Gå til innhold

IselinF

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av IselinF

  1. Ikke ta denne helt for god fisk ennå, dere...

     

    hmmm... stiller meg litt undrende til dette også. På den annen side, det kan være greit noen ganger å introdusere litt utenlandsk-opprinnelses-filmer for det amerikanske publikummet også, som stort sett bare sluker egne produksjoner og overser totalt alt annet som rører seg ute i verden.

  2. Vil gjerne gjenta innledningen som står skrevet på side 1 i artikkelen, og ber samtidig samtlige besøkende om å lese hele artikler, og da menes i sin fulle form, før de kommenterer, så forstår sikkert alle hva artiklene dreier seg om.

     

    Her kommer innledningen, les og så er masse spørsmål besvart

     

    "På Kulturo.no vil vi gjennom en serie med topplister fremheve utgivelser og aktører innen musikk og film vi mener fortjener oppmerksomhet og heder etter forskjellige kriterier. Du kan se våre tidligere topplister her.

     

    Musikk har opptatt våre ører siden tidenes morgen og den første rytmiske bruken av klubber mot stein, tramping i takt og gutturale korlyder. Siden dengang har lydbildet vi omgir oss med økt betraktelig, og en stor del av æren for dagens musikkhistorie og musikkteori skal de klassiske komponistene ha. Vi gir deg ti stykker du bør låne ditt øre til."

  3. Lista er et stygt og dødfødt misfoster som uttrykker et sammensurium av sjangere og vekslende kriterier.

    ja det der oppsummerte jo godt hva du ville fram til...

     

    misfoster? Og her snakker du om andre som er useriøse.

     

    La meg presisere noen viktige saker for Dem:

    -Kulturo er ikke 1 og samme,

    - jeg representerer ikke hele denne lista, tenk deg om før du pøser på med ord,

    - og jeg må bare le, for du virker neppe særlig reflektert selv som ikke legger til grunne hvorfor du virkelig mener at Beethoven ikke er så stor som vi har begrunnet?

    - Om du savner Mozart, så bit deg gjerne i tåa eller sutre på kluten.. men, vi har altså som sagt bevisst valgt han vekk. Lev med det.

     

    Seriøst.

  4. Skal forsøke å svare på vegne av alle, men det er jo umulig siden vi innad blant skribentene også måtte krangle oss til listen:

     

    1. Dette er 10 på topp - ergo vil utrolig mange bli utelatt!

    2. Som noen nevnte, dette er 10 komponister vi mener fortjener oppmerksomhet. Det kan krangles i evigheter om hvem som ligger øverst eller nederst.

    3. Beethoven ER større enn Mozart :)

    4. Chopin ER større en Lizst :)

    5. De som er tatt med er tatt med fordi de har fått en god begrunnelse av skribenten. Tror det finnes mange pianospillende og kompetente folk innad i Kulturo også, ikke undervurder dem.. kremt kremt. Men, som sagt, Kulturo.no har aldri vært en nettside for professorer. Det er en seriøs side for de som elsker god musikk. Enkelt og greit.

     

    Klem fra

    Iselin Fergestad

    :new_woot:

  5. Jeg ville ha satt Bach på førsteplass, det er en grunn for at det første aliens hører når de finner NASA's Voyager, er Bach's Brandenburg Concerto No. 2 in F. First Movement. Det er rett og slett et mesterverk i sin egen lille klasse.

    hmm.. du har et poeng, men Beethoven har også flere slike egne "klasser" av verker. Så det ble litt å kaste stein,saks,papir mellom de to.

    Mozart og Beethoven føler jeg kanskje er litt oppskrytt

    Mozart er ikke oppskrytt, men saken er at han ble regnet som størst da han egentlig var slått av Beethoven. Bare at alle skrev om Mozart og fortsetter å prakke på med Mozart. Mozart er av de flinkeste, men det var litt poeng for oss å la andre storheter komme til som har markert seg LIKEDAN. :) Bare så lett å glemme de andre, siden Mozart nærmest blir nevnt som kallenavn på alle "flinkiser". Mozart er mer et uttrykk for noe bra. Mozart er et merkenavn. Og selvsagt, en legende. :) Men, enig at lista alltid kan kritiseres, både med og uten Mozart. Alt kan kritiseres uansett hva det hadde blitt til.

  6. Netopp det at han er kanskje den mest kjente er jo kanskje også en av grunnene til at mange ikke synes klassisk musikk er noe serlig spenenende. Det første man hører hvis man har om klassisk musikk på skolen er Mozart, alle kjenner Mozart, man hører han overalt når det kommer til klassisk musikk. Musikken hans kan jo virke veldig kjedelig for de som ikke har det lille ekstra til gode for klassisk musikk.

    JA, JA, JA ... og ja.

     

    DET var akkurat det vi og tenkte da vi ble enige om listen! :)

     

    Hilsen medskribent.

  7. Hvordan er denne i forhold til Deal (2008)?i

     

    Hei, selvom disse filmene er begge veldig opplagte og like, er det forskjeller:

     

    - Deal, som du nevner, er mer lik Ocean's-filmene minus all spenning

    - Deal handler stort sett om poker og det å vinne eller tape penger

    - All In handler stort sett ikke om poker, men alt som skjer rundt - hvor poker er "løsningen"

    - Deal er mer et komediedrama, mens All In er mer et drama

    - All In er fiksert på rollefigurenes skjebne, Deal er ikke så fiksert og mer avslappende/underholdende

    - Begge innehar american college-språk, dvs. forferdelige dårlige pick-up lines og generell script

     

    Håper du fikk en eller annen pekepinn her ;)

  8. Tross i at flere av sketsjene har gått ut på dato, har "Smack the pony"-serien flest tidløse og fantasifulle påfunn.

     

    Les mer

    Skal vi oversette uttrykket "smack the pony" til norsk, eller er det kanskje like greitt å leve lykkelig uvitende...

     

    hihi :whistle:

     

    tja, de var jo datidens "sex and the city"-guvernører i Storbrittannia, så ikke umulig at det hadde "slått an". :)

  9. Klassisk musikk tilføyer ofte en helt annen dimensjon av sjelefór enn hva moderne musikk kan. Det å gå på klaverkonsert i harmonien for eksempel er noe flere burde gjøre iløpet av et år, og artikler som denne inspirerer godt til å ta seg en tur ut for å enten kjøpe klassiske skiver eller dra på symfonikonsert. Også huskonserter med kulturskoler er noe helt annet å lytte til "sjeleløst ipod-musikk" (i sammenlikning da, altså.) Det er noe spesielt med klassisk, altså...

     

    Takk for guide som jeg skal nyte å lese!

×
×
  • Opprett ny...