventuelt å bryte kontrakten?

  9. Noen andre som har problemer med at kontaktene er duplisert når man skriver inn i "til" feltet på meldinger? Eventuelt noen som veit om en løsning på dette?

    Har samme problem som deg, får opp google og sim-kontakt + eventuelt e-mail, utrolig irriterende. Har søkt litt rundt på det og har ikke funnet ennå hittil en løsning på det, på den game Donut rom-en så var det jo mulig å velge hvilke kontakter man ville se; bare tlf-nummer, e-mail osv, men denne løsningen forsvant når man oppgraderer til sense.

     

    Det er litt pain. Virker ikke som det er mulig..

×
×
  • Opprett ny...