Gå til innhold

Dorg76

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dorg76

  1. Hei, har lurt på å bygge meg en vifteløs pc som vil bli brukt som stuepc, og trenger din hjelp til å velge komponenter.

     

    Den bør kunne gjøre følgende

    - Streame HD materiale fra ekstern disk

    - Kjøre video fra youtube ol.

    - Kjøre skype

    - Browse med en ordentlig nettleser

    - HDMI ut, med lyd

    - Muligens blueray spiller.

    - Bluetooth til keyboard og mus.

    - Kablet nettverk inn.

    - Kanskje jeg kommer til å sette den opp som filserver også. (gjerne med eksterne disker som jeg kan gjemme i et skap og dempe)

     

    Vurderer å bygge selve kabinettet selv, har liggende ett på loftet jeg kan ta utgangspkt i og tenkte da å fjerne meste parten av det som er av vegger og sette opp netting isteden.

    Det store poenget her er altså VIFTELØS eller i det minste så stille som overhodet mulig. Kan jeg få det til?

    Ser jeg får 400W strømforsyninger som er vifteløse så det burde ikke være noe problem (ser også at jeg får noen på 120W er dette nok?), men hvilken prosessor og grafikk løsning, og får jeg passive kjøler som takler de overnevnte krav? Regner med det holder med et hovedkort med integrert grafikk, i så fall hvilke, eller bør jeg gå for et eksternt så jeg har bedre muligheter til passiv kjøling?

    Totalpris bør ikke gå over 5000-6000kr men gjerne lavere, størrelse er ingen issue og det trenger ikke se pent ut.

    Er det ferdigpakker/mer ferdigpakker som vil kunne gjøre det samme for meg? Bruker en kombinasjon av WDTV Live samt en liten notebook i dag, og for det aller meste så går faktisk ikke vifta på den så jeg kan høre det.

    Tips og linker mottas med takk!

  2. En forening jeg er medlem av skal ha jubileum om noen uker og jeg er utpekt til fotograf. Foruten å dokumentere hendelsen skal noen av bildene brukes i medlemsblad. Trenger tips til hva jeg skal ha med av utstyr og kanskje mest til motiver. Festen skal være i et stor ombygd industrilokale med høyt under taket og sorte vegger og tak. Det er kun kunstig belysning.

    Det er ventet å komme rundt 100 stykker. Det vil også være band som spiller og taler og gave overrekkelser på scenen.

    Utstyret jeg har er D80, 18-135mm, 35mm, 50mm, 55-300mm og Tamron 90mm, SB600, stativ. Ønsker i utgangspkt minst mulig å bære på og ha fokus mer på bilder enn å måtte bytte objektiver hele tiden.

    Ettersom D80 til nød kan presses til 800iso før det blir stygt, regner jeg med at lys kommer til å bli mangelvare selv med 1.8 i blender. Man får da også fort så liten DOF at det kun blir noen som er i fokus ved gruppebilder. Blits kan heller ikke brukes indirekte ettersom det er sorte vegger og tak. Kan jo bruke den av kamera for å få litt mer spenstig lys, men da blir det fort mye løping og fikling.

    Ønsker også tips til hvilke motiver jeg bør få med meg. Alle råd mottas med takk!

  3. Ikke helt det du spurte etter, men for min del har jeg funnet ut at en ekstern hardisk som backup hjemme og en som jeg 4 ganger i året synkroniserer og tar med til et familiemedlem er tilfredstillende. Koster 700kr i oppstart og er så gratis. Bare man sørger for å ha en sekundær backup som befinner seg i et annet hus er man rimlig godt sikret om dette er det eneste man er ute etter. Selvfølgelig, om begge harddiskene svikter eller huset brenner ned har jeg mistet bildene fra de siste 2 mnd. Fordelen er at jeg da også har backup av CD samling og hjemmevideoer på den eksterne disken som er bortplassert.

  4. Har akkurat kommet inn fra en skogstur. Hadde med kamera, stativ og en maglite.

    Dette var mitt første forsøk på lang lukkertid og "male" med lys. Det var ikke så lett, men ganske gøy og skal nok prøves mer.

    For begge bildene gjelder følgende, 50mm 1.8 @ f8, iso 100 og 30 sekunder lukkertid.

     

    post-155996-1266354602_thumb.jpg

    Jeg lyste ca 10 sekunder fra henholdsvis høyre og venstre side omtrent 45 grader ut.

     

     

    post-155996-1266354866_thumb.jpg

    På dette bildet lot jeg skruen for å holde kameraet i vertikalstilling være løs, så i løpet av sekvensen tilta kameraet bakover. Sveipet iherdig frem og tilbake med lommmelykta mens jeg gikk frem og tilbake. Synest selv at jeg fikk frem litt av Blair Witch stemningen inni granholtet nå på natta.

  5. Jeg kjøpet meg et 50mm 1.8, men på crop blir det litt for trangt til å bruke inne, og det er jo nettopp der du har mest bruk for noe lyssterkt. Har nå bestillt meg et 35mm, også den i 1.8. Når det er sakt så kommer jeg ikke til å kvitte meg med 50mm. Bruker den fast når jeg er ute med ungene på lekeplassen feks. Da ville jeg nok heller gått for 85mm av dine alternativer. Jeg kjenner ikke det objektivet, men har en 90mm som jeg så og si alltid ender opp med når jeg går tur i skogen. Du kan jo se på de bildene du har tatt til nå og se hvilke brennvidder du bruker mest.

  6. Takker for det. Jeg har ikke nero, og kommer nok ikke til å kjøpe det heller. Jeg har også et spesialprogram for å skrive ut DVD cover som fulgte med ett eller annet annet, men dette er så utrolig dårlig funksjonsmessig at jeg ikke har lyst til å bruke det. Det hender jo andre ganger også at jeg har behov for noe som skriver ut i riktig størrelse og da hadde det vært fint å ha en måte å gjøre dette på. Om noen kan bekrefte at Elements kan gjøre dette er det kanskje grunn nok til å forsvare et kjøp.

  7. Hei!

    Jeg driver støtt og stadig å lager hjemmevideo som sendes til svigermødre og jaktkompiser alt etter innhold.

    Når jeg skal skrive ut cover blir ikke dette i riktig størrelse. Jeg har kommet meg rundt dette med å printe i A4 og sette egendefinerte marger i selve printingen, men dette er ganske stress. Jeg bruker Vista, en Canon iP4200 skriver og lager bilet i Paint.net. Kan noen si meg et program/drivere/metode, helst gratis, som greier å skrive ut i riktig/valgfri størrelse?

  8. Alle bilder legges inn i felles\bilder hvor det er en undermappe for hvert år. Under hvert år ligger det undermapper med navn som 20091107_skogstur. De vil da sorteres automatisk etter dato de er tatt. På en ekstern disk har jeg så tilsvarende struktur som synkroniseres med synctoy. Hvert halvår tas det backup til DVD'er av den eksterne disken og disse backupene flyttes UT AV HUSET til en slektning eller bankboks.Ellers bruker jeg Pizasa for organisering og deling på web. Utrolig raskt å gjøre grovredigeringer som å rette horisont eller ta utsnitt, samt få slettet 3/4 av bildene man har tatt. Pizasa kommer nå også med automatisk tagging av navn, støtte for geotagger og er gratis.

  9. Hei!

    Lurer på om noen har et tips til meg.

    Jeg har en E52 som jeg synkroniserer med Outlook via Nokia PC sync. Alle kontaktene ligger riktig i Outlook, men på telefonen ligger enkelte dobbelt. Jeg har satt opp telefonen til å kun vise de som ligger på telefon og ikke SIM selv om det ligger kontakter her også. Kontaktene som vises på telefonen har også mer info på seg enn det er plass til i SIM og er identiske med de som ligger i outlook.

    Jeg har forsøkt å synkronisere ved å slette alt på telefon og overfør fra datamaskin men med samme resultat.

    Når jeg slår opp på antall så er dette også identisk med det i Outlook, men de vises altså flere ganger på tlf. Noen tips til hva jeg kan forsøke nå?

  10. Uten at jeg skal kommentere andre argumenter og hendelser rundt denne saken må jeg si at når de påberoper seg "omstendigheter utenfor vår kontroll" dvs force majeure fordi en av leverandørene deres leverer feil data så tror jeg dette blir ganske tynt.

    Force majeure kan påberopes i tilfeller ved krig og eller naturkatastrofer el. dvs ytre påvirkninger hvor du har svært liten eller ingen mulighet til å forutse hendelsen eller påvirke utfallet.

    Ettersom jeg livnærer meg av å designe og utvikle bla webløsninger vet jeg at det er ganske enkelt å legge inn en blanding av manuelle og automatiske rutiner for å avverge nettopp slike ting som feilprising, og mange av de andre nettbutikkene har dette allerede.

    At dette selskapet har valgt å ikke bruke penger på implementering og oppfølging med slike virkemidler kan jeg ikke se at skal dekkes av "utenfor vår kontroll" begrepet. Om noen går videre med dette skal det bli interessant å se hvordan utfallet av dette pkt blir.

  11. Takker nok en gang for innspill. Ang D2H så lurer jeg på om ikke 4mpx blir litt i minste laget. Er ganske glad i å lage utsnitt av bildene mine i ettertid, og liker å ha litt å gå på. Det er en av grunnene til at jeg mer eller mindre har utelukket D40 også. Det er klart at om jeg hadde fått meg en ålreit tele i tillegg så ville det jo hjulpet. D40 + 70-300 = 5000, D200 = 5000. På den andre siden så er det stort sett fuglebilder jeg har behov for tele på og da er vel 70-300 ikke helt optimal. Akkurat nå heller jeg vel mot enda en D80 fordi jeg liker kameraet og fordi jeg og dama da har en "fair fight" når vi sitter å sammenlikner bilder på kvelden. Ulempen er at det er jo bare et par ganger i mnd at jeg faktisk har bruk for det og sånn sett er jo D200 et bedre alternativ da jeg i hvertfall kan argumentere ovenfor meg selv at det er en oppgradering.

×
×
  • Opprett ny...