Gå til innhold

ccc3

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ccc3

  1. Hei,

     

    jeg har fått en jobb som jeg har søkt på, etter å ha sendt inn søknad og vært på intervju. Jeg ble tilbudt jobben og har skrevet bindende kontrakt.

     

    Men nå i ettertid har arbeidsgiver sendt spm om kopi av vitnemålet mitt fra vidregående. Det er nå 12 år siden, og jeg skjemst nesten av det pga null motivasjon og feilvalg av linje. Ergo er det et horribelt vitemål å sende inn enkelt sagt. Jeg er redd selskapet får kalde skuldrer og trekker tilbudet. Kan være at jeg er paranoid men....

     

    Jeg mener den ikke er representativ for meg den dag i dag. Ikke i det hele tatt.

     

    Hva tenker dere?

  2. Den bilen har da gått veldig langt ? Og er det bare audi a4 du vil ha ?

     

    For den prisen jeg har forhandlet frem synest jeg ikke 134 000 km er forferdelig mye. Det er også kjedereim på den og nylig service fikk jeg vite.

     

    Andre tilsvarende biler med samme km-stand som den der ligger jo på godt over 150-160 000.

     

    EDIT: Ja, det er nok a4 jeg vil ha. Jeg er opptatt av hvordan bilen ser ut. Det er noe jeg aldri blir kvitt. I tillegg har jeg nær Audi forhandler og bekjente med Audi biler. Jeg har kikket litt på WV Passat, men jeg synest ikke de er fine. Sikkert gode biler økonomisk, men jeg kjøper ikke en økonomisk bil når jeg har råd til noe jeg selv er fornøyd med.

  3. Det er vel relevant her hvilken modell og motorutgave vi snakker om. Det er god forskjell på en 1.9TDI ~105hk fra 1999 og en 2.0TDI CommonRail med 170hk fra 2009.

     

    Sikker på du mener TFSI og ikke bare T? Hvis 1.9TDI er aktuelt høres det ut som du er i en årgang da det var 1.8T 150hk, før TFSI kom.

    Generelt oppleves TFSI som gode og effektive motorer, spesielt 1.4TFSI synes jeg.

     

    Ja jeg har lest litt rundt og ser at folk er fornøyde med 1.6TFSI. Da må jo 1.8l være greit. Føler jeg. Som sagt vil jeg ha en bil som drar bedre enn min gamle BMW 318 1993 :p

  4. Heisann.

    Sliter med bilvalg, og trenger hjelp! Helst kjapt da jeg vil få bilen i hus før jeg reiser på jobb om en uke. :ohmy:

    Jeg har kikket litt rundt og har bestemt meg for at det blir en Audi A4, men sliter med å velge av 1.8TFSI eller 2.0TDI.

    Jeg har prøvd 1.9TDI og synest den var grei nok, men ikke noe mere enn det.

    Det jeg da lurer på er om 1.8TFSI er et hakk over mtp aksellerasjon og toppfart? Eller burde jeg gå for 2.0TDI? Har kikket på 2.0TFSI, men de er for det meste på en prisklasse som er over budsjettet mitt.

    Jeg er ikke så veldig opptatt av fart, men er utrolig greit med en bil som kan ta forholdsvis raske og effektive forbikjøringer.

    Er det noen som har erfaringer med 1.8TFSI? Hva bruker den på mila kontra 2.0TDI?

    Jeg har lite greie på bil generelt, så hjelp taes i mot med stor takknemlighet!

  5. Snakket med politiet, er jeg heldig, slipper jeg unna med minstestraff, det vil si kunn ett forelegg sånn situasjonen utløp. Men ihvertfall ikke ubetinget fengsel.. Litt lettet nå kan en si... takk for svar.. Jeg er 24 år for de som lurte..

  6. Hei. Jeg ble tatt for promillekjøring for 2 uker siden. Blåste til 0,7, samtidig satt det en pasasjer på... Jeg stoppet ut i siden momentant, la alt på bordet og ble tatt inn til blodprøve og avhør...

     

    Hvor stor straff kan jeg vente meg?? Vil jeg få ubetinget fengsel?? Er skikkelig redd for at jeg skal få den dommen mot meg...

     

    Håper dere kan svare en kar som føler seg som en jævlig idiot...

  7. Passat er knallgode og slitesterke biler.

    med tanke på forbruk burde du gå for en diselbil. Slipper du gassen kutter diselmotorer all tilførsel å du triller faktisk helt gratis ned alle bakker.

     

    Når det skal være sakt så er ikke mitt intrykk at bmw sin 1.8 er spesielt tørst, så man kan tenke litt på hvordan man kjører.

     

    Passat ser bra ut jo. Ganske utrolig at jeg ikke har sjekket dem ut før egentlig.. Min bil har en gammel og tung motor med lite hk, så sier ikke det da seg selv at den bruker mye bensin? I tillegg er den helt forjævlig om vinteren...

  8. Kjører Passat selv, er veldig lite feil og bruker ikke så mye på mila.

     

    Ok. Passat vurderes sterkt. Fattern mener også det er noe å gå for. Ikke så ulik Audi A4 i designet er den heller i tillegg til at de fleste av de som ligger ute har lav km-stand.

  9. R1 er et programfag, som vil si at det er et fag som ikke alle har. Dette er et fag man velger på bakgrunn av hva du vil studere. Om du tar R1 eksamen til høsten vil den stå som et programfag, og derav vil din P-matte karakter fortsatt stå på ditt vitnemål.

     

    Om du tar R1 som privatist så får du bare den skriftlige karakteren. Tar du R1 via vanlig videregående løp er det tilfeldig hva du kommer opp i, dette gjelder både skriftlig og muntlig.

     

    Om nautikk krever visse fag som R1, så behøver du ikke T-matte. Du kan ha en P-matte karakter og en R1 karakter på samme vitnemål.

     

    Ok. Så du er SIKKER på at en evt eksamenskarakter til jul i R1 matte, vil mitt nåværende vitnemål bli oppdatert så snart karakteren er satt?

     

    Takk for all hjelpen.

  10. Du tenker nok for mye på dette med ordinær og ikke ordinærkvote. Matematikk R1 vil være et programfag, og ikke et fellesfag. Dermed vil din karakter i P matte stå på et eventuelt vitnemål da dette faget går under fellesfag. Alternativt kan du ta T-matte som også er et fellesfag og gir deg matematiske grunnlag til å kunne ta R1. Men en kan også ha P matte og allikevel ta R1 for å lettere få en bra karakter, men grunnlaget en tilegner seg i T-matte er gullverdt om en skal ta FY1 og R1.

     

    Er ikke R1 matte et fellesfag da? Målet med å ta eksamen i R1 matte var å slette p-matte karakteren og erstatte den med R1 som privatist, men dette er ikke mulig? Vinner jeg på å ta R1 matteeksamen som privatist mtp karaktersnitt? Eller kommer karakteren fra eksamen utenom vitnemålet? Jeg har allerede studert R1 matte i et halvt år nå, så å ta T-matte føler jeg ikke er noe nødvendig, da jeg har en far som hjelper meg mye med R1-matte. Slik jeg forstår det er man heller ikke kvalifisert om man tar T-matte som privatist når man skal søke nautikk..

  11. Hei. Jeg har en BMW 318-i 1993 mod som jeg er veldig misfornøyd med. Den er veldig dyr i drift mtp at jeg har problemer med den hver mnd i tillegg til at den drikker noe jævlig mye på mila.. Bilmekanikeren min sa han får inn gamle BMW'er hele tiden og at jeg ikke var den eneste... Han anbefalte meg å kjøpe en ny bil som jeg får igjen mer for pengene..

     

    Har veldig lyst på ny bil som er mer slitesterk og mere økonomisk mtp på drivstofforbruk og forsikring. Har tenkt litt på Audi eller en nyere BMW, men er litt usikker... Jeg har har så og si null intresse for bil, men jeg kjører ikke gris så bilen min burde jo holde mer mtp at den bare har gått 210 000km..

     

    Er litt hekta på Audi A4 Sedan, men vet ikke om det er det lureste kjøpet.. Trenger litt hjelp fra dere mer bilkyndige her inne. Neste bil bør helst ligge under 200 000km stand og relativt nyere modell (2000-oppover).

     

    Budsjett; 50-100 000

  12. den matten du tar erstatter den forrige matten du har fra det trinnet, alså hvis du har P2 (som du tar på 2. året) så vil R1 erstatte denne (siden denne også er på 2. året)

    Hvis du har fysikk 1 fra før så kan den nye karakteren (hvis du vil) erstatte den/de forrige karakteren/karakterene i fysikk 1,

    fra samordna opptak sine sider: "Kvote for førstegangsvitnemål er for søkere som ikke fyller mer enn 21 år i søknadsåret og som etter tre år i videregående opplæring har fått utstedt førstegangsvitnemål som gir generell studiekompetanse."

    se her

     

    Jeg tok T1, R1, kjemi1, fys1, samf og religion, hvor jeg hadde deltidsjobb ved siden av. Det gikk bra.

     

    Takk for svar.

     

    Ok, så karakteren fra R1 eksamen sletter standpunkt karakteren fra p-matte på vitnemålet? Har hørt noe om at den kanskje går inn på en annen kvote (ordinær kvote??) om du tar eksamen etter fullført videregående.. Fysikk har jeg ikke i fra før, da jeg ikke hadde realfag.. Blir den eksamenskarakteren (fysikk1) tatt med på samme vitnemål som der R1 eksamenskarakter erstatter p-matte karakter?

     

    Beklager for mye mas og kanskje for deg, latterlige spørsmål. Men jeg har aldri satt meg inn i å studere som privatist og hvordan det fungerer...

  13. Hei. Har tenkt å gå opp som privatisk i eksamen, først i R1 matte til jul, og fysikk1 til sommeren. Gikk ut av videregående i 2010 og fikk bestått vitnemål.

     

    Det jeg da lurer på er;

     

    Jeg hadde P-matte på videregående, vil da karakteren fra P-matte på vitnemålet bli slettet og erstattet med R1-matte karakter fra eksamen? Og hvordan er det med fysikk? Vil den eksamenskarakteren komme på ordinær kvote, altså utenom vitnemålet? Har prøvd å søkt litt rundt, men slik jeg forstår det er det forskjellig fra skole til skole? Litt usikker kan man si..

     

    Er topp motivert for å ville studere hjemme, og det har gått overraskendes bra til nå. Har veldig lyst til å ta realfagene for å få større kjangse til å komme inn på nautikk neste år. Har jobb ved siden av, så blir vanskelig å ta flere fag enn de to, da de er vanskelige nok.

     

    Takk.

×
×
  • Opprett ny...