Gå til innhold

powersound

Medlemmer
  • Innlegg

    1 069
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av powersound

  1. Kommer alltid spill som krever mer, og 3 stk 1080p skjermer er en del pixler det også. Kommer an på hvor viktig spill er for deg da for hvor mye penger du vil bruke ;)

    Har skjønt at jeg da må opp i pris. Men for å ikke helt ødelegge familieøkonomien så kanskje da ikke gå noe høyere enn 6500.-

     

    Spiller ikke så veldig masse, men synes det er greit at det funker når jeg gjør det :)

  2. Få av de nye skjermkorta som har 3 stk HDMI utganger, men dem har ofte 3 stk DP porter. Du sier du spiller over 3 skjermer, ja da trenger du ganske mye GPU kraft hvis du skal gjøre det med nye spill. Da vil jeg si at GTX 980Ti er minstekravet...

     

    Budsjettet ditt på 3000 kr blir da litt lite. Kanskje se deg om på bruktmarkedet etter et kort? Eller spare opp mer penger.

    Så det vil da heller ikke fungere greit med to slike kort som dette? Dette i cf bør vel sparke ganske bra ifra seg på et hvert spill idag å en stund framover?

  3. Vurderer å kjøpe et kort nå, bytte ut mitt 7970GHz. Har da sett på R9 390 8GB https://www.komplett.no/product/846401/datautstyr/skjermkort/pci-express/sapphire-radeon-nitro-r9-390-8gb-gddr5

     

    Dette bør da være et greit kort å gå for? Jeg har AX1200i så strøm bør jeg ha nok av :) samtidig mulighet for å kjøre CF.

     

    Men jeg blir da nysgjerrig på hva er forskjellen på R9 390 å R9 390X?

  4. Takk for svar.

     

    Maskinvare idag er:

    MSI Big Bang-XPower II

    Intel i7 3930K

    2x OCZ SSD Vertex 4 Series 2.5" 128GB

    Corsair AX 1200i

    32GB ram

     

    Så tror ikke dette vil bli flaskehals, eller?

     

    Jeg ser etter kort, samme som jeg har da det er veldig stille. Men når jeg finner er det bare stock kjøler. Derfor jeg vurderer nytt kort.

     

    Spiller også over 3 skjermer å da dette kortet alene hadde 3 hdmi syntes jeg dette virket veldig bra. Å er vel så mulig å kjøpe et ekstra kort etterhvert, å kjøre CF.

     

    Men før jeg bruker penger er jeg interessert i hva dere mener :)

  5. Hei!

     

    Har denne Tvn å er veldig fornøyd med den. Men ifra en stund tilbake er ikke hvitt, hvitt !! Blir hvit/blå fladrete, er litt vanskelig å forklare... men er det noen som har erfaring med dette?

     

    Kan sende den inn på reklamasjon men kjipt å måtte betale alt selv om det er noe jeg kan stille inn selv. Men er rart da dette ikke vært noe problem tidligere.

     

    Erfaringer søkes!!

  6.  

    ... Skal bestille opp filter til den idag. Et ND4 burde vel kunne brukes med stort hell i denne anledningen? Eller hva ville du anbefalt?

     

    Hva skal du med det filteret? Stor blenderåpning og skyfri himmel krever jo kjapp lukkerhastighet men jeg tror ikke du trenger å sette på filter, bare blende ned et steg (og om mulig gå litt nærmere for samme DOF) tror jeg fungerer like bra så lenge du bare vurderer å ha et ND4.

     

    Det er greit. Har nå bare satt på et UV filter for å beskyttelse.

     

    Tar imot alle tips jeg kan få da dette egentli er førstegangen noen forventer seg bra bilder. Tidligere har det bare vært for egendel :)

  7. Jeg tror at du med Canon Cropkamera vil komme forferdelig langt om du investerer i en 17-50 f/2,8 og thats it.

     

    Sleng 50mm f/1,8 i lomma i tillegg og du har noe å bruke inne om det er lite lys om ikke denne f2,8 zoomen har IS og thats it.

     

    -----------

     

    Når det gjelder dette med folk som står i veien for den innleide fotografen som står der og hamrer løs med Nikon D4 og 70-200f/2,8. hvordan tror dere dette er om 2-3år når mange fler bryllupsfotografer løper rundt med små Fujièr og lignende.

     

    "vær snill å flytt deg det er jeg som tar de offisielle bildene" , pffff det tror jeg ikke noe på, jeg har større kamera enn deg :)

     

    Kjøpte den litt enkle å billige Tamron AF SP 17-50 2,8 å skal teste den ut litt. Den har jo ikke bildestabilisator men tror det skal gå relativt greit. Skal bestille opp filter til den idag. Et ND4 burde vel kunne brukes med stort hell i denne anledningen? Eller hva ville du anbefalt?

     

    Mulig at det blir en oppgradering av 50mm også, men er ikke helt sikker enda. synes den billige 1.8 gjør en grei jobb men den er så plastete å mangler kvalitetfølelse. Men som sagt, den er billig. Men vurderer å gå opp på en 1.4 . Denne kan jeg få kjøpt brukt til en grei penge.

     

    Så da med disse 2 objektivene burde jeg kunne klare meg mener du ? :D

    Jeg har brukt 70-200 mye utendørs til portrettfotografering finnes ikke et bedre objektiv hvis avstanden er stor nok, hovedfordelen er at man gjør bakgrunn diffus og at disse 70-200 er kjempeskarpe er heller ingen ulempe, har dog ikke testet f/4 utgaven.

     

    Hvilken utgave har du?

  8. I en uteseremoni kan det sikkert bli litt avstand til paret. Jeg får anbefale en telezoom til det. Trenger neppe være spesielt lyssterk. For eksempel Canon 55-250mm (evt forrige versjon). Det skal være passe skarpt og ha et greit zoomområde til den bruken.

     

    Inne (middag, kakeskjæring, dans etc) trenger du sikkert mer vidvinkel. Antagelig holder det greit med brennvidder i størrelseorden 18-55mm. Lysmessig kunne det vært kjekt med f/1,0, men det er selvsagt urealistisk både med tanke på pris og dybdeskarphet. Derfor vil jeg heller anbefale blits som kan vinkles oppover og utstyres med fargefilter som matcher hvitbalansen fra lyset i rommet. Canon sin EX-430 II og Sigma sin DG 610 bør passe bra til formålet.

     

    Tokina SD 12-24 F4 (IF) DX

    Canon 50mm 1.8

    Canon 40mm 2.8

    Canon 17-85mm 4-5.6

    Sigma 18-200mm 3.5-6.3. (72mm utgaven)

    Canon 55-250mm (usikker på utgave)

     

    Vurderer å bytte ut endel av objektivene med:

     

    Tamron AF SP 17-50 2,8 eller Sigma 17-50mm F2.8 Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM

    Canon EF 70-200mm f/4L USM eller Canon EF 70-200mm f4L IS USM (litt usikker på om prisen er verdt IS)??

     

    Da burde jeg vel ha Objektiv som dekker det meste? Men spørsmålet er om dette er di rette objektivene til slike anledninger?

     

    Jeg har fotografert noen få bryllup, og det har hendt at ivrige gjester med kamera nesten har gått i veien for fotografen. Så lenge du passer på at du ikke gjør det, og heller ikke opptrer forstyrrende for de som skal bli fotografert av den offisielle fotografen, så kan du helt sikkert ta bilder.

     

    Valg av objektiv er helt avhengig av situasjon og ikke lett å anbefale. Kan være alt fra vidvinkel til tele, alt etter som.

     

    Nå har jeg jo blitt spurt om dette. Tror ikke dem skal ha noen fotograf der. Men selvfølgelig vet jeg min plass på rangstigen :D

  9. Hei!

     

    Jeg skal i et utebryllup i sommer å har veldig lyst til å få til noen bra bilder. Hvilken type objektiv er gunstig å bruke. Tipper at under sermonien vil vi sitte et stykke ifra men blir jo endel bilder etter men også senere inne på lokalet med relativt dårlige lysforhold.

     

    Trenger litt innspill her på hva dere bruker å anbefaller. Skal gå til innkjøp av litt nytt nå så kan ta denne anledningen litt i betraktning.

     

    Kameraet jeg bruker er et 600D, men skal oppgraderes etter hvert til 7D.

  10.  

    Jeg har også Tokina SD 12-24 F4 (IF) DX, Canon 50mm 1.8, Canon 40mm 2.8 (hentes imorgen), Canon 17-85mm 4-5.6, Sigma 18-200mm 3.5-6.3.

     

    Men er da ikke låst men kjekt å holde seg til samme merke da jeg har litt. Å jeg liker Canon veldig godt. Testet både Nikon å Sony men ikke helt min greie tror jeg.

     

    Hva er målet med oppgraderingen? 7D gir deg mer avansert autofokus, raskere seriebilder, bedre søker, og bedre byggekvalitet (og en masse andre småting) enn 600D, men det er et eldre kamera enn det du allerede har og gir ikke bedre bildekvalitet.

     

    15-85 er en oppgraderet versjon av 17-85 som gir deg litt mer vidvinkel (det har du allerede dekket med 12-24), litt bedre optisk ytelse, men ikke bedre lystyrke. Jeg har bare brukt 15-85 så jeg kan ikke si noe om fhvor store forskjellene er, men jeg skulle vært veldig misfornøyd med 17-85 for å oppgradere til 15-85. Det kan selvsagt være en fornufig oppgradering for deg - alle har forskjelige prioriteringer, men som jeg innledet innelgget med bør du spørre deg selv om hva du håper å oppnå med oppgraderingen før du handler.

     

    Sant så sant, Det jeg er ute etter er vel et kvalitetsobjektiv som detter hverdagsbehovet. Når det kommer til 17-85 objektivet er jeg relativt misfornøyd, synes det er litt tregt når ikke helt opp til mine forventninger. Å har da hørt mye bra om 15-85 objektivet så jeg er da veldig nyskjerrig på det. Det andre objektivet dukket opp som et alternativ da jeg fikke ne fårespørsel av en bekjent om å kjøpe det. Men har ikke hørt noe om det eller testet det så måtte da spørre.

     

    Det jeg ønsker er et objektiv som jeg kan bruke til det meste uten å måtte drive å bytte hele tiden men fortsatt ha en grei kvalitet på bildene jeg tar.

  11. Trenger ikke det, på ingen måte. Men fremdeles mest mulig for pengene. Kommer jeg unna billigere uten så er det klart en fordel! Men skiller det 300.- så er det ikke noen vits å være gjerrig.

     

    Kunne jeg fått en grei maskin som jeg kunne ha en stund for 3000.- så er jo det å foretrekke.

     

    Helst W7 men er ikke så mange som har det lengre!

     

     

    Trenger du et dedikert grafikkort for å åpne tegninger? Er vel ikke vits i å bruke penger på dette om du ikke bruker det.

    Har vel litt å si om du vil ha W8 eller W7 også. Ikke alle som ville kjøpt W8 til en kontor pc vil jeg tro.

×
×
  • Opprett ny...