Gå til innhold

qazy

Medlemmer
  • Innlegg

    187
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av qazy

  1. Hadde fortsatt satt pris på om du kunne utdype litt om hvilket utstyr du ha brukt og hvilke knep du har opparbeidet deg.

     

    På en annen side skjønner jeg hvorfor du holder tett! Imponerende filmer

     

    Som jeg sa.. dette handler om Nordlys og El Teide.

    Ikke meg eller prosessen.

    Ingen hemelighet. Men fokus er på kjernen. Enkelhet.

     

    Når folk som Arthur forstår det, så vil han bruke mindre tid på å belære folk på forumer, og mer tid bak kameraet sitt.

     

    Nå må du si ifra om jeg blir for vanskelig her, men dette er et fotoforum.Selv om jeg forstår at du ønsker å ha mest mulig fokus på arbeidet ditt og det du har laget, er det naturlig at det kommer noen tekniske spørsmål.

     

    Hva du mener med at fokuset er på kjernen forstår jeg ikke. Men jeg forstår at det er viktig å gjøre timelaps enkelt og stilrent og det har du klart veldig bra!

     

    Spørsmålet mitt blir vel hvordan har du fått det så bra til?

    Hvilket kamera du har brukt, innstillinger, hvordan du har etterbehandlet er ting jeg er veldig nysgjerrig på. Håper du tar deg tid til å svare på det, eller i det minste si at sånne spørsmål er uaktuelle.

     

    Jeg er enig at det er unødvendig av Arthon å spekulere i dine videre valg og muligheter. Det kan bare du bestemme.

  2. Tror vi misforstår hverandre litt her Cerwell.

     

    Det er jo snakk om et soverom, så det er klart at det er inkludert i leieavtalen. Jeg er helt åpen for å ikke bruke arealet, for å kunne forsvare en reduksjon. Men huseier har på ingen måte konfrontert meg med at rommet ikke skal være i bruk. Avtalen vi inngikk handlet om at rommet ikke kunne brukes som soverrom lenger.

     

    Huseier har tatt tilbake reduksjonen fordi det stod ting på rommet, og mente da at rommet var i bruk. Uten at det har blitt gjort noe med soppen.

  3. Jeg har bodd i en sokkelleilighet siden juli 2009.

    I november i fjor oppdaget vi at det var et utbrudd av sopp på det ene soverommet.

    Konfronterte huseier med dette, og ble lovet at en ekspert skulle komme å se på det. Vi er et par som bor sammen, og flyttet derfor inn på det andre soverommet i leiligheten vår, hvor det ikke er sopp. Etter at det ikke var blitt gjort noe med soppen mot slutten av februar, konfronterte vi huseier igjen om at vi ønsket reduksjon i husleien, fordi vi ikke kunne disponere leiligheten fritt, slik vi vil.

     

    Huseier foreslo reduksjon i husleie på 500 kr, og vi gikk litt motvillig med på avtalen. (Selv om vi ønsket en høyere reduksjon). Husleien som opprinnelig var på 8500,- ble nedjustert til 8000,-

     

    Et forslag vi luftet for huseier var å måle opp leiligheten etter antall kvadrat å finne ut hvor stor del soverrommet utgjorde av total arealet. Vi kom fram til at soverommets areal forsvarer en reduksjon på ca 870kr.

     

    I går fikk jeg igjen besøk av huseier, for å sjekke soppen. Huseier blir opprørt av å se at det står ting (i dette tilfellet musikkutstyr) på soverommet med sopp. Huseier mener at husleien igjen skal oppjusteres fordi rommet viser tegn til å ha vært i bruk. Huseier krever nå at vi betaler full husleie, uten at vi har fått noen svar på sopp-problemet, og uten at noen har vært å sett på det.

     

    Jeg er klar over at hussopp er vanlig i norske hus. Problemet mitt er ikke at det er sopp i leiligheten, men at det har blitt vist ingen interesse for å finne ut om soppen er skadelig.

    Etter å ha ventet siden november har det fortsatt ikke vært noen for å ta prøver av soppen og avdekke som den er skadelig.

     

    Min kjæreste har et svekket imunforsvar og har forhørt seg min sin lege, hvor hun har fått strengbeskjed om og ikke sove i samme rom som soppen.

     

    Hvilke rettigheter har jeg å vise til når det ene soverommet ikke er i forsvarlig stand?

     

    Setter stor pris på all hjelp som er å få :)

  4. Da ble det en Asus U45JC!

     

     

    I mine øyne et meget godt kjøp til 6495,-

    Fin julegave til meg selv :)

     

    Gratz! Hadde griselyst på en slik selv, men måtte nøye meg med en UL30A for å få råd til en stasjonær etterhvert :p

     

    Var på nippet til å kjøpe UL30 selv. Hadde U45JC "bare" vært satt ned 1000,- hadde jeg endt opp med samme maskin.

     

    Du kan trøste deg med å ha gjort et kjempekjøp med UL30!

  5. Har noen spørsmål vedrørende 2 maskiner på Black Friday tilbudet:

     

    Hva kan jeg forvente av batteritid på ASUS U45JC?

     

    Hvilken SSD av de på tilbud hos komplett vil være optimal til ASUS UL30A?

    Er Crucial disken god nok, eller bør jeg velge WD?

     

    Er på utkikk etter en skolemaskin og står ovenfor det store dilemmaet ytelse mot batteritid og vekt.

     

     

    Kom gjerne med innspill :)

  6. englund-peter-ufredsar.jpg

     

     

    Peter Englund forteller levende fra det kaotiske 1600-tallet og de kreftene som formet Sverige - og Norden.

     

    Samtidig tegnes et bilde av dagliglivet i denne turbulente epoken: her skildres ulike temaer som jordmorkunst, matvaner, kvinnenes vilkår, fritidssysler og byenes nattlige lyder. Og oppi dette mylder av små og store hendelser, kjente og ukjente personer, følger leseren en bestemt person, Erik Dahlbergh, den blivende kunstneren, krigeren og arkitekten og hans opplevelser ute i Europa.

     

    Født til ufred

    "Den 10. oktober er jeg, Erik Jönsson Dahlberg, født til denne usle og elendige verden." Året var 1625, byen Stockholm. En by nettopp herjet av en stor brann. Erik ble født i en sotete, røykluktende by, i et Europa som hadde tatt fyr. Han skulle bli 24 år før han for første gang opplevde fred og da varte den bare i noen år. Hans århundre, 1600-tallet, var herjet av krig og uro, pest og hungersnød.

     

    Fra armod til velstand

    Dette er en bredt anlagt historiebok, som skildrer både kjente og ukjente slag og felttog, men som også forteller om tidens mentalitet og hverdagsliv. Fremstillingen av den lille og den store historien er det ingen som behersker bedre enn Englund. Ufredsår følger én persons skjebne gjennom 1600-tallet, men også Sveriges utvikling fra et fattige land i utkanten av Europa, til et velstående monarki der den mektige dronning Kristina fikk privatundervisning av Descartes. Spennende som en roman, men langt mer lærerik!

     

    Peter Englund fikk den prestisjefylte August-prisen for Ufredsår.

     

     

    Dette er en periode av historien jeg personlig har stor interesse for (kaotiske 1600-tallet), men bør også være interessant for de som er nysgjerrig på svenskenes storhetstid.

    Svenskene kom så langt at de sto på trappen til Østerriket og keiseren, før deres felttog vendte nordover.

     

    Masse flotte digresjoner i boken, som både er fascinerende og på grensa til hysteriske!

  7. Allright!

     

    Om jeg var deg ville jeg brukt en litt orginal vri på innledningen:

     

    Hva om du innleder eksamenen med en bønn?

    Du kan ta en humoristisk vri: be om god karakter.

     

    Dette kan fungere som en bra "ice-breaker" ovenfor sensor.

    Så lenge du klarer å holde deg seriøs og saklig under presentasjonen kan dette være en god ide.

     

     

    Det viktigste i denne oppgaven vil jeg tro er å sammenligne overgangsritualene i Kristendommen imot de andre religionenes ritualer. Likheter? Ulikheter? Kjennetegn? osv.

  8. Morn kjære hw.no forum!

    Håper dere nok en gang kan komme meg til unnsetning.

     

    Etter at maskinen stod på å sikringen gikk i leiligheten fikk jeg problemer med å starte den opp igjen.

     

    Pcen kommer ikke forbi Windows oppstart, og blir møtt med følgende feilmelding:

     

    Windows/system32/drivers/ksecdd.sys

     

    Status: 0xc00000e9

    Info: Windows failed to load because a critical system driver is missing or corrupt.

     

    Tydeligvis en driverfeil som gjør at maskinen ikke lar seg starte opp igjen.

     

    Spørsmålet blir: Er det noe håp om å få liv i pcen uten å måtte installere OS på nytt?

    Jeg har ikke Windows cd tilgjengelig og er rimelig avhengig av noen eksamensdokumenter. Hadde vært greit om det fantes noen lettere løsning på problemet.

     

    Operativsystemet jeg bruker er Vista Ultimate.

     

    På forhånd takk! :)

  9. Nå har jeg, via en bekjent som jobbet i en av butikkene, fått lese noen interne dokumenter fra Lefdal. Der ble selgerne oppfordret til å selge en spesifikk printer, som bare lefdal hadde blekkpatroner til. Logikken var at da ville man tvinge kunden til å komme tilbake ved en senere anledning.

    Selgerne ble også oppfordret til å gjenta idiotargumenter som "separat skjermkort" (et eksempel som ble nevnt tidligere i tråden), samt pushe unødvendig ekstrautstyr på kunden (fordi inntjeningen på dette er mye bedre).

     

    Lefdals holdning til kundene er grunnleggende negativ. De ønsker ikke å bygge kundeforhold, men å utnytte kundene maksimalt mens de har dem. Derfor kjøper jeg ikke derfra (bortsett fra billige blu-ray filmer iblant).

     

    Og nei, serviceavdelingen (i hvert fall på denne Lefdalbutikken) har IKKE like god peiling som andre butikker og nettbutikker. Min bekjente var den eneste som hadde noenlunde peiling på en datamaskin. Jeg kan mye mer, men er *langt* fra noen ekspert.

     

    Jeg handler heller hos en butikk hvor jeg vet at selgerne kan noe om det de selger, som Datakjeden. De er dyre, men iblant er de verdt det.

     

    Dette stemmer rett og slett ikke.

     

    Jeg er selv ansatt på Lefdal, og skal ikke spekulere i dokumentene vennen din har vært så heldige å få se her. Har jobbet 1,5 år i Lefdal, og har aldri hørt om produkter som vi utelukkende har tilbehøret til.

    Men dersom dette er tilfellet: Hvorfor er dette verre enn Ikea som har egne størrelser på madrasser for å kunne selge eget sengetøy?

     

    Du skriver at det oppfordres til å pushe tilbehør. Jeg har en annen oppfatning: Vi blir opplært i og tilby tilbehør, spesielt i forbindelse med kjøp av ny pc. Ikke så gøy å komme hjem å finne ut at maskinen ikke har WLAN, når du kunne kjøp et usb-sender i butikken. Er ikke verre enn å si nei.

     

    Et eksempel på hvordan jeg som selger på Lefdal prøver å yte kundebehandling.

     

    Acer maskin til 7995,-

    Maskinen ble levert med i7, 6 GB minne, GT230, 640 GB harddisk osv. Andre uken ut i kampanjen kommer en kunde og ønsker å kjøpe maskinen. Vi har akkurat solgt siste varen, og Acer maskinen viser seg å ikke lenger være på lager. Jeg tibyr kunden å notere ned hans telefonnummer og epost, for å prøve å finne en løsning.

     

    Etter å ha vært i kontakt med Lefdal internt viser deg seg at Acer maskinen er ute av produksjon og kan ikke lenger leveres. Men vi kunne bestille en alternativ HP maskinen. Jeg mailer kunden med spesifikasjonene, forklarer litt hva forskjellen på oppsettet er (f.eks Acer brukte i7, HP i5).

     

    Kunden kommer med tilbakemelding, og sammenligner også Hp maskinen imot en bestilling av PC hos Amentio. Jeg forteller at skjermkortet i Amentio-oppsettet er kraftigere, og den vil nok yte hakket bedre enn HP pcen. Men kunden ender med å velge HP PCen grunnet at det var lettere å forholde seg til en butikk, og han ikke skulle bedrive tung gaming.

     

    Kunden fikk selvsagt maskinen til samme pris som Acern. Dette var ikke et salg vi tjente noe som helst på, snarere tvert imot.

    Det vil selvsagt være tilfeller hvor man treffer på feil selger, men hva med å spørre om å få snakke med en annen?

  10. Morn,

     

    Min mors gamle Acer PC har tatt kvelden og jeg tenkte i den anledning å installere windows 7 på maskinen.

     

    Jeg har slettet det som har vært den tidligere OS-harddisken og problemet oppstår når jeg skal velge partisjon til nye windows 7.

     

    Part 1 : OEM (Reserved) Denne er formatert

    Part 2: System

    Part 3: Primary

     

    Jeg får ikke installert på part 1. Feilmelding: "The partition was reserved by the computers Original Equipment Manufacturer (OEM)"

     

    Og partisjon 2 & 3 er ikke formatert i NTFS.

     

    Forstår jeg rett når Vista & win7 er formatert i NTFS, mens XP brukte FAT?

     

    Det optimale hadde vært å fått installert OS på disk 1.

     

    På forhånd takk!

  11. Min far har hatt sin IBM i snart 6 år, så jeg tenker nok at det går ann ;)

     

    Dog kjøper jeg selvfølgelig en ny en når den tid kommer, når det trengst. Akkurat nå trenger jeg bare hjelp til å finne ut hvilken, så hadde vært fint om du kanskje kom med noe litt mer konstruktive svar :)

     

    Hei Andreas!

     

    Jeg ville tatt Acer 5739G som utgangspunkt. Dette er en maskin som ansees som mest "bang for buck" om dagen.

     

    Den finner du Her

     

    Så kan du eventuelt vurdere om du ønsker å bruke mer penger, ved å sammenligne denne maskinen opp mot dyrere alternativ.

  12. Er nok det beste du kan få for den prisen, men som sagt, det er mulig å presse enda mer ytelse ut av kr 7500,- dog på beskostning av oppgraderingsmulighet til Crossfire.

     

    Enig med Osse at dette vil være det optimale oppsettet for deg, med tanke på at du ikke skal klokke. Dette blir en kjempe maskin :)

     

    @Osse: Hvor er paralellen med ytelsen på prosessor og skjermkort? Mulig jeg misforstår nå, men.

     

    Det jeg mener her er rett og slett at en må sørge for misnt mulige flaskehalser uansett enten en bygger for kr 5000 eller 15000.

     

    I7 er meget god, og rask, men bygger en på busjett og det er snakk om gaming, ja så ser en rett og slett etter det beste grafikkortet og deretter på hvilken cpu som kan gi nok input til grafikkortet.

     

    selv en overklokket phii 720 til kr 950 driver 2 stk 4870 nesten like bra som en overklokket i7. Slik at det alltid handler om beste / raskeste kombinasjone av gpu/cpu for en gamerigg.

    Og selv her med 2 stk 4890 har du ingen relle fordeler av I7. DVS at vi må opp i enda kraftigere grafikkløsninger før I7 vil være et første valg av cpu i en gamerigg.

     

    Her ser du en test med phii 955 vs i7 med crossfire 4890

     

    Skal være så ærlig å si at dette var nytt for meg!

    Trodde ikke valg av prosessor var avgjørende for skjermkortytelsen.

     

    Da har vi lært noe nytt i dag og :)

×
×
  • Opprett ny...