Gå til innhold

egon08

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av egon08

  1. Er noen som har noen gode tips til lagerstyringssystemer som er web baserte?

    Jeg ser for meg følgende (ikke nødvendigvis alt):

    • Det må være web-basert.
    • Det må kunne takler flere lagere.
    • Brukerstyring (hvem leser/skriver til hva).
    • Om det også kan brukes lokalt for så å synkroniseres er det en fordel.
    • Man må kunne ha sorteringsfunksjoner på alle mulig måter.
    • Rapporteringsfunksjoner.
    • Valgfrie felter for lageret.

    Kan betales for, men rimelig eller gratis er selvfølgelig en fordel.

     

    Mvh

    Egon

  2. Jeg var av nøyaktig samme oppfattning før jeg hadde barn i tenårene, og hadde som målsetting å være den kule moderate pappen. Slik greier jeg ikke se det nå som jeg står midt oppi dette. Men når det er sagt, så gleder jeg meg til den dagen jeg kan ta med guttene på et glass eller to. Da blir det mer slutt på papparollen og mer inn i kameratrollen. Iallefall på det området...

     

    Dessuten så har det også mye med samarbeidetet med mine barns venners foreldre også. Det er veldig greit å være enig om en slag felles "lovlighet". På den måten skiller hverken mine eller andres barn seg noe særlig ut. Hverken den ene eller andre veien. Det er jeg iallefall overbevist om at er viktig.

  3. Jeg har tre barn på 12, 15 og 17. Jeg tillater ikke at mine barn drikker før de er 18, og dette har vi snakket om. Men jeg er selvfølgelig fullstendig klar over at de to eldste gjør det likevel. Jeg er ganske overbevist om at de fører større måtehold nå, enn om jeg hadde tillatt drikking. Selv om jeg ikke tillater drikking før de er 18, så må jeg innrømme at jeg oftere og oftere snur meg en annen vei når jeg får en mistanke. Jeg har selv vært 15... og 17....

     

    Så mitt svar må vel være at alderen må være 18, men...

  4. Kan du ikke bare ringe eller sende en mail til personalavdelingen i firmaet du jobber for og spørre? De har svaret på slike spørsmål.

    Kunne kansje det. Men så er det dette med NAV da.... Forskjellig praksis rundt om i landet....

     

    Tenkte jeg ville lufte dette for å høre på de forskjellige løsningene.

    For det som er hovedproblemet her er at pappaperm-ordningene er bygd opp for å støtte en 8-16 jobb. Da blir det mange tolkninger på hvordan dette skal løses.

     

    Eksempel 1:

    En kollega skulle ha 10 uker pappaperm i 2008, han fikk 5 to-ukers turer fri fra NAV, Dette tilsvarer faktisk 30 uker totalt (2-4-2-4-2-4-2-4-2-4). selvfølgelig med redusert lønn til maks et visst antall G.

    Eksempel 2:

    En annen kollega har pappaperm nå: Han fikk En tur fri. Dette tilsvarer 10 uker (4-2-4).

    Eksempel 3:

    En tredje kollega fikk for noen år siden denne løsningen (som jeg mener er den mest rette):

    10 uker permisjon tilsvarer (10 x 37,5 timer = 375 timer), altså 375 timer permisjon. Dette tilsvarer (375 timer / 12 timer = 31,25 offshoredager). Dette tilsvarer ca. 4,5 uker. En rotasjon burde da bli seende slik ut: 2J-4F-2P-4F-2P-4F-1P-1J-4F (F=Fri, P=Perm, J=Jobb).

     

    Som du skjønner så er det mange tolkinger fra NAV, fordan finner jeg den korrekte ?

  5. Hei.

     

    Jeg jobber offshore og blir pappa i Desember. Jeg går i en ordning som kalles 6/4 dvs. 6 uker disponibel og 4 uker fri. I løpet av året skal jeg jobbe 132 dager, men det varierer jo hvor mye jeg jobber i disponibelperioden.

     

    Noen som vet hvordan pappapermen blir tatt ut ifb. med denne rotasjonen ?

     

    Mvh

    Egon

  6. Hei.

    Er 17 år og må være hjemme klokken 9 presist på ukedagene. Er jeg 1 min over, slår min mor full alarm og ringer alle mine venner + foreldrene. Er så jææææææææævla drittlei av dette, og INGENTING funker å argumentere mot, har prøvd alt, vet da faen hva jeg skal gjøre. Driter jeg i det, ringer hun foreldrene og ber de sende meg hjem (den ydmykelsen vil jeg ikke utsette meg selv for mer). Og jeg er hverken kriminell eller bruker narkotika. Hun tror at jeg henger gatelangs med en gang jeg blir kjent med noen nye på skolen, og skal øyeblikkelig ringe foreldrene og drite meg totalt ut. Tenkt på å flytte ut sef, men har ingen jobb + jeg bor 1 meter fra skolen osv, så det kommer jeg ikke langt med. HJELP!

     

    PS: FjortiZ emnetittel

     

    Hva med dine venner ? Hvor lenge er de ute ?

     

    Jeg mener det burde være en selvfølge, som forelder, å ha kontakt med sine barns venners foreldre. Om ikke annet være litt engasjert i miljøet barna vanker i. OK... En 17 åring skal ikke jeg kalle et barn. Det er nok heller ikke en selvfølge å kunne ha kontakt med andre 17 åringers foreldre, men utaler meg på generelt grunnlag.

     

    Jeg mener iallefall dette er viktig av flere grunner.

     

    Det ene er at man kan være enig om slike ting som dette.

    Andre ting er at jeg tror at venner har en mye større påvirkningsgrad på hvordan mine barn oppfører seg. Vet å ha en viss kontroll, eller iallefall følelse av hvilket miljø mitt barn "vanker" i, mener jeg at jeg i en større grad kan ha kontroll/påvirke mitt barns "væremåte"...

     

    Men uansett, en stille og saklig samtale burde føre frem. Kommunikasjon er viktig. Det er vel så viktig å vise at du kan lytte til hva din mor mener om hvorfor du skal være inne til 21. Jeg mener uansett at en 17 åring skal ha en slags total frihet under ansvar. Så lenge det ikke går ut over hverken skole eller evt. jobb og de du bor med, mener jeg at du burde nesten får være ute så lenge du vil. Som sagt, så lenge ting går bra. Om du da er ute og reker til midnatt hver kveld så sier det seg selv at det ikke er bra. Men om man kommer hjem 22:30 en onsdagskveld, selv om man skal på skole neste dag så ser jeg ikke det store problemet i dette, om det skjer unntaksvis.

     

    Uansett... Kommunikasjon er nøkkelordet i denne saken slik jeg ser det.

     

    Egon

  7. Søvnsyklusen blir resatt om man bruker melatonin og, å gå 30h uten søvn er ikke bra for kroppen.

     

    Syns egentlig ikke trådstarter har noen grunn for å bruke gjesteposting for et så vanlig og usensitivt problem som søvnproblemer.

     

    Jeg har hatt ett halvt år nå uten innsovningsproblemer takket være melatonin.

     

    Tja. Det er jo bivirkninger på alle preparater. Og et kjapt søk på lommelegen sier at det er rapportert om enkelttilfeller av depresjoner og nedsatt fruktbarhet ved bruk av dette preparatet..

     

    Men sunt eller ikke sunt. Det er iallefall usunt med søvnproblemer.

     

    En annen ting er jo om vedkommende er som meg, som for alt i verden vil unngå preparater, eller har et avslappet forhold til dette...

    Kansje litt smak og behag ?

  8. Jeg sliter med og sovne.. jeg har noe i kroppen som gjør jeg ikke får sove... Trenger tips og råd..

     

     

    Når jeg stresser for og sove begyner jeg bare og blø neseblod..

     

     

    Any 1 help me

    Hopp over en natt. Altså ikke sov i natt og heller ikke på dagen i morgen. Så legger du deg til normal tid i morgen kveld. Det funker noe enormt for meg.

    Jeg jobber offshore og sliter av og til litt etter å ha gått natt. Denne metoden lærte jeg av legen min og det funker noe helt enormt... på meg...

    Han forklarer at sønsyklusen blir "resatt" på denne måten.

     

    Men husk, under "resettingen" er det viktig og ikke duppe litt en gang...

     

    Mvh

    Egon

  9. jeg ønsker å styre tidsrommene msn er tilgjengelig på et lite nettverk, alternativt lokalt på hver enkelt maskin.

    Brukerne har ikke admin-rettigheter.

     

    har fått en del ideer her på forumet allerede, men fant ingenting om tidsbestemt begrensning.

    Det er ikke server i nettverket.

     

    Noen som kan gi meg noen nye ideer?

     

    totto

     

    Kommer an på hvilken ruter du har, men med Linksys WRT54G kan dette gjøres med å blokker porten for msn i angitte tidsrom.

     

    Egon

  10. Hei!

     

    Har en dell inspiron 1721, og har måtte levere pcen til reperasjon grunnet cpu-vifte brudd. Det endte opp med at de skiftet cpuvifte og hovedkort, og alt så ut til å være greit. Eneste jeg stusset på var at maskinen startet i 800 mhz, men deretter hoppet opp på maksfart på 1,9.

     

    Når jeg så skrudde den av på kvelden og stod opp idag, så står den konstant i 800mhz, har jo da selvfølgelig 100% cpu load, og den nekter gå raskere! Får ikke lov å stille noe på cpuclockspeed i bios.

     

    what to do?

    kan høres ut som Cool 'n' Quiet ?

     

    Det kan godt hende! men hva gjør jeg med det? :)

     

    Prøv å endre oppsette under strømsparing under egenskaper for skjermkort, og skjermsparer. Der står den sikkert til bærbar. Sett den til alltid på eller presentasjon så tenker jeg det kommer seg.

     

    MvH

    Egon

  11. Jeg har overtatt en halvgammel Qtek 8500. Jeg har ikke hatt smart-telefon før, så det er mye nytt for meg ...

     

    Når jeg prøver å synkronisere med Active Synch får jeg vite at jeg må ha Outlook for å synkronisere kontaktene og kalenderinfo. Problemet er at jeg har ikke outlook innstallert - jeg bruker Gmail for mail.

     

    Direkte synkronisering mot gmail-adresseboken kan jeg alltids klare meg uten, men jeg skulle gjerne hatt mulighet til å legge inn/redigere kontakter på et normalt tastatur og ikke bare på mobilen. Jeg fant et program som tar backup av kontaktene til en csv-fil. Da har jeg i hvert fall backup, og jeg kan vel alltids gi meg til å redigere den i et regneark. Men det hadde vært greit med et litt enklere brukergrensesnitt.

     

    Synkronisering av kalenderen hadde også vært kjekt. Jeg har ikke behov for noe veldig avansert kalenderprogram på PCen, men ønsker også her å legge inn data uten mobil-tastaturet og så overføre til mobil.

     

    Har noen tips for dette?

     

    Sjekk http://www.goosync.com/

     

    Egon

  12. Eg har forstått det slik at hensikta med IMAP er at mailen blir synkronisert på webmail og alle andre arbeidsstasjonar som mailen er kopla opp på.

     

    I så tilfelle ville det vore naturleg om mappestrukturen óg blei oppdatert, men dette får eg ikkje til. Dersom eg oppretter ei mappe og flyttar ein e-post til denne på maskin A, vil eg óg at dette skal visast slik på maskin B. Webmailen er det vel ikkje muleg å få dette til, ettersom det er Gmail...

     

    Kan dette løysast med IMAP? Korleis?

     

    Takk :D

     

    Når du har opprettet din IMAP konto i f.eks Outlook beholder du fremdeles din personlige fil til outlook. Det er bare til å kopiere de e-postene du vil ha lokalt over til denne mappen/pst. filen som du selv sier.

     

    Funker fint det... q;))

     

    Egon

×
×
  • Opprett ny...