Gå til innhold

PKcyriuz

Medlemmer
  • Innlegg

    184
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PKcyriuz

  1. Heisann!

    Jeg har nylig flyttet inn i en leilighet (kjeller) hvor det tidvis kommer større mengder små sorte maur ( kanskje 50-100 stk. ligner jordmaur) igjennom listene langs gulvet. Etter en uke som leieboer har jeg  opplevd dette ca. annenhver dag. Noen med erfaring rundt dette som kan komme med råd for en mer permanent løsning?

    Har så langt forsøkt med potetmel + melis langs listene, dette virker å ha en effekt helt til de finner en annen sprekk å krype igjennom.

    Takk for tips og råd! 

  2. Dette er da slett ingen kvinnegreie. Men hvis man tenker kjønnsmarked, er man kanskje mest opptatt av de personene av motsatt kjønn som utløser en umiddelbar lyst til sengekos, og der finner man, litt avhengig av hva man liker, kanskje flere egotryner enn ellers. Noen kvinnegreie er det fremdeles ikke.

    Nettopp, jeg skriver jo at dette gjelder både menn og kvinner. Hvor mange ganger må dette gjentas?

  3.  

    ntils gav deg nettopp et par, de er vel "klassikerne" - ja det finnes hos menn også, så kan ikke generaliserer til bare kvinner, men nå var det kvinner/damer jeg ønsket å trekke frem - da kvinner har etter min oppfatning en langt større grad av egoisme enn menn..

    Det eneste konkrete eksempelet jeg kan tenke meg du mener av det ntils skrev er hans spekulasjon i at kvinner søker validering gjennom slik som instagram. Ikke en kontroversiell spekulasjon, men jeg henger fortsatt ikke med i svingene hvis det i seg selv er egoisme.

     

    Med fare for å tråkke noen på tærne så får jeg komme med en egen (aldri så liten) generalisering sjøl.

     

    Det er lett å tillegge kvinner negative egenskaper, som for eksempel at de er egoistiske, hvis det egentlig "problemet" er at de ikke er like interessert i deg, som det du er i dem. Jeg mistenker at enkelte i denne tråden kan gjøre det.

     

    Da har vi ikke har samme oppfatning av hva som menes med Egoisme, eller at jeg ikke har gjort meg tydelig nok. Med egoisme menes det, tilsvarende med Buddhismen "jeg"-ets bevissthet (noe jeg ser på som en illusjon). Den samme illusjonen som oppfostret bl.a ønsker og grådighet. "Det er lett å tillegge kvinner negative egenskaper, som for eksempel at de er egoistiske" - det samme kan sies om menn, og "problemet" er ikke at jeg er interessert i dem, men disse ikke interessert i meg... Jeg skrev om noen hadde innspill på om flere opplevde det samme, at det er en større mengde kvinner, på det jeg velger å kalle "markedet" idag - som har en større grad av egoistiske holdninger ("jeg"-et) noe som fører til at de blir uinteressante, eventuelle innspill.

  4. Jeg henger ikke helt med her. Kan noen som mener at dagens kvinner er egoistiske utbrodere litt hva de legger i det? Hva slags oppførsler er det snakk om? Gjerne konkrete eksempler.

    ntils gav deg nettopp et par, de er vel "klassikerne" - ja det finnes hos menn også, så kan ikke generaliserer til bare kvinner, men nå var det kvinner/damer jeg ønsket å trekke frem - da kvinner har etter min oppfatning en langt større grad av egoisme enn menn..

  5. Poeng, poeng. Lever ein etter dei normene og er gut/jente etter ein konstruert mal, kan ein nok kjenne slik på det, og sånn sett kan eg sjå poenget til OP. Det er definitivt generalisering, men eg er med på resonnementet. Egoisme er ein bra ting i sin dose.

     

    Jeg ønsket ikke at spørsmålet skulle trekkes ut av proporsjoner, når jeg skrev at jeg ikke ønsket å generalisere.

  6. Er det bare meg, eller er det utrolig vanskelig å finne damer som ikke er egoistiske på dagens "markedet"?
    Jeg er fult klar over at alle mennesker har en viss grad av egoisme, og jeg ønsker ikke generalisere eller henge ut ALLE damer, men det er virkelig de av dem som har en alt for høy grad av egoisme, indirekte og direkte. Oftest opplever jeg de med ego-defensive holdninger, søke etter overdrevent beskyttelse samt oppmerksomhet. Legg gjerne skylda på søke etter "status" eller andre illusjoner, men jeg er heller enslig frem til jeg er nær 40 enn å drasse på ei som oppfører seg som en 90-talls tenåring. Personlig er slike mennesker en såkalt "deal-breaker" for meg ved første blikk, og omgåes sjeldent slike med mindre jeg "må".

    • Liker 1
  7. Det er viktig å påpeke at paranoia er noe man selv opplever, og ikke nødvendigvis den andre-part. Likevel er naivitet en ettervirkning som per definisjon som bygger på tidligere erfaringer og ikke-oppnådd kunnskap for første-part. Er man naiv betyr det altså at den naive ikke nødvendigvis kan klandres på samme måte som ved paranoia. Har man ikke erfart negative utfall tidligere, vil det som oftest være rettferdig å klandre den andre-part om første-part vil kunne kalles naiv. Naivitet er altså ikke en tilstand som paranoia - og tilhører en helt annen kategori. Paranoia derimot, fester seg i underbevisstheten og fungerer som en forsvarsmekanisme for de fleste dyr (derfor også mennesker). Tilstanden oppstår på basis av flere tidligere erfaringer - og derfor har vi mennesker generelt alltid en viss grad av paranoia. Paranoia betyr at første-part ikke har tilstrekkelig grunnlag for å være engstelig eller ha svekket grad av tillit til andre-part. Paranoia er også langt lettere å oppdage enn naivitet for første-part, og kan være tegn på mangel av kommunikasjon, informasjon eller tilgitt. For min egen del opplever jeg at paranoia er også lettere å bearbeide i et forhold enn flere andre underliggende problemer - dette kan være fordi jeg selv kan oppleves som naiv, men også da naivitet ikke oppleves av første-part (oftest en tredje-part i min egen erfaring). Rent subjektivt anser jeg altså naivitet som det mest aktuelle avviket i et hvilket som helst forhold, hvor dette tilsier at andre-part utnytter en person i det store og hele - imot paranoia som muliggjør en enklere form for oppdagelse og bearbeiding. 

  8. Hva hvis du møtte ei som egentlig var perfekt for deg på alle måter, og hun var det beste som hadde skjedd deg, og med hun så ville du blitt utrolig lykkelig; så finner du ut at hun har ligget med 30+ menn tidligere - er det da grunnlag for deg til å plutselig droppe hele dama?

    Personlig, ja - uten tvil egentlig! Jeg ble kjent med ei over noen år, som jeg til slutt fant ut var sammen med en fyr nesten 25 år eldre enn henne. Lang historie kort, siden har jeg aldri sett på henne som noen å ligge med siden. Kanskje høy standard, men det er mitt valg fordi det er mitt liv det angår. Se på det sånn - det er ditt liv og dine valg definerer deg sånn sett - og gjerne må man fucke opp et par ganger før man skjønner tegningen. På samme måte som andre kan si at min holdning er helt bak mål, kan jeg si det samme om deres. Poenget er at hva man gjør med sin egen kropp og valgene man tar er helt opp til en selv - men da skal man også være klar over at om/når det fuckes opp må man være selvkritisk nok i ettertid, slik at man ikke begår de samme feilene igjen og lærer av utfallet.Ønsker ikke rakke ned på verken deg eller henne, men av egen erfaring tror du vil trenge et solid lykke til!

    • Liker 1
  9.  

     

    ...Dessverre er det slik at Norge ikke vil gjøre noe på denne fronten før det kommer en holdningsendring i samfunnet. Diskrimineringen må bort, samt at man bør kunne være åpne om sitt forhold til rusmidler uten om å være redd for å blir stigmatisert og videre etterfulgt av politietatene.

    Det man snart må innse, det er at dagens lovverk kun er med på å ytterligere stigmatisere en allerede sårbar gruppe: nemlig de som faktisk er avhengige.

     

     

    Enig så lenge vi ikke snakker om cannabis her ettersom man ikke blir fysisk avhengig av det (om det føles slik så er det nokotinen som lurer deg), imotsetning til hva alle de gamle tantene i landet her tror. Så lenge floskelen "ett trekk og du er hekta" lever i beste velgående, så blir det vanskelig å overbevise de trangsynte om at dette må bli av-kiminalisert.

     

    Dette stemmer, med mindre man anvender Cannabis ved stor grad av anti-psykotiske stoffer i planten - hvor dette egnes meget godt for behandling av kroniske sykdommer og lidelser. THC kan også knyttes til andre former for "avhengighet", men ikke at man blir "hektet". Avhengighet er likevel et interessant tema, særlig mht. psykologien som ligger bak det!

  10. Det bør likevel nevnes at debatt og god diskusjon er det eneste virkemidlet (bortsett fra stemmerettsvalg og forskning) for å påvirke denne endringen her hjemme. Jeg er personlig åpen rundt mye i livet, også bruk av rusmidler - jeg tar denne friheten når jeg ikke har en jobb som politiker eller hvor mine personlige valg ikke inntreffer med arbeidssituasjon eller ha ansvar for andres liv. Når man i tillegg har en agenda som er vanskelig å komme med motargumenter for, er det naturligvis langt morsommere å diskutere for denne. Jeg har ved svært få anledninger blitt satt fast med motargumenter for temaet av en form for re-legalisering av Cannabis her i Norge, dette bare etter noen få år med åpen diskusjon blant venner, kjente og og ukjente. Det som likevel er interessant og nærmest underholdende er reaksjonen til motparten - av hvor en med god utdanning, økonomi og særegen vilje i livet på generell basis ikke kan assosieres med negativ bruk av Cannabis! Når dette blir bemerket, er som oftest den gode gamle "det er ulovlig - derfor skal man ikke bruke eller assosieres med Cannabis", noe som stemmer - men likevel er feil. Altså det er snakk om en risiko, og den risikoen er jeg og mange andre felles landsmenn villig til å ta - for å ikke føle oss undertrykt og kontrollert av samfunnets lover knyttet til hva som angår min egen kropp og sinn. Denne debatten er for mange vanskelig å ha, uten å argumentere med subjektivitet - noe som ikke er god praksis, selv på kommentarfelt eller forumer. "Jeg kjente en som ble helt endret, slutta jobben og bare gjorde X...." - "Derfor må X være forbudt" er typisk, og på samme måte tragisk. Man må se det i et litt større perspektiv, som andre debatter. Ja, de fleste kniv-drap skjer med kniv, dette betyr derimot ikke at alle med kniv begår drap - det er et potensiale, ja - men det er også et potensiale at jeg vil kunne dra på månen i mitt liv (lite sannsynlig for dere som ikke tok den..)

     

    Det er lenge siden jeg har hatt et godt motargument for å ikke re-legalisere Cannabis (eller andre rusmidler) her i Norge - så la oss se hvor langt debatten har kommet.

  11. Jeg kan bare snakke for meg selv, og jeg drikker langt mindre alkohol etter mitt møte med Cannabis. Mye fordi Cannabis gir en bedre rus, i den form av at rusen ikke skaper hemninger på lik linje som Alkohol. Alkohol fungerer utmerket er det snakk om å ta seg noen øl med gutta - sprit derimot har jeg liten interesse av å drikke. På samme måte er jeg ikke interessert i å bli høy på Cannabis med høyt THC innhold. Jeg kunne godt tenkt meg en løsning som polet når det kom til alle typer stoffer som kan brukes som rusmiddel. da vil man få det i kontrollerte mengder, med sikkerhet av at innholdet - samt at inntektene vil kunne skattelegges, og ikke gå til organisasjoner som lever av annen kriminalitet. Lav-skala produksjon av fleinsopp eller Cannabis som finnes i naturen har jeg derfor ingenting i mot.

    Dessverre er det slik at Norge ikke vil gjøre noe på denne fronten før det kommer en holdningsendring i samfunnet. Diskrimineringen må bort, samt at man bør kunne være åpne om sitt forhold til rusmidler uten om å være redd for å blir stigmatisert og videre etterfulgt av politietatene.

    • Liker 3
  12.  

    Tror det er mange i private bedrifter som ansetter "kjentfolk" istedet for å lyse ut stilling. I offentlig sektor er det vel et krav om å søke eksternt.

    Ikke uvanlig at dette skjer i offentlig sektor heller, selv om stillingen må lyses ut eksternt kan man fort finne ut at den bekjente man har er det beste til stillingen :)

    Jeg har hatt noen stillinger i staten, men er lenge siden jeg konkurerte om en stilling med andre, likeverdige søkere slik man egentlig skal.

     

    Ang. karakterer osv. er det etter min erfaring bare nyttig i starten, jeg hadde middels dårlig karakterer på skolen og kun fagbrev, men sitter i dag som ingeniør, jeg hadde både personellansvar og fagansvar i ett veldig stort firma i den forrige jobben, men fant ut at det ikke var så mye for meg. Men, det er mulig å komme "langt" uten verken gode karakterer eller utdannelse, men det krever erfaring :)

     

    edit: jobber forøvrig langt utenfor byene også.

     

    Ja - jeg ønsker på samme måte å opparbeide meg arbeidserfaring innen IT etter studiene, da jeg ikke har jobbet innen dette området før. Jeg har heldigvis kontakter i det kommunale i min hjemby (noe som tidligere har skaffet meg en jobb for staten tidligere i en liten periode), samt mengder av arbeidserfaring til å kun være i midten av 20-årene (jobber også frivillig hver sommer - selv om denne jobben krever mye ansvar og engasjement). Så klart, jeg skjønner at skolen ikke kan gå ut å si at "det holder med å få en C", men som sagt bare irriterende når dem presser på med at "KUN de BESTE får jobb". Jeg ser frem til å finne en stilling innen brukerstøtte/helpdesk som min første IT jobb, håper bare at jeg slipper å jobbe i storbyene. For min del kunne jeg godt tenkt meg å flytte langt nordover, heh. Liker å være minimalistisk, da har man mulighet til å spare mer penger over tid sånn sett.

  13. Virker som The Avatar skjønte hva jeg mente (også flere her for den sakens skyld) - nei det er ikke snakk om en fremtidig stilling i et Fortune 5000 selskap for min del. Jeg er oppvokst på bygda, studerer nå i en annen mindre "bygdeby" - og stortrives uten anonymiteten, lukrative stillinger og andre goder storbyene frister med. Jeg vet jeg vil finne en god jobb som passer for meg i nær fremtid - være seg brukerstøtte på en utdannings institusjon eller i en mindre privat virksomhet. Så lenge økonomien tilsier at jeg (og andre) kan fortsette å være blant bygdefolket, men ha en grei IT-jobb (altså ikke nødvendigvis "$ikte $kyhøyt"), ønsker jeg heller det enn å bosette/pendle inn og ut av storbyene. Selv har jeg mye erfaring fra kundebehandling, fra mange ulike arenaer og tidligere utdanning på videregående nivå - så er ikke veldig urolig, men mildt sagt irriterende at man skal bli presset på å "måtte" være A-B student for i det heletatt å få en jobb innen IT bransjen, når dette tilsynelatende ikke stemmer.

  14. Tilbake til gammle trakter på diskusjon.no - Wooot  :w00t:

    Hei! Jeg lurer på om dette kan stemme - på skolen jeg nå studerer (på 2 året informasjonssystemer) hører jeg gang på gang fra forelesere: "det er bra de med best karakterer som blir ansatt", og jeg kan ikke la være å klø meg selv i hodet hver gang. Fra min erfaring i arbeidslivet (i andre yrker ikke relatert til IT) er dette utsagnet så langt på bær-tur som det går ann. Arbeidsgivere i min erfaring leter etter folk som kan gjøre en god jobb, ikke smiske med at de er gode på skolebenken, men i jobb 7-15, 5 ganger i uka med 5 ukers ferie i året.

    Jeg tenker som så, "de mener de som sikter høyt og langt inni storbyene, de som vil ha høy gjeld, dyr leilighet med alt for god utsikt og en bil de ikke har råd til". For min del kunne jeg godt tenkt meg en support-jobb - nærmere en konsulent jobb egentlig, helst hvor man kan bevege seg litt, og ikke bare være limt til et skrivebord og en telefon med en lapp som henger ved skjermen hvor det er skrevet "Hei, du snakker med.. :grin2:" som en påminnelse av hva man skal svare etter ringetonen. Jeg liker å følge med på hva som kreves i jobb-stillinger rundt om i det ganske gand, og det virker som hypotesen min om at de som er "best" blir kun ansatt, men disse annonsene lyses ut fra storbyene som Oslo, Bergen og Trondheim.

    Kommuner krever dóg at man har akademisk grunnlag, men ikke nødvendigvis gode karakterer. Noen innspill?

  15.  

     

     

    Takk for det! :)

     

    Jeg har søkt i flere måner nå etter jobb, og fikk endelig napp. Jeg gikk igjennom et bemmaningsbyrå, og det er hva jeg vil anbefale andre å gjøre. Dog har jeg både positive og negative erfaringer med det, og jeg vil anbefale at man sjekker skikkelig før man søker med bemmannignsbyrå. Anbefaler de store gutta i gata, med det mener jeg da Manpower og andre bemmaningsbyrå som har fotfeste, ikke gå for et bemmaningsbyrå som er helt nytt! 

     

    Dog skal det sies at jeg ikke har utdannelse, og fikk trolig jobben grunnet erfaring (har et år i IT bransjen) og personlige egenskaper. 

     

    Heh ja ok, nå har ikke jeg jobberfaring innen IT - men forhåpentligvis teller det vel litt med et par år på nivået jeg studerer nå. Samt at jeg har som sagt hatt flere jobber over lengre tid, hvor noe er relatert til kundebehandling. Lykke til!

  16. Gratulerer med jobb, lyst til å dele litt om veien du tok for å få jobben?
    Jeg studerer for øyeblikket informasjonssystemer på høgskole-nivå, og har tatt en del studiepoeng hittil. Jeg regner dessverre ikke med å bli ferdig etter 3 år som er planlagt tid for bachelor, så vil nok trenge arbeidserfaring (da innen IT, ettersom jeg allerede har hatt en del jobber, både i privat, offentlig og industri-sektor, men altså ikke relatert til IT) før jeg er ferdig med studiene.
    Lignende din stilling tror jeg personlig ville være aktuelt, men vet ikke hva kravene er for en service-medarbeider idag, bortsett fra å ha interessen samt at man er glad i å hjelpe mennesker da, heh. 

  17. Skjønner det er lett å avspore i denne tråden, men veldig hyggelig med så mange gode svar hittil!
    Stemmer det, jeg ser Halden virker som en svært fin skole (IS) sånn sett. Bedriftsøkonomi, samt leder studie hadde jo vært veldig kult. Ikke at jeg skal skryte på meg store matte kunnskaper, men alltid vært flink med penger (mine egne, lol), men er definitivt en ledertype! Ting begynner å falle på plass. Vet iallefall at web-utvikling og IS vil være blant top 3 å søke på til høsten. :)

  18. Tusen takk :) Eneste jeg har prøvd meg på er enkel HTML koding. Tekste, lage linker og bilder på en statisk webside.
    Ellers har jeg prøvd meg ltt på C++ og litt JAVA tidligere..En liten quiz bare. Ettersom jeg lærer veldig fort gikk dette fint, og var ganske artig! Jeg vet nok at jeg vil utprøve så mye jeg kan i praktisk av det man lærer teoretisk. Har funket bra så langt. Var det noen spesielle bøker/programvare du måtte anskaffe selv? Eller hadde skolen lisenser og PC'er?

×
×
  • Opprett ny...