Gå til innhold

aju

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aju

  1. Husk at det tok flere år fra skatteetaten startet vurderingene, en periode hvor KANDU ser ut til å ha gjort lite for å avklare/unngå konsekvenser av saken. De politiske signaler var alt i mars/april av en slik art at man kunne ha søkt departementet. Og departementet ba KANDU om å søke, noe som forteller at man egentlig bare ventet på en formell mulighet til å avklare saken. Så dessverre må jeg si at jeg ikke er helt sikker på at KANDU har håndtert denne saken på noen egnet måte.

     

    Dette er nok en sannhet med massive modifikasjoner.

     

    KANDU sendte en henvendelse i 2005 for å avklare moms på sponsormidler, og fikk beskjed om at billetter også var momspliktige. Dette protesterte vi øyeblikkelig på, og så har saken gått fram og tilbake ganske lenge. Om du leser vår klare, som ligger på kandu.no, ser du en lang saksframgang. Blant annet har vi måttet vente opp til åtte måneder på svar på en henvendelse, mens vi får tre ukers svarfrist med endelig frist onsdag under påske.

     

    I tillegg så begynte vi «§70-kampen» allerede i mai i år, da det ble klart hva skattekontoret sannsynligvis kom til å vedta basert på anken vår. Vi har jobbet i hele 2008, mye tid har gått med til møter med politikere i regjeringspartiene o.l. Den formelle §70-søknaden ble sendt 4. juli i år, men 5. august ble vi bedt om å sende en ny med søknad kun på vegne av The Gathering, ikke dataparty generelt.

     

    Det er fint om folk kan sjekke litt fakta før de kommer med påstander på forum :-).

  2. Det er gøy å se at nerder og politikere kan vinne over firkanta byråkrater :-).

     

    Jeg vil dog for alle tvilerene i forumet understreke at det i vedtaket inneholder rasjonale for hvorfor The Gathering skal regnes som fritatt for merverdiavgift:

    • Det er frivillig/"non-profit"
    • Datakultur og dataparty er lista i kulturmeldinga fra Stortinget
    • Ingen får lønn for arbeidet

    Vi i KANDU kommer til å jobbe videre med å sørge for at lovendringa vil omfatte alle frivillige datatreff i Norge, fra dataparty til lanparty og demoparty.

     

    Men nå i helga er det på tide å feire.... nå er champagnen i kjøleskapet iskald :-).

  3. Slik jeg har forstått det er det ingen som får betalt for å drive The Gathering, og jeg vil tro at alle pengene de eventuelt sitter igjen med til overs går til neste års arrangement...

     

    The Gathering drives av KANDU, som er en ideell ("non-profit") organisasjon. Alle som deltar på The Gathering blir medlem av KANDU, og kan stemme og stille til valg på generalforsamlinga. Det er ingen som får lønn for å drive med TG, det nærmeste er at noen få får refundert litt telefonkostnader (langt under reelle kostnader).

  4. God dag folkens, takk for eit flott initiativ! Det er fint å sjå at folk bryr seg om TG :-)

     

    Eg har blitt kontakta av nokre aktive personar som vil ha demonstrasjonstog, noko vi liker tanken av. På måndag skal vi ha eit møte med våre samarbeidspartnarar i momssaka, blant anna for å sjå kva for eit tidspunkt som er best for demonstrasjonstog, kor vi bør ende opp og liknande.. for å få eit best mogleg resultat.

     

    Om vi ender opp med at vi ynskjer å arrangere eit demonstrasjonstog, kjem vi blant anna til å annonsere det på gathering.org, her i forumtråden og sende beskjed til alle deltakarar på TG07 og TG08 :-).

     

    Ha ei fortsatt god helg, og ikkje nøl med å ta kontakt med meg om det er noko du lurer på (nei, eg heng ikkje mykje på forum for tida)!

  5. Heisann folkens, og takk for støtten. Det er gøy å se at mange bryr seg om The Gathering og datatreff/dataparty generelt her i landet.

     

    For å forklare litt status i saken.. vi har nå mottatt et endelig vedtak, noe vi ventet på. Faktisk var det mer positivt enn forventa (moms av 60% av billettene, ikke 100%), noe som viser at til og med gamle byråkrater som sitter oppe i Molde begynner å forstå litt hva TG er. Men de har fortsatt problemer med å skjønne helt hva det er, for det er jo klart at man ikke kan si at bare 40% av TG er kultur.. det er et latterlig utsagn. KANDU mener videre at det er idiotisk å kreve 200.000kr i renter, når vi har venta på et vedtak hele tiden.. og å gi oss 75.000kr i bot fordi at vi ikke har tatt moms fra dag en.. det er bare totalt idiotisk.

     

    Vi kommer til å sende et tilsvar, noe som vi sannsynligvis får blankt avslag på (men vi kan jo forsøke). Når vi får avslaget på anken vår, kan vi anke det videre opp til politisk behandling, vekk fra byråkratene. Og der har vi langt større mulighet til å nå igjennom. Min arbeidsdag går mye ut på å snakke med politikere og forberede dem på saken slik at vi får en bra behandling der, når vi får det opp i systemet. Og vinner vi der, får TG fritak for 2006 og 2007.

     

    Vi stopper ikke der, vi har også lansert et lovendringsforslag til Finansdepartementet, hvor vi krever å få datatreff ("frivillig drevet ungdomsaktivitet rettet mot datainteressert ungdom") fritatt for moms. Dette betyr ikke at vi godtar tolkningen om at vi ikke er fritatt nå, men at vi ønsker en endelig stadfesting i momslova.

     

    KANDU-styret har i dag hatt møte for debrief av TG08-ledelsen og fastsetting av framdriftsplan for valg av TG09-ledelse, og diskuterte samtidig ønsket fra massene om et demonstrasjonstog i Oslo. Vi kommer tilbake til dere med mer informasjon, og det skader aldri å sende en e-post eller et brev.

     

    Sender du derimot et brev eller en mail til Skatteetaten, husk følgende forhåndsregler:

    • Vær saklig
    • Ikke kom med trusler eller hets
    • Skriv gjerne at du ønsker svar, gjerne i form av et spørsmål (da må de bruke arbeidstid på å svare deg :-)

    Om du skal sende snailmail (eller e-post), er det greit å vite hvem du skal kontakte. Finansdepartementet er de som kommer til å behandle klagen og lovendringsforslaget. Kulturdepartementet støtter oss allerede. Skatt Midt-norge, ved ## navn fjernet av ilpostino ## er saksbehandler for TGs vedtak.

     

    Lykke til :-)

  6. For å si det sånn: De som driver TG tjener ikke dårlig på det.

     

    Jo. Ingen tjener noe på The Gathering. Det nærmeste du kommer er de frivillige som jobber minimum åtte timer frivillig hver dag, som får gratis inngang og mat. Og arrangørgruppa da, som tar seg fri fra jobb haugevis av dager i løpet av år, setter studier til side, osv.. for hva? En telefondekning på 1500kr, som dekker kanskje 1/3 av telefonbruken knytta til TG-arbeidet deres.

     

    Det å være arrangør av TG er ikke noe man tjener på. Går man i overskudd, går det rett til bedre arrangement senere. TG er tross alt drevet av en ikke-kommersiell ungdomsorganisasjon med navn KANDU.

  7. nja... knappt noe mer enn det.. de har vel også noen foredrag som 1% av deltagerne deltar på.

     

    Heisann, jeg tror nok at du har litt feilinformasjon her. Foredragene har blitt sykt populære de siste årene, og som konsekvens av det har man måttet fjerne mer og mer av filmprogrammet. I 2006 fikk man vist bare to filmer, resten måtte vike til fordel for faglig innhold som foredrag og kurs. Enkelte foredrag har vært så populære at man ikke har kunnet mette lysten til deltakerene ved å sette opp flere sesjoner, og i enkelte tilfeller har man måttet ty til å vise foredragene på storskjerm i selve hallen.

     

    Videre, til noen andres argumenter i denne tråden om at ting har blitt så mye verre enn tidligere. Mitt første TG var i 1998, og da ble jeg ganske frelst av demoscenen. Det var kul grafikk, man klarte å få sykt mye ut av maskinvare som C64, osv. Fokus er kanskje ikke akkurat der nå, fokuset har endret seg. Det må man akseptere uten å si at det blir dårlig av den grunn.

     

    Populærkultur er i stadig endring, og man ser at det vokser frem nye former for digital kunst hele tiden. For eksempel rasterbation, casemod, bygging av plassutsmykking som hyller og mye mer. Innenfor spill har det også vokst fram nye kulturområder som filmer laget med spillmotorer, mods, osv. Et godt kreativt tilbud er avhengig av både nytt og gammelt, og det har man også i dag på The Gathering.

     

    Selv om jeg selv ikke er så veldig stor fan av humoristiske eller dramatiske filmer laget med spill som hjelpemiddel, ser jeg definitivt kulturverdien av det. Såpass gammel og grinete har jeg heldigvis ikke blitt enda :-).

     

    Og, spill i seg selv er jo kultur. Det har blitt forsket på det om og om igjen, og den beste norske forskningen er Stortingsmelding 2007-2008:14 om dataspill, som fastslår at dataspill er moderne kultur. The Gathering trekkes der fram som et eksempel på moderne ny kultur. Datatreff og dataorganisasjoner blir trukket fram i mange andre eksempler også, for eksempel NOUen Frivillighet Med Mening og Frivillighet For Alle.

×
×
  • Opprett ny...