Gå til innhold

Anna-E

Medlemmer
  • Innlegg

    229
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anna-E

  1. Det blir nok bare gitt ut som 2 års abonoment, slik som iPhone 3GS. Jeg kjøpte iPhone her, med 24 mnd, men familien fikser resten, så det er ikke noe stress for meg. Så det går nok helt flott an å kjøpe iPhone 4 når du kommer.

     

    Hellandussen. Jeg reiser hjem om 6 timer. Helt sykt. Ferdig pakket. 49.5 lbs i begge koffertene, + 39.5 lbs i carry-on. Syyk. Sa hade til noen folk Istad, og tårene kom, noe helt syykt. Kommer til å bli enda værre om 7 timer når jeg sier hade til familien. Hele freakin familien min skal kjøre meg til flyplassen. så 7 pers i bilen. Flyet mitt flyr 6.45 så må jo være på flyplassen i allefall 5.30. Syyykt. Dette er nok en av de beste dagene jeg har hatt her. EN av MANGE gode dager. blir nok en lang reise på meg. Hatt et helt fantastisk år, så dere som drar til høsten, GLED dere HELT SYYYYYKT. Kommer til å savne VEGAS helt sinnsykt. føler jeg forlater en sinnsyk stor part av meg selv. Elsker å snakke engelsk. elsker det amerikanske livet. Luuv it. Huff. Nei nå er klokka 12.21 am.. dang. Ohh well. NEXT: NORWAY

  2. Anna, EF sin camp koster 10.000 og varer i 14 dager. Du kan ikke sammenligne den med Explorius sin. På EF sin camp har du skole på hverdagene hvor du lærer om USA og blir forberedt på ditt år i USA + masse morro når skolen er over. Men jeg tror at alt i alt så er alle organisasjonene bortimot like billige. Kommer alltids en del ekstrautgifter som ikke står på nettsidene deres.

     

    Da har de skiftet prisen siden jeg sjekket det sist gang. Men uansett, jeg tror ikke det går an å bli så mye mer ferberedt, enn det du allerede er. Jeg syns bare det var gøy å tusle rundt i NY å gjøre å vi ville. Det likte jeg. Jeg tenker liksom hvorfor sitte på en skolebengk, når du allerede vet det meste fra før og kaste bort ferien på en camp. Penger blir jo også litt borte, og man bruker mye på 14 dager. Jeg ville heller ha brukt 2 uker der du skal bo, enn på en camp.. Men det er jo bare meg da..

  3. Jeg vil nå si at Explorius er den billigste organisasjonen. De har jo inkludert camp i New york, før du drar videre til Vertsfamilien din. Med EF, f.eks, må du jo betale 15 000 kr, for campen selvom den varer sånn ca 10 dager lengre, så føler jeg at jeg fikk sett det meste I new york. alts av info får du jo før du drar til USA

  4. Det er vel sånn at jo nærmere hjemreise det kommer for deg, jo mere gleder vi som skal reise til høsten oss :p Jeg skjønner godt at tiden har gått fort for deg, men jeg synes den har gått fort her i Norge også. Jeg synes ikke det er lenge siden jeg sendte en e-post til deg og spurte etter hvilken org du reiste med o.l. Nå er det litt over to måneder til jeg setter meg på flyet, og jeg kan si at jeg gleder meg veldig!

     

    Vil også uttrykke min frustrasjon over ambasade-søknaden. Har jo ikke fått det DS 2019-arket enda, men tenkte jeg kunne starte å fylle ut på nettsidene. etter å ha fyllt ut en del skulle jeg lagre, men det gikk jo ikke, kom bare opp at jeg måtte ha et program å åpne det, og ingen muligheter for å lagre. Det er kanskje bare jeg som synes dette, men også arkene vi fikk med informasjon om DS 160 er litt uklar. En gang står det at vi skal ha med 130 dollar (i norske kroner) som skal betales på ambasaden. Senere står det at alle betalinger til ambasaden skal være gjort før møte...kanskje bare jeg som er litt tett, men jeg synes det er litt rart.

    ----------------------------------------------------------------------------

    Det med Visum må du bare roe deg litt på. Jeg fikk ikke min DS-2019 før i slutten av Juni eller noe, Husker ikke helt. Du får det i godnok tid til å få visum.

     

    Det med hvilke fag du har som obligatoriske her i USA kommer helt an på hva du er. Blir du Junior er det engelsk, og Us history, er du Senior er det engelsk og US Gov. Jeg kunne velge 8 fag, siden jeg er på block schedule. World Literature, Photography, Psychology, Math of Personal Finance, Theatre 1, theatre 4, Us Gov og Spanish. Us gov blir godkjent som historie, Jeg hadde prob and stat første semester som da blir S2(men jeg må lese litt når jeg kommer hjem au), Math og personal finance går under økonomi. Og det er vel de fagene jeg trengte for å få året godkjent. jeg forsetter med engelsk og økonomi som mine valgsfag. Det er mange her som tror de må ha science, med det har ikke jeg, så det trenger man ikke. Ahm, Man trenger heller ikke å ta P.E (Gym) Som jeg vet på min skole, må man ha en matte. Men nå er jeg på block schedule. (altså A og B dager med 4 fag hver dag)

     

    BTW jeg reiser med Explorius.

  5. Wææ. Det er den 21. Mai I dag, og jeg drar hjem om akkurat EN måned. EN måned. Det er helt sykt. Vet ikke hva jeg skal føle en gang vett.

    Kom nettopp hjem fra Grad Nite i California Adventures og Disneyland. En helt sinnsyk artig natt. Men nå skal det soves.

     

    GLED DERE dere som drar i høst. Dere har et helt sinnsykt år foran dere. Men husk, ingenting er så artig som det dere gjør det til selv. Det burde dere huske på. Husk og kos dere masse i sommer.

  6. Heisann!

     

    Har fått i oppgave (Forberedelse) i å finne ut mer om hvordan det er å jobbe/studere i utlandet. Tenkte dette var riktig plass å spørre. Det jeg lurer på er vel hovedsaklig om:

    (Ta gjerne en historie fra en bestemt plass)

     

    * Fordeler/Ulemper

    * Forskjeller på det "sosiale"?

    * Hvordan det er å lære seg engelsk i utlandet

    * Hvordan kan dette hjelpe deg videre?

     

    Litt slikt jeg lurer på. Er ikke helt blank selv.

     

    Takk!

     

    Jeg er i Las Vegas. Det er himla artig. Går på Centennial High School med ca 3000 elever.

    Fordeler: Blir bedre i engelsk, Annerledes hverdag, mer utadvent, Venner fra hele verden, Billigere,

    Ulemper: hmm, ikke noe der nei. Haha

    Forskjeller på det sosiale er vel at man er himla dependent på å ha biler. Fleste parten av vennene mine her har biler. Det går jo greit å komme seg til steder pga det, men det er ikke som i norge, hvor man bare kan møtes et sted. Noen må enten kjøre deg eller hente deg. Så de blir jo litt stress for dem da. Etter skolen her så er det masse skole aktiviteter som er en pluss for mange. etter det så er det ikke så mye at folk henger sammen etter aktiviteten. Er man ikke med på aktiviteter, så henger man med folk. Her i las vegas er det jo masse festing i helgene osv. Weed og salvia og drikking blir det litt av her. det er veldig få jeg møtt som ikke har prøvd weed i det hele tatt. nesten alle har gjort det.

    Når du kommer til USA kan jo som regel språket fra før av. Men det er jo alltids ord man ikke vet. det går veldig fort å lære seg det. Man finner det ut hvordan det blir brukt i en setning, ellers så er det ikke så stress å spørre folk hva det betyr. Jeg følte at det gikk veldig bra. folk som jeg har kjent i flere mnd har ikke hørt my accent yet, eller folk som jeg har kjent lenge plutselig sier. oij, dette er første gangen jeg hørte accenten din. Veldig artig.

     

    Dette kan faktisk hjelpe meg veldig mye i fremtiden med tanke på at jeg skal jobbe med turisme som hotel manager eller noe i den duren. å kunne to språk helt flytende er veldig praktisk. I hvertfall engelsk er bra å kunne i alle mulige sammensetninger nå uansett.

     

    Du visste sikkert mye av det selv, men håper jeg svarte sånn nogenlunde på det.

  7. Fuck.. Så i dag er det akkurat 2 mnd til jeg tar turen over atlanteren, igjen. Skulle ønske jeg ikke måtte. Denne gangen er turen over atlanteren en dårlig ting. Det var det ikke 4. August 2009. Jeg har ikke lyst til å dra herfra i det hele tatt. I dagfikk jeg tårer i øynene når jeg tenkte på det. Skulle ønske jeg var en Junior og kunne bli et år til. Men det går jo ikke da. Jeg har noen helt utrolig vennskap her, som jeg aldri har hatt i Norge, og ingen kommer til å bli som disse vennskapene. Og familien. De har gjort så himla mye for meg. Altid stilt opp for meg. Jeg har virkelig ikke lyst å reise. Det er masse som er bra med Norge, men akkurat nå foretrekker jeg Vegas. Selvfølgelig savner jeg venner og familie i Norge kjempe masse. Gleder meg masse til å se de igjen, men skulle ønske det bare var sommerferie i Norge for så å gå senior year her, Igjen. Jeg føler at jeg svikter for hjemme og Norge når jeg sier det, men sånn er det. Jeg savner mamma og pappa og hele familien, så det jeg føler nå er utrolig rart. Dette har vært det beste året I mitt liv. Det er noe av det mest utrolige jeg noen gang har gjort. Og igjen, kan ikke beskrive følelsen jeg sitter med nå. Prom var helt fantastisk. Hadde det utrolig gøy. Annie musikalen jobber vi med nå. Har planer hver eneste helg i en mnd nå. nesten litt dobbelt opp.. Vennskap som jeg faktisk skulle ønske ble til noe mer, men har trekt meg litt tilabke pga jeg drar om TO MÅNEDER.. Sykt

     

     

    Jeg vil bare si, lurer du på om du skal dra eller ikke. DRA.. Det er verdt å ta sjansjen, så kanskje ditt år blir like flott som mitt. Bedre blir det ikke, men du kan kommer like høyt opp. For bedre enn dette kan det ikke bli!

     

    Takk for meg.. hehe..

  8. Da har jeg vært litt opp gjennom kysten i California, og jeg må si at det er en veldig fin stat. Masser av grønt, og utrolig fint. Må si at LA er himla skittent, men Beverly Hills, Har aldri sett noen finere hus. Der er det rikinger som bor. Helt klart. Men oppover er det også masser av små, bittesmå hus. Men ellers er det jo greit. Er i napa nå. Vært på vin smaking osv, drar ned til Red wood forest og San Francisco i morra, og blir der til søndag. Men det er deilig å komme seg litt ut av vegas, og se masser av grønt igjen. Blitt litt for mye brunt og sand farger de siste mnd. Haha.

     

    Må bare liste de beste fast food kjedene her, selvom det ikke er ofte jeg spiser det men Taco Bell, In-n-out burger, raisin canes og Baja Fresh er de beste. Helt klart. Nam nam. Har forressten ikke drikki brus på tre mnd. for det blir mye brus hvis man ikke passer seg! Haha Take care og nyt resten av påskeferien!

  9. Dere som er i USA nå, når skal dere hjem igjen? Hvilken dato?

     

    Jeg skulle egentlig reise hjem den 10. Juni, men så sendte jeg mail til explorius å spurte om når innenriks flyet mitt gikk, for jeg skulle reise dagen etter graduation. Skolen er over 4. Juni, den begynte 24. August. Uansett, Ho hos explorius syntesd et var trist at jeg skulle reise hjem dagen etter graduation, så jeg spurte hvor lenge jeg kunne bli, så nå blir jeg til den 24. Juni. Noe som er veldig deilig. Da får jeg tid til å henge ut med venner og resten av familien. Veldig deilig.

  10. Hvis noen av dere som skal til USA, og liker teater, så anbefaler jeg på det sterkeste å gå i klasse eller gå på auditions for et show. Jeg må si at det å være med i teater, er en av de beste beslutningene jeg har tatt her. Jeg auditioned for alice in wonderland, og jeg fikk en rolle! Vi er ferdige med alle show nå, men de beste vennene jeg har i USA nå er fra teater! Så jeg vil bare si at hvis du har mulighet til å tryout for en sport eller audition for et show, så ikke vær redd for hva folk vil tro om deg, eller ikke føl du dummer deg ut. Ta sjansen og hopp i det. Haha. Måtte vare si det.

     

    Nå er vi ferdig med alle våre 4 show. Gikk så greit atte. Litt trist at det er over. Haha.. Men nå kanskje det er Annie neste..

     

    Huff Norge er på 4. Plass i olympics nå. Sucks, but still Good though.

  11.  

     

    Så dårlig system Norge har

     

     

    E må bare si at Norge faktisk har det beste systemet. Hadde du bodd i et annet land hadde du ikke fått året godkjent i det hele tatt, heller ikke et sånt stipend vi får fra lånekassa. Hehe. Det er ihvertfall det jeg vet. Ingen andre utvekslingsstudenter som jeg vet om fra andre land får året godkjent, eller stipend, så jeg vil si Norge har et utrolig bra system. Men selfølgelig kjipt når man går MK.

  12. Den SLEP+testen er ingenting.

    Spørsmål: Where are the cat?

    a) Under the car

    b) upon the car

    c) On the roof

     

    Super enkelt. Det er a,b,c eller d. alt er multiple choice. ALle Explorius studenter er nødt til å ta denne testen, og siden info møtet er obligatorisk, tar dere den der. Ikke noe stress. Forsatt en stund til da. Det er vel infomøte når jeg på vei hjem tenker jeg, hvis ikke uka før. Hehe

  13. Jeg har søkt på vigo.no. Jeg skal også gå samfunnsfags linja. Så programfagene mine er da engelsk og økonomi. Og de har jeg allerede dekket. rådgiveren min sa at jeg bare trengte å lese til S2, så jeg kommer til å bruke sommeren på å lese s1. Han sa historie går gjennom Us Gov og World Lit. Norsk trenger jeg kke å ha, heller ikke ta eksamner. Så det er deilig, men jeg kommer nok til å henge litt etter. Men går nok sikkert fort nok å komme inn i det igjen. Så det er nok det tror jeg.

     

    Jeg syns det er rart at rådgivere sier masse forskjellig.. Men er glad rådgiveren min er chill. Hehe

  14. Ja, jeg vil også si at det ikke passer for alle, men igjen så må jeg si, at hvis du tar sjansen så er det nok for deg. Men om du er utrolig bekjeden er det nok ikke så mye for deg. Man må i hvertfall være meldig åpen for masse. men samtidig være ansvarsfull.

     

    Jeg har også lært utrolig mye mens jeg har vært her nede. Aller mest om meg selv, vil jeg nok si. Hvordan jeg er i forskjellige situasjoner, hvordan jeg takler ting, og hvilke folk jeg liker å omgås med. Man filosoferer også en del når man her her. Jeg vet ikke, men noen ganger, så har man tid til å tenke over ting. Alt mulig egentlig. Men finner ut av masse rart. Dette året vil hjelpe deg masse. på en måte. Sikkert mange som vil mot si meg der, Men det er sånn jeg ser på det.

     

    Å bo i en familie som ikke har de samme reglene som deg, det samme synet på ting og tang, det kan være helt feil for deg, men helt riktig for dem osv. Det er veldig annerledes.

    Jeg har lært så utrolig mye, bare på de 6 mnd jeg har vært her, om alt mulig vil nå jeg si.

     

    Jeg har faktisk vært her i 6 mnd, og de månedene har gått raskt. Syykt raskt. Nesten litt for fort. Men jeg digger det.

    Møtt fantastiske folk, lærere, elever, familie, venner, naboer osv. Alle med sin historie å fortelle. Jeg føler meg ikke så utenlending som jeg følte meg i begynnelsen av året. Føler meg egentlig litt som en amerikaner. Jeg føler jeg aldri har lyst til å forlate dette stedet, disse folka før jeg er klar for det. Selvfølgelig savner jeg familie og venner hjemme, men ingen forhold hjemme i norge, er som de forholdene jeg har her. Ingen i norge deler mine opplevelser som jeg har hatt her.

     

    Jeg har på en måte bygd min egen lille verden. Min verden. En liten verden som jeg har bygd, JEG kan gjøre året super bra. Annas lille verden, som egentlig ikke så liten lengre, men som bare blir større og større for hvert skritt jeg tar, for hver person jeg møter, for hvert eneste ord jeg lærer.

     

    Du venter kanskje 1-2 år på å dra, og når det endelig kommer, føler du tida har gått alt for fort, og når jula kommer, tenker du mye på folk hjemme, det er ikke hjemlengsel, men bare en litt fjern følelse av hva som skjer der hjemme. du vil så gjerne være begge steder samtidig. Januar er over, og jeg kan forsatt ikke fatte hvor all den tida har gått. At det som en gang var en drøm er blitt virklighet, men drømmen er snart over, fordi tiden går helt sinnsykt fort, og du tenker bare fremover. Du vil at tiden skal stå stille, men samtidig vil du bare løpe inn i armene på dine kjære foreldre, besteforeldre, søsken, familie, venner, og aldri gi slipp.

     

    Du vil holde hender med din nye verden, koble to verdner sammen, drøm og virklighet. Jeg husker jeg drømte, i de første månedene jeg var her, at jeg fremdeles var her, snakket engelsk, men et steinkast herfra, bodde gode venner, familie osv fra norge. Det var helt utrolig rart, men samtidig utrolig virkelig. Men så våkner du, og husker at din verden ikke er den samme som deres verden. En følelse av både lettelse og frykt sitter i deg. Lettelse over at det forsatt bare er DIN verden, men en frykt over at det alltid vil være det. Du får aldri de to verdenene knyttet sammen i et større bånd enn det allerede er knyttet sammen med, kanskje noen få tråder her og der, men aldri et helt teppe.

     

    De to verdenene har bare hørt om hverandre gjennom deg. Et år i din egen lille verden. Så veldig uvirkelig, men på samme tid så utrolig virkelig at det går forbi så alt for fort.

     

     

     

     

    Jeg gleder meg virkelig til å dra tilbake, men jeg vil ikke forlate folk her. Når jeg kommer tilbake til norge ahr jeg et år til å bestemme meg hvilken vei jeg skal ta mitt neste skritt. her eller der, eller midt i mellom. Men tiden får vise.

     

    Oij. Haha. Bare begynte å skrive, så plopper det opp et helt stykke. HAha. Woops.

  15. Husk nå, også at explorius har sort landing camp inkludert i prisen. En tur som var veldig morsomt. Explorius er billigere enn andre organisasjoner. I juni når du får din siste betaling, kommer det sikkert en regning pga valuta kursen, som kan ha forandret. Men det kommer jo med alle org!

     

    Anyway, dere som er i utlandet nå, har dere fått stipendet deres for 2. Semester ennå? Kanskje litt for tidlig enda, men e bare lurer.

     

    På min skole blir alle satt som senior, men f.eks på en annen skole her blir du satt tild det trinnet du er gammel nok til.. Hmm føler setningoppsettinga mi er blitt så rar

  16. Hele belopet maa inn foer avreise. Men hvis du vil reise, og ikke har penger til aa betale hele greie foer, saa husk at halve stipendet kommer rett foer avreise og resten av stipendet kommer etter jul. Og hvis man ikke har raad in the first place, og si at det hadde vaert mulig aa bruke stipendet til aa betale alt, hva skulle du ha brukt til Lomme-penger? Husk at det gaar mye penger i USA.

     

    Selv fatter jeg ikke alt jeg har brukt penger paa, men de bare flyr. Haha. ohh well

  17. Her i USA har jeg to kort fra to banker! Har hatt to banker siden jeg var født! Men fra sparebanken fikk jeg ordentlig visa kort med fri bruk over hele verden! Det eneste jeg betaler når jeg tar ut penger i atm er taxen på den banken som eier atm'en en dollar eller no sånt! Men siden jeg har fri bruk blir det ikke dobbelt opp! Også har jeg visa electron i tilfelle jeg mister det visa kortet! Noe som var veldig bra. For jeg ble frastjålet lommeboka så det var godt å ha noe i tilfelle. Det anbefaler jeg hvis du kan få det til!

  18. Jeg har ikke norsk tastatur, skriver derfor paa engelsk. Enklere.

     

    If u study in the us for three years, given that u have a student visa for here in the US, and u get a job offer after ur education, and work, let me say, for three years, if u get the job Visa. U should be able to apply for the green card, when u have lived here in the US for six years. I think that that was what my US government teacher said. I might be wrong, but thats what i think. I'll check again, in my notes, maybe I'll ask my teacher, if I remember it while I'm at school. I think it only needs to be like 6 yrs before u can apply for the green card and become a citizen. And it will be easier to get it if u have a job.

     

    U can send an e-mail to the american embassy or something. I hope it was for some help

×
×
  • Opprett ny...