Gå til innhold

Lasseg

Medlemmer
  • Innlegg

    96
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lasseg

  1. Takk for tips! Tror jeg kommer til å gå for noen aktive høyttalere da mitt budsjett som nevnt ikke vil støtte et godt stereoanlegg.

     

     

    Jeg er en student med studentøkonomi som tenkte å bruke noen kroner på et velspillende anlegg til leiligheten. Jeg har derimot ikke så god peiling på lyd og anlegg og velger derfor å spørre her i håp om noen tips  :)

    Ettersom jeg bor i en blokk er lydkvaliteten viktigere enn hvor høyt det kan spille. Tenker å bruke rundt 3-4000.

     

    Noen med litt peiling som kan komme med noen tips?

     

    Siden du er student regner jeg med du har en PC. Da kan vi si at du har kilden allerede.

     

    Derfra drar du en USB-kabel til Steinberg UR22, kr 1100.

    Fra denne DAC/preampen / eksterne lydkortet (kall det hva du vil) strekker du 2 stk balanserte kabler, ca kr 400.

    Kablene ender i 2 stk JBL LSR305, kr 2800.

     

    Du ender altså på ca 4300, men dette spiller milevis over pc-høyttalere og lignende. Ja, det kan spille meget høyt, men det spiller fint på fornuftige lydnivå. Oppsettet brukes som regel til studio og produksjon av musikk og dermed slipper du "hifi-påslaget".

     

    Dette er et alternativ, men jeg ønsker ikke å være avhengig av å spille fra PC'en av ulike årsaker.

     

    Nå det er sagt, er det noen aktive høyttalere på markedet som anbefales for rundt 4000? Vil det evt. være lønnsomt å kjøpe brukt?

  2. Jeg er en student med studentøkonomi som tenkte å bruke noen kroner på et velspillende anlegg til leiligheten. Jeg har derimot ikke så god peiling på lyd og anlegg og velger derfor å spørre her i håp om noen tips  :)

    Ettersom jeg bor i en blokk er lydkvaliteten viktigere enn hvor høyt det kan spille. Tenker å bruke rundt 3-4000.

     

    Noen med litt peiling som kan komme med noen tips?

  3. Jeg kjøpte nettopp Presonus audiobox itwo som mitt første lydkort og begynte derfor å leke meg litt i medfølgende Studio One 3. Jeg prøver nå å spille inn noen toner ved å koble gitaren i en Boss ME-80 som videre er koblet mono til lydkortet. Problemet er at når jeg kobler hodetelefonene i lydkortet er lyden helt ulik den lyden jeg får om jeg kobler hodetelefonene rett i Bosspedalen. Lyden er mye bedre og fyldigere når jeg ikke går gjennom lydkortet, hva gjør jeg feil?

  4. Hvordan er det å bo på Lade som student - mer spesifikt oppå Sirkus Shoppingsenter - i forhold til avstander, bussforbindelser osv? Har vært i Trondheim kun én gang, har derfor så dårlig perspektiv på avstander der. Har heller aldri vært student så jeg vet ikke helt hvor viktig/uviktig avstand er når det er gode bussforbindelser osv.

     

  5.  

    Skal bestille fly fra Molde -> London i September, men vurdere å vente med å bestille billetter i påvente om en eventuell kampanje. Lurer derfor på om noen erfarne reiseglade kunne tipset meg litt her. Er det lurt å vente til typiske kampanjetider med å bestille flybilletter, og når er disse?

     

    Er selv lite erfaren på priser osv. Betaler pr. i dag omtrent 1800,- for Molde-Oslo-London med retur (Utreise onsdag, hjem fredag). Er dette bra pris?

     

    Hvor gammel er du og den du reiser med? Om dere er <26, har dere sjekket ungdoms billetter med sas? Betalte vell 1200 eller noe slikt i fjor. Det skal være fast pris på disse billettene. Jeg synes det er en god deal, men man kan alltids reise med lavprisselskapene for spytt og ingenting(grøss).

     

    EDIT: Ser ut til at ungdoms billettene blir ca samme pris som du har funnet, skyldes nok mellomlandingen.

     

     

    Er begge 20, ja. Så det ligger på mellom 1200 og 2000 hvor 1200 er en god penge altså. Kanskje jeg bare skal gå for 1800 da..

  6. Skal bestille fly fra Molde -> London i September, men vurdere å vente med å bestille billetter i påvente om en eventuell kampanje. Lurer derfor på om noen erfarne reiseglade kunne tipset meg litt her. Er det lurt å vente til typiske kampanjetider med å bestille flybilletter, og når er disse?

     

    Er selv lite erfaren på priser osv. Betaler pr. i dag omtrent 1800,- for Molde-Oslo-London med retur (Utreise onsdag, hjem fredag). Er dette bra pris?

  7. Jeg skal studere elektroingeniør på hist til høsten og har vurdert å friske opp litt fysikk (det som er relevant i forhold til elektro) og muligens se litt på elektrisitetslære. Er det noen som sitter med erfaring som kan fortelle litt om hvilke ting som blir sentralt, og ting dere evt. kunne ønske dere visste litt mer om på forhånd?

  8. Er en helt ok gitarspiller som for det meste er selvlært, men har noen grunnleggende mangler av kunnskap på skalaer og teori. Jeg har for eksempel nå nylig lært Am pentatonic i alle posisjoner, men klarer ikke helt å koble når den kan brukes osv. Kunne trengt en enkel forklaring på detta temaet.

    Finnes det det ulike moll-skalaer for alle notene og tilsvarende dur?

     

    Setter pris på alle innspill rundt dette temaet. Evt. nyttige linker.

     

  9. Holder på med R2, mærmere bestemt trigonometriske funksjoner, og sliter litt når jeg skal finne den minste og største verdien til en funksjon f.

    En typisk oppgave kan se slik ut:


    Funksjonen f er gitt ved

    f(x) = 3 + 6sin(pi*x), x element i 0,4


    a) Finn amplituden, perioden og likevektslinja.

    b) Finn den største verdien til f. For hvilke x har f denne verdien?

    c) Finn den minste verdien til f. For hvilke x har f denne verdien?

    d) Regn ut nullpunktene til f.

    e) Tegn grafen

    d) Løs likningen f(x) = -2 grafisk og ved regning.



    Jeg har ingen problemer med å skjønne amplitude, periode, likevektslinje osv. Men det er litt uti oppgave b og c jeg ikke helt skjønner hva jeg skal gjøre.


    Måten jeg ville løst b) på ville vært slik:


    f maksimum = 3+6*1=9 --> 9 er dermed den sørste verdien til f.

    funksjonen har verdien 9 når sin(pi*x) = 1

    Men på dette punktet detter jeg ut... Hva gjør jeg videre? Har sett like eksempler på en slik oppgave men skjønner fortsatt ikke.


    Noen som kunne forklart dette på en enkel og fin måte?

  10. Tror det er slik at når du søker på samordnaopptak så kan du krysse av at du skal ettersende dokumentasjon på fobedring av karakterer. Da må du sørge for å snakke med skolen du tok eksamen hos når du har fått tilbake karakteren i juni engang (fristen for å ettersende karakterer er 1. juli).

     

    Når det gjelder fag du allerede har tatt opp så må du ringe skolen du tok eksamen hos og be de oppdatere det elektroniske vitnemålet ditt.

  11. Oppretter nok en post ift. om noen har erfaringer fra dette studiet, da jeg selv skal søke universitet/høyskole i år og er _meget_ usikker på hva jeg skal velge...



    Så spørsmålet mitt er egentlig om noen har erfaringer fra dette studieprogrammet? Hva lærer man og hvordan er arbeidsmarkedet og lønnen (bachelor+master)?


    Hva er likhetene/forskjellene mellom dette studiet og elektroingeniør med spesialisering i automatiseringsteknikk (HiST) -> Kybernetikk og robotikk (master NTNU)?



    Har selvsagt lest skolenes nettsider, men trenger litt "hands on" innspill :-)



    Setter stor pris på alle innspill!


  12. Alle må ha 4 eller bedre i matte for å gå siv.ing. Antar de fleste da har 5 eller 6 skal man ha bra nok snitt.

    Karakterene på mattefagene ved NTNU er ofte jevnt fordelt mellom A-F, av mennesker med gode karakterer fra VGS. Så usikker på hvor mye man kan si.

     

     

     

    Til dere som går/har gått siv.ing studie på NTNU;

    Hvilken karakter hadde dere i matte og fysikk på videregående, og hva fikk dere på de sentrale matte- og fysikkfagene deretter på NTNU?

    Du fikk et veldig bra svar over her, skal bare legge til at det er helt umulig å planlegge noe som helst av karakterer en skal få osv før en har startet studiet, men som ett råd ville jeg siktet høyt å jobbet så hardt du klarer, men ikke bli skuffa om ikke du får A på første eksamen. Alle har 5-6, men mange stryker på første matte-eksamen på NTNU

     

     

     

    Dersom man tror man kan flyte på seksere og femmere fra videregående går det dårlig. Etter det jeg har erfart handler det mer om å tilegne seg god studieteknikk, noe man kanskje ikke har dersom man lett har gjort det bra på videregående. Og selvsagt også jobbe godt og mye i eksamensperiodene.

     

    Ligger selv på 4 i R2 og tenker å studere siv.ing (kybernetikk kanskje :hmm: ), men er redd for at matematikken kan bli et dask i trynet... Er ikke slik at jeg sliter meg til 4 i R2, men heller det at jeg får 4 pga. OK arbeidsinnsats - intet mer. Hva tror dere?

  13. Kybernetikk er ganske matematikk- og fysikktungt. Ikke bare er det ganske mange matematikk-, fysikk- og mekanikk-relaterte fag, men mange av de klassiske "kyb"-fagene er også rimelig tunge på de frontene.

     

    Det er en del datateknikk og programmering, men mindre enn man kanskje skulle tro.

     

    Det du får ut av kybernetikkstudiet som er veldig nyttig, er en veldig grundig innføring i systemforståelse, og hvordan tolke dynamikken i et system matematisk. Dette gjør kybernetikk til en veldig allsidig utdannelse. Du kan jobbe med veldig mange forskjellige typer dynamiske systemer, og verktøyene du har lært er nesten uansett anvendelige.

    Er det altså forskjeller mellom hvor tungt matematikken eller fysikken er på de ulike siv.ing studiene? Jeg har av den oppfatning at alle programmene er like vanskelig, men selvsagt forskjellige når det kommer til hva innen matematikken/fysikken det legges vekt på.

     

    Jeg har studert kyb, endte opp med navigasjon som hovedstudieretning og jobb.

     

    Kyb er potetingeniøren. Et veldig morsomt, veldig mattetungt studium som gir deg muligheter innen veldig mange interessante bransjer, ofte ganske HW-nære.

     

    Hvis du har bestemt deg for å ende opp i skjæringspunktet mellom kyb og marin så kan du det enten du begynner på marin eller kyb. siste halvannet året kan du ha nesten alle de samme fagene og du kan skrive de samme oppgavene.

     

    Det du bør se på er alle de andre tingene du kan ende opp med som enten marin- eller kybingeniør. Jeg valgte kyb pga alle mulighetene. Eventuelt fordi jeg ikke ante hva jeg ville og kyb så ut som et studium der jeg ikke måtte bestemme meg med det første.

     

    K

     

    Dere begge sier studiet er mattetungt, noe jeg hører de aller fleste si om siv.ing studiene på NTNU, og det er vel en grunn for at det kreves minimum 4 i R2 for i det hele tatt å være kvalifisert. Må si jeg får litt kalde føtter når jeg selv ligger på 4 i R2 og ikke er noe geni i matte eller fysikk. Jeg har ikke noe problem med å lære og forstå det, men er heller ikke den "smarteste i klassen". Vil det da bli veeldig tungt for meg å gå siv.ing på NTNU, eller er det forholdsvis normalt å være helt OK i matte og fysikk?

  14. Sitter litt med å forstå fremgangsmåte og intuisjon med en oppgave i R2 i kapittelet om trigonometri. Noen her som kunne hjulpet meg å forklare litt på følgende oppgave:

     

    I trekanten ABC er vinkel A = 30 deg, vinkel B = 45 deg og siden AC = a. Normalen fra C på AB skjærer AB i E. I denne oppgaven skal du regne med eksakte verdier.

    a) Bestem AE, BC og AB uttrykt ved a.

    b) Normalen fra B på AC skjærer forlengelsen av AC i D. Finn CD uttrykt ved a.

    c) Et kvadrat KLMN er innskrevet i trekanten ABC. Hjørnene K og L ligger på siden AB, hjørnet M på BC og hjørnet N på AC. Finn siden i kvadratet uttrykt ved a.

     

     

    Jeg sliter generelt med slike oppgaver hvor x skal uttrykkes ved hjelp av y osv. Noen nyttige tips her?

  15. Jeg skal søke universitet til høsten, men sitter fast på om jeg ønsker å studere marin teknikk eller kybernetikk og robotikk på NTNU. Det er kun disse to studiene jeg ønsker å studere, men heller like mye mot det ene som det andre...

     

    Liker matematikk, fysikk og IT, da spesielt å få anvendt det i praksis.

     

    Er det noen som har noen innspill/erfaringer om disse studiene? Begge er likestilte for meg egentlig, men kan tenke meg at en master i marin teknikk har et større arbeidsmarked og bedre lønninger, stemmer det?

     

    Setter pris på alle innspill! :-)

  16. For en stund tilbake fikk jeg problemer med monitoren min. Er litt usikker på når problemet dukket opp men ganske sikker på at det skjedde etter jeg prøvde å reformatere og installere windows på nytt. Siden problemet oppstod har jeg latt pcen stå for en stund, men jeg har nå bestemt meg for å prøve å fikse det.

     

    Problemet er at oppløsningen og grafikken er helt ødelagt, hvor oppløsningen er låst på 640x480, samt linjer og dotter dukker opp over hele skjermen. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare hvordan det ser ut, slenger derfor med et par bilder som jeg tror beskriver problemet bedre enn jeg kan forklare.

     

    Som bildene viser dukker ikke problemet opp under

    alle oppstarsskjermene:

     

     

     

    14jxqio.jpg

     

    246t47a.jpg

     

    eq9yd5.jpg

     

    2dspxxy.jpg

    Om dette er et kjent problem for noen, setter jeg stor pris på hjelp.

  17. Kort og godt; styrer med russebilen fortiden og tenkte vi skulle finne en løsning hvor alle bryterne til lys var koblet til ett eneste kontrollbord. Har grunnleggende forståelse for elektronikk, men ikke nok til å klare dette selv. trenger derfor tips og hjelp generelt til dette prosjektet. Får en kjøpt et komplett kontrollbord? hva må gjøres?

     

    På forhånd takk :)

×
×
  • Opprett ny...