Gå til innhold

bushwacker

Medlemmer
  • Innlegg

    497
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bushwacker

  1. Jeg har i flere år fulgt med på diverse forum, både for Android og iOS. Det som jeg har lagt merke til, er at det er mange flere som sliter med å finne ut av ting på Android enn på iOS. Spørsmålene går igjen hele tiden, hvor finner man ditt og hvor finner man datt, hva må man trykke på for å komme dit? osv.... Jeg kjenner menysystemene til Android (HTC) og iOS ut og inn, og prater av erfaring etter å måtte hjelpe mange brukere som har problemer med å finne fram til diverse innstillinger.

     

    Det største problemet med Android er skjulte menyer. Det skal ikke være nødvendig å måtte trykke "meny"-knappen på mobilen for å sjekke om det er flere underliggende menyer. Det gjør bare ting vanskeligere å finne for den vanlige bruker. Personlig mener jeg iOS er mer brukervennlig og oversiktlig enn Android når det kommer til menysystemet. Forhåpentligvis blir ICS bedre på det området, men har enda tilgode å prøve det.

     

    En ting jeg elsker med iPhone, er den lille nyttige knappen som kan slå av lyden enkelt på mobilen uten å måtte ta den opp av lomma. Det har jeg ikke kunne gjøre med noen Androidmobiler.

     

    Er enig når det kommer til bruk av feks Dolphin. iOS skulle definitivt hatt en funksjon for å kunne velge hvilken app som skal være standard. Jeg synes Safari funker greit nok, så for meg er ikke dette et problem i det hele tatt.

     

    Edit: Skriveleif

    • Liker 3
  2. Personlig synes jeg dette blir en håpløs diskusjon. Hva som er mest brukervennlig kan diskuteres i det vide og uendelige, men til syvende og sist er det uansett brukerens personlige oppfatning som teller. Kari Nordmann på 60 år vil helt sikkert finne Android skremmende, mens iOs vil framstå som mer brukervennlig for henne. En ung datainteressert mann/kvinne vil derimot kanskje synes Android er tingen, og at iOs kanskje framstår som litt tunggrodd og kjedelig.

     

    Jeg har selv brukt Androd i mange år, men har nå en iPhone 4S. Det jeg synes er den største endringen ved overgangen, er så å si mangelen på lagging i iOs. Samtlige Androidmobiler jeg har prøvd har slitt med lagging av forskjellig grad, t.o.m. på "supermobilen" Galaxy SII.

     

    Når det kommer til selve brukervennligheten, så synes jeg systemene kommer temmelig likt ut. Det eneste jeg savner fra Android er faktisk knappene for å enkelt kunne slå av og på wifi og mobilnettet. Hadde gjerne sett at dette kunne blitt gjort fra feks notifikasjonsfeltet i iOs. En av tingene jeg faktisk synes er bedre på iOs, enn Android, er måten man kan endre på innstillinger til spill og programmer, uten å måtte gå inn i selve appen.

     

    Hva som er best av Android og iOS, out of the box? Smak og behag, sier jeg.

    • Liker 2
  3. Apropo Google i bokmerker, så har jeg også bokmerke med Google.no. Det jeg finner merkelig er at når jeg redigerer bokmerkelisten, og plasserer Google øverst (slik jeg vil ha det), så forsvinner den nesten nederst i bokmerkelisten hver gang Safari startes på nytt. Litt rart, da alle andre bokmerker alltid holder seg på samme plass i bokmerkelisten... Bug eller et "morsomt" stunt fra Apple?

     

    iPhone 4s, 5.1.

  4. Denne metoden anbefales for å finne apps som ikke lar mobilen gå i dvale (hentet fra batteritips til Sensation, se link i signatur):

     

    Tilslutt et lite tips hvis du opplever at batteriet blir ladet ut raskt på kort tid. Det kan være et program/spill som har hengt seg, og bruker mye strøm. Gå til meny -> innstillinger -> om telefonen -> batteri. Der får man en oversikt over "oppetid" og "våken tid". Legg merke til tiden på "våken tid". Uten å gå bort fra denne menyen, trykker du på powerknappen for å sette mobilen i standby. Vent noen minutter. Trykk på powerknappen og dra opp skjermlåsen. Du er nå tilbake til samme meny. Legg merke til tiden på "våken tid". Er tiden nogenlunde den samme som når du slo av? Da er alt ok. Viser tiden flere minutter mer enn når du slo av? Da er det tydeligvis en app som ikke lar mobilen "sove".

     

    Du kan da gå til meny -> applikasjoner -> kjørende tjenester, der får du en oversikt over programmer som kjører. Her kan man avslutte de programmene man ikke ønsker skal kjøre. En grei ting å gjøre, er å avslutte ett og ett program, og sjekke våkentiden mellom hver gang for å finne det skyldige programmet.

  5. Synes det hørtes merkelig ut. IMEI-nummeret til mobilen skal vel være nok til å få låst opp iPhonen. Er mobilen innenfor bindingstiden, så skal man uansett få låsekoden mot et lite gebyr.

     

    Ring på nytt og be om låsekoden, evt prøv her:

     

    https://www.telenor.no/privat/minesider/open/abonnement/mobil/operatorlas/angiImei.cms

  6. Tror ikke BeGj er helt klar over hva HTC Sense er i denne sammenhengen. Grunnen til at registeringen krever mobilnummeret ditt, er pga HTC Sense sin sporingsfunksjon av mobilen. F.eks hvis du mister den, kan du gå på nettet og finne ut hvor mobilen befinner seg. Du kan også ta backup av kontakter og meldinger. Mange nyttige funkskjoner, men ingen nødvendighet. Andre apps kan erstatter flere av funksjonene. Uansett vil jeg tro av å registere mobilnummeret hos HTC er helt safe.

     

    http://www.htcsense.com

  7. Du kan legge inn orginalt os selv. Det er veldig enkelt. Last ned en RUU fra denne siden: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=695667. Last ned den som heter "RUU_Bravo_HTC_WWE_1.21.405.2_Radio_32.36.00.28U_4. 06.00.02_2_release_126984_signed.exe". Start filen på pcen og følg instruksene på skjermen. Funker ikke denne, kan du prøve "RUU_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.29.405.5_Radio_32.49.00. 32U_5.11.05.27_release"

     

    Etter installeringen, vil du ha orginalt os igjen.

     

    Anbefaler denne guiden hvis du skal roote igjen: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=814381

×
×
  • Opprett ny...